Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21701 Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM

2014-06-06 20:48

#21699: - Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM

Ce vrei sa spui ca ala care mesteca la dude sau la duda este Armand Laurentiu Spiru Ciobescu?


Musafir

#21702 Politica pumnului in gura? Cititi ce se comenta in 4 septembrie 2012. A avut dreptate?

2014-06-06 20:56

#93: Tiberiu Popa - Politica pumnului in gura

#93 Politica pumnului in gura

2012-09-04 20:26

Desi de patru ani Oltchim nu mai are sursa de materii prime, nu a murit. Toti cei care cunosc Oltchim stiu ca nu poate muri atata timp cat produce.

Vulpescu stia ca Oltchim mai rezista si de aceea a oprit alimentarea cu energie electrica a Combinatului, a oprit alimentarea cu gaze naturale, urmeaza apa potabila si a obligat toate companiile de stat sa blocheze Oltchim prin orice mijloace (vezi cum SALROM a uimit BCR-Erste cu inversunarea cu care a dorit/cerut/fortzat blocarea conturilor Oltchim ... cei de la BCR s-au adresat guvernului crezand ca SALROM saboteaza statul, fara sa stie ca exact in inima statului este sabotorul).

Doar asa Vulpescu va fi sigur ca Oltchim isi va da ultima suflare si nimeni nu se va mai chinui sa intrebe ceva despre un mort.

Ei sunt acum la putere si ei cred ca pot sa fure tot. Nu ne lasam ! Fiti solidari unul cu altul. Pe fiecare in parte ne pot umili si infrange, pe toti - NU ! Asa cum ei ataca in gasca (Ponta-Chitoiu-Vulpescu) asa sa fim si noi o singura voce !

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-06 21:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-06 21:18Musafir

#21705 Gheorghe Piperea

2014-06-07 07:22

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=nf

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/14406_421158261283138_834924...

Presedintele ANRE a declarat ieri ca toate cele 8 companii de distributie a energiei electrice care activeaza in Romania au introdus ilegal in factura costul dublat al certificatelor verzi si ca in comisia de reglementare (un fel de board al ANRE) s-a decis ca 4,7% din valoarea acestor facturi sa fie eliminata treptat din factura. Mie mi se pare de domeniul evidentei ca aceste sume facturate ilegal din 2012 sunt plati nedatorate, care ar trebui restituite consumatorilor, atit casnici, cit si industriali, imediat, cu orice risc. Furtul e furt si atit. Iar cei care il acopera sunt complicit sau tainuitori.
Ceea ce mi-a atras insa atentia in mod deosebit este o alta afirmatie a presedintelui ANRE : cica doi-trei dintre cei 8 distribuitori de energie electrica au cerut ca sumele respective sa fie eliminate din facturi in mod treptat, intrucit o eliminare imediata a acestor sume ar duce la insolventa.

Iata inca unii care sunt prea mari pentru a fi lasati sa falimenteze.

Hai sa vedeti cam cum sta treaba cu astia care nu pot fi lasati sa falimenteze.
Avem un individ, sa zicem, un hot de pantofi. Este prins in fapt, dar individul cere autoritatilor sa il lase sa poarte in continuare pantofii furati pentru ca afara e ger si, in lipsa acelor pantofi furati, i-ar degera picioarele, sireacul. Autoritatile, miloase din fire, il gratifica pe hot cu un raspuns caldicel, permitindu-i sa restituie in transe pantofii. Victima poate sa mai astepte.
Si avem un numar de 8 corporatii din domeniul distributiei energiei electrice care recunosc ca au cam furat la factura, dar cer sa li se permita sa repare greseala treptat, ca sa nu cumva sa dea faliment. Daca nu intervenea sfinta spaga, nu aflam de aceasta tarasenie, pentru ca ANRE, autoritate a Statului roman care ar cam trebui sa ne protejeze pe noi, i-a protejat pe proprietarii si managerii celor 8 corporatii.
Va reamintiti, desigur, ca avem pe piata si 2-3 banci recidiviste la clauze abuzive care sustin ca, daca ar fi obligate de autoritati sa restituie banii incasati ilegal din aplicarea clauzelor abuzive, ar avea pierderi si ar risca falimentul. Motiv pentru care nu doar ca autoritatile le-au sarit in ajutor cu mic cu mare, dar au si modificat legile in parlament, astfel incit furtul sa fie uitat/amnistiat. Bine macar ca, in aceste cazuri, sistemul judiciar le-a dat overlorzilor sistemului o lectie severa, eliminind din contracte clauzele abuzive si dispunind restituirea catre consumatori a platilor nedatorate.

V-ati prins acum cam cum sta treaba cu too big to let fail / too big to go to jail?

PS 1 Ma intreb cit de mari sunt aceste costuri umflate ilegal in cazul consumatorilor industriali de energie electrica, spre exemplu, in cazul Oltchim.

PS 2 Avind in vedere aceste cazuri, precum si faptul ca sistemul national de transport al energei electrice este in proprietatea publica a Statului roman, ma intreb de ce trebuia privatizata aceasta distributie a energie electrice. Ca sa se fure mai sofisticat? Ca, la mine la tara, unde la fiecare zapada de 3 cm sau la fiecare furtuna de vara se opreste curentul mai rau ca pe vremea lui Ceausescu, si nu vad nicio imbunatatire a alimentarii cu curent...

PS 3 Mersi DNA ca ne-ai luminat. Desigur ca urmeaza a se extinde urmarirea penala si la aceste corporatii. Pozitia de institutie de incredere a sistemului judiciar pe care DNA o are in rapoartele MCV este din ce in ce mai realista. Sa vedem, insa, daca madame Viviane Reding isi va mentine aprecierea la adresa DNA sau va schimba macazul cind va vedea ca sunt atacate interesele overlorzilor. A, nu stiati ca cei 8 mari distribuitori sunt overlorzi ai sistemului in Europa?
Share

 

=======================================================================================

Dl. Piperea, parca iesiti din tipare si acum recunoasteti ceea ce ati negat fata de conducerea Roibu in ce priveste cheltuielile...!!!!!!! Cum se face ca acum intelegeti si va simtiti agresat de cei care ofera electricitate????  Va dati singur seama de ce idiotenii ati facut si ati sustinut pana azi, cand observati ce dezastru si prejudiciu a adus combinatului chimic Oltchim, furnizorul de electricitate.


Musafir

#21706

2014-06-07 07:47

Cine este sorcova care vorbeste in numele disponibilizatilor la presa, ametind faptele si fluturand hartii in vant ...? Este cumva vuvuzeaua avocatilor smenari!???

http://vtv.ro/salariile-compensatorii-de-la-oltchimin-instanta/

http://i.imgur.com/68sJk8z.jpg...


Musafir

#21707 Oltchim: Unii dintre investitori au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante

2014-06-07 08:14

http://www.economica.net/oltchim-unii-dintre-investitori-au-solicitat-amanarea-datei-de-depunere-a-ofertelor-angajante_81496.html

 

http://media.rtv.net/image/201406/w620/oltchim_37666500_26672000_16190700.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unii dintre investitorii care au achiziţionat Caietul de sarcini în vederea participării la procedura de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, în condiţiile în care termenul a expirat vineri, 6 iunie, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES de către Ministerul Economiei.

'Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL informează că, la expirarea termenului limită, nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. Unii dintre investitorii care au achiziţionat Caietul de sarcini în vederea participării la procedura de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, context în care Consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor în vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetării procedurii, cu un nou termen limită de depunere a ofertelor', se arată în comunicatul citat.

Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesaţi să cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014.

Surse din domeniu au declarat vineri pentru AGERPERES că autorităţile vor continuă discuţiile cu compania chineză care s-a arătat până acum interesată de preluarea combinatului petrochimic.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, efectuează în perioada 6 - 13 iunie o vizită oficială în Republica Populară Chineză. A doua parte a vizitei, din intervalul 9-13 iunie, este dedicată întâlnirilor cu reprezentanţii mai multor companii chineze interesate să investească în România, printre care şi Junlun Petroleum, care s-a arătat până acum interesată de preluarea Oltchim.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marţi, Constantin Niţă, ministrul Economiei, prezent la o conferinţă pe tema investiţiilor în energie.

'Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este o companie viabilă, care are piaţă şi care trebuie restructurată, lucru care este posibil', a spus Niţă.

Potrivit acestuia, Guvernul are un plan B în cazul în care până vineri, 6 iunie, niciun investitor nu se înscrie în cursa pentru achiziţia combinatului.

'În acest caz, vom amâna privatizarea pentru o perioadă mai lungă pentru a face câteva restructurări. Vom căuta finanţare pentru a pune în funcţiune o linie sau două de producţie, care să permită combinatului să nu mai înregistreze pierderi', a adăugat Niţă.

El a mai spus că sunt investitori care şi-au manifestat dorinţa de a cumpăra Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim. Deţinută de Petrom, rafinăria este închisă din 2009, însă este principalul furnizor de materii prime a Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.Activele viabile ale combinatului au fost evaluate la 305 milioane de euro.


Musafir

#21708 Nicio ofertă pentru preluarea Oltchim

2014-06-07 08:23

http://cronicaromana.ro/2014/06/07/nicio-oferta-pentru-preluarea-oltchim/


http://cronicaromana.ro/wp-content/uploads/2014/06/sediu-oltchim.jpg...


Nicio companie nu a depus până vineri, termenul limită, vreo ofertă angajantă pentru preluarea Oltchim, iar administratorii judiciari ai combinatului chimic vor relua procesul de vânzare a acţiunilor.

“La expirarea termenului limită, consorţiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV”, potrivit unui comunicat combinatului chimic, informează Mediafax.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a afirmat marţi că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va exista un cumpărător până vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vândut altă dată.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv şi BDO Business Restructuring.”Unii dintre investitorii care au achiziţionat caietul de sarcini (…) au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, context în care consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor în vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetării procedurii, cu un nou termen limită de depunere a ofertelor”, se precizează în comunicat.

În primul trimestru, Oltchim a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.


Musafir

#21709 Nici un investitor nu s-a prezentat la licitaţia pentru Oltchim

2014-06-07 08:24

http://www.curierulnational.ro/Actualitate/2014-06-07/Nici+un+investitor+nu+s-a+prezentat+la+licitatia+pentru+Oltchim

 

http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/212210maxim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, la expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru licitaţia aferentă privatizării Oltchim, niciunul dintre investitori nu s-a prezentat. "Nu s-a prezentat niciun investitor, deşi, de când a fost lansată licitaţia s-au cumpărat peste cinci caiete de sarcini. Credem că se vor relua procedurile de licitare la o dată ulterioară", au declarat pentru Curierul Naţional surse informate.
Combinatul se confruntă cu mari dificultăţi financiare, având nevoie de nu mai puţin de 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate al combinatului.
Până la termenul-limită de la sfârşitul lunii martie, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea acţiunilor Oltchim SPV, deşi patru companii au cumpărat caietul de sarcini. Ca atare, administratorii judiciari au propus reluarea licitaţiei, ţinând cont de faptul că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile.


Musafir

#21710 Privatizarea Oltchim, amânată cu șase luni

2014-06-07 08:25

http://www.ziuanews.ro/stiri/privatizarea-oltchim-amanata-cu-sase-luni-123828

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/privatizarea-oltchim-amanat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost amânată, vineri, cu încă șase luni.

Conform Agerpres, niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru preluarea combinatului, până pe 6 iunie, însă autoritățile continuă discuțiile cu compania chineză care s-a arătat până acum interesată de preluarea Oltchim.

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat, marți, că Guvernul nu va închide Oltchim și că procesul de privatizare va fi prelungit.
„Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este o companie viabilă, care are piață și care trebuie restructurată, lucru care este posibil", a spus Niță.

Potrivit acestuia, Guvernul are un plan de rezervă în cazul în care până pe 6 iunie niciun investitor nu se înscrie în cursa pentru achiziția combinatului.

