Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#26151 Re: Re: Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltc

2014-09-08 19:21

#25903: - Re: Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim  

 

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

si restul SINDICATELOR......

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 

http://www.oltchim.ro/i

 

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

Musafir

#26152 VIDEO. Trei miniştri s-au răsturnat cu banca la Festivalul Usturoiului

2014-09-08 19:25

http://www.digi24.ro/

Momente mai puţin plăcute pentru miniştrii Doina Pană, Gabriela Szabo şi Bogdan Stanoevici, ieri, în Pasul Tihuţa. Banca pe care au fost aşezaţi cei trei, invitaţi la Festivalul Usturoiului, a cedat.

 
 

Spre amuzamentul celor din jur, banca de lemn pe care stăteau cei trei miniştri s-a rupt la puţin timp după ce s-au aşezat pe ea.

Imediat, au fost ajutaţi să se ridice, iar organizatorii le-au adus o altă bancă. Cei trei s-au aşezat în aceeaşi formulă, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat şi au continuat discuţiile.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 19:26


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 19:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 19:53


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 19:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 20:01


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 20:26


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 20:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-08 20:35



Musafir

#26161 Umbra lui Ponta la Oltchim

2014-09-08 23:20

http://www.viatavalcii.ro/

În mare secret, ieri cine credeţi că a venit la Oltchim? Nimeni altul decât primul ministru Victor Ponta. Vesel, adică deloc îndurerat de situaţia absolut dramatică în care a adus Oltchimul, şi în mare secret, însoţit bineînţeles de propriii operatori tv, evident fără să anunţe mass-media. Această descindere se vede de la o poştă că a fost făcută totuşi cu o mare teamă şi, cu siguranţă, a fost pusă la cale de consilierii săi de imagine, care trebuie să obţină pentru premierul lor voturi din judeţul Vâlcea. Scenografia acestei întâlniri este povestită în mare parte de liderul de sindicat Mihail Diculoiu, scenografie pe care aveţi ocazia să o citiţi în paginile acestui ziar. Ceea ce am dedus din povestirile liderului de sindicat este că atitudinea premierului, de ins care nu ştie dosarul Oltchim, a fost una doar de faţadă. A vrut în fapt prezidenţiabilul Victor Ponta să-şi arate bunăvoinţa şi preocuparea. Şi doar atât, pentru că, dacă ar dori cu adevărat să scoată Oltchimul din postura în care l-a plasat, nu i-ar lua mai mult de o săptămână.

Conversia datoriilor se poate încă face, dacă Guvernul vrea, Oltchimul devenind astfel bancabil, iar negocierile cu OMV pentru soluţionarea furnizorului de materie primă poate fi pusă la punct cu maximum de urgenţă. Nu credem, în aceeaşi măsură în care am făcut afirmaţia de mai sus, nici faptul că nu ar putea să rezolve problema administratorului judiciar, care dovedeşte în acest moment a fi fost instalat aici tocmai pentru a face praf marele combinat. Fiind el, statul, creditorul principal al Oltchmului, în doi timpi şi trei mişcări Guvernul poate hotărî schimbarea administratorului judiciar.

Sunt absolut sigur că şi articolul acesta, ca şi toate cele pe care le-am scris până acum, va cădea în gol. De altfel, în decursul celor aproape trei ani de insolvenţă a Oltchimului au fost trimise către primul ministru şi către alte organisme ale statului memorii, rapoarte, proiecte. Putea, deci, primul ministru să ştie despre ce este vorba. Nu mai punem la socoteală – şi aici nu ne îndoim că nu s-a operat – că nici serviciile de informaţii n-au stat cu mâinile în sân. Vom afla probabil, peste câţiva ani, când se va fi aşezat iarba peste actualul Oltchim, că Victor Ponta n-a vrut să mişte un deget în această direcţie. Vom afla poate şi de ce nu a vrut să o facă. De ce a venit Victor Ponta la Râmnicu Vâlcea? Păi a venit pentru că are nevoie de voturi, nu vă e limpede? Daţi-i-le, va fi cel mai bun preşedinte al României din câţi au existat până acum: minte de vi se pare că viaţa e frumoasă! Petre Tănăsoaica


