Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#20651 FOTO: Prefectul de Vâlcea i-a sfidat pe foştii angajaţi ai Oltchim

2014-05-12 11:15

http://www.voceavalcii.ro/2014051221351/FOTO-Prefectul-de-Valcea-i-a-sfidat-pe-fostii-angajati-ai-Oltchim.html

 

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/33ffa2b2389b54b44f5fc2f0c3d8d326_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Mă întâlnesc când pot cu ei şi le dau răspunsurile pe care pot!" – a spus Dumitru Cornoiu.

Disperaţi că nu şi-au luat salariile compensatorii, că nu mai au un loc de muncă şi că trăiesc de pe o zi pe alta, foştii angajaţi de la Oltchim au început protestele în faţa instituţiilor vâlcene. Au fost şi săptămâna trecută şi s-au adunat şi luni, 12 mai 2014, în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea, încă de la primele ore ale dimineţii. Luni însă, ei au fost sfidaţi cu bună-ştiinţă de prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, care nu i-a băgat în seamă, preferând să filozofeze în două şedinţe plictisitoare în care şi-a exasperat audienţa, în loc să stea la masă cu acei oameni amărâţi, care strigă după ajutor.


http://www.voceavalcii.ro/images/prefectura_protest_oltchim_2.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În tot acest timp, de la ora 09.00 şi până la 11.30, foştii chimişti au stat în faţa Prefecturii, pe ploaie şi îngheţând de frig, în timp ce Cornoiu le dădea lecţii de viaţă directorilor de instituţii şi ziariştilor, iar concluzia finală a celor două şedinţe a fost că nimic nu s-a rezolvat, ci s-a pierdut timpul degeaba. De ce? Pentru că au fost prezentate materiale cu alunecări de teren, cu drumuri rupte şi alte calamităţi produse în judeţul Vâlcea, dar nu s-au dat soluţii concrete şi nu se ştie când aceste probleme vor fi rezolvate. Sigur, nu s-au luat toate în calcul, pentru că oamenii izolaţi din Stroeşti şi cei aflaţi în pericol la Bărbăteşti nu au fost luaţi în calcul de prefect.

Revenind însă la problemele foştilor angajaţi de la Oltchim, prefectul Cornoiu a fost întrebat de reprezentanţii mass-media când îi va primi pe cei 30 – 40 de oameni ce-l aşteptau afară, iar răspunsul său a fost uimitor şi jignitor: „Mă întâlnesc când pot cu ei şi le dau răspunsurile pe care pot!".

 

http://www.voceavalcii.ro/images/prefectura_protest_oltchim_5.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai apoi, prefectul de Vâlcea s-a lansat într-o altă serie de filozofii despre ce eforturi supra-omeneşti fac autorităţile să ţină Oltchim-ul în viaţă şi multe alte prostii pe care vâlcenii le-au mai auzit, aceste vorbe nemaiavând nicio valoare: „Nu sunt bani pentru plata compensatoriilor. Am primit răspuns de la Guvern că nu a fost prevăzut în buget acest efort financiar. Aici este problema administratorului judiciar, pentru că el este responsabil. Nu m-am uitat în buzunarul lor să văd cât ia de la Oltchim, dar ştiu că trebuie o negociere directă între cele două părţi. Noi ne gândim doar la vitalizarea combinatului şi la scoaterea lui la licitaţie. Trebuie să îi dăm caracter performant. Eu am luat în piept problematica judeţului încă din primele zile şi cred eu că am rezolvat multe lucruri. Vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că le-am rezolvat, pentru că nici eu nu le ştiam.


Musafir

#20652 Foştii angajaţi de la Oltchim, ignoraţi de autorităţi

2014-05-12 11:22

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/fostii-angajati-oltchim-ignorati-autoritati-1_5370a9a60d133766a894f85a/index.html

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/05/07/536a03ff0d133766a86f466...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foştii angajaţi de la Oltchim s-au prezentat şi în această dimineaţă cu jalba-n proţap la Prefectura Vâlcea. Pentru că prefectul Dumitru Cornoiu nu i-a invitat la discuţii, disponibilizaţii au promis că, în această săptămână, vor trece la ample acţiuni de protest.

Cateva zeci de vâlceni au solicitat în această dimineaţă o întâlnire cu prefectul Dumitru Cornoiu. Oamenii s-au plâns că nu şi-au primit salariile compensatorii deşi a trecut un an de când au fost concediaţi de la Oltchim. „Noi suntem disponibilizaţi de un an şi tot de un an suntem minţiţi. Banii trebuia să-i primim pe 14 iunie, anul trecut. La Oltchim s-a făcut o disponibilizare atipică, atunci când se face lichidarea dintr-o unitate, trebuie să se achite toate drepturile salariale. Ei nu ne-au dat banii, a trebuit să protestăm şi pentru a primi banii pentru concediile de odihnă.Cei din conducerea judeţului sugerează că suntem implicaţi politic, dar să ştie că noi nu avem nicio treabă cu politica, nu trebuie să faci politică să vezi că acest combinat şi judeţul Vâlcea sunt în colaps”, a spus Ion Ţoanţă, unul dintre disponibilizaţii de la Oltchim. Prefectul Dumitru Cornoiu nu a stat nici azi de vorbă cu şomerii de la Oltchim. Reprezentantul guvernului le-a transmis nemulţumiţilor să-şi trimită doi reprezentanţi în audienţă. „Ne întâlnim când trebuie să ne întâlnim şi vorbim ce trebuie să vorbim. Trebuie să se înscrie în audienţă, nu să vină cu presiuni. I-aş ruga să-şi desemneze oameni care să vină în audienţă, le-am comunicat deja că nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii” a declarat prefectul Dumitru Cornoiu. Disponibilizaţilor de la Oltchim li s-a comunicat acelaşi lucru şi săptămâna trecută, când au protestat în faţa Prefecturii. Oamenii spun că, dacă nu-şi primesc drepturile, vor picheta sediul instituţiei în fiecare zi. „O să ieşim în stradă în fiecare zi, vom picheta Prefectura şi Consiliul Judeţean, să le reamintim că au o datorie faţă de noi. Miercuri trebuie să ni se comunice ce hotărâre a luat guvernul în legătură cu problemele noastre, iar de miercuri vom trece la ample acţiuni de protest, culminând cu greva foamei în faţa Prefecturii. Poate atunci se sensibilizează cineva, poate vede şi Europa ce face guvernul socialist din România”, a mai spus Ion Ţoanţă. În iunie 2013, peste 900 de salariaţi ai Oltchim, din Vâlcea şi Argeş, au fost concediaţi. Potrivit legii, fiecare disponibilizat are dreptul să primească, în funcţie de vechime, între 20 000 şi 50 000 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/n5gl2o


Musafir

#20653

2014-05-12 11:37

SA VENIM CAT MAI MULTI SA SE FACA DREPTATE.
DACA SUNTEM PUTINI VOM FI IGNORATI TOT TIMPUL DE ACEST NESIMTITI .
PE EI AI INTERESEAZA CASTIGAREA CAMPANIEI ELECTORALE SI NU SITUATIA ELECTORATULUI.
MIERCURI 14.05.2014 ORA 9 SUNT ASTEPTATI TOTI CEI CARE AU DECIZII PT.SALARII COMPENSATORII.
DISPONIBILIZATILOR DESTEPTATI-VA CAT MAI ESTE TIMP

Musafir

#20654 Re:

2014-05-12 11:48

#20653: -

Sa-si lichideze societatea OLTCHIM de obiectivele cu pierderi(sectii ruginite, automobile,utilaje,  cladiri inutile, piese, scule, spatii inactive, tot ce este plus si fara utilitate, care consuma bani si aduc pierderi...., treaba administratorilor ce vand ) , astfel avand bani pentru plata restatelor catre disponibilizati si angajati, plus restantele care le mai au. Prefectul si CJ Valcea sunt niste lepadaturi si scursuri ale poporului asta, n-au pic de demnitate si cu tupeul imputit pe care-i manifesta o sa fim doar prin aroganta lor, cersetorii de maine la usa lor, pentru ajutor social si masa de manevra la votul lor masluit din timp. Cu cat va milogiti la ei, cu atat va denigreaza mai rau. OLTCHIM trebuie sa-si achite RESTANTELE SI DATORIILE !!!!!!!! TREABA LOR DE UNDE ADUC BANI. SA ADUCA BANII NOSTRI, si-i lasam in pace.

 

 

paul

#20655 Re: Re: Re: Administratorii judiciari dau vina pe fosta conducere pentru dezastrul numit Oltchim

2014-05-12 11:52

#20650: M.A - Re: Re: Administratorii judiciari dau vina pe fosta conducere pentru dezastrul numit Oltchim

multumesc pentru apreciere, totusi nu le merit. nu sunt nici destept si nici bine informat. de fapt nimeni nu prea este. dar incerc sa ma informez cat se poate de corect.

nu sunt nici disponibilizat si nici angajat oltchim. dar am fost angajat cativa ani, in vremurile de glorie ale societatii. acuma sunt pensionar.

 

sa va urmareasca pana in mormant amintirea celor morti din vina voastra

#20656 Re: Re:

2014-05-12 12:09

#20654: - Re:

si daca nu te duci la vot sa castige psd-ul, nu o sa vezi banii in vecii vecilor


Musafir

#20657 Re: Re: Re:

2014-05-12 12:22

#20656: sa va urmareasca pana in mormant amintirea celor morti din vina voastra - Re: Re:

Sa urmareasca pe mumiile imbalsamate  de la prefectura si cj fantomele si sa-i bantuie visele de comunisti imputiti, sa moara cu crucea pe piept si  sa-i arda de diavoli ce sunt, banii NU SUNT ai lor si nu o sa fie ai lor.

 

votezi cu psd, VOTEZI CU MOARTEA.

STENOGRAME de la PSD Valcea. Cum pregateste o organizatie de partid alegerile: Transportul votantilor si "inventarul" familiilor, "e dezastru" daca nu aducem oamenii la vot​

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17177459-stenograme-psd-valcea-cum-pregateste-organizatie-partid-alegerile-transportul-votantilor-inventarul-familiilor-dezastru-daca-nu-aducem-oamenii-vot.htm


Musafir

#20658

2014-05-12 12:30

Va incaleca MUMIILE si SCURSURILE BOLNAVE ???????


https://www.youtube.com/watch?v=R-8SOvy12uk

Astia nu trec niciun test psihologic, doar daca-l masluiesc.


Musafir

#20659

2014-05-12 12:41

Hahaha voi credeti in partide, bai fraierilor, idealul lor este femeia cu mustata, adica buzunarul lor si curul lor, atat. SI VA FURA VOUA BANII, pentru visul lor de poponari, hihihi. Stiti discutilor lor de dupa perdea...... SUNT NISTE GAINARI imputiti, fura tot ce misca astia de dupa perdea.

GEO

#20660 prabusirea

2014-05-12 13:00

SVO-mai are 90 de pacalici-40 la EL III,30 la Propenoxid si 20 din restul Oltchimului-trezirea tradatorilor de OLTCHIM-sa va fie rusine.





Musafir

#20661 DESTEPTATIVA

2014-05-12 13:03

Ba dar astia din El III- cat de incuiati puteti sa fiti sa sustineti un om care a spus ca luati bani degeaba-va meritati soarta voi chiar nu vedeti ce se intampla in Oltchim .

Musafir

#20663

2014-05-12 13:31

CINE LA ADUS BAI DOMNILOR PE LEO DE LA STREHAIA SA PAGUBEASCA OLTCHI CU 10 MILIARDE DE LEI?
DACA SPUNE CINEVA CA CERNEV ARUNC CALCULATORUL PE GEAM
AICI VEZI CARACTERU OMULUI ROIBU.... NU MAI GASISE COLABORATORI PT OLTCHIM DECIT UN TIGAN?
NU CUMVA ACELE MEDALI DE LE-A INPARTIT IN CORT LA X SI Y ERAU DIN COCOSEI LUI LEO?
DE CE VENISERA ACU CEVA VREME STABORU DE LA STREHAIA IN PARCAREA OLTCHIM SI PRIN SPATELE BCR VILCEA SA CAUTE PE CERNEV?
UITATIVA BAI PRAPADITILOR UNDE STA CERNEV PE STRADA PROCOPIU SI VEDETI CA ARE BALCONUL INCHIS CU CORNIER DIN ANI 80 ,IAR VOI ATI DAT PUSI DE NISTE LICHIELE PUSCARIABILE CU MIZERI IN ACEST OM
SA VA FIE RUSINE LICHIELELOR

Musafir

#20664

2014-05-12 13:38

GEO AM PENTRU TINE O INVITATIE O INTREBARE SI O RUGAMINTE
1 TE INVIT SA FACEM SEX IN GRUP DAR SA VI CU NEVASTA SA FIM TREI
2 POTI SA O SUGI FARA SA O UZI?
3 VINO SA NE NUMERI CITI SINTEM LA VICTORIA LA PANTALONI SCURTI SI DIN GENUNCHI
acarul x

#20665

2014-05-12 13:46

cea mai a dracu chiestie vazuta de multi vilceni!!! sa il vada pe tudoran pe scarile prefecturi strigind hoti.
parerea multor care il cunosc e alta ,el isi striga numele precum cucu,iar daca il mai vedem si ion greva foamei e de neimaginat
unul care il doare in cur de injuraturile tale pt. ca te considera prea prost pentru timpurile aste.

#20666 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NU ESTE ADEVARAT,DACA CITEATI MAI BINE,SPUNE CA BANI SE VOR DA IN FUNCTI

2014-05-12 13:49

#20639: ETE NA, MUMETA TE N JURA PRIN GURA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: NU ESTE ADEVARAT,DACA CITEATI MAI BINE,SPUNE CA BANI SE VOR DA IN FUNCTIE DE

"SA TE FUT IN GURA DE MUIST CERNEVIST,CU TACTO CU TOT,AI INTELES CEVA?"

Da la asta te pricepi cel mai bine(pt. ca atat te duce capul) , de aceea te-as sfatuii sa ramai la injuraturi si sa nu mai faci analize pentru ca te depasesc.

Mama Dolores

#20667 Vremuri grele pentru Valcea

2014-05-12 13:50

Prefectul Cornoiu a scapat porumbelul din gura: Guvernul nu a prevazut la buget suma alocata platii salariilor compensatorii, asta o stiu si Calea, Piperea, si toata conducerea Oltchim.
In concluzie, nu se vor plati banii in acest an, numai prin proteste vehemente, ceea ce nu e cazul, din peste 600 de fosti angajati, se aduna, de fiecare data cate 30-40.
Disponibilizatii isi merita soarta, ca si salariatii, de altfel, care vor fi trimisi in somaj dupa data de 14 iunie.
Nu va exista nicio privatizare, sectiile care functioneaza acum vor fi date in concesiune
unor firme apropiate Palatului Victoria.
Pacat ca valcenii asteapta sa lupte altii pentru ei!
Sa vedem ce iarna va fi, cand va creste gigacaloria si se vor dubla costurile intretinerii!
Dormiti disponibilizati, miercuri vor fi altii amenintati de jandarmi, pentru voi!

Musafir

#20668 Re: Vremuri grele pentru Valcea

2014-05-12 14:01

#20667: Mama Dolores - Vremuri grele pentru Valcea

Mama Dolores, repetam, ca sa se inteleaga. Nu guvernul va ofera banii, ci SOCIETATEA SC. OLTCHIM SA. prin JUDECATORUL SINDIC, care la solicitarea sa, pune in executare catre administratorii combinatului, solutionarea problemei, prin vanzarea activelor pasive si  active (daca e cazul) care aduc pierderi comerciale PE TIMPUL  INSOLVENTEI. Din banii luati, se achita urgent si fara explicatii banii, tuturor celor indreptatiti.

 

Ce cautati voi la prefectura si cj este miting electoral in imaginatia acestora. SC Oltchim SA. poate achita banii.

Rezultatul falimentului este OBLIGATIE DE ACHITARE, daca se ajunge acolo.

 

CITITI ACTELE SI LEGILE, stiu e cam greu cu termenii, dar trebuie sa intelegeti, combinatul va achita banii, este scris cu subiect si predicat, au de unde si o pot face.


Musafir

#20669

2014-05-12 14:31

Domnul Stanescu a dat azi un comunicat: nu se fac disponibilizari si nu va fi somaj tehnic anul acesta !

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-12 14:33


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-12 14:41


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-12 14:46


IN MORTI MATI GHIOCA,IN MORTI MATI SI IN GURA LUI TACTO CERNEV,,EU FIOTA

#20673 Re: INCA O DATA GHIOCAAA,TINE GURA INCHISA,pute a canal,FOTAAA

2014-05-12 14:49


Musafir

#20674 Re: NU MAI MINTI GHIOCAAA,TACI IN MORTII MATIIII,IA DE LA FOTAAA

2014-05-12 14:54

#20663: -

LASA FRAIERE CA FOTA STIE UNDE STA TIGANU DE TACTO CERNEV,,,,,TE MANIC TIGANEEE,FUGI IN BULGARIA SI LASA MI MUHER SI MARDARITA,NU DE ASTA,DAR PRIN GURITA UN PIC MERGE


Musafir

#20675 Re:

2014-05-12 14:56

#20669: -

Adevarat, doar ca acest comunicat mai mult ca sigur ca are iz electoral.