Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#20251

2014-05-01 16:12

E MISTO GOGULE SA SANTAJEZI UN EROU PANA ITI CADE-N PLASA
ESTI TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRREEEEEEEEE

Musafir

#20252

2014-05-01 16:16


NU TRAGE DON’SEMANCA SINT EU, LASCARICA!

Musafir

#20253

2014-05-01 16:30

UN OLTEAN GASESTE LAMPA LUI ALADIN.DESCHIDE LAMPA SI DUHUL II ZICE : CEREMI ORCE VREI DAR SA STI CA LA VECINUL DE PESTE DRUM MOLDOVEANUL AM SA II DAU DUBLU.OLTEANU ZICE:CEA MAI TARE CASA CU MULTE CAMERTE ,PISCINA , CE NU SA MAI VAZUT PE PAMANT.CAND SE TREZESTE DIMINEATA ARE CE A CERUT.SE UITA LA VECINUL ,EL ARE DOUA CASE CU PISCINE SI MULTE CAMERE.INCA O DATA DESCHIDE LAMPA ,IL INTREABA DUHUL CE VREA ,DAR CA LA VECINUL II VA DA DUBLU , EL II RASPUNDE CA VREA CEA MAI TARE MASINA.A DOUA ZI ARE CEA MAI TARE MASINA IN CUTRE ,SE UITA LA VECINUL , EL ARE DOUA .IAR DESCHIDE LAMPA SI IL INTREABA DE DATA ASTA DUHUL CE ISI DORESTE ,ULTIMA DORINTA,DOAR CA LA VECINUL MOLDOVEAN II VA DA DUBLU, LA CARE OLTEANUL II RASPUNDE :SCOATE-MI UN OCHI..
HA!

#20254 Re:

2014-05-01 16:31

capra vecinului

#20253: -

 


Musafir

#20255

2014-05-01 16:44

Mai ne ajuta sa ii injuram sa-i dam dracu de cernevisti, ne este noua mai bine ,nu cred cel mai corect este sa-i scuipam in fata si sa-i aratam cu degetu ca sa nu se mai prostitueze si alti ca ei.
Vuzica

#20256 Vuza

2014-05-01 18:38

Gata, pa 16 ale Maiului, sunteti ai mei!

Musafir

#20257

2014-05-01 18:53

mai fratilor dar de fapt voi ce vreti?

Musafir

#20258 VREM LOCURI DE MUNCA SI VREM SALARIILE SI COMPENSATORILE PLATITE LA ZI!

2014-05-01 19:06

UN DISPONIBILIZAT

#20261 NOAPTE BUNA DISPONIBILIZATI

2014-05-01 19:17

SOMN USOR, VISE PLACUTE

Musafir

#20262 Re: pai daca esti tu cerneve,iti vrem capul tigane,pe al tau si ghioca

2014-05-01 21:12


Musafir

#20263 KPMG: Polita de asigurare de 10 milioane de euro depusa de Oltchim la ASTRA Asigurari nu confirma un

2014-05-01 21:56

KPMG: Polita de asigurare de 10 milioane de euro depusa de Oltchim la ASTRA Asigurari nu confirma un eveniment asigurat

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17140269-kpmg-polita-asigurare-10-milioane-euro-depusa-oltchim-astra-asigurari-nu-confirma-eveniment-asigurat.htm

Dosarul de despagubire inaintat de administratorii judiciari ai Oltchim S.A (in insolventa) nu indica un eveniment asigurat, produs in intervalul asigurat si care sa descrie si sa cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de polita de asigurare a raspunderii civile emisa de ASTRA SA, spune administratorul special al Societatii Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., KPMG Advisory SRL. Oltchim ar fi avut incheiata la Astra o polita de asigurare de raspundere profesionala pentru managerii sai, care prevede ca asiguratorul plateste in caz de culpa manageriala constatata un maxim de 10 de milioane de euro, a declarat pentru HotNews.ro Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Reprezentantii KPMG spun ca cererea s-a intemeiat pe analiza facuta de administratorii judiciari cu privire la cauzele care au condus la starea de insolventa a Oltchim. "Polita nu acopera - potrivit art. 6.7, lit. g., prejudicii -decurgand din/bazate pe/atribuibile sau implicand direct sau indirect performantele profesionale ale Asiguratului ori pierderi financiare provocate prin neatingerea obiectivelor propuse prin planul de afaceri al Companiei, contractul de administrare ori management sau ca urmare a insolvabilitatii Companiei. In interesul tuturor partilor, in calitatea noastra de administrator special al ASTRA SA, am solicitat in repetate randuri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care sa reiasa raspunderea civila a conducerii, precum si intinderea daunei cauzate. Ca raspuns la solicitarile noastre, administratorii judiciari ai Oltchim SA insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale. Din dorinta de a clarifica situatia, am analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al Oltchim cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii Oltchim in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa. In urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de Oltchim SA impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita", spun reprezentantii KPMG.

Polita de raspundere civila a unor membri din organele de conducere ale Oltchim SA a fost emisa de Astra in iunie 2012 pentru o perioada de un an si prevede o limita de raspundere de 10 milioane EUR, fiind reasigurata in proportie de 100% de catre un reasigurator cu rating A acordat de o agentie de rating internationala.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei ASTRA SA. In calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF si in baza prevederilor legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societatii de asigurare ASTRA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator. KPMG a pus la dispozitie o echipa specializata de profesionisti in asigurari, finante, fiscalitate, avocatura, actuariat si specialisti in tehnologia informatiei pentru a duce la indeplinire mandatul primit in conditiile legii


Musafir

#20264 De ce refuza Astra Asigurari sa plateasca despagubiri de 10 mil. euro Oltchim

2014-05-01 22:04

http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/de-ce-refuza-astra-asigurari-sa-plateasca-despagubiri-de-10-mil-euro-oltchim-100592/

Administratorul special al Astra considera ca firma de asigurari nu are de ce sa despagubeasca Oltchim cu 10 milioane de euro, din cauza unor posibile prejudicii cauzate de managementul combinatului, asigurat de companie.

Administratorul special al societatii Asigurare-Reasigurare Astra, KPMG Advisory, respectand principiile de transparenta si in conformitate cu prevederile legale in vigoare, informeaza ca dosarul de despagubire inaintat de administratorii judiciari ai Oltchim (in insolventa) nu indica un eveniment asigurat, produs in intervalul asigurat si care sa descrie si sa cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de polita de asigurare a raspunderii civile emisa de Astra.

"Cererea s-a intemeiat pe analiza facuta de administratorii judiciari cu privire la cauzele care au condus la starea de insolventa a Oltchim, desi polita nu acopera - potrivit art. 6.7, lit. g., prejudicii ”decurgand din/bazate pe/atribuibile sau implicand direct sau indirect performantele profesionale ale Asiguratului ori pierderi financiare provocate prin neatingerea obiectivelor propuse prin planul de afaceri al companiei, contractul de administrare ori management sau ca urmare a insolvabilitatii companiei", explica reprezentantii KPMG.

In interesul tuturor partilor, in calitatea de administrator special al Astra, KPMG sustine ca a solicitat in repetate randuri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care sa reiasa raspunderea civila a conducerii, precum si intinderea daunei cauzate.

"Ca raspuns la solicitarile noastre, administratorii judiciari ai Oltchim sA insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale", spun reprezentantii KPMG.

Din dorinta de a clarifica situatia, KPMG sustine ca a analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al Oltchim cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii Oltchim in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa.

"In urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de Oltchim impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita", mentioneaza administratorul special al Astra Asigurari.

Polita de raspundere civila a unor membri din organele de conducere ale Oltchim a fost emisa de Astra in iunie 2012 pentru o perioada de un an si prevede o limita de raspundere de 10 milioane de euro, fiind reasigurata in proportie de 100% de catre un reasigurator cu rating A acordat de o agentie de rating internationala.

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, declara in februarie ca spera ca administratorul special KPMG, desemnat in cazul Astra Asigurari, sa achite cat mai repede suma de 10 milioane de euro "cuvenita" Oltchim, in schimbul politei de asigurare de raspundere manageriala platita ani la rand.

Musafir

#20265 Ce meserii au cei mai mulţi români

2014-05-01 22:44

http://www.economica.net/topul-profesiilor-celor-mai-multi-romani_61234.html

Cei mai mulţi români lucrează cu forme legale ca muncitori, ca operatori de instalaţii şi ca profesori şi educatori, potrivit celor mai recente măsurători realizate de INS, remise ECONOMICA.NET. Câţi medici, ingineri şi economişti lucrează în România şi unde se află aceste profesii în clasamentul ocupaţiilor din România, în ECONOMICA.NET.


http://media.rtv.net/image/201210/w620/jobs_40430500.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste 980.000 de muncitori, peste 465.000 de operatori de maşini şi instalaţii şi peste 227.000 de profesori şi educatori lucrează cu forme legale şi normă întreagă în România, potrivit celor mai recente măsurători realizate de INS, respectiv ancheta asupra salariilor pe ocupaţii, din luna octombrie 2012, remisă ECONOMICA.NET.

Ca metodologie, INS a luat în calcul în realizarea acestei analize doar salariaţii cu program complet de lucru, care au muncit cel puţin 23 zile în luna octombrie 2012, care au fost plătiţi integral pentru zilele lucrate şi care muncesc în firme/organizaţii cu cel puţin patru angajaţi.

Clasamentul profesiilor celor mai mulţi români

Muncitori (calificaţi şi necalificaţi): peste 980.000.
Operatori (obţin calificarea în licee de profil, şcoli profesionale sau la locul de muncă) la instalaţii şi maşini şi asamblori de maşini şi echipamente: peste 465.000.
Profesori şi educatori: peste 227.000.

Vânzători, casieri, lucrători comerciali (fără casierii din bănci): peste 212.000.
Şoferi şi conducători maşini şi utilaje: peste 176.000.
Directori generali, directori executivi, directori de întreprinderi şi asimilaţi: peste 95.000.
Ingineri: peste 96.000.
Paznici: peste 85.000.
Economişti: peste 59.000.

Ce ocupaţii au cei mai mulţi români - iată şi imaginea de ansamblu

Cei mai mulţi români lucrează cu forme legale ca muncitori, ca specialişti cu studii superioare, şi ca lucrători în comerţ şi servicii, dacă ne raportăm la analiza INS privind repartizarea salariaţilor pe grupe majore de ocupaţii.

Aproape 1 milion de români lucrează ca muncitori, peste 800.000 de români sunt specialişti în diverse domenii, în vreme ce peste 500.000 de români sunt lucrători în servicii şi comerţ, potrivit anchetei INS.

Iată cum arată structura salariaţilor din România pe grupe majore de ocupaţii, potrivit măsurătorilor INS.

Specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice (absolvenţi de studii superioare): peste 819.000.
Muncitori calificaţi şi asimilaţi: peste 548.000.
Lucrători în servicii şi comerţ: peste 521.000.
Operatori la instalaţii şi maşini şi asamblori de maşini şi echipamente (cu şcoală profesională sau liceu): peste 465.000.
Muncitori necalificaţi: peste 435.000.
Tehnicieni (sunt absolvenţi de liceu, învăţământ postliceal sau şcoală de maiştri): peste 332.000.

Câţi medici şi asistenţi medicali sunt în România
Medici specialişti: peste 17.000.
Medici de medicină de familie: peste 13.000.
Asistenţi medicali generalişti: peste 62.000.

Câţi profesori de liceu, universitari şi educatori lucrează în România
Profesori în învăţământul secundar: peste 117.000.
Profesori în învăţământul primar: peste 45.000.
Educatori în învăţământul preşcolar: peste 33.000.
Profesori universitari şi asimilaţi: peste 24.000.
Profesori în învăţământul profesional: peste 8.700.

Câţi români lucrează cu CM ca vânzători sau lucrători în vânzări
Vânzători în magazine: peste 124.000.
Asistenţi vânzări în magazine: peste 42.000.
Casieri şi vânzători de bilete (excluzând casierii din bănci): peste 23.000.
Lucrători în benzinării: în jur de 4.900.
Vânzători la standuri şi în pieţe: aproape 4.000.
Lucrători în vânzări neclasificaţi în grupele de ocupaţii de mai sus: peste 14.500.

Câţi muncitori calificaţi şi necalificaţi lucrează legal în România
Muncitori calificaţi şi asimilaţi: peste 548.000.
Muncitori necalificaţi: peste 435.000.

Câţi români lucrează ca şoferi cu CM
Şoferi de autoturisme şi camionete: peste 83.000.
Şoferi de autocamioane şi maşini de mare tonaj: peste 60.000.
Şoferi de autobuze şi tramvaie: peste 16.000.

Ancheta asupra salariilor pe ocupaţii din economie realizată de INS a vizat firmele private cu cel puţin patru angajaţi şi organizaţiile/structurile din sectorul bugetar (administraţie publică, învăţământ, sănătate, asistenţă socială).
Din ancheta salariilor, INS a exclus personalul MAI , SRI, M. AP.N.
INS a luat în calcul doar salariaţii cu program complet de lucru, care au lucrat cel puţin 23 zile în luna octombrie 2012 şi care au fost plătiţi integral pentru zilele lucrate.

INS a exclus din analiză salariaţii detaşaţi care lucrează în străinătate, pe cei care cumulează funcţii şi nu au funcţia de bază la firma/organizaţia inclusă în eşantion. De asemenea, INS a exclus din analiză pe cei care fac practică în firmă/organizaţie, a exclus persoanele cu contract de muncă la domiciliu, pe cei care nu au normă întreagă de lucru, dar şi persoanele angajate în perioada de probă şi stagiarii.

Ancheta asupra salariilor pe ocupaţii a fost realizată pe un eşantion de peste 22.000 întreprinderi, reprezentativ la nivelul economiei naţionale, şi pe activităţi economice. Rata de răspuns la ancheta INS a fost de 96,77%.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-02 06:03


goreeeee

#20267

2014-05-02 06:12

misto cursuri la ajofm de drujbisti!!!! sa il vad pe chilotu lui roibu statie taind cu drujba?????
oare au inventat drujba cu dublu climatronic? oare e si 4 x 4 ?
oricum ar fi are consum mic de carburant si nu mai poate papusi bonurile de carburant.
eu asi tocmi cu el ca dupa cursuri sa imi taie niste lemne...dar cu feresteu ca la cit de prost e imi e teama ca se taie cu drujba la mine in curte
Unul caruia i s-a facut sila

#20268 Re:

2014-05-02 06:42

#20267: goreeeee -

"misto cursuri la ajofm de drujbisti!!!!"

Stai linistit ca nu mai ai nici tu mult si vei merge la cursuri ca si Statie.

Oare Statie asta nu ti-a fost cumva coleg? Oare nu umblai si tu la consumuri si la kilometraj?

Stii care e paradoxul OLTCHIM-ului de azi? Ca au ajuns toti hotii si toti prostii sa se creada cinstiti si destepti.

Halal OLTCHIM

Va gandeati vreodata ca OLTCHIMUL ala care ne era drag noua si ne mandream cu el si cu statutul de angajat al sau, va ajunge pe mana unor astfel de oameni?

Azi mi-ar fi rusine sa spun ca sunt angajat al OLTCHIM-ului lui GHIOCA, CERNEV, MARCELA...., ION DAN , ANGHELACHE si al unui ilustru necunoscut maistru (si ala facut la apelul bocancilor) din Electroliza 3.

Daca asta este nivelul la care s-a ajuns, va meritati din plin soarta.


Musafir

#20269

2014-05-02 07:32

deci ce vreti voi e corect
se rezolva asta cu injuraturile astea?

 

ati transformat totul in niste rafuieli personale. gaoza maimute laturi injuraturi asta e lupta voastra pentru salvare.

stati ca niste babe proaste si va injurati unii pe altii in loc sa va mobilizati si sa faceti ceva.

 

uite o sa plece si Cernev si sa vedem se indreapta lucrurile?

credeti ca din cauza lui nu merge treaba?

ca a gresit recomandandu-i pe cei doi nesimtiti Popescu si Talpasanu asta asa e.E tirziu acum.

oamenii si-au dat arama pe fata.

intre timp s-a lamurit lumea care in ce barca joaca si SURPRIZA au inceput represaliile la adresa lui Cernev.

imi e greu sa cred ca ordinele vin de la centru de comanda de la Chempro, din contra,din vreun excez de zel se trezesc uni masurindusi muschii.

 

treziti-va voi cei din Oltchim indiferent de apartenenta sindicala ca s-ar putea sa fie prea tirziu.nu lasati sa treaca luna mai asa pentru ca va vor trimite in somaj tehnic si apoi in somaj somaj FARA ORDONANTA

musafir

#20270 aiurea.....

2014-05-02 07:56

a inteles pe dracu anghelache.cit e talpasan director e bine mersi.ii trebuia post nevesti-si -sef birou depozit-cu un salariu de 3000ron .ce dracu face de banii aia :prezenta si protectia muncii, dar asa e in tenis.

Musafir

#20271 Re: Retrageri Sindicat victoria

2014-05-02 08:52

#20236: Oltchimistul - Retrageri Sindicat victoria

si la URINA lui dumitru se intampla acelasi lucru.

 

Jardel si altii ca el,

#20272 Re: De ce refuza Astra Asigurari sa plateasca despagubiri de 10 mil. euro Oltchim

2014-05-02 09:02

#20264: - De ce refuza Astra Asigurari sa plateasca despagubiri de 10 mil. euro Oltchim

-Bai piperica . tu vrei sa-i pacalesti pe astia de la KPMG. cum ne aburesti pe noi ?

KPMG. e firma serioasa si s-a prins cine e pacaliciul oltchim,

cine manageriaza defectuos combinatul. ducand-ul spre faliment sigur.


Musafir

#20273

2014-05-02 09:47

Managerierea o face adminul special.
Adica prostovanul de stanescu un politruc ca si alti ca el cum ar fi mardare spiru.
Pe talpasanu si popescu nu ii bagam aici ca ei sunt niste mizeri si atit.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-02 11:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-02 11:09