Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21376

2014-05-31 09:03

CIOCLII CU CIRACII, asta vor, ca disponibilizati sa fie facuti vinovati si ca noi cerem faliment. De ce niciun actionar nu face asta, avand mult mai mult de castigat ca noi? Disponibilizatii au fost si sunt inselati, mintiti, obositi, stresati, bulversati si partial organizati, fiecare dintre noi are familii si alte probleme, ori altii isi bat joc de noi si de viata tuturor, LEGEA SA-I aduca sa dea cu subsemnatul. PE TOTI. Sa ne spuna si noua ce nu ne-au spus pana azi.


Musafir

#21377

2014-05-31 09:16

Sunt DOUA DETURNARI DE FONDURI catre CAR si Banci care n-au ajuns unde trebuie si mai nou banii PLATILOR COMPENSATORII, fara sa stim si fara sa fim anuntati, sau intrebati. Adunam mult mai multe fapte ilegale care s-au comis, fara noi si acordul nostru..., pentru ca sunt mult mai multe. Institutiile statului trebuie sa-si faca treaba, luni  toti prezentati-va sa continuam actiunea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 10:14



Musafir

#21379 Re: Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

2014-05-31 10:39

#21251: - Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

Disponibilizatii pot cere faliment (DISPONIBILIZATII NU DORESC FALIMENTUL, EI VOR BANII LOR CARE EXISTA SI OFICIAL IN HARTII LE-AU FOST OFERITE, REAL NE AJUNGAND LA EI ), asta doresc si ciracii, dar nu o sa se intample asa  ceva, pentru ca noi am muncit, am trait, am ridicat si am dezvoltat Oltchim, nu ca astia de au venit acum si intr-un an au distrus cat nu putem sa ne imaginam. Mai grav este ca au DETURNAT BANI, AU FRANAT SI OBSTRUCTIONAT INSOLVENTA,  NU AU ACHITAT BANII VIRATI CATRE DIRECTIA DESTINATA SI AU DAT SI OAMENI AFARA....CUMULAND CU MULT MAI MULTE FAPTE CARE LE-AU COMIS ACESTIA INTR-O PERIOADA SCURTA DE TIMP, LEGEA INSOLVENTEI NE PERMITAND ASA CEVA SI JUDECATORUL-SINDIC RASPUNDE PENAL PENTRU TOATE NENOROCIRILE CREATE IN CARDASIE CU CIRACII.

oli

#21380

2014-05-31 10:41

da-le ,DOAMNE , CEEA CE VOR, la prosti. maI ales la aia de la olchim.ca merita
ion ion tiriac

#21381 Re:

2014-05-31 10:56

#21376: -

niciun actionar nu cere nimic pentru ca:

actionarul majoritar - adica statul, adica noi toti si nimeni - si-a impus in consiliul de administratie numai oameni incompetenti si/sau rau intentionati, numiti politic. acesti reprezentanti au fost proprietari de butic, domnisoara tirlea, bogdan pistol, un mascarici cu veleitati de om mare, disparut intre timp din viata politica, celebrul de acuma rodin traicu - groparul raan turnu severin si al oltchimului.

actionarul majoritar este statul prin avas, acuma aaas si si-a impus administratorul special bogdan stanescu.

despre acest personaj se stiu destul de multe lucruri. de exemplu, la venirea la putere a usl-ului, marele mincinos ponta a spus ca toti cei care au salarii mai mari decat ministrul secretar de stat, cam 4950 lei, li se vor taia salariile. la acea vreme, domnul stanescu, director al directie juridice, impreuna cu toti colegii sai de directie, au intrat, subit in concediu de boala. la directia juridica ramasese mare sef, femeia de serviciu, desigur cu un salariu de mizerie...

intre timp politicienii si-au dat seama ce greseala majora au facut si si-au retras declaratiile si actiunile de reducere a salariilor de la avas, aceasta institutie fiind de fapt marele adunator de fonduri pentru campaniile electorale, pentru toate partidele politice, fara exceptie. sumele, mai mari sau mai mici, ajungeau la partid prin intermediul membrilor in consiliile de administratie, cantitatea fiind determinata exclusiv de numarul acestora, intr-o clasica de acuma "reprezentativitate", conforma cu ponderea acestor partide in parlament. linistea si activitatea acestei institutii este o chestiune despre care niciun politician roman nu vorbeste. este subiect inchis.

pentru cei care nu stiu, avas "a rezolvat" cuprumin, oltchim, alro, sidex, bcr, petrom, raan severin si alte mii de cazuri. doar intamplarea (fericita) a facut ca societatea noastra sa aiba un conducator precum roibu. in momentul in care la conducerea acestei tari noi toti am adus pe ponta si crin, au aparut cele mai evidente semne ale mortii societatii. dar primele semne au aparut dupa ce guvernul boc a taiat salariile si pensiile, lui roibu inchizandu-i-se in fata prea multe usi ce pana atunci fusesera larg deschise. asta si pentru ca el "colaborase" cu boc si pdl si a primit de la acestia jumatate de arpechim. tot din acea perioada au aparut si primele carcoteli si acuzatii de capusare mai serioase la adresa lui roibu & co. revenind la avas si la celebra imbolnavire in masa este de remarcat faptul in acelasi timp cu directia juridica (11 oameni fara femeia de serviciu) au intrat in concediu de boala inca 72 de persoane, in total 83 de "subsalarizati", parca si domnul rodin traicu ajunsese atat de bolnav si surmenat incat a aplicat si acesta acelasi "tratament". din circa 420 de salariati, 83 erau bolnavi.

actionarul majoritar si nici cei minoritari nu au fost decazuti din drepturile de administrare pentru ca nimeni nu a cerut asta. dar legea insolventei ne ajuta in acest sens si o sa o rezolvam...

actionarii semnificativi, pcc si polyolt holding sunt controlate (ca decizie in cazul oltchim) de aceleasi persoane, securistii polonezi si stasi de la pcc. misiunea lor a reusit, oltchim nu mai exista pe piata. este un fel de zero barat... cine este de vina? eu, tu, ala, alalalt, piperea, balan, talpasanu, etc. adica toata tara asta condusa de incompententi splicuiti. de ce? legislatia romaneasca le-a dat voie sa fie actionari. cine a facut-o? parlamentarii! cine i-a ales? noi toti.

pentru ca pcc si acolitii lor nu au reusit sa cumpere pe nimc (vezi privatizare diaconescu), moment in care zaremba si restul spuneau ca sunt interesati si hotarati, si vazand ca spaga platita politicienilor s-a volatilizat, au adoptat politica strutului si sunt de acord sa se vanda oltchimul si pe 1 leu numai sa scape ei de belele. deci cei peste 2,5 milioane de euro investiti in actiuni - la valoarea nominala- si-au facut treaba cu varf si indesat. daca din vanzarea oltchimului mai recupereaza ceva, bine, daca nu, nu-i nici o problema, prin inactivitatea oltchimului ei au castigat mult mai mult.

restul actionarilor sunt apa de ploaie.

asa ca vezi tu, nici un actionar nu va cere falimentul societatii, statul nu, pentru ca ar recunoaste ca a exercitat o administrare defectuoasa, pcc nu, pentru ca nu mai are interese, restul sunt pierduti in spatiu.

 

acuma, problema falimentului:

daca era vorba de un amarat de srl, actionarii raspundeau in limita capitalului social. aici este vorba de raspunderea in limita pagubelor. ele trebuie recuperate. asta-i secretul.


Musafir

#21382 ............

2014-05-31 11:28

#331: un coleg nesolidar al unui coleg mizerabil - Nu ai inteles nimic! Mai incearca ... poate nimeresti.

"Priviti aceste imagini si vedeti care a fost pofta ce-a poftit "stimatul coleg solidar"!!!
http://www.realitatea.net/protest-drastic-la-oltchim-angajatii-au-intrat-in-greva-foamei_1007243_video_1258863.html#galerie
Si transcriu declaratia acestuia "...nu avem decat doua variante: ori il dam jos pe Diculoiu si reglam niste treburi pe aici (n.a.: este vorba de interese personale si de grup), ori la spital".
Cum Diculoiu nu a fos dat jos ... ramane valabila pentru tine a doua varianta: LA SPITAL "stimate coleg solidar"! Si cred ca, pentru boala ta, este indicat cel de la BALACEANCA.
Inainte de-a raspunde acestui comentariu, sa nu uiti, sa-ti iei medicamentele!"

 

ASA ERA SITUATIA SI AZI ESTE....

 

Cititi sus pe ion ion tiriac

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 11:32



Musafir

#21384 Re: un bagator de seama

2014-05-31 11:42

#21383: - un bagator de seama

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/familia-oltchim--afacerile-sefului-de-sindicat-278651

 

Familia Oltchim: Afacerile şefului de sindicat

de Daniel Befu , 26 septembrie 2012


Lideri de sindicat care au trădat cauza pe care o reprezentau şi au sărit în barca "inamicului" sunt mulţi. Cele mai cunoscute nume sunt Nicolae Bănicioiu, Miron Mitrea, Cătălin Croitoru. Din aceeaşi familie face parte şi liderul sindicatului de la Oltchim, Mihai Diculoiu.

Acest personaj şi membrii familiei lui au supt ani buni din sevele financiare ale combinatului adus la faliment. Astfel, Mihai Diculoiu, pe lângă funcţia de preşedinte al sindicatului liber din Oltchim, mai este şi fondator şi coacţionar în una dintre principalele companii căpuşă ale Oltchim, METCHIM SA. Nu doar liderul de sindicat deţine acţiuni la METCHIM SA, ci şi soţia sa, Valentina, dar şi ex-nora sa, Irina (care în 2012 şi-a reluat numele de fată - Celea Irina - după ce divorţat de Bogdan Diculoiu, fiul şefului de sindicat).

Mihai Diculoiu este considerat unul dintre oamenii de încredere ai fostului director al Oltchim, Constantin Roibu. Nu e de mirare că nora lui Diculoiu, Irina Celea, a fost pusă de Roibu în funcţia de director marketing la Divizia de Materiale de Construcţii a Oltchim. O dată cu demisia forţată a  lui Roibu, a fost nevoită să plece şi fosta soţie a fiului sindicalistului şef de la Oltchim.

Despre Irina Celea, ştim din declaraţia de avere că în 2012 e şoferiţă de BMW, că în anii trecuţi a fost şoferiţă de Mercedes şi mai ştim că nora sindicalistului a fost prinsă de poliţie că a încălcat regulile de circulaţie pe şosele la volanul unei maşini de lux cu numărul simbolic VL-30-WIN. (n.r. în limba engleză „win" înseamnă „a învinge").

În timp ce muncitorii se zbat în nesiguranţa zilei de mâine, familia sindicalistului a beneficiat şi în alte moduri de pe urma combinatului de la Râmnicu-Vâlcea. Astfel, fiul lui Mihai Diculescu, Bogdan Diculescu, este, conform declaraţiei de avere a fostei soţii, angajat la Oltchim. De asemenea, şi soţia sindicalistului este tot angajată la Oltchim (altfel nu ar fi avut dreptul de a fi cofondator al firmei căpuşă METCHIM SA).

Contractele cu combinatul

METCHIM SA este una dintre companiile desprinse din Oltchim care au derulat cele mai mari contracte cu combinatul chimic, numai în 2008 acestea ridicându-se la 49 mil. lei, reprezentând la acel moment peste 90% din afacerile companiei, conform zf.ro. METCHIM SA s-a înfiinţat în 2005 prin externalizarea activităţilor mecanice din cadrul Oltchim şi, prin diverse inginerii, combinatul a ajuns să deţină numai o participaţie minoritară, de 25%, restul acţiunilor fiind controlate de mai multe persoane fizice apropiate de fostul director Constantin Roibu.

Metchim a obţinut în 2010 şi 2011 profituri care s-au ridicat la 2,1 milioane lei şi respectiv 144.000 de lei, la afaceri care s-au învârtit în jurul nivelului de 30 milioane lei.

În plus, sindicalistul Mihai Diculoiu, în paralel cu activitatea de sindicalist, a fost şi administrator al SINDCOM IMPEX SRL, firmă  care  s-a ocupat cu vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun pe platforma Oltchim. De asemenea, Diculoiu a fost şi membru în consiliul de administraţie al PROTECTCHIM SA, altă firmă căpuşă a Oltchim, de unde sindicalistul a încasat venituri.L-am contactat pe Mihai Diculoiu, întrebându-l ce venituri are de pe urma activităţii ca lider de sindicat. Acesta ne-a precizat că nu încasează nici un ban de la combinat, ci doar din cotizaţiile muncitorilor, însă nu a vrut să precizeze dacă leafa lunară de sindicalist depăşeşte 10.000 RON. Răspunsul său a fost: „Asta nu vă spun. Organele de anchetă abilitate au acces la aceste date".

Fostă tehniciană de laborator la Oltchim, Valentina Diculoiu, soţia liderului de sindicat, a demolat o casă şi a ridicat în locul ei o vilă în Stolniceni, în apropiere de combinat. De asemenea cuplul de sindicalişti mai deţine un apartament în Râmnicu Vâlcea.

Mai precizăm că de-a lungul timpului, Mihai Diculoiu a deţinut şi funcţia de preşedinte al clubului de fotbal al Oltchim, aflat sub tutela sindicatului, iar fiul său, Bogdan Diculoiu, e citat în articolele de presă cu titulatura „director sportiv" al echipei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea şi conduce o maşină germană de lux. Tot mai mulţi angajaţi ai Oltchim îl contestă pe sindicalist, avându-i în frunte pe Corneliu Cernev, un lider răsărit din rândul muncitorilor în ultimele săptămâni.

Ieri, Mihai Diculoiu nu a fost prezent la Ministerul Economiei pentru discuţii cu reprezentanţii statului, fiind preferat liderul sindical informal Corneliu Cernev.


Musafir

#21385 Re:

2014-05-31 11:50

#21351: -

http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000060807&id_inst=90

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 2999/90/2013
Data inregistrarii 21.03.2013
Data ultimei modificari: 05.10.2013
Sectie: I CIVILA
Materie: Litigii de muncă
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond

Şedinţe

27.09.2013

Ora estimata: 08:00
Complet: C.M.A.S. 3
Tip solutie: Alte cauze
Solutia pe scurt: În temeiul art. 36 din legea insolvenţei nr.85/2006, constată intervenită suspendarea de drept a judecării prezentei cauze
Document: Încheiere - Suspendare    27.09.2013

SINDICATUL LIBER OLTCHIM Reclamant
SC OLTCHIM SA Pârât
SC OLTCHIM SA PRIN ROM INSOLV Pârât
SC OLTCHIM SA - CU SEDIUL ALES LA BDO Pârât

.... si salariatii si disponibilizatii                    Reclamant


Musafir

#21386

2014-05-31 12:01

Intreb si eu, de ce toate dosarele astea sunt indreptate catre alte instante si nu catre instanta judecatorului-sindic care conduce si are atributiuni pe insolventa, cat si decizie si aplicare a legii? Ore de ce avocatii si liderii de sindicat ne-au pus sa ne indreptam spre alte instante? Cine ne ofera pacaleala asta...? Si de ce nu s-a autosesizat judecatoru-sindic, personal, pentru ceea ce se intampla????.........????

ion ion tiriac

#21387 Re:

2014-05-31 12:18

#21386: -

cauta si tu sa vezi cine este judecatorul sindic... poate are sot, poate are copii, poate are nasi si fini, parinti, matusi si unchi, verisori, catel, purcel, etc....

din ce am auzit, eu nefiind parte (inca) la nicio solicitare adresata tribunalului valcea, atat grupa a cat si grupa b de contestatari au avocati unul si unul, spuma avocatiala din valcea. de asemenea am auzit ca unor contestatari neorganizati li s-a spus pur si simplu de la presedintele/presedinta de instanta ca au restrictie de la bucuresti.

tot asa, de curiozitate, interesati-va cine este presedintele tribunalului valcea. poate ne povestesc avocatii aia care v-au pacalit si v-au luat banii degeaba

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 12:36


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:02



Musafir

#21390

2014-05-31 13:24

chimati in judecata oltchim si nu catati alti avocati decit nora lui prisacaru si intermediari fam todoran o sa muriti prosti ca toata viata prosti ati fost!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:28


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:34


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:42


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:51


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:55


radu mami

#21396 TRADATORII DIN OLTCHIM

2014-05-31 13:55

Vina mare dnu este a lui  Diculoiu ci a liderilor de nuclee sindicale din Oltchim care cred toate minciunile si tradeaza membri de sindicat cat despre Sindicatul Victoria ce sa spunem ei tac si incaseza cotizatiile intelegem ca Cernev sa dat la fund fiindca a fost prins dormind dar cei 2 Vicepresedinti , Radu Ion si Murcoase Alexandru ce fac ;DORM''?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 13:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-31 14:07



Musafir

#21400 Re:

2014-05-31 14:10

#21399: -

SVO taci ca vine garda la tine sa te intrebe de viata. Taci si nu mai racnii ca o scufita rosie la poarta stanii pazite de lupi, chinezul tau vine paravion in valiza carat de niste kung fu....