Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

cititor

#226 oltenilor

2012-11-05 19:44

Imi pare rau oltenilor dar va meritati soarta. O vorba de-a voastra: scroafa-i moarta-n cotet si voua va arde de nimicuri.
V-ati trezit foarte tarziu.
Dar se mai poate. Trebuie indepartat tesutul bolnav, aruncat si luati-o incet.
Dar voi NU. Trebuie sa va certati.
Daca nici acum nu stiti cine v-a facut raul si in trei luni ati si
uitat cine v-a adus in sapa de lemn, imi pare rau, dar o meritati.
Ghioca Emil

#227

2012-11-05 20:06

Eu chiar sunt curios sa vad dovezile cu care argumentati ca sunt PNL-ist...
Iar pozele de pe facebook cu personalitati politice locale le tin pentru ca pur si simplu imi plac, nu neaparat ca sunt prieten la catarama cu X si Y (de remarcat ca, daca ar fi asa, nici nu am poze cu vreo figura PNL-ista, in orice caz). Chiar nu se vede cata dezinformare pluteste pe acest site, sau prin mintea unor persoane care nu au ce face decat sa iasa in evidenta pe internet si pe la serviciu cine stie ce fac???
mihai escu

#228 pt justitiarul

2012-11-05 21:11

Hai sa ne intalnim maine in strada, sau e numai gura de tine. Ghioca asta macar a avut curajul sa se expuna impotriva puterii. Stii tu, puterea aia pe care o aperi tu, Justitiarule, aia care a furat un miliard de euro, Justitiarule .
Ori ai rupt si tu o bucatica, Justtiarule.
Dac Ghioca si ai lui nu faceau greva foamei acum aveai ocupatia de somer impreuna cu inca 2299. Ori nu sti, ori nu vrei sa sti, ori esti prost.
camikiro

#229 ce subiect!

2012-11-05 21:29

Un Nedumerit( adica unul care nu intelege) si unul Gips ( adica amorf) si-au gasit sa se certe cu un Ghioca. Au gasit subiect de batut apa in piua. Ca sa infirmati jignirile de mai sus si sa dovediti ca macar limba romana o stiti spuneti-mi pluralul de la piua.
Revenind " la oile noastre", asta va framanta pe voi? In rest nu aveti nici o problema asa-i?
Deductie logica: din cauza lui Ghioca si ai lui vi s-a terminat sinecura. Stiti ce-i aia?
Oricum disparea, si stiti de ce? Pai a spus Radu Vasile: " Nu prea mai e mare lucru de furat" si a mai spus si Nicolae Vacaroiu: "Din 100 de lei se fura 40".
mihai escu

#230 revizie

2012-11-05 21:35

Ma scuzati. Corectez: 3199 era cifra exacta. Am recitit ziarul, informatia era urmatoarea: 3200 de salariati a cerut Roibu sa fie disponibilizati in data de 4 Septembrie.
mihai escu

#231 continuare

2012-11-05 21:36

Si rolul lui Diculoiu era sa ceara Guvernului sa plateasca salariile compensatorii. Asta facea Diculoiu si atat.
Oltchimul de maine....

#232 Interventii sindicat

2012-11-05 22:30

Chiar daca ma repet, mai intreb, la ale cui interventii s-a facut numirea familiei Spiru Ciobescu (sot si sotie)si Coclet (sot si sotie) in conducerea Oltchim.Pai daca vorbim de fosti hai sa vorbim si de actuali, nu? (Daca o bagati pe aia cu competenta profesionala am rugamintea sa vizualizati cv-urile dansilor pe site-ul Oltchim.)
pepper

#233 pentru cei care scriu si nu sunt angajati Oltchim

2012-11-06 09:25

comentariile voastre sunt bazate pe articolele pe care le cititi prin ziare sau emisiunile difuzate la TV. angajatii Oltchim cunosc mai bine situatia reala si nu se iau dupa stirile uneori bombastice pe care le arunca ziaristii pentru a obtine un rating. cunosc mai bine atmosfera care era inainte si atmosfera de dezastru care e acum. simt pe pielea lor ce li se intampla. si nu se intampla nimic bine. Angajatii Oltchim cunosc mai bine oamenii - ma refer aici la noii sindicalisti si nu numai- au lucrat cu ei si stiu ca erau (noii sindicalisti) cei frustrati ca nu au un loc de "conducere" iar ceilalti sunt numiti doar pe criterii politice nicidecum dupa performante si asta e o realitate.
Asa cum unii angajati au ales sa isi manifeste nemultumirea facand pe vedetele la Tv , invocand o greva a foamei pe care nu au tinut-o ei ci i-au determinat pe altii in locul lor sa o tina, asa si alti angajati Oltchim isi manifesta nemultumirea fata de conditiile mizere pe net si nu la Tv. are cineva ceva impotriva? nu suntem oameni liberi cu drepturi si obligatii, conform Constitutiei Romaniei? in nici unul din cazuri, insa, din pacate, nu se va ajunge la un rezultat bun, intrucat jocurile se fac undeva departe de granitele tarii. Noi toti suntem doar marionete.
mihai

#234 Re: marionete

2012-11-06 10:42

#233: pepper - pentru cei care scriu si nu sunt angajati Oltchim

Vin ai nostri, pleac-ai nostri, noi ramanem tot ca....