„În acest caz, vom amâna privatizarea pentru o perioadă mai lungă pentru a face câteva restructurări. Vom căuta finanțare pentru a pune în funcțiune o linie sau două de producție, care să permită combinatului să nu mai înregistreze pierderi", a adăugat ministrul.


Musafir

#21711 Nicio ofertă pentru preluarea Oltchim, procesul va fi repetat

2014-06-07 08:27

http://www.romanialibera.ro/economie/companii/nicio-oferta-pentru-preluarea-oltchim--procesul-va-fi-repetat-338228

 

http://www.romanialibera.ro/imagine/613x343/Nicio%2Bofert%25C4%2583%2Bpentru%2Bp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicio companie nu a depus până vineri, termenul limită, vreo ofertă angajantă pentru preluarea Oltchim, iar administratorii judiciari ai combinatului chimic vor relua procesul de vânzare a acţiunilor, informează Mediafax.

"La expirarea termenului limită, consorțiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziționarea acțiunilor deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", potrivit unui comunicat combinatului chimic.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a afirmat marți că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va exista un cumpărător până vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vândut altă dată.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv și BDO Business Restructuring.

"Unii dintre investitorii care au achiziționat caietul de sarcini (...) au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, context în care consorțiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor în vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetării procedurii, cu un nou termen limită de depunere a ofertelor", se precizează în comunicat.

În primul trimestru, Oltchim a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.


Musafir

#21712 Privatizarea Oltchim se suspendă pentru 6 luni BURSA 07.06.2014

2014-06-07 08:46

http://www.bursa.ro/privatizarea-oltchim-se-suspenda-pentru-6-luni-239171&s=companii_afaceri&articol=239171.html

http://www.bursa.ro/_img/articole/239171.gif...

Termenul de privatizare al Oltchim a fost prelungit cu încă şase luni, deoarece niciun investitor nu s-a înscris până ieri, în ziua limită a depunerii ofertelor, în cursa pentru preluarea Combinatului Chimic, transmit sursele de presă.
Citat de presă, administratorul judiciar al Combinatului Chimic Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat vineri, în jurul orei 11:00, că termenul de privatizare al companiei a fost prelungit cu şase luni.
Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, a spus administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.
Există trei potenţiali cumpărători, a spus avocatul, investitori care au cerut amânarea de jumătate de an pentru a-şi pune la punct ofertele.
Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical - Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#21714

2014-06-07 09:38

Asta este si mie imi convine sa privatizez Oltchimul la Calendele Grecesti, cand incases 40 de mii de euro si 4% din vanzari pe luna(calculati, asa la oha cam cati bani incaseaza acesti magnifici alchimisti ai noi ere PSD) ,intrebarea mea este, ca nu pot sa cred ca bani astia ii incaseaza numai Magnificul si Inegalabilul administrator financiar Piperea Chinezu ,cred ca o parte se "duc"si la alte "sugative" politice si uite asa ne convine sa ne jucam cu privatizarea vreo 3 ani, ca de legea ne pernite si pe restul prostilor ii aburim cat se poate, ca oricum sant fraieri.

Musafir

#21715

2014-06-07 09:46

Tovarasul Calea,cat de penibil incepi sa devi ,ca incepi sa pui botul la minciunile si pacalalile actualilor guvernanti(ca nu pot sa cred ca esti atat de PROST si nu ai realizat din declaratia ministrului Nita ,ca nu v-a fi nici o privatizare la Oltchim pe 6 iunie),doamne ce prosti au ajuns in fruntea judetului,niste fosile comuniste care mint cu nerusinare.Ba nesimtitilor ati adus judetul din locul 7 ca pondere economica, pe locul 37,ce progres macnific, HUUUUUOA PSD.

Musafir

#21716 Re:

2014-06-07 10:05

#21715: -

Culmea, nu pune botul, o face voit si cu mari interese de partid si mai putin pentru tara si cetateni. Tovarasul Calea, are o influenta total negativa si obstructionala fata de judetul Valcea, el si cioclii lui care isi fac cu indarjirea de ciraci toata nemernicia faptelor comise de ei.

 

Poate fi anchetat de sabotaj economic acest indivit prin faptele comise, conform ceea ce declara presa si demonstreaza:

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/10/ion-cilea.jpg...

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/05/presedintele-consiliului-judetean-valcea-ion-cilea-il-finanteaza-pe-vladimir-putin/

 

Prin firma Strabag, care aparține oligarhului rus Oleg Deripas*a,

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-07 12:14


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-07 12:16Musafir

#21719 Ursul panda nu a venit....

2014-06-07 12:29

a trimis ceva bani sa-l lasam in pace si sa nu-l mai deranjam, cu conditia sa le oferim datoria inapoi

http://2.bp.blogspot.com/-z8xJH1t0by0/T8FQ8Vg_uLI/AAAAAAAACP0/EL8JwBYUVh4/s1600/...

http://img.yuppy.ro/images/article_pictures/back/12bis.gif...


Musafir

#21720 Re: Gheorghe Piperea

2014-06-07 12:42

#21705: - Gheorghe Piperea

HAI CA IMI PLACU AIA CU HOTUL DE PANTOFI.

UITE SI O ALTA INTERPRETARE SA ZICEM CA UNU E HOT DE PANTOFI SI OAMENII VAD CA EL FURA PANTOFI.

DAR HOTU ASTA DE PANTOFI ESTE ATAT DE SMECHER (A SE CITI ORDINAR)  INCAT EL CU SLEAHTA LUI DE ORDINARI  FACE ROST DE DOCUMENTE PE BAZA UNOR LEGI INVENTATE DE ALTI ORDINARI MANA IN MANA CU AILALTI.

SI UITE ASA HOTU DE PANTOFI ZICE CA NU E VINOVAT SI CA ARE DOCUMENTE SI CA ALTII SUNT DE VINA PENTRU CA ARE EL PANTOFII FURATI IN PICIOARE.

EI CAM ASA SE INTIMPLA CIND BIRNA DIN PROPRI OCHI ESTE INVIZIBILA.


Musafir

#21722 Re: Re: Gheorghe Piperea

2014-06-07 13:00

#21720: - Re: Gheorghe Piperea

Foarte corect. Omul Piperea da lectii de viata, dar nenoroceste viata prin ceea ce face.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-07 13:15Musafir

#21724 În România, numărul angajaţilor rămâne o necunoscută

2014-06-07 13:16

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/In+Romania+numarul+angajatilor+este+o+necunoscuta

Statul se plânge degeaba că nu adună destui bani. Nici nu are cum să o facă, de vreme ce numărul angajaţilor este o necunoscută. Şase instituţii trebuie să ţină evidenţa, dar nimeni nu centralizează cifrele. În aceste condiţii, Guvernul nu ştie nici cât impozit din venituri încasează şi nici nu poate controla câţi oameni sunt plătiţi la negru.

Ministerul Muncii şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală par să ţină evidenţa angajaţilor pentru ţări diferite. Funcţionarii de la minister spun că există peste trei milioane de salariaţi în domeniul privat. Fiscului îi ies însă aproape cinci milioane şi jumătate. Dacă adăugăm la aceste cifre şi bugetarii, rezultă că în România muncesc între 4,3 şi 6,5 milioane de oameni.

Statul încasează de la ei undeva la 77 de miliarde de lei pe an, din contribuţii sociale şi impozite. Problema este că această sumă ar putea fi mai mare, dar nu există o evidenţă clară a contribuabililor. Nebuloasa afectează şi indicatorii economici: Produsul Intern Brut şi bugetul de stat. Oricum ar fi, trei sferturi din banii colectaţi de la cei care muncesc îi susţin pe cei care nu produc: pensionari, elevi, studenţi, şomeri şi familii fără venit.
BURDOAZAAAAAAAAAAA,TE MANINC,CU CACAT CU TOT

#21725 Re: Re: Gheorghe Piperea

2014-06-07 13:20

#21721: - Re: Gheorghe Piperea

BA  BOULEEEE,MUSCA A PRINSO FOTAAAAAAAAAA,AIA E CERNEV,CA PLEACA SARACU TIGAN ACASAAAAAAAA,CU BANI LUI ZAREMBAAAAAA