Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-09-02 16:22


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-09-02 16:42


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-09-02 19:57


ARGESEANKA

#79

2012-09-02 20:35

EI HOTARASC....NOI DOAR SPERAM....vom povesti ceva de genul:a fost odata un ARPECHIM....UN OLTCHIM....ETC.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-09-02 20:58


OPERATORUL

#81

2012-09-02 21:00

FORTZA OLTCHIM? VA FACETI DE RIS....CITE VOTURI AVETI?
dan alex

#82

2012-09-03 09:22

Se pare ca in tara asta orice merge bine sau incearca sa mearga bine deranjeaza pe multi politicieni astfel nu imi explic ce se intampla...Cu Hidroelectrica la fel incercati sa faceti angajand tot felul de ,,specialisti" recenzori care habar nu au pe ce lume traiesc si publica in mass-media tot felul de ineptii departe de realitate.Domnilor politicieni treziti-va mai repede pentru ca s-ar putea sa ajungeti si voi mai devreme sau mai tarziu in locul sotilor Ceausescu...incet,incet poporul asta in curand nu va mai avea nimic de pierdut pentru ca v-ati ,,ocupat" voi prea bine de treaba asta si atunci vom iesi din nou in strada dar de data asta va radem din statistici...nu ve-ti mai figura la urmatorul recensamant...Cat despre sindicatul de la Oltchim sa trageti tare baieti nu va lasati dusi de nas de promisiuni pe termen scurt...Suntem alaturi de voi mergeti pana-n panzele albe ca sa salvati Oltchimul
Cracare Catalitica

#83 Re: Sindicatul Unirea

2012-09-03 09:22

#9: Petrochimistul - Sindicatul Unirea

Multa dreptate ai Petrochimistule.Dumitru e un DOBITOC,primeaza interesul personal!


Musafir

#84 guest

2012-09-03 09:36

Oameni buni,
1. Un calcul simplu arata ca pana acum nu sunt nici 500 de salariati OLTCHIM care au semnat aceasta petitie. Restul ce asteptati ? Ce fac liderii de sindicat din fiecare sectie ? De ce nu au popularizat acest demers ? Ale cui interese servesc acesti oameni ? Cei care ati semnat (probabil in cea mai mare parte personal cu studii superioare) popularizati aceasta petitie si in randul personalului cu studii medii.
2. In acest moment (3 sept. 2012) in OLTCHIM nu mai merge nimic de mai bine de o saptamana. Oficial OLTCHIM este in revizie generala (cu ce bani oameni buni ?) dar neoficial instalatiile sunt puse in conservare. Se vand stocurile de produse finite existente si stocurile de materii prime pastrate pana acum pentru o eventuala repornire, scopul fiind plata salariilor restante. Ce sanse sunt sa se reporneasca activitatea dupa o eventuala privatizare ? Cum va fi platit personalul dupa ce va fi epuizata si aceasta resursa ? Oltchimisti treziti-va !!! Romani treziti-va !!! Veti ajunge sa beti apa infecta deoarece nu va mai exista suficient clor pentru tratare si va veti spala mai rar deoarece toate produsele de igiena care necesita soda caustica si hipoclorit pentru obtinere vor avea preturi prohibitive. Nu va veti mai permite sa va schimbati salteaua odata la 5 ani iar frigiderele si automobilele vor fi mai scumpe deoarece poliolii romanesti utilizati pentru obtinerea spumelor poliuretanice vor fi o amintire. Cum va place viitorul fara OLTCHIM ?
3. Ce fac presa si televiziunile locale ? Se comporta de parca OLTCHIM-ul este undeva in Africa. Ce fac oamenii politici valceni ? De ce nu apar pe sticla sa discute acest subiect ? Este cumva tabu ?
Delindy

#85 Dupa...