Musafir

#26162 Citiţi un interviu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu

2014-09-08 23:21

Citiţi un interviu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu despre problemele pe care premierul pare că nu are habar: Ponta a venit pe furiş de ochii presei la Oltchim

http://www.viatavalcii.ro/

Premierul Victor Ponta a venit ieri, pe furiş, la Oltchim. Spunem pe furiş pentru că vizita nu a fost anunţată, ziariştii n-au avut acces şi declaraţia dată de Ponta la plecare este una de-a dreptul ridicolă. Însă, totul a fost concertat, pentru că la o jumătate de oră de la plecarea lui Victor Ponta de la Oltchim, Guvernul României a încărcat un filmuleţ de 20 de secunde pe youtube cu câteva imagini de la întâlnirea cu directorii combinatului şi cu liderii de sindicat, inclusiv cu răspunsul tâmpit la întrebarea unui jurnalist vâlcean (după voce credem că este colega noastră de la Vocea Vâlcii, Magda Ţolea): „Ce aveţi să le transmiteţi vâlcenilor, după ce aţi vizitat Oltchimul?”. Iată ce răspunde premierul Victor Ponta vâlcenilor care aşteaptă de doi ani ca Guvernul să-şi întoarcă faţa şi spre judeţul nostru: „Am fost cu domnul Niţă aici şi cu liderii de sindicat, cu ceilalţi. Căutăm în continuare soluţii pentru ca, în primul şi în primul rând, să-şi ia salariile la zi, oamenii care lucrează, să avem un viitor pentru combinat şi să reuşim să mai plătim din lucrurile din trecut. Da!”. După această aberantă declaraţie, Victor Ponta a plecat spre maşină şi a părăsit zona Oltchim. Cum a ajuns Victor Ponta la Oltchim este o altă poveste. Oficialii susţin că acesta venea de la Dolj, de la Mănăstirea Maglavit, unde participase la slujba religioasă de Sfânta Mărie Mică şi s-a oprit şi în Vâlcea, la Oltchim, unde se afla deja ministrul Economiei, Constantin Niţă, care discuta, la invitaţia liderului de sindicat Mihai Diculoiu, cu câţiva sindicalişti în sala de şedinţe a combinatului. La un moment dat, ministrului Niţă i-a sunat telefonul şi după ce a vorbit, acesta le-a spus sindicaliştilor: „Uitaţi, tot spunea-ţi că nu vine domnul premier Victor Ponta la Oltchim. Vine acum, sunteţi de acord să-l primiţi?”. Normal că sindicaliştii au fost de acord. Din desfăşurarea lucrurilor, vizita pare una concertată, scopul fiind acela al punctării unui impact media în vederea campaniei electorale prezidenţiale. Rapida încărcare a filmuleţului de către Guvernul României spune totul. În plus, din informaţiile pe care le avem, în sala de şedinţe, Victor Ponta a cam dat din umeri la problemele expuse de sindicalişti. Vă prezentăm în continuare un interviu realizat cu preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, imediat după vizita pe furiş a premierului Ponta la combinat:
Domnule preşedinte, ştiaţi că vine Victor Ponta astăzi la combinat?
- Nu ştiam. Nu ne-a anunţat nimeni despre această vizită. A fost efectiv o surpriză, până la urmă o surpriză plăcută…
De ce plăcută?
- În sensul că de la Guvernarea USL, rămasă PSD, primul ministru nu s-a deplasat pentru a prelua problemele cu care se confruntă Oltchimul, deşi de nenumărate ori salariaţii au solicitat asta, considerând că singurul care poate să ia decizia de revigorare a Oltchimului este primul ministru, domnul Victor Ponta. Revenind la ce s-a întâmplat astăzi (n.r.: ieri), de dimineaţă am fost informat de către un coleg că a intrat în Oltchim domnul ministru Niţă. Eu nu am crezut. Ulterior am sunat în Secţia Oxoalcooli, care s-a pus în funcţiune şi am întrebat dacă nu cumva a venit în vizită la ei domnul ministru Niţă. Cel cu care am vorbit mi-a confirmat că tocmai a ieşit de acolo domnul ministru. După ce a vizitat Oltchimul, m-a sunat domnul director general Victor Avram şi m-a întrebat unde sunt. I-am răspuns că sunt în birou şi lucrez la nişte probleme legate de sindicat. Şi m-a întrebat dacă vreau să vin să am o discuţie cu domnul ministru Niţă. Am mers jos cu încă doi colegi şi am discutat cu domnul ministru pe aceeaşi tematică legată de strategia de funcţionare a Oltchimului în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti şi despre privatizare, care, după cum ştiţi, s-a amânat pentru depunerea ofertelor angajate pe 12 şi selecţia urmând să aibă loc pe 15 decembrie 2014. Legat de strategie, domnul ministru a spus: „Domn’e, eu m-am angajat că pornesc oxoalcooli în septembrie, iată că m-am ţinut de cuvânt”. Răspunsul meu a fost: „nu este un lucru rău că s-a pus în funcţiune instalaţia, dar sper să se menţină în continuare în funcţiune la capacitate şi sper să nu fie de natură electorală pentru a asigura un climat de linişte socială în Oltchim, pentru că oricum, în combinat, situaţia economică este critică şi sub aspect social”. Economic nu funcţionăm decât la maxim 20 la sută din capacitatea de producţie a oxoalcooli, cifra de afaceri creşte de la 12 milioane de euro, cât era până a porni instalaţia oxo, la 16 milioane de euro. Din punct de vedere social, al persoanelor disponibilizate în 14 iunie 2013, salariile compensatorii nu s-au acordat, iar restanţele salariale pentru personalul care încă lucrează sunt de trei luni: iunie, iulie şi august. Legat de plăţile compensatorii, domnul ministru a spus că el nu are soluţii pentru acordarea acestor plăţi compensatorii şi că singura soluţie de acordare este prevăzută de planul de reorganizare în funcţie de fondurile care se vor încasa, fie la privatizarea Oltchimului sau, a doua variantă, dacă punem în funcţiune toată capacitatea de producţie. Legat de plata drepturilor salariale restante eu am cerut ca cel puţin la nivelul punerii în funcţiune etapizat a fiecărei instalaţii să acordăm şi restanţe salariale. Adică acum să ajungem de la trei salarii restante la două. Mi-a confirmat că dacă se va porni şi instalaţia AF-DOF (programată pentru luna octombrie, dar a cărei pornire este condiţionată de o sursă financiară de 6 milioane de euro) se va face o eşalonare, astfel încât în decursul unui an să recuperăm şi cele trei luni restante. După discuţia care a continuat pe aceleaşi teme, noi, Sindicatul Liber Oltchim, aveam întâlnire la ora 14.00 şi ne-am deplasat să continuăm discuţiile şi cu ceilalţi sindicalişti. Atunci, domnul ministru Niţă a vorbit la un moment dat la telefon şi s-a adresat către noi: „Uite, domnul prim ministru vine la Oltchim, în 5 minute e aici. Sunteţi de acord să vină?”. Noi am spus că da, pentru că îl aşteptăm de mult timp.

(continuare)


Musafir

#26163 Citiţi un interviu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu despre problemele pe care premierul pare că

2014-09-08 23:23

Citiţi un interviu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu despre problemele pe care premierul pare că nu are habar: Ponta a venit pe furiş de ochii presei la Oltchim

Şi cum au început discuţiile după venirea premierului Victor Ponta?
- Cu o prezentare din partea mea, legată de situaţia economică şi socială critică în care se află societatea. Am făcut un scurt istoric până la momentul declanşării insolvenţei. Apoi am arătat că în procedură de insolvenţă toate măsurile care au fost luate de administratorii judiciari sunt de natură să degradeze din punct de vedere economic şi social Oltchimul.
Şi ce a zis primul-ministru?
- L-a rugat pe domnul ministru Niţă să prezinte situaţia. Domnul ministru a reluat discuţia despre etapizarea repunerii în funcţiune a secţiilor şi a spus că, dacă pe data de 15 decembrie nu se găseşte un investitor strategic pentru preluarea Oltchim împreună cu Rafinăria, are şi soluţia de conversie a creanţelor în acţiuni.
L-aţi întrebat de ce nu a făcut-o, pentru că a avut în mână această soluţie?
- Da. I-am spus că deja a trecut termenul din 2012. A răspuns că n-au avut pregătită legislaţia, că trebuie pregătită legislaţia adecvată şi că se poate face. Legat de acest aspect, am continuat şi am spus că este necesar să se treacă urgent la conversia acestor creanţe, având în vedere că peste 500 de milioane de euro, din cele 800 de milioane de euro, reprezintă credite acordate de companii din subordinea Guvernului şi a Ministerului Economiei, deci se poate face, astfel încât să găsim o soluţie ca Oltchimul să devină bancabil şi să aibă capital de lucru pozitiv.
Şi ce a zis?
- I-am cerut să ne ajute domnul Ionel Blănculescu. A promis că va lua legătura şi cu dânsul, astfel încât şi împreună cu domnul ministru Niţă să analizeze situaţia.
Păi, dacă există legislaţie şi se poate face conversia, ce-i împiedică?
- Nu ştiu ce-i împiedică. Din punctul meu de vedere cred că unele angajamente, dar nu ştiu care. Pentru că nu e normal să aştepţi până pe 15 decembrie şi să nu iei acum măsura vitală şi să pui în funcţiune fabricile.
V-a dat sentimentul că este pecetluită soarta şi că este făcut aranjamentul de multă vreme şi că Oltchimul trebuie să moară? - Mie mi-a dat acest sentiment şi i-am spus şi primului ministru, atât timp cât nu există o decizie guvernamentală legată de funcţionare şi de privatizare. Pentru că dacă era o decizie clară, astăzi sau, să zicem, până la alegerile prezidenţiale, aveam în funcţiune toate capacităţile de producţie sau aveam o strategie clară că Oltchimul se va privatiza. Ne-a mai confirmat că nu prea s-a făcut nimic cu Rafinăria Piteşti până acum şi a spus că sâmbătă se va întâlni cu preşedintele OMV, ca să discute şi de problema preluării Reafinăriei Arpechim.
Domnule Diculoiu, eu vă întreb un singur lucru, de doi ani şi jumătate se pune problema la Ministerul Economiei. Ministrul Economiei este în subordinea primului-ministru. Să nu fi ştiut primul ministru de toate treburile astea până acum? Este imposibil.
- Nu cred că primul ministru nu a ştiut, pentru că inclusiv eu am trimis cel puţin cinci adrese, ultima trimisă cu o lună în urmă, i-am arătat-o astăzi.
Haideţi să ne oprim puţin asupra acestui aspect. Deci dumneavoastră aţi făcut un raport către primul-ministru, către ministrul Economiei şi către toate forurile, în care spuneaţi că administratorul judiciar, nu că nu-şi face treaba, ci dimpotrivă, face tot felul de lucruri încât fabrica să nu meargă. Şi aţi cerut schimbarea lui. Poate Guvernul să facă asta?
- Nu am cerut numai schimbarea, ci şi o comisie din partea Guvernului sau a Ministerului Economiei, care să facă o analiză asupra activităţii administratorilor judiciari. Revenind la schimbare, ea se poate face cu ajutorul Adunării Creditorilor, având în vedere că peste 60 la sută din creditori sunt companii de stat. Aceşti creditori trebuie să aibă tot interesul ca Oltchimul să poată funcţiona ca ei să-şi recupereze aceste datorii. Pentru că prin SPV Oltchim, ce vrea să facă Piperea, aceşti creditori nu mai recuperează nimic şi vinde Olchimul ca şi cum l-ai da la fier vechi.
Ce a zis primul ministru, vis-a-vis de această cerinţă a dumneavoastră, de a schimba administratorul judiciar?
- Mi-a promis că va lua legătura cu domnul Blănculescu, astfel încât, împreună cu domnul ministru Niţă, să găsească soluţii legate de revitalizarea Oltchimului. Legat de schimbare n-a spus nimic, pentru că ea trebuie făcută conform legii. În urma unor analize trebuie să convoace Adunarea Creditorilor, bazându-se pe rezultatele proaste de când sunt administratori judiciari; poate să ia o decizie în acest sens. Şi aici sunt două elemente foarte clare: nu este normal ca tu să închiriezi un activ (este vorba de Ramplast), în condiţiile în care tu ai nevoie de bani. Şi nu cred că vine cu bani de acasă. Scoate bani din Oltchim şi îi bagă în buzunarul lui.
Şi cine e cel care a închiriat?
- De la Galaţi, parcă Dinamic.
Şi a fost licitaţie?
- Nu. I l-a dat într-o conjunctură în care Dinamic Galaţi avea de achitat contravaloarea profilelor cumpărate de la Ramplast, în valoare de 4 milioane de euro. Deci era dator la Oltchim şi în loc să recupereze banii s-au înţeles ei acolo.
Deci i-a făcut un cadou?
- Da. I-a zis „ţi-o închiriez, dar vezi tu cum îmi dai cele 4 milioane de euro eşalonat. Tu contribui mai departe, dar practic tot cu banii Oltchimului”.
Asta este de DNA, domnule Diculoiu!
- Da, dar nu s-a autosesizat nimeni. Pe lângă faptul că era dator, i s-au mai dat şi profilele care erau în stoc.
Dar le-a cumpărat, a dat banul jos pe ele?
- Nu a dat, s-au înţeles să dea etapizat. Iar al doilea element este cu firma care a evaluat patrimoniul Oltchimului. S-au prezentat două firme: una Romcontrol din România şi o firmă din Anglia, nu-i ştiu numele exact, cu sediul în România. Prima, pentru serviciul acesta solicita 50.000 de euro, iar cealaltă 200.000 de euro. Administratorul special numit din partea acţionarilor a pledat pentru un cost mai mic, iar administratorul judiciar a zis că nu, o luăm pe aia din Anglia. Şi ce face firma din Anglia? Supraevaluează clădirile din Oltchim şi subevaluează echipamente şi instalaţii. Ca urmare a acestor subevaluări a crescut pierderea în 2013 la 230 de milioane de euro, din care din activitatea de producţie numai 60 de milioane de euro, iar restul venind din operaţiuni de genul celei amintite… ca să nu mai punem la socoteală datoriile care se adaugă de la furnizori.
Până la urmă, ce impresie v-a făcut primul ministru, vrea să facă ceva sau pur şi simplu a bifat un punct nevralgic pe agenda electorală?
- Ne-a făcut promisiuni, aşa cum v-am relatat mai înainte, dar eu cred că, punând termen 15 decembrie, deci după alegeri, nu se va întâmpla nimic; dacă ar fi vrut cu adevărat să soluţioneze problema, deşi ea încă se poate soluţiona, până acum era rezolvată.
Vă mulţumim!
Petre Tănăsoaica


Musafir

#26164 Vizita neasteptata a premierului Victor Ponta la Oltchim

2014-09-09 00:01

http://www.impactreal.ro/

Premierul Victor Ponta a dat curs invitaţiei preşedintelui CJ Ion Cîlea şi a liderilor de sindicat de la Oltchim şi a venit în după-amiaza zilei de luni, 8 septembrie pe platforma chimică, însoţit de preşedintele camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea. Premierul s-a aşezat la masa discuţiilor pentru a găsi împreună cu reprezentanţii judeţului şi conducerea Oltchim o soluţie de salvare a combinatului chimic: “M-am întâlnit cu liderii de sindicat şi căutăm în continuare soluţii pentru că oamenii care lucrează aici să-şi ia salariile la zi, să avem un viitor pentru combinat şi să plătim din lucrurile din trecut”, a declarat premierul Victor Ponta la sediul Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea.
După vizita scurtă de la Oltchim, premierul s-a deplasat împreună cu Valeriu Zgonea în judeţul Dolj, unde a participat la Ziua comunei Maglavit și la hramul Mânăstirii cu același nume.


Musafir

#26165 Bârfe, zvonuri, şuşanele Am auzit că:

2014-09-09 00:17

Bârfe, zvonuri, şuşanele Am auzit că:

Vizita lui Victor Ponta a fost pregătită politic, iar în scenariul pus la cale sunt implicaţi pesedişti din Vâlcea. Strategia este ca PSD-ul să obţină voturile angajaţilor de la Oltchim prin noi minciuni şi manipulări.


Musafir

#26166 Jaf cu contracte de sute de mii de euro la Oltchim

2014-09-09 00:40

http://www.evz.ro/l

O afacere orchestrată de oameni apropiați fostului director de la Oltchim, Constantin Roibu, și care a avut girul șefi lor din 2013 ai combinatului, a generat o pierdere consistentă companiei falimentare.

 

Printr-un contract cel puțin dubios, Oltchim Râmnicu- Vâlcea, combinat care se află aproape de pragul falimentului, a pierdut aproape 100.000 de euro, în condițiile în care de abia își găsește resursele pentru a supraviețui de la o zi la alta.

Concret, în 2013, conducerea unității a „pregătit” un contract comercial prin care deșeurile de fier vechi de pe platforma rafinăriei Arpechim de la Pitești s-au vândut la un preț cu 40% mai ieftin decât ar fi fost normal, au explicat surse din cadrul combinatului pentru Evenimentul Zilei. Acest nou contract „reașeza” prețurile de vânzare prevăzute până atunci într-un plan cadru.

Beneficiarul contractului cu prețuri cu 40% mai mici a fost o firmă obscură, Life Time Chimical, condusă de un oarecare Grigore Dan. Nu aceasta era însă destinatarul final. Life Time Chimical ar fi revândut fierul vechi către societatea care cumpăra în mod tradițional aceste deșeuri de la Oltchim, SC Silnef MG, și care, deci, nu a făcut altceva decât ca, printr-o firmă interpusă, să își asigure prețuri mult mai mici pentru marfă. SC Silnef MG este condusă de Ion Mihalcea, unul dintre apropiații fostului director general al Oltchim, Constantin Roibu, potrivit surselor EVZ. Facsimilele contractelor au fost publicate încă din luna iunie de către ziarul local „Vocea Vâlcii”, care semnala diferența de preț.

Ce spune administratorul judiciar

Oltchim este, din 2013, în insolvență, ceea ce înseamnă că orice decizie se ia la nivelul combinatului trebuie vizată de administratorul judiciar, consorțiul format din firmele Rominsolv și BDP Business Restructuring. Contactat de EVZ, avocatul Gheorghe Piperea (Rominsolv) ne-a spus că decizia privind contractul prin care de pe platforma Arpechim se vindeau deșeuri la un preț cu 40% mai mic a aparținut conducerii combinatului și a fost doar avizată de administratorul judiciar. „La o analiză mai atentă contractele mi s-au părut dubioase, pentru că firma beneficiară (Life Time Chimical n.r.) era un simplu SRL. Însă am prezentat rapoartele privind contractul comitetului creditorilor și mi s-a spus că nu este nimic în neregulă”, a spus Piperea.

Surse din Oltchim ne-au declarat că respectivul contract a fost atribuit prin încredințare directă. Mihai Tălpășanu, cel care avea la acea vreme atribuții de director general, și care a semnat contractul în cauză, susține însă că vânzarea s-a făcut prin licitație, dar nu știa ce competitori a avut firma câștigătoare, întrucât nu s-ar fi ocupat direct de contract. Potrivit lui Tălpășanu, prețul de vânzare a fost mai mic deoarece valoarea deșeurilor scăzuse foarte mult în acea perioadă. Contractul ar fost însă verificat și la nivel ministerial.

Detaliile contractului

În contractul cadru, prețul de vânzare a deșeurilor din cadrul Oltchim era fixat la 1.680 dolari/tonă deșeu pregătit, respectiv 1.500 dolari deșeu nepregătit, potrivit informațiilor prezentate de Vocea Vâlcii. Refăcând contractul cadru însă numai pentru rafinăria Arpechim șefii combinatului de la Vâlcea au semnat cu firma SC Life Time Chimical, un contract de vânzare de deșeuri la prețuri cu 40% mai mici, respectiv 1.020 dolari/tona de deșeu pregătit și de 975 dolari/tona de deșeu nepregătit, contractul fiind încheiat în perioada 16.10.2013 - 31.12.2013. Această firmă nu ar fi făcut însă decât să cumpere la un preț mai ieftin deșeurile, care în cele din urmă au ajuns la SC Silnef MG, care cumpăra în mod tradițional deșeurile de la Oltchim. Contractul final a avut o valoare de circa 200.000 de euro, ceea ce înseamnă că, prin vânzarea la un preț cu 40% mai mic Oltchim a pierdut circa 100.000 de euro. Cantitatea vândută a fost de circa 180 de tone.


Musafir

#26167 Re:

2014-09-09 04:56

#26116: -  

 Asa e, mare dreptate ai !


Musafir

#26168 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţ

2014-09-09 05:33

#26159: - Re: Re: Re: Re: Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii 

 ACESTE CHESTII TREABUIE SA INCETEZE IMEDIAT. AUTORULE DACA NU ESTI IN STARE SA GESTIONEZI LUCRURILE MACAR LASA PE ALTUL.NU SE POATE ASA CEVA!


Musafir

#26169 Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012

2014-09-09 06:54

CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

[ document ataşat - click aici ]  BURSA 09.03.2012


     * UPDATE 4: Acţiunile "Oltchim", închid la 1,34 lei/unitate
     La închiderea sesiunii, acţiunile "Oltchim" se tranzacţionau în creştere cu 4,12%, la o valoare de 1,34 lei/unitate.
     ---------------
      * UPDATE 3: Acţiunile "Oltchim", la 1,35 lei/unitate
     La reluarea tranzacţionării (ora 16:00 BVB), acţiunile "Oltchim" creşteau cu 4,9%, la o valoare de 1,35 lei/unitate.
     ---------------
     *  UPDATE 2: Acţiunile "Oltchim" îşi reiau tranzacţionarea
     Acţiunile "Oltchim" îşi vor relua tranzacţionarea astăzi la ora 15:45, potrivit unui comunicat remis BVB.
     Raportul consemnă o adresă de informare primită de către "Oltchim" de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie asupra concluziei Comisiei Europene privind intenţia fermă a ţării noastre de a vinde în întregime pachetul de acţiuni deţinute la "Oltchim".
     Ataşat se află raportul.
     --------------
    *  UPDATE: Acţiunile "Oltchim", suspendate de la tranzacţionare
     Acţiunile "Oltchim" au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 9:57, conform Titlului II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă.
     Litera d. menţionează: B.V.B. poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor).
     -------------

Comisia Europeană a aprobat, după aproape patru ani de investigaţii, conversia în acţiuni a datoriilor combinatului chimic "Oltchim" către AVAS (n.r. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului).
     Antoine Colombani, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, ne-a declarat: "Miercuri, pe data de 7 martie 2012, Comisia a aprobat conversia în acţiuni a datoriilor publice ale "Oltchim" în valoare totală 1.049 milioane de lei", adăugând: "Aceas-tă conversie a datoriilor în acţiuni este o măsură propusă de autorităţile române pentru a facilita privatizarea integrală a companiei în 2012".
     Valoarea datoriei "Oltchim" către AVAS ar fi de 125 de milioane de euro, fără dobânzile aferente.
     AVAS a preluat, în 2002, de la Ministerul Finanţelor o creanţă în valoa-re de 508,6 milioane lei provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.
     Ţara noastră a notificat în iulie 2009 două măsuri de sprijin în favoarea "Oltchim". Prima măsură implică o conversie a datoriei publice în valoare de aproximativ 135 de milioane euro în acţiuni. Cea de a doua este o garanţie de stat care acoperă 80% dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane euro, care urmează să fie utilizat pentru modernizarea societăţii şi pentru investiţii ulterioare.
     Decizia Comisiei Europene permite tuturor acţionarilor Combinatului chimic să participe la majorarea capitalului social al "Oltchim".
     În mod normal, după publicarea deciziei, Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar "Oltchim", va convoca o adunare generală în care acţionarii vor discuta pe baza deciziei autorităţilor de la Bruxelles.
     După majorarea capitalului social poate începe derularea procesului de privatizare a "Oltchim".
     Statul deţine, prin Minsterul Economiei, 54,8% din titlurile Combinatului.

  Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an. Reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că, pe 15 martie urmează să fie publicat anunţul privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni OLT.
     În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
     Gigantul rus "Gasprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
     Nici azerii de la "SOCAR" nu şi-au ascuns interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Ramnicu Valcea.
     "Oltchim" are, în acest moment, datorii pe termen scurt de 1,55 miliarde de lei şi datorii pe termen lung de 986 milioane de lei.
     O parte din datorii sunt către "Electrica", societate care a reziliat contractul cu "Oltchim" la începutul acestui an, combinatul fiind preluat de "Electrica Furnizare".
     Surse din "Electrica" ne-au declarat că datoriile totale ale "Oltchim" sunt de 660 de milioane de lei (150 de milioane de euro) iar, până în acest moment, Combinatul vâlcean nu a achitat sumele restante, nerespectând deci graficul de eşalonare. De asemenea, reprezentanţii "Electrica", pentru a-şi recupera paguba, au cerut Ministerului Economiei cesionarea creanţei în patru tranşe egale.
     Combinatul "Oltchim" a raportat pierderi de 270 milioane lei, în 2011, cu 20,9% peste nivelul din 2010, pe fondul unei cifre de afaceri în urcare cu 17,1%, la 1,53 miliarde lei.
     Veniturile au crescut cu 15,4%, la 1,64 miliarde de lei, iar cheltuielile au avansat cu 16,1%, la 1,91 miliarde de lei.
     Singurul aspect pozitiv sunt vânzările, care au crescut în ultimele trimestre, până la 1,53 miliarde de lei la finele anului 2011 (aproximativ 3,5 miliarde de euro).
     Compania are un capital social de 34,2 milioane lei, împărţit în 343,2 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. 

     *  BCR şi Banca Transilvania erau interesate, în octombrie, de conversia datoriilor în titluri "Oltchim"
     Despre posibilitatea ca BCR şi BT (băncile faţă de care "Oltchim" are datorii) să fi trimis la Comisia Europeană solicitări privind conversia în acţiuni a datoriilor "Oltchim", Antoine Colombani, purtător de cuvânt al CE, ne-a declarat: "Noi nu putem comenta despre acest lucru".
     Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania (BT) s-au declarat interesate, în octombrie anul trecut, de realizarea conversiei datoriilor în titluri "Oltchim".
     Subiectul a fost discutat în timpul unei întrevederi între Ion Ariton, ministrul Economiei de la acea dată, şi preşedinţii celor două bănci, Dominic Bruynseels şi Horia Ciorcilă.
     BCR şi BT şi-au arătat deschiderea pentru susţinerea companiei, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării.
     "Oltchim" a anunţat, în luna octombrie din 2010, printr-un comunicat, că Banca Comercială Română urma să intre în acţionariatul companiei prin conversia în acţiuni a unei părţi din împrumutul de 72,4 milioane de euro acordat de bancă firmei vâlcene în noiembrie 2009. Comunicatul a fost retractat ulterior, "Oltchim" precizând că "regretă neplăcerile şi confuziile create prin comunicatul de presă amintit, precum şi interpretările date acestuia".
     Potrivit raportului anual, Oltchim avea, la sfârşitul lui 2010, datorii pe termen scurt de 72,5 milioane euro la BCR şi două luni de finanţare de 100 milioane lei şi 12,25 milioane dolari la Banca Transilvania. Oltchim are, de asemenea, şi un credit pe termen lung, de 8,5 milioane euro, de la Banca Transilvania, rambursabil în şapte ani.

http://www.bursa.ro/


Musafir

#26170 Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012

2014-09-09 07:06


Musafir

#26171 Re: Re: va fi jale

2014-09-09 07:56

#26087: - Re: va fi jale 

Gheorghe Piperea:În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.http://www.zf.ro/

UNDE ESTE PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM PUBLICAT LA FEL CA CEILALTI PE CARE LE AVETI PUBLIC FACUTE......????E TOP SECRET SAU SUNTETI REPETENTII,REPETITIILOR,REPETARILOR MINCIUNILOR VOASTRE!!!!!!!!

Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional"În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar."  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]http://www.curierulnational.ro/ Click link pentru vizualizare  BDO:  http://www.bdo.ro/

Legea 85/2006. Art. 3,Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitor www.voceavalcii.ro S-A VANDUT DIN OLTCHIM, PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI INFORMATIA  CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

 


Musafir

#26172 Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-09 08:01

#26094: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! - Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! 

 

SUNT PLATI SALARII COMPENSATORII DIN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA IN FUNCTIE DE VECHIME.

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

AUDITUL. http://www.impactreal.ro/

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNCA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

http://www.voceavalcii.ro/S-A VANDUT DIN OLTCHIM, PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI INFORMATIA  CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:

 


Musafir

#26173 Re: Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-09-09 08:02

#26096: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! - Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? 

 

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.


Musafir

#26174 Re: Re: Ministrul delegat pentru Dialog Social

2014-09-09 08:04

#26095: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! - Re: Ministrul delegat pentru Dialog Social 

 

 DISPONIBILIZATI SUNTETI ASTEPTATII JOI 11 SEP 2014 ORA 10.30 IN FATA INSTITUTIEI PREFECTULUI ,PENTRU A VA INTILNI CU MINISTRU DE DIALOG SOCIAL

 http://gov.ro/

 

Aurelia Cristea

Ministrul delegat pentru Dialog Social

 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013:

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
 

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:


Musafir

#26175 Re: Re: Ministrul delegat pentru Dialog Social

2014-09-09 08:15

#26097: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! - Re: Ministrul delegat pentru Dialog Social 

 

Nu mai trebuie sa mai plece fara a lua decizia de ACHITARE SALARII, STATUL ROMAN TREBUIE SA PLATEASCA SALARIATII ( DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI), OBLIGATIE DE A FACE (TERMEN JURIDIC).

SUNTETI ASTEPTATII JOI 11 SEP 2014 ORA 10.30 IN FATA INSTITUTIEI PREFECTULUI ,PENTRU A VA INTILNI CU MINISTRU DE DIALOG SOCIAL

Aurelia Cristea

Ministrul delegat pentru Dialog Social

http://www.oltchim.ro/

STATUL ROMAN:

MINISTERUL ECONOMIEI SI FINATELOR, ROMANIA!!!!!!!

AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI BUCURESTI, ROMANIA!!!!!!!!


Prezentare companie: Compania a fost înfiinţată în anul 1966 şi este deţinută de Statul Român iar din 1997, un pachet de acţiuni a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti. Produsele Oltchim se găsesc în peste 80 de ţări fie ca e vorba de policlorură de vinil (PVC), sodă caustică, propenoxid, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de construcţii.

Anul înfiinţării: 1966

S.C. OLTCHIM RAMNICU VALCEA, PATRON  MAJORITAR  STATUL ROMAN. ROMANIA!!!!!!!!!

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri 54,81%
PCC SE Duisburg Germania 18,32%
Polyolt Holding Limited Cipru 14,02%
Persoane fizice 11,26%
Persoane juridice 1,59%

 

http://www.zf.ro/

SLO ARE OBLIGATIA SA VI SE PUNA LA DISPOZITIE DOCUMENTE CARE SA SUSTINA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA (cu legile specificate in CCM ) SAU CHIAR CCM DUPA CAZ, DACA ESTE NEVOIE, LA CERERE ADRESATA DE VOI (SAU AVOCATI IN NUMELE VOSTRU), PENTRU  A  VA FI DE FOLOS IN PROCESELE SI INTERESELE PENTRU CARE VOI VA ADRESATI INSTATELOR SAU DIVERSELOR LITIGII CU SOCIETATEA.

SLO POATE FI CHEMAT IN INSTANTA ALATURI DE VOI SI SA VA SUSTINA CAUZA PE CCM IN PROCESELE ITENTATE  DEBITORULUI (S.C. OLTCHIM S.A.), PE SUSTINEREA NEPLATII VOASTRE SALARIALE (SALARIATI DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI). PANA LA STINGEREA LITIGIULUI DE MUNCA CU SOCIETATEA, CHIAR SI-N FALIMENT, SAU DUPA FALIMENT, RAMANETI PANA LA A DEFINITIVA CU STATUL ROMAN PLATA SALARIIILOR (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI) CU PENALIZARILE  RESPECTIVE DE INTARZIERE A PLATILOR CATRE VOI ( DIN MOTIVE CARE NU TIN DE VOI) SI RESTUL PLATILOR, LA FEL CU PENALIZARILE CUVENITE DE LEGE (DAUNE-INTERESE) TOT CU PENALIZARILE DE INTARZIERE CARE NU TIN DE VOI.

SCRIE IN CCM (CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA) CA SLO (SINDICATUL LIBER OLTCHIM) REPREZINTA TOTI SALARIATII (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI), INDIFERENT  DE RASA, ETNIE, CULTURA, RELIGIE, EDUCATIE, OPTIUNE POLITICA, ORIENTARE SOCIALA, HANDICAP, APARTENENTA ORI ACTIVITATE SINDICALA SI  ALTE CAZURI.....ETC., (NU SUNT TOATE LA RAND DAR FI SIGUR CA ASA ESTE IN CCM)....

COLECTIVELE DE SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI) AU UN SINGUR SEMNATAR PARTEA SINDICALA, PE CCM SI ACELA ESTE SLO (SINDICATUL LIBER OLTCHIM).

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII: