Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

un pensionar

#16851

2014-02-08 11:06

cornele nu ti-a dat votul de incredere radu ion ? ba ce dracu ma ca ai tinut acest ciocanar in circa ani buni.
sa ai fie rusine cornele de bani care i-a luat atitia ani ca l-ai facut maistor cu 8 clase si acum sta de vorba cu ministri
nea cornele baga dosaru de pensie si lasa lichielele ca nu se m,erita ..e pacat , ca mata esti un om extraordinar

Musafir

#16852 Re:

2014-02-08 11:08

#16850: -

Mare deranj aveti acolo la voi in tigania victoria. de la o vreme incoace.


Musafir

#16853 Re: da nea cornele ti se rupe,a i mincat rahat cu polonicul si acum pleci,of

2014-02-08 11:39

#16851: un pensionar - ce rau a i facut ca ia i lasat,ne pare asa de rau de ni se rup manivelele lui GHIOCA de tine,,duteeeee   invirtindute

 


Musafir

#16854 Re:

2014-02-08 11:53

#16851: un pensionar -

in imaginea de la 16825 se vad doi boschetari,sau 2 lichele imputite si mizerabile care nu au nicio tangenta cu OLTCHIMUL,din contra ne fac mai mult de ris si de rusine,niste nesimtiti ,nu stiu de unde mai au atita tupeu acesti pupincuristi,zau mie scirba de un muldovean si de un bulgar[nagit']


Musafir

#16855 TRADATORII

2014-02-08 11:57

Domnule Cernev aveti grije ca cei doi vice vor sa va dea papucii-asa se intampla pe uni i-ati facut oameni cu toate ca in cap nu au nimic si acum vor sa va sape[facerea de bine este f....e de mama]-atentie marita.
STELU

#16856 te iubum

2014-02-08 12:02

Domnule Cornel se pare ca ai avut langa matale numai oportunisti care nu au urmarit altceva decat interese personale;functii,bani,pozitie sociala lasa-i sa isi prinda gatul in gard.

Musafir

#16857 Ministrul demisionar Gerea nu a dat sperante Oltchimului

2014-02-08 15:30

http://www.impactreal.ro/2014020816019/Ministrul-demisionar-Gerea-nu-a-dat-sperante-Oltchimului.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/gerea_ministru2.jpg...

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a ajuns la Vâlcea, într-o vizită de lucru la Oltchim chiar înainte de a decide să demisioneze. Gerea, s-a declarat optimist joi cu privire la privatizarea Oltchim, afirmând că pe 28 martie vor fi cu siguranţă cel puţin trei oferte de preluare a combinatului. "Pe 28 martie cu siguranţă vor fi cel puţin trei oferte pentru preluarea Oltchim. În acest sens s-a făcut şi amânarea termenului de depunere a ofertelor. Nu suntem mulţumiţi de faptul că Oltchim-ul, în continuare, înregistrează pierderi. Nu suntem fericiţi că nu obţinem înţelegere pentru asigurarea unei finanţări care să ne permită să intrăm pe trend pozitiv. Am remarcat că s-au făcut finanţări în alte zone (...), bani în schimb pentru Oltchim s-au găsit mai greu. Noi ne vedem de planul pe care îl avem, încercăm să asigurăm variante de lucru de ieşire din această situaţie grea", a spus Andrei Gerea.

Gerea: "Banii se scot foarte greu din China"

Referitor la concernul chinez interesat de Oltchim, ministrul Economiei a menţionat că "banii se scot foarte greu din China". "Chiar şi pentru cumpărarea caietului de sarcini au fost necesare multe aprobări, dar, important este că partea chineză a solicitat această amânare şi au angajat un consultant expert în asemenea probleme şi îşi menţin hotărârea de a intra în această ecuaţie. Spre deosebire de anul trecut când vorbeam de ofertanţi de la o lună la alta, iată că, alături de consorţiul chinez şi de Chimcomplex, îşi menţin, în continuare, interesul companiile turceşti şi compania MOL care a venit în cursul lunii ianuarie şi încercăm să aducem şi compania Socar. Nu cred că cei de la PCC vor reintra în această campanie de privatizare", a afirmat Andrei Gerea.

Combinatul funcţionează la 24%

El a spus că, în prezent, capacitatea combinatului este de 24%, dar se fac eforturi pentru aprovizionarea cu materie primă pentru toată capacitatea de lucru a Oltchim. "Capitalul de lucru era un element suplimentar pe care îl doream ca pe un lucru pozitiv, astfel încât activitatea Oltchimului să crească semnificativ, în prezent, Oltchimul lucrează la o capacitate de 24%. În momentul de faţă, salariile se plătesc lunar, dar cu trei luni întârziere, din câte am înţeles de la conducerea combinatului, iar salariile compensatorii pentru cei disponibilizaţi sunt trecute la masa credală. Încercăm să facem rost de sursă de finanţare pentru asigurarea cu materie primă pentru întreaga capacitate de producţie a combinatului, dar lucrurile nu pot evolua aşa de rapid pe cât ne-am dori noi. Important este să depăşim această perioadă", a menţionat Gerea. Andrei Gerea a efectuat joi vizite la obiective industriale din Piteşti şi Râmnicu Vâlcea.

Trei luni, restanţe salariale

Angajaţii Oltchim au trei luni de salarii restante de anul trecut. Urmează în cursul lunii februarie să se acorde drepturile salariale aferente lunii noiembrie.
"Din acest punct de vedere noi nu suntem mulţumiţi de activitatea administratorilor judiciari pentru că au beneficiat în cursul anului 2013, pentru 3 luni, de fonduri de garantare conform Legii 200/2006. Disponibilizaţii au 1.600.000 de lei restanţă la banii aferenţi concediilor de odihnă. Şi aici este o nemulţumire. Administratorii judiciari au încălcat legislaţia muncii, Legea 253/2003 şi inclusiv Legea 85, pentru că la momentul când au fost concediaţi, pe o parte pentru că nu s-a discutat nimic cu sindicatul reprezentativ şi pe de altă parte pentru că nu li s-au acordat aceste drepturi prevăzute conform legii. Din acest motiv, sunt în proces”, a spus liderul sindical Mihai Diculoiu.


Musafir

#16858

2014-02-08 15:35

daca d=ul Gerea este un adevarat barbat sa na spuna tot adevarul despre intentia de privatizare a OLTCHIMULUI daca nu vrea sa spuna ceva concret si real mai bina sa taca.

Musafir

#16859 Creditorii de la Oltchim, nemulțumiți de administratorul judiciar, Gheorghe Piperea

2014-02-08 16:20

http://ziaruldevalcea.ro/2014/02/08/creditorii-de-la-oltchim-nemultumiti-de-administratorul-judiciar-gheorghe-piperea/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/134813-piperea.jpg...

Creditorii combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în procedură de insolvență, sunt din ce în ce mai nemulțumiți de activitatea administratorului judiciar, avocatul Gheorghe Piperea. Reprezentanții creditorilor spun că în ultimele luni situația Oltchim s-a înrăutățit din punct de vedere economic iar viitorul este destul de sumbru în condițiile în care Piperea își mai continuă „activitatea“ la Oltchim. „Ziarul de Vâlcea“ l-a susținut publicistic, în demersurile sale, pe avocatul Piperea. Din păcate a trecut, iată, aproape o jumătate de an și situația combinatului nu s-a îmbunătățit.


Nu putem să acceptăm această situație și să privim indiferenți cum, încet dar sigur, Oltchim se îndreaptă spre faliment sau în cazul cel mai fericit spre transformarea într-o societate minusculă care va funcționa la 20 la sută din capacitate. Pentru orice om de bună credință este clar: NU s-a reușit atragerea niciunei finanțări, iar privatizarea este pusă sub semnul întrebării. Miniștrii liberali Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Andrei Gerea au eșuat cu toții în tentativa de redresare a Oltchimului. Cu alte cuvinte, toți au dat cu mucii în fasole! După ei au mai rămas doar declarațiile sforăitoare!

Revenind la avocatul Piperea, acesta a avut mână liberă la Vâlcea din partea tuturor miniștrilor, inclusiv de la primul ministru Victor Ponta. În afară de concedierea unui număr de 1000 de salariați și de încasarea unui onorariu gras de aproximativ 50.000 euro pe lună (de către cele două firme care fac parte din consorțiu, Rominsolv și BDO) avocatul Piperea nu s-a remarcat cu nimic. A, ba da, se judecă cu fostul director general de la Oltchim, Constantin Roibu! Țara arde și Piperea se piaptănă!

Tocmai de aceea, creditorii Oltchim s-au săturat de „chicițele“ financiaro-avocățești în care i-a vârât Piperea și vor solicita schimbarea administratorului judiciar. Acesta este un drept al creditorilor! Surse guvernamentale ne-au confirmat faptul că printre susținătorii acestui demers se află și noul ministru al Economiei, Teodor Athanasiu, cel care cunoaște foarte bine situația Oltchim din perioada în care a fost președinte al AVAS. Mâna fermă a noului ministru poate salva combinatul în ultimul ceas!

Decizia administratorului judiciar de a solicita peste 200 de milioane de euro pe nou înființatul Oltchim SPV (chiar și în condițiile în care au fost rase toate datoriile!) este una îndoielnică. Nici un investitor nu va oferi această sumă colosală în raport cu investiția viitoare în capitalul de lucru – 40 milioane euro lunar – și necesitatea modernizării anumitor instalații! Chiar și caietul de sarcini a fost întocmit pe genunchi, fiind incluse unele solicitări contradictorii, chiar aberante. Cu alte cuvinte, devine din ce în ce mai evident că strategia privatizării Oltchim trebuie schimbată, iar Piperea și ai lui, trimiși acasă. Au fost creditați cu foarte multă încredere și speranță! Din nefericire au dezamăgit!

În tabelul de creanţă al Oltchim au fost înscrise creanţe totale în valoare de 793 mil. euro, dintre care ponderea cea mai mare o au cele deţinute de Electrica, de 150,2 mil. lei, AVAS, înscrisă cu 123,5 mil lei, BCR, cu o creanţă de 78,7 lei şi Banca Transilvania, care are 37,5 milioane lei de recuperat.

În total, statul are de recuperat de la Oltchim circa 473 mil. euro dacă luăm în calcul instituţiile şi companiile pe care acesta le controlează, precum Electrica, înscrisă în tabelul creditorilor cu suma de 150,1 mil. euro, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – AAAS (273 mil. euro) şi CFR Marfă (26,3 mil. euro).


Musafir

#16860 Re: MAGIC TIC-TAC...!!! NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2014-02-08 16:23

#16254: - Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

2014-01-30 19:12

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

2014-01-30 19:12

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-statiunile-din-elvetia-si-austria.html

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...

2013-12-10 18:57

#14121: -  NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

 

===================================================================================

 

SALVAREA OLTCHIM? CAND O ZBURA ...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRY2-Wj0RSwUFvHAdOLU_sf8R79...


Musafir

#16861 Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

2014-02-08 16:38

#16807: - NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

#16320: - Re: INCA UN OSCIOR PENTRU FRAIERI DE LA "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM"

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

TOATA LUMEA VORBESTE DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE.
FALS. ESTE VORBA DESPRE TREI LUNI SI JUMATATE (SAPTE CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat) – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012 - (trebuia achitata in data de 10.01.2013);
2. avans luna IANUARIE 2013 (trebuia platit in data de 25.01.2013) – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. avansul lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.11.2013);
4. lichidarea lunii NOIEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.12.2013);
5. avansul lunii DECEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.12.2013);
6. lichidarea lunii DECEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.01.2014);
7. tichetele de masa aferente lunii DECEMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.01.2014);
8. avansul lunii IANUARIE 2014 (trebuie platit in data de 25.01.2014);
9. lichidarea lunii IANUARIE 2014, cu transport inclus (ar trebuii platita in data de 10.02.2014);
10. tichetele de masa aferente lunii IANUARIE 2014 (ar trebuii distribuite in data de 10.02.2014).

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii – respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013 - conform unui comunicat al OLTCHIM, sumele aferenta CO se vor achita in perioada februarie - iunie 2014, in ultima zi a fiecarei luni;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam de DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal) facute de catre conducere OLTCHIM cu binecuvantarea liderilor SVO (directorul CAR este si lider / contabil SVO): retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea “garantiilor” pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam ca, desi la ora aceasta OLTCHIM, functioneaza la maxim 10% din capacitatea de productie (dar managementul vorbeste de 25%), numarul de personal a scazut cu 30%, numarul directorilor (numiti pe criterii politice si de rudenie nu pe criterii de competenta) a crescut, fiind supradimensionat - este 22 directori (spre exemplu conducerea executiva a OLTCHIM a crescut de la 6 directori la 9 directori, deci cu 50% mai multi). Ei nu au fost sacrificati, nefiind disponibilizati!

Cei 22 de directorii (majoritatea ineficienti si subcalificati, numiti pe criteriul apartenentei politice) din OLTCHIM sunt tinuti in functie, desi s-a cerut in nenumarate randuri reducerea fireasca a acestora de la 22 la maxim 7 iar datoriile OLTCHIM cresc vazand cu ochii (de cand a plecat Domnul Constantin Roibu, sa zicem din 30.09.2012 pana la 31.01.2014, datoriile au crescut cu cca. 255 de milioane de euro)


Musafir

#16862 Creditorii de la Oltchim, nemulțumiți de administratorul judiciar, Gheorghe Piperea

2014-02-08 17:47

#16859: - Creditorii de la Oltchim, nemulțumiți de administratorul judiciar, Gheorghe Piperea

Daca si Tiberiu Pirnau spune ca desi "" ... „Ziarul de Vâlcea“ l-a susținut publicistic, în demersurile sale, pe avocatul Piperea ... viitorul este destul de sumbru în condițiile în care Piperea își mai continuă „activitatea“ la Oltchim."" si ca ""din păcate a trecut, iată, aproape o jumătate de an și situația combinatului nu s-a îmbunătățit"" atunci inseamna ca situatia OLTCHIMULUI sub conducerea lui Piperea este foarte grava.

Cititi cu atentie tot articolul si veti avea surprize -
http://ziaruldevalcea.ro/2014/02/08/creditorii-de-la-oltchim-nemultumiti-de-administratorul-judiciar-gheorghe-piperea/


Musafir

#16863 Gerea: Unii investitori au spus că n-ar fi doriţi la privatizarea Oltchim

2014-02-08 17:57

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/gerea-unii-investitori-au-spus-ca-n-ar-fi-doriti-la-privatizarea-oltchim-325415.html

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, care va demisiona luni din funcţie, spune că unele companii i-au transmis că nu ar fi dorite să participe la privatizarea Oltchim, relatează Mediafax.

Citeşte şi: Gerea: Schimbarea mea din funcţie este "clar" pur politică

"Ştiam deja că la Oltchim lucrurile nu stăteau deloc bine. Unii investitori mi-au spus că n-ar fi tocmai doriţi să participe la privatizare. Din noiembrie am constatat că interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii într-adevăr capabile să opereze un astfel de combinat. Avem acum consorţii din China, România, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia şi avem discuţii şi cu companii din Rusia", a declarat Gerea vineri, la a doua sa conferinţă de presă şi ultima în calitate de ministru al Economiei.

Gerea a preluat această funcţie în urmă cu mai puţin de patru luni.

"Oltchim nu poate funcţiona decât integrat cu combinatul de la Piteşti", a mai spus Gerea.

Citeşte şi: Combinatul Oltchim, în topul datornicilor către bugetul local

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.

Recent, creditorii Oltchim au aprobat prelungirea cu două luni, din 31 ianuarie până în 28 martie, a perioadei de vânzare a activelor companiei, la solicitarea potenţialilor investitori. Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.


Musafir

#16864 CE A APROBAT CONVERSIA DATORIEI OLTCHIM CATRE AVAS IN ACTIUNI, PONTA A SPUS NU!

2014-02-08 20:30

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/233028/233028_1337483_956_3.pdf

(COMISIA EUROPEANA) ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:
Articolul 1
Comisia a hotărât să închidă procedura oficială de investigare prevăzută la articolul 108 alineatul (2) din Tratatul
privind funcționarea Uniunii Europene în ceea ce privește garanția de stat notificată (măsura 2) în favoarea Oltchim,
constatând că România și-a retras notificarea și nu va continua această măsură.
Articolul 2
Măsura 1, notificată de România la 17 iulie 2009 și modificată la 22 iunie 2011, 9 septembrie 2011, 21 octombrie
2011 și 16 februarie 2012 nu constituie ajutor de stat în sensul articolului 107 alineatul (1) din Tratatul privind
funcționarea Uniunii Europene.
Articolul 3
Măsura 3, implementată de România în anul 2007, nu constituie ajutor de stat în sensul articolului 107 alineatul
(1) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.
Articolul 4
Prezenta decizie se adresează României.
Adoptată la Bruxelles, 07.03.2012
Pentru Comisie
Joaquín ALMUNIA
Vicepreședinte

DACA CITITI ACEAST MATERIAL (33 PAG.) O SA VEDETI LUPTA PCC PENTRU INCHIDEREA OLTCHIMULUI
SI CITEZ:
"PCC, la data de 10 aprilie 2008, a depus o plângere oficială potrivit căreia conversia planificată a datoriei în
acțiuni implică un ajutor de stat incompatibil si a prezentat informații cu privire la acest caz prin scrisorile din 6
mai 2010, 18 mai 2010, 19 mai 2010, 28 mai 2010, 13 iunie 2010, 18 iunie 2010, 22 iulie 2010, 6 august
2010, 2 septembrie 2010, 18 octombrie 2010, 9 aprilie 2011 și 14 aprilie 2011. În afara acestor scrisori, PCC
a trimis numeroase materiale conținând informații legate de caz, care cuprindeau în principal diverse articole
în presă și alte informații, în majoritate publice."
MUSAFIR

#16866

2014-02-09 07:08

DOMNUL SPIRU-CIOBESCU O SA FIE DIRECTOR GENERAL LA OLTCHIM ?
RAMBO

#16867 O.K.

2014-02-09 07:31

Bineinteles, ca va fi dir. general ARMAND SPIRU CIOBESCU !
TIGANE( CORNEL CERNEV ) iar ai luat manga.
In primul rind ca sa fi director general trebuie sa arati bine si sa dai bine pe sticla, pe cind tu CERNEV CORNEL ne-ai stricat televizoarele, copii au fugit din judetul Vilcea si din tara iar ciinii in loc sa latre au inceput sa urle ca lupii.
Asta esti tu CORNEL CERNEV : RAUL JUDETULUI SI GROPARUL OLTCHIM.
Dezbracatu, prostu' satului

#16868 Oameni Treziți-vă !

2014-02-09 08:16


ULTIMELE TITLURI:
Lăcomia administratorilor umflă facturile la întreținereLiderul PSD Dolj își dorește un scor bun la europarlamentareTârgul Apicol Craiova, inaugurare cu succes Guvernul Ponta a ratat toate tintele bugetare potrivit executiei bugetare pe 2013Tun financiar dat bugetului de pensii din OltO şenilată pentru Hăne!A plecat Negruţ, a venit Njoh!Un vâlcean face performanţă cu porumbei
PRIMA PAGINA
ACTUALITATE
SPECIAL
DEZVALUIRI
REPORTAJ
SPORT
EDITORIAL
INDISCRETII
BULE
CONTACT
PAMFLIT

COMUNICATE
5 Februarie 2014
A.B.A Jiu dezbate “Problemele importante de gospodărire a apelor”
22 Octombrie 2013
Ample lucrări desfăşurate de SC Apavil SA
16 Octombrie 2013
Linie nouă de transport în municipiul Râmnicu Vâlcea
9 Mai 2013
Programul de lucru al Primăriei Craiova
14 Martie 2013
Craiovenii, chemaţi la dezbaterea pentru bugetul pe anul 2013


DEZVALUIRI | NUMARUL 421 | 27 Noiembrie 2013
Share on email Share on facebook Share on twitter More Sharing Services
Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim
„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei
În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.
de Marielena Popa

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.

Combinatul, plin de şefime
12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.

Cinci privilegiaţi politici în funcţii mari
Printre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucură de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.

Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii
În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii?

Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim
„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax. Aceste firme sunt BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze. Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concurenţial, iar Ministerul Economiei este “optimist şi încrezător” şi aşteaptă “cu emoţie” să deschidă ofertele. Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu a reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau a venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: “Ne-am întâlnit undeva la mijloc”. “Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare”, a mai spus ministrul. Statul, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depuse până la 17 ianuarie.


Musafir

#16869 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTIN

2014-02-09 10:07

#16832: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

#16254: - Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

http://static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/capuse_shutterstock_53203873_b1cc2ba...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...


Musafir

#16870 Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

2014-02-09 10:15

#16807: - NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

#16320: - Re: INCA UN OSCIOR PENTRU FRAIERI DE LA "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM"

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

TOATA LUMEA VORBESTE DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE.
FALS. ESTE VORBA DESPRE TREI LUNI SI JUMATATE (SAPTE CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat) – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012 - (trebuia achitata in data de 10.01.2013);
2. avans luna IANUARIE 2013 (trebuia platit in data de 25.01.2013) – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. avansul lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.11.2013);
4. lichidarea lunii NOIEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.12.2013);
5. avansul lunii DECEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.12.2013);
6. lichidarea lunii DECEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.01.2014);
7. tichetele de masa aferente lunii DECEMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.01.2014);
8. avansul lunii IANUARIE 2014 (trebuie platit in data de 25.01.2014);
9. lichidarea lunii IANUARIE 2014, cu transport inclus (ar trebuii platita in data de 10.02.2014);
10. tichetele de masa aferente lunii IANUARIE 2014 (ar trebuii distribuite in data de 10.02.2014).

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii – respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013 - conform unui comunicat al OLTCHIM, sumele aferenta CO se vor achita in perioada februarie - iunie 2014, in ultima zi a fiecarei luni;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam de DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal) facute de catre conducere OLTCHIM cu binecuvantarea liderilor SVO (directorul CAR este si lider / contabil SVO): retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea “garantiilor” pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam ca, desi la ora aceasta OLTCHIM, functioneaza la maxim 10% din capacitatea de productie (dar managementul vorbeste de 25%), numarul de personal a scazut cu 30%, numarul directorilor (numiti pe criterii politice si de rudenie nu pe criterii de competenta) a crescut, fiind supradimensionat - este 22 directori (spre exemplu conducerea executiva a OLTCHIM a crescut de la 6 directori la 9 directori, deci cu 50% mai multi). Ei nu au fost sacrificati, nefiind disponibilizati!

Cei 22 de directorii (majoritatea ineficienti si subcalificati, numiti pe criteriul apartenentei politice) din OLTCHIM sunt tinuti in functie, desi s-a cerut in nenumarate randuri reducerea fireasca a acestora de la 22 la maxim 7 iar datoriile OLTCHIM cresc vazand cu ochii (de cand a plecat Domnul Constantin Roibu, sa zicem din 30.09.2012 pana la 31.01.2014, datoriile au crescut cu cca. 255 de milioane de euro).


Musafir

#16871 Re: Re: Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!

2014-02-09 10:32

#16745: - Re: Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q82/s720x720/1455953_1015...

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan Administrator Judiciar Stanescu Nicolae Bogdan Codrut Administrator Special Pirvu Marius Director General Talpasanu Mihail Director General Adjunct Tehnic-Productie Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand Director General Adjunct Operatiuni Smeu Alin-Ion Director Economic Popescu Valentin Director Directia Energetica-Mecanica Marinescu Norocel-Lucian Director Directia Tehnica-Calitate-Mediu Munteanu Dana Maria Director Directia Resurse Umane

 


Musafir

#16872 Re: O.K.BRAVO RAMBO,TE SALUTA PICASSO

2014-02-09 10:39


Musafir

#16874 Re: Re: Re: Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.

2014-02-09 10:43

#16516: - Re: Re: Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.

Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active. Un combinat nou ar costa 2-3 mld. €


http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/chilipir-creditorii-oltchim-au-aprobat-o-valoare-de-294-mil-pentru-active-un-combinat-nou-ar-costa-2-3-mld-11739002

Creditorii combinatului chi­mic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) întruniţi luni au aprobat raportul de evaluare a activelor Olt­chim, estimate la 294 mil. euro dacă se continuă activitatea şi la circa 160 mil. euro reprezentând valoarea de lichidare (dacă s-ar vinde pe bucăţi - n.red.), precum şi înfiinţarea unui vehicul special (SPV) care va prelua activele viabile ale companiei.

Cu alte cuvinte, activele viabile ale Oltchim, grupate într-un vehicul special, fără datorii, ar putea fi vândute cu un preţ cuprins între 160 şi 300 mil. euro, iar banii încasaţi ar fi împărţiţi între creditori.

În total Oltchim datorează creditorilor 793 mil. euro, sumă din care cele mai mari valori le au de recuperat Electrica, cu 150,2 mil. euro, AVAS, înscrisă cu 123,5 mil euro creanţă garantată şi 150,2 mil. euro creanţă bugetară, BCR, cu o creanţă de 78,7 mil. euro, şi Banca Transilvania, care are de recuperat 37,5 mil. euro. Aceştia sunt şi cei care vor recupera cele mai mari sume din vânzarea SPV-ului Oltchim, care va avea loc în primăvara anului viitor.

„La adunarea creditorilor s-a discutat şi aprobat strategia de reorganizare a Oltchim, raportul de evaluare al activelor societăţii care va fi supus aprobării de către judecătorul sindic în câteva zile. Ce pot să vă spun este că între valoarea de lichidare a Oltchim şi valoarea companiei dacă se continuă activitatea există o diferenţă de 155 milioane de euro. Strategia de reorganizare a Oltchim implică două tipuri de acţiuni pe care trebuie să le întreprindem, respectiv să constituim SPV-ul şi să trecem activele viabile ale Oltchim pe SPV şi totodată să selectăm investitorul care să preia SPV-ul.

 

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22467/11739002/2/4-oltchim.jpg?...


Musafir

#16875 Re: O SA FIE DIRECTOR CIND MI PI VEDEA CEAFA,SAU O

2014-02-09 10:45

#16866: MUSAFIR -

SA FIE DIRECTOR CA NAGITU DE CERNEV[IN VISE],SE STIE LACATUSI,MIIIRS