2012-09-03 21:34

In cazul in care nu se va reusi prin nici o solutie salvarea Oltchim si Arpechim, in cazul in care vom fi ignorati, urmarea logica este ca insusi guvernul este impotriva noastra! Veti mai vota Ponta - Antonescu?
Decedatul

#86 ....vesnica pomenire

2012-09-03 23:03

S-a aprins facla la Pitesti!Pornim!
gogu pintenogul

#87 s-a aprins lumanarea

2012-09-03 23:22

mai trebuie tamaie . asa ne trebuie daca nu ne pasa . avem doar 1280 de semnaturi pina acum . adica o treime din numarul salariatilor.


Musafir

#88 guest

2012-09-04 06:44

Popularizarea acestui demers prin mijloace electronice se pare ca este insuficienta. Mai ramane sa lipim afise pe stalpi si in piete ca pe vremea comunistilor (nici nu ar fi o idee rea, comunistii au fost baieti destepti). Oricum, trebuie facut ceva repede, funia se apropie de par.
Dan

#89 Vrem un premier pentru Romania

2012-09-04 11:41

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca aproape toata industria romaneasca a fost pusa la pamant de guvernarile de dupa anii 90. De ce ar proceda guvernarea actuala altfel in cazul Oltchim-ului sau Arpechim-ului?
Premierul ar trebui sa se implice constructiv in acest caz pentru a demonstra ca merita sustinerea poporului. Daca va da si in acest caz copy-paste politicilor de punere pe butuci a industriei practicate de Iliescu si Nastase, atunci este deja evident ca viitorul romanilor nu este in Romania. Am sperat ca odata cu trecerea in rezerva a echipelor de old-boys comunisti care s-au perindat la putere va veni randul tinerilor, cu alta mentalitate si cu o gandire orientata spre viitor. As vrea sa pot sa cred ca nu ne-am inselat. Este dureros sa fii contemporan cu personaje care au transformat o tara cu atatea resurse intr-o natiune de comercianti si o piata de desfacere pentru alte tari (tari care in timp ce aratau cu degetul spre fabricile romanesti cerand inchiderea sau privatizarea acestora in orice conditii, au avut grije sa-si sprijine propriile industrii).
In concluzie: VREM UN PREMIER PENTRU ROMANIA!(faptic si nu doar la nivel declarativ)

Musafir

#90 guest

2012-09-04 12:46

De acord cu #89. Cred ca nimeni nu se asteapta la o privatizare reusita la OLTCHIM. De fapt exista vreo privatizare reusita in aceasta tara ?
Cetateni ai acestei tari, urmariti cu atentie modul in care politicienii nostri vor rezolva situatia de la OLTCHIM si ARPECHIM si votati in consecinta la alegerile din decembrie. Nu mi se pare normal sa fiu obligat sa-mi parasesc tara pentru a putea trai.
ATENTIE CETATENE AL ACESTEI TARI !!! Astazi ne-a venit randul noua, valcenilor si pitestenilor, maine poate veni si randul tau.
salariat

#91 Re: guest

2012-09-04 16:09

#84: - guest

GOOD post!!!

 

operatorul

#92

2012-09-04 16:12

S-a aprins facla la Pitesti......din pacate acolo ard banii nostri
Tiberiu Popa

#93 Politica pumnului in gura

2012-09-04 20:26

Desi de patru ani Oltchim nu mai are sursa de materii prime, nu a murit. Toti cei care cunos Oltchim stiu ca nu poate muri atata timp cat produce. Vulpescu stia ca Oltchim mai rezista si de aceea a oprit alimentarea cu energie electrica a Combinatului, a oprit alimentarea cu gaze naturale, urmeaza apa potabila si a obligat toate companiile de stat sa blocheze Oltchim prin orice mijloace (vezi cum SALROM a uimit BCR-Erste cu inversunarea cu care a dorit/cerut/fortzat blocarea conturilor Oltchim ... cei de la BCR s-au adresat guvernului crezand ca SALROM saboteaza statul, fara sa stie ca exact in inima statului este sabotorul). Doar asa Vulpescu va fi sigur ca Oltchim isi va da ultima suflare si nimeni nu se va mai chinui sa intrebe ceva despre un mort. Ei sunt acum la putere si ei cred ca pot sa fure tot. Nu ne lasam ! Fiti solidari unul cu altul. Pe fiecare in parte ne pot umili si infrange, pe toti - NU ! Asa cum ei ataca in gasca (Ponta-Chitoiu-Vulpescu) asa sa fim si noi o singura voce !
OPERATORUL

#94 pentru...musafir

2012-09-04 21:31

"'Cei care ati semnat (probabil in cea mai mare parte personal cu studii superioare) popularizati aceasta petitie si in randul personalului cu studii medii""...??????????????ESTI SIGUR ?pe ce te bazezi cind afirmi asta?.....NU SUBESTIMA PE NIMENI...TE POTI INSELA AMARNIC...SI INCA CEVA...CEI CU STUDII MEDII STIU SA MUNCEASCA SI IN ALTA PARTE....CEILALTI?MA INDOIESC....P.S. LUATI-VA ADIO DE LA OLTCHIM-ARPECHIM......INTEGRAT.
gogu pintenogul

#95 ce s-a intamplat astazi ?

2012-09-05 15:41

la mitingul de la oltchim?
Delindy

#96 Miting

2012-09-05 19:03

Pentru cei care au strigat azi la miting "Jos conducerea" - de ce nu v-ati dat demisia in momentul cand s-au intarziat salariile? De ce nu ati plecat sa munciti la alte firme daca nu va mai convine aici? Pentru ca in alte parti sunt salarii intr-adevar de mizerie si nu e nici o siguranta? Pentru ca nici o alta firma nu ar fi tolerat indolenta voastra si faptul ca nu va intereseaza decat sa va luati salariile fara sa va intereseze calitatea muncii pe care o prestati?
Pentru toti cei care blameaza conducerea Oltchim si conform mentalitatii proaste pe care o au de a vedea paiul din ochii celorlalti, dar nu si barna din ochii proprii - ce va intereseaza pe voi cine ce mobila si ce masina si-a luat??? Voi de-abia asteptati sa vi se termine schimbul si sa plecati acasa, nu ca directorii pe care ii blamati si v-au tinut ani de zile pe salarii din ce in ce mai bune, cu locul de munca asigurat? Acesti directori erau oricand in combinat, zi sau noapte si pana in ziua de azi v-au tinut pe voi si pe familiile voastre ca sa aveti ce manca! Nu va este rusine???De ce n-ati plecat, sa ne lasati pe noi cei care intr-adevar muncim nu numai in timpul programului, ci si sambete si duminici, seri, ca sa mentinem acest Oltchim, ca sa aveti voi, care plecati la 3 fara un sfert, un salariu asigurat!
Dl. Roibu are o singura vina: aceea de a se fi zbatut sa tina in serviciu atatia incompetenti care nu au decat gura mare, in loc sa va dea afara si sa ramana doar cei care vroiau intr-adevar sa munceasca pe salarii decente. Este adevarat ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! V-a convenit si n-aveati gura mare cand nu s-au facut concedieri nici in conditii de criza, v-a convenit sa vi se mareasca salariile cand peste tot erau reduceri de personal si micsorari de salarii, nu?
Ce va intereseaza ca au masini de servici? Daca nu stiti, in asemenea cazuri este alocata o anumita suma pentru combustibil, restul se plateste din buzunar. Ce va intereseaza ce mobila si-a luat unul sau altul? Nu vreti decat sa aveti un program fix, dupa care va doare in....de ce se intampla, ca vine schimbul 2 sau 3...Ce va intereseaza cat ati furat toti de pe urma Oltchim-ului? Toti erati cu gura mare cand era vorba de ramas peste program, cand era vorba de ceva in plus de munca sau de probleme - si acum ce vreti?
Ar fi trebuit sa fiti dati afara de mult, la un simplu test de competenta in domeniul in care activati! Si asta sper ca se va intampla, in cazul in care va veni un nou proprietar, care in nici un caz nu va tolera indolenta si puturosenia voastra!