Aia hoti,  astia hoti, mama lor la toti.

Moi...

#235 Re: pt justitiarul

2012-11-06 12:04

#228: mihai escu - pt justitiarul 

 Greva foamei pe care au facut-o x si y nu a facut nici un bine, D-le "mihai escu" - probabil ca esti total pe din-afara, daca nu stii acest lucru. Greva foamei au facut-o acesti "eroi" pt. a-l da jos pe Diculoiu - atat - si nici macar asta n-au reusit :))))

Fara greva foamei se intampla acelasi lucru ca si acum - toti ramaneam angajati, tot fara obiect de activitate; ori ti se pare tie ca acum se misca ceva? Probabil, pt. ca falsa impresie este ca ceva s-a facut - dar doar asta este - o falsa impresie!

Pe langa "puterea' care a furat un miliard de euro, aveam si noi salarii (in ultimul an cu intarziere, dar le aveam). Acum, cu "noua" conducere, nici macar asta nu mai avem. Ba din contra, se discuta deja de reducerea salariilor!

Daca habar n-ai, mai bine taci!

Moi...

#236 Re: revizie

2012-11-06 12:08

#230: mihai escu - revizie 

 Si inca ceva, D-le "mihai escu" - daca te-i fi informat cum trebuie, ai fi aflat pana acum ca ce ai citit tu atunci in presa - ca Roibu a cerut sa fie disponibilizati 3200 de salariati - era un fragment din mai multe planuri care s-au cerut a fi facute pt. restructurarea combinatului.

Daca intr-adevar te-ar fi interesat subiectul, ai fi vazut ca in aceeasi seara stirea s-a retras, pt. ca era un fals si au fost amenintati cu darea in judecata. Deci, inainte sa vorbesti, informeaza-te mai bine!

mihai escu

#237 toi

2012-11-06 12:12

#236: Moi... - Re: revizie

Toi intreaba-l p-ala care a dat in ziar si zice ca "a intrat in posesia documentului" . Toi esti complet neinformat

mihai escu

#238 tot pt Toi

2012-11-06 12:14

Halal restructurare
"sa nu se revizuiasca primesc,.....dar sa se schimbe prin partile esentiale"
User

#239 Re: ce subiect!

2012-11-06 12:22

#229: camikiro - ce subiect! 

 Nu cred ca numele de user au vreo relevanta; al dvs. de ex ce inseamna :))?

Toti cei care s-au "certat" cu Ghioca, culmea, sunt oameni intr-adevar cititi - si ca sa raspund la intrebare, pluralul de la piua este piue - nu stiati???

mihai escu

#240 lamuriri

2012-11-06 12:27

Intrebare pentru Toi: Cine a inchis Oltchimul?
Raspuns (pentru ca Toi nu stie): Oltchimul s-a inchis pe 23 August cand era Roibu director.
John Doe

#241 TREZIREA!!!

2012-11-06 12:33

Acum, ca lupta sindicala a luat sfarsit, ar trebui sa ne trezim in sfarsit, si sa realizam, pana nu va fi prea tarziu, care este de fapt principala revendicare a salariatilor Olchim. Nu salariile restante, nu conducerea, nu schimbarea liderilor sindicali, ci RELUAREA PRODUCTIEI. Daca sindicalistii nascuti peste noapte au avut ca singura preocupare inlaturarea liderului sindical si apropierea de noua conducere, ar trebui ca aceasta situatie sa inceteze si sa incepem sa protestam pentru promisiunile nerespectate:



Guvernul nu a dat nici un leu si nu a intreprins nimic concret pentru acordarea ajutorului de salvare promis. Mai mult a impus o conducere pe criterii politice care accepta declaratiile aberante ale politicienilor privind functionarea combinatului. Cum este posibil ca ministrul economiei sa afirme public faptul ca la Oltchim se functioneaza cu 30% din capacitate, afirmatie preluata de toata presa, si nimeni sa nu dezminta atfel de aberatii. Mai mult ministrul in cauza afirma ca in scurt timp Oltchim va functiona la 65% din capacitate. Cum? Cu ce? Functionarea electrolizei cu membarana (nici aceasta la capacitate) reprezinta nici 5% din total. Cu banii incasati pe soda se achita excusiv energia la CET, iar cum energia reprezinta peste 70% din costul sodei, este lesne de inteles ca fara ajutor de la guvern nu se vor putea acumula niciodata banii necesari pentru pornirea celorlalte sectii sau pentru salarii. Totusi daca guvernul avea cel mai mic gand sa ajute Oltchim-ul ar fi dat deja banii necesari si ar fi umblat dupa aceea pentru aprobari. Mai mult, nu ar mai fi calculat si dobanzi la datoria istorica pentru a face Oltchim-ul cat mai putin atractiv.



Toti, indiferent de culoarea politica si de preferintele sindicale, sunt invitati sa se trezeazca si sa-si exprime ca unica revendicare: implicarea guvernului pentru reluarea productiei. Chiar nu realizam ca Guvernul trage de timp in cel mai grosolan mod cu putinta. De ce nu mai protesteaza nimeni?

Reluarea productiei este singurul deziderat. Reluarea productiei va aduce implicit solutii pentru toate celelalte probleme. Reluarea productiei va readuce increderea clientilor in Oltchim si va genera banii de salarii. Reluarea productiei va da si masura competentei sau incompetentei actualei conduceri.

Deci: Toata lumea sus si tare pentru REPORNIREA PRODUCTIEI si indeplinirea promisiunilor facute de guvern!!!!!! Orice alta revendicare este neimportanta.

Moi...

#242 Re: toi

2012-11-06 12:37

#237: mihai escu - toi 

 Se vede ca nu stii despre ce vorbesti - nu vorbeam despre stirea din ziar, care a ramas asa, preluata prost, pt. ca ziarele noastre sunt de 2 lei, publica orice, fara nicio verificare - prima data acest fragment de document a aparut pe www.economica.net, de unde la cateva ore a disparut din motivul pe care ti l-am spus.

Moi...

#243 Re: lamuriri

2012-11-06 12:42

#240: mihai escu - lamuriri 

 Cine a inchis Oltchimul???? :))))) Cea mai usoara intrebare - statul! Moi...chiar stie ;) Tu chiar nu-ti pui intrebarea de ce brusc si dintr-o data Electrica a decis sa nu ne mai furnizeze energie?? Statul avea un plan clar - sa dea Oltchim-ul pe nimic la PCC - a se vedea oferta de "rahat" pe care au facut-o acestia: 3 milioane de EUR!!! Asta pt. un combinat care are piata de desfacere in peste 80 de tari!!!

Nu are nici o relevanta cine era la conducere - Oltchimul era proprietatea statului, si statul l-a inchis! Roibu s-a dus in zeci de delegatii sa discute sa nu se inchida, asta a incercat vechea conducere din toate puterile - sa nu se inchida. Ti se pare ca acum merge ceva???? Ti se pare ca ne-am luat salariile care ni s-au promis????? Macar in fosta conducere clientii aveau incredere, de-asta ne-au dat atatia bani in avans si cum-necum am rezistat pana in august, acum... 

Nemultumitul

#244 Trezirea, intr-adevar...

2012-11-06 12:46

Va propun sa lasati in pace si vechea conducere si sindicalistii autoproclamati si sa va dati naiba o data seama ca sunteti zilnic subiectii unei dezinformari grosolane si ca sfarsitul este mult mai aproape decat credeti. Chiar daca in fata vi se fac promisiuni de repornire, relansare, corectitudine si profesionalism, pe la spate se strang deja banii de inmormantare. Cei care ar trebui sa vina cu solutii stau ascunsi pe dupa secretare. Nu i-am vazut, nu i-am simtit, nu i-am auzit. Si atunci, incotro ne indreptam? In mod logic, daca ai un pacient de a carui viata iti pasa il trimiti la cel mai bun medic, nu-l trimiti sa-l opereze preotul.
Treziti-va pana nu va fi prea tarziu!!!!

deocamdata angajat

#245 Domnului Lider Sindical

2012-11-06 12:57

Stimate Domn,

Va rugam sa va exprimati public pozitia in raport cu stadiul procesului de salvare in care este agrenata compania si la masurile urgente de intreprins pentru ca, dupa parerea multora, suntem intr-o situatie mult mai grea decat in trecut. Atunci chiar daca nu erau bani, existau interes, preocupare si chiar solutii. Acum nu mai avem nimic.
Nu mai avem nici un investitor de speriat, sau vreun director de aparat, asa ca...... action please! Salariatii va vor sustine! Insa, daca veti proceda la fel ca intrecut nu va va prinde paltonul in functie!
mihai escu

#246 pentru Moi

2012-11-06 13:18

nu-ti mai scriu ca pierd,timpul... de-aia s-a inchis Oltchmul ca era rau platnic, voia sa-i dea lui bani toata lumea si el nu platea la nimeni...dar este peste puterea ta de a intelege economia.
Je vous souhaite tout le meilleur!
inca un angajat

#247 doina

2012-11-06 13:43

Ha, ha, ha... si-a retras bocitoarea Doina lacrimile. Ori erau de crocodil, ori a vazut barbatu-sau comentariile-i si-a luat-o la corectat.
Mirela

#248 asa e?

2012-11-06 14:10

Marcu si cativa locotenenti cer demisia lui Diculoiu din cauza pierderii indrederii demonstata.
E adevarat?
Oltchimul de maine....

#249 Trezirea

2012-11-06 14:34

Avand in vedere ca luptele sindicale s-au terminat (sau asa ar trebui), principala nostra revendicare trebuie sa fie reluarea activitatii la sectiile propenoxid si polioli. Nu avem nevoie de ajutoare sociale amanate la plata pana in campania electorala si de promisiuni nerealiste, avem nevoie de fapte. Nu mai trebuie inghitite aberatiile ministrului Chitoiu cum ca functionam la 30% din capacitate cand noi, angajatii Oltchim stim foarte bine ca sectia electroliza cu membrana nu reprezinta mai mult de 5 procente.
A venit momentul ca sa iesim in fata pavilionului sa punem niste intrebari si sa nu plecam pana nu vom avea raspunsuri clare. Ajunge cat ne-au mintit, pe 22 noiembrie se implinesc 3 luni de cand Oltchimul nu mai produce, cine isi asuma acest lucru, cine recupereaza pietele pierdute, cine recastiga increderea clientilor.
De ce nu se mai vorbeste nimic de reconversia datoriei catre AVAS,de ce nu se mai vorbeste de transformarea datoriei catre BCR si Banca Transilvania in actiuni.
Inca mai avem un avantaj, politruci nu isi doresc scandal in campania electorala, haideti sa nu le facem pe plac si sa-i luam la intrebari.
Repornirea combinatului ne va asigura si salariile si locurile de munca.
Talpa iute

#250 Ghioca Emil

2012-11-06 14:47

Domnule Ghioca lasa-ne cu frustrarile tale de grataragiu, de 10 zile citim numai scuzele si insatisfactiile tale generate de comentariile oamenilor din combinat. Sincer nu ne interesezi nici tu si nici ceilalti autoproclamati!!! Nimeni nu apara pe nimeni si cu atat mai putin pe tine !!!
Nu ne intereseaza nici Diculoiu nici vechea conducere si nici altcineva !!! Ne intereseaza sa fie repornit combinatul si sa se faca integrarea cu Arpechim pentru ca altfel toti vom fi someri !!! Variantele promovate de Balan cu Talpasan cu Pirvu si alti Cocleti si Spiru ciobesti sunt aberatii !!! Se vede ca nu au mai fost in stare sa porneasca nimic desi ne minteau ca pe 4.11.2012 intreg combinatul va functiona la minim 60%. Nu au un leu si ei viseaza meteoriti pe care vi-i dau voua noii luptatori ai luminii sa ni-i vindeti noua in sectii.
Realizati ca totul a fost vrajeala politica sa ne tina prin sectii pana la alegeri sa nu ii speriem electoratul lui PONTACEL si Mincinoiu Chitoiu.
Cu ce performante va laudati dle Ghioca??? Cu o Electroliza cu greu pornita pe datorii???? Cu salarii si bonuri de masa neplatite de doua luni si jumtatate cand ne garantati cu dl. Balan ca pe 17.10.12 vom avea toate salariile restante platite la zi ??? Cand l-am dat jos pe Diculoiu v-ati jurat ca ne veti reprezenta interesele si ca vom fi respectati, ca nju vom mai fi amenintati??? Se vede cum ne reprezentati aceste interese cand in sectii amenintati pe toti ceio care nu gandesc ca voi.
Nu sunteti lideri sunteti niste frustrati disperati dupa ciolane. Problema este ca ciolanul este ros deja si oamenii va vor intreba ochi in ochi cum va achitati de promisiunile facute.
Petrochimia de la Pitesti va v-a intreba de ce insistati sa ii dati in somaj definitiv in discutia cu Balan, PVC-ul de asemenea va va intreba de ce le propuneti somajul, la fel Monomerul.
Solutiile nu se stabilesc stand la taclele la o tigarica si o cafea cu nea Balanel si Coclet si stabilind ce sefi mai puneti politic si pe unde.
Este nevoie de actiune !!! Daca voi nu sunteti in stare sa miscati lucrurile si sa urnim productia vom iesi noi iar in fata Pavilionului si va scoatem din birouri si pe voi noii proclamati si pe noii specialisti PNL-isto, PSD-isto PC-isto USL isti cu titulaturi manageriale.
Noi prostimea cum spui tu cu Cernev nu suntem interesati de aranjamente politice. Noi vrem sa muncim.
Pe 15.11.2012 ne dati salariile???