Nu v-a interesat nici o secunda mai mult decat sa aveti un loc de munca sigur si caldut, unde sa va beti dimineata cafeaua o ora, sa va luati tacticosi si in liniste pauza de masa, sa va uitati la ceas cand se termina programul, si sa stati pe internet sau la telefon cu diversi pe banii Oltchimului! Voi nu erati in stare sa va faceti amarata de munca de 8 ore bine, si ii criticati pe directorii care s-au zbatut zi si noapte sa tina combinatul atatia ani de zile?
De ce faceti parte din sindicat daca huliti liderul? De slabi ce sunteti, pentru ca nu stiti decat sa cereti bani, daca se poate fara munca sau cat mai putina, si sa va apere altul spatele. Cati v-ati asigurat vreo responsabilitate, cum au facut toti acesti directori? Cati v-ati gandit vreodata sa faceti ceva constructiv in sectia sau serviciul de care apartineti? Sunteti doar niste suficienti ipocriti! Este o rusine ca am lucrat alaturi de voi in atatia ani, este o rusine ca faceti parte din echipa Oltchim!
PLECATI SI LASATI-NE IN PACE! Nimeni nu are nevoie de "angajati" ca voi!Nu sunteti in stare nici macar sa stiti sa va urmariti interesul, pentru ca nu stiti altceva decat sa cereti si sa comentati la orice! Habar n-aveti ce inseamna munca la privat, pentru ca sunteti obisnuiti in Oltchim, la caldurica, fara stress...
Acum conducerea si-a dat demisia - sa vedem ce va mai ajuta Dl. "premier" Ponta si ceilalti ejusdem farinae....Sa vedem ce salarii va mai dau si cum va asigura locul de munca, daca ati fost atat de orbi si nu ati realizat inca faptul ca va luati banii de pe urma activitatii conducerii, nu de pe urma statului, care n-a facut nimic niciodata.
Plecati, dati-va demisia, luati-va cele 2 salarii restante si fiti someri, asa cum va sta bine, sau angajati-va in alta parte! Lasati-ne in pace si plecati odata, ca noi, cei care muncim si suntem Oltchim trup si suflet, ne-am saturat de lipitori ca voi!
OLTCHIMISTUL

#97 MITING

2012-09-05 19:55

MAI CA-MI VINE SA PLING......SARACII DIRECTORI......CIT STRES....CITA MUNCA....MI SE RUPE....""SUFLETUL"".....PLECATI VOI CA ATI FURAT DESTUL...HUOOOOOOOOOOO.....HOTII...
gigel de hohentolern

#98 Re: Miting

2012-09-05 20:05

#96: Delindy - Miting

Bai lulete, ala care nu-si termina treaba in 8 ore, e ori incompetent ori incompetent. Ce pielea mea invinuiesti operatorii sau caratorii de saci din Oltchim de incompetenta si rea vointa ?

Masini de servici la o companie de STAT cu pierderi ?

Ai lucrat vreodata la schimb ? Sau vorbesti din "povesti" ? Ce vrei sa mai faca un OPERATOR atunci cand a predat schimbu' ? Sa dea cu coasa ? Sa vopseasca estacade ?

Cate concedieri s-au facut ? Zero ?!

Dl. Roibu are o singura vina. Ca n-a stiut sa se retraga la timp.

Daca mobila si-a luat-o din profitu' realizat de firma x, care are contract direct cu hotzchim, da, ma intereseaza.

P.S. In principiu', un conducator BUN de loc de munca nu face echipa cu LEPRE. Si cu asta am incheiat.

 

 

S. MAX

#99 Tuturor contestatarilor: voi ce-ati facut in tot acest timp? Cu ce-ati trait?

2012-09-05 20:24

Domnul Roibu are o singura vina! Ca a hranit atatia oameni.

Ca manager Roibu a reusit sa tina in viata 21 de ani de post comunism o societate ca OLTCHIM.
In tot acest timp, in jurul OLTCHIM, cadeau una cate una intreprinderi - sub pretextul marilor privatizari si sub marea strategie a marilor conducatori.
Asa au murit orase si zone candva infloritoare.
OLTCHIM a stat in picioare in aceasta perioada sub conducerea lui Roibu.
Marile probleme pentru OLTCHIM au aparut in momentul in care o capuse precum PCC a intrat pe sub pielea marilor guvernanti si, fara a plati un cent, s-a trezit - de la 1,2% - cu un capital de cca. 12% din OLTCHIM. O alta mare problema pentru OLTCHIM a fost sistarea productiei de etilena si propilena de catre OMV PETROM la ARPECHIM PITESTI (dupa o alta mare privatizare).

Este Roibu de vina ca a tinut in viata OLTCHIM timp de 21 de ani?
Este Roibu de vina ca a asigurat salariile, pe parcursul celor 21 de ani, la zeci de mii de valceni care au avut ce sa puna pe masa copiilor, care au avut bani sa-si trimita copii la scoala?
Este Roibu de vina ca a asigurat conditiile necesare pensionarii a peste zece mii de salariati care acum mananca in liniste o pensie frumoasa?
Un caine daca-i dai sa manance este toata viata prietenul tau.
Noi ce santem atunci cand muscam mana care ne-a hranit?
GIPS - OLT

#100 Semnale au fost!

2012-09-05 20:28

Semnale au fost. Avertismentul a fost dat inca din data de 28.08.2012. Dar nu a avut nimeni ochi ca sa vada si urechi ca sa auda. Au fost informati cu totii: presa, partide politice, senatori, deputati, consilii judetene, primarii, sindicate, ambasadori, televiziuni. Toti au tacut si nu au pus pe ordinea de zi acest subiect.

Citam, spre exemplu, din mesajul transmis si retransmis de inca trei ori parlamentarilor PNL :
"Avand in vedere ca, pana in acest moment nu am primit din partea Dumneavoastra nici un raspuns la mesajul de mai jos si nu am vazut reactia pozitiva a PNL cu privire la acest subiect, va supun atentiei - in calitatea Dumneavoastra de partid parlamentar, membru USL formatiunea politica aflata la guvernare - subiectul generat de privatizarea OLTCHIM.
Va rugam sa va alaturati demersului nostru - in sensul celor mentionate in mesajul de mai jos - daca nu puteti sau nu sunteti in masura sa va manifestati la un nivel superioar celui declarativ.
Convingerea noastra este ca, in calitatea pe care o aveti de titulari ai MECMA, privatizarea OLTCHIM - ARPECHIM a fost indrumata de catre reprezentantii Dumneavoastra in ministerul mai sus mentionat pe o strada cu sens unic - strada menita sa deserveasca ineresele personale si de grup ale unor membri PNL.
Noi nu dorim altceva decat pastrarea locurilor de munca si functionarea OLTCHIM - ARPECHIM la capacitate maxima, in asa fel incat sa putem asigura zilnic livrari de cca. 1,5 - 2,0 milioane de EURO.
Nu dorim transformarea OLTCHIM - ARPECHIM intr-un morman de fiare care sa genereze - prin vanzarea acestora, surse financiare potentialilor investitori - interesati si sedusi de privatizarea OLTCHIM numai pentru inchiderea OLTCHIM si inlaturarea propriei concurente".

Atentie, se inchid uzine! Urmeaza ARPECHIM - OLTCHIM.
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim