Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#15026 TEAMA?

2013-12-29 15:40

#15021: propenoxid -

Este bine ca toate sindicatele sa participe la negocierea unui contract colectiv de munca. Aceasta negociere trebuie facuta de sindicate nu pentru beneficiul personal sau de grup al liderilor de sindicat ci in favoarea salariatilor si nu impotriva salariatilor. Negocierea trebuie sa fie transparenta fara clauze scrise sau nescrise confidentiale.

NU TREBUIE CA LIDERII DE SINDICAT SA DECLARE CA SALARIILE NU TREBUIAU MARITE SI CA DISPONIBILIZARILE (RESTRUCTURAREA) TREBUIAU FACUTE MAI DEMULT (vezi declaratia lui Cernev - http://ziaruldevalcea.ro/2013/12/16/contractul-de-privatizare-al-oltchim-va-fi-semnat-la-hotelul-double-tree-by-hilton-din-bucuresti/ : "alte cauze ale insolvenţei SC Oltchim SA au fost reprezentate de majorarea salariilor într-o perioadă în care se acumulau pierderi masive, investiţii enorme în instalaţiile neproductive, lipsa unor măsuri de restructurare în perioada în care combinatul a fost afectat de criza economică.)"

NU TREBUIE CA LIDERII DE SINDICAT SA CONDITIONEZE INITIEREA SAU INCHEIEREA UNUI CONTRACT SAU CONFLICT DE MUNCA DE ALOCAREA UNOR FOLOASE PERSONALE SAU DE "GASCA" (vezi declaratia lui Frincu - http://www.primariavl.ro/201312043036/primaria-municipiului/directii-si-servicii-ale-primariei/compartimentul-cultura-sport-si-tineret/primarul-emilian-francu-i-a-convins-pe-grevistii-foamei-de-la-oltchim-sa-renunte-la-pretes.html : "Edilul-sef a sustinut, in dialogul avut cu toate partile implicate, solicitarile salariatilor Oltchim {grevistii foamei} printre care ... alocarea unui autoturism pentru activitatea sindicala, ........... ." si vezi si declaratia lui Marian Dumitru - http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=53667&Itemid=375 : Fac grevă doar vreo 6 - 7 de la sindicatul lui Cernev, care au mai făcut. ........... . Ceea ce cer ei nu se poate: ........... . Şi mai e ceva: pînă a­cum cei care făceau grevă se ale­geau şi ei personal cu ceva. Ei vor să le dea lor directorul ceva, fără să ştie oamenii, dar nu mai mer­ge“).

ALEXANDRU MORCOASE

#15027 PTR LASUL 15013

2013-12-29 17:32

Daca vrei sa afli despre personalitatea mea stai mai mult prin preajma si mai învata cîte ceva, nu am jignit si nu o sa ma cobor atît de jos sa îti accept provocarea desi stiu cine iesti si daca nu o faci cu nume real ie posibil sa-ti dau ieu numele,nu de alta dar daca te intereseaza nu am ajuns sa spal pe nimeni prin urechi,poate tu procedezi asa.Ie bine de stiut ca nici o data nu am intrat în greva foamei la indicatiile cuiva,am facuto si sînt dispus sa o fac oricînd ptr drepturile noastre,ieu cred ca asa ar trebui sa o faca fiecare dintre noi.Apropos de ce spuneai ca citez ..tu vorbesti.. adica de ce nu as vorbi nu ma stiu patat cu nimic si todeauna cred ca ce am cerut ptr colegi nici mai mult nici mai putin am obtinut si ieu dar la tine altul ie oful til spun cînd ne întîlnim fata în fata ptr ca tu nu o sa fi în stare sa faci niciodata,atît cît am facut ieu ptr oameni din oltchim.Daca ai sa ma condamni cu ceva fi deschis si spune dar cu argumente,daca nu veziti de drumul tau si lasai pe alti sa faca ce ar trebui sa facem toti... sa ne luptam ptr drepturile noastre.. atît sa sti.
xxl

#15028 Stie cineva?

2013-12-29 17:51

Stie cineva cum se vor platii salariile in luna ianuarie ,in ce data s-a stabilit ceva?

Musafir

#15029 Re: Stie cineva?

2013-12-29 18:05

#15028: xxl - Stie cineva?

Intreaba-i pe "grevistii foamei" despre plata salariilor pentru ca ei au discutat cu conducerea, primarul municipiului Rm. Valcea, ministrul economiei, ministrul dialogului social, seful de cabinet al primului ministru si au stabilit un grafic de plata al acestor salarii dupa care, multumiti de ceea ce au obtinut (???), au iesit din greva foamei.


Musafir

#15030 ca fapt divers

2013-12-29 18:55

DACA AVEAI UN PIC DE PERSONALITATE, DOMNUL MORCOASE, NU-L LASAI PE DOMNUL CERNEV , SA FIE PURTATORUL DE CUVANT AL GREVISTILOR, LA ULTIMA VOASTRA REVOLTA. DA, APERI INTERESELE SALARIATILOR, DAR LUMEA NU MAI ARE INCREDERE IN NIMENI.TOCMAI DE ACEEA, CA NU TE POTI DEBARASA DE CEI CARE AU PROFITAT DIN PLIN-DATA TRECUTA-TE CONSIDERAM UN OM MANEVRABIL. TE CUNOASTEM DESTUL DE BINE, RESPIRAM ACELASI AER, POATE SERVIM MASA IN VECINATATE, DAR TE-AI SCHIMBAT DE CAND TE-AI INHAITAT CU TRANTORII. TU ESTI BAIAT VALABIL, DAR RISTI SA AJUNGI UN FEL DE ILINESCU. DOAR CA TU, NU PREA AI PUS BOTUL LA AVANTAJE-DEOCAMDATA-DAR TARE MULT ITI PLACE "RAZBOIUL ALTORA" CARE PROFITA DE NAIVITATEA TA. MACAR , MATAHALA DE ILINESCU, S-A ALES CU 2 CAMERE LA CAMIN, SE ZICE CU CEVA LOVELE. IN REST, SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE MORCOASE, SI CAND TE MAI INCUMETI SA PLECI LA RAZBOI, MACAR FA O INTREBARE : MA, ASTIA MAI GRASI DIN SVO, MA URMATI LA GREVA FOAMEI ? ITI SPUN EU-SE ASCUND CA SOBOLANII-SI SUNT PRIMII LA INTERVIURI.

Musafir

#15031 Tot ca fapt divers ...

2013-12-29 19:45

#15030: - ca fapt divers

Vezi declaratia lui Marian Dumitru - http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=53667&Itemid=375 : Fac grevă doar vreo 6 - 7 de la sindicatul lui Cernev, care au mai făcut. ........... . Ceea ce cer ei nu se poate: ........... . Şi mai e ceva: pînă a­cum cei care făceau grevă se ale­geau şi ei personal cu ceva. Ei vor să le dea lor directorul ceva, fără să ştie oamenii, dar nu mai mer­ge“.


Si vezi declaratia lui Frincu - http://www.primariavl.ro/201312043036/primaria-municipiului/directii-si-servicii-ale-primariei/compartimentul-cultura-sport-si-tineret/primarul-emilian-francu-i-a-convins-pe-grevistii-foamei-de-la-oltchim-sa-renunte-la-pretes.html : "Edilul-sef a sustinut, in dialogul avut cu toate partile implicate, solicitarile salariatilor Oltchim {grevistii foamei} printre care ... alocarea unui autoturism pentru activitatea sindicala, ...........".

S. MAX
Musafir

#15032 De ce se minte la nivel inalt ... guvernamental?

2013-12-29 20:26

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-07/07311835138764487.jpg...

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele (care vor fi) disponibilizate de la Combinatul Oltchim şi de la Compania Naţională Poşta Română, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.

Daca este asa - si sunt convins ca este asa pentru ca un ministru nu poate sa minta - de ce se intarzie cu plata drepturilor salariale restante (cheltuieli transport - aferente lunii decembrie 2012, avans - aferent lunii ianuarie 2013, concediu de odihna - aferent anului 2013, salarii compensatorii) datorate de catre Oltchim S.A. Ramnicu Valcea salariatilor disponibilizati conform OUG 36 / 2013 - drepturi salariale care trebuiau achitate in perioada preavizului de disponibilizare, respectiv pana in data de 14.06.2013?

De ce trebuie ca salariatii disponibilizati sa tîrască Oltchimul in instante pentru plata acestor drepturi salariale pentru care Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare"?

Cine si cand trebuie sa achite aceste drepturi salariale?

Se poate oare sa ma insel eu si doamna Mariana Câmpeanu sa ne MINTA fara sa clipeasca? Se poate ca MINCIUNA sa tina loc de politica guvernamentala?


Musafir

#15033

2013-12-29 20:31

Toti santeti niste profitori si mai ales cei de acum ,aparuti ca basinile, niste emanati proaste (la ce conducatori avem sindicalisti pe masura) spuneti cu mana pe inima, ca nu ati profitat cu nimic, nu va e rusine mai ales cei din propen (buricul pamantului acum)locuiri prin camine ,uni care nu au scoala si ocupa locuri de maistri si nu are rost sa mai enumar daca aveti onoare (desi ma indoiesc )nu ca cei de SLO sant mai breji, dar nici scursurile de acum, ce ati realizat voi bun pana acum(minciuna ,frica,ura si multa mizerie morala si umana) nimic doar niste profitori, vreti sa va salvati voi pielea (loculde munca nu conteaza ce sacrificati) de asta nu aveti valoare doar un scuipat din partea multora tece anul si cava si va afundati in mocirla mai mult (ce ati promis cand a-ti aparut, praf si pulbere pana acum)asa ca va doresc sa va duceti d..... cu noul vostru sindicat si cu oameni vostri de c... care-i propuneti sa ne reprezinte ce sa spun voi care munciti pe branci hai sictir maidanezilor

Musafir

#15034 CUM CE-AM FACUT? NE-AM AUTODENUNTAT.

2013-12-29 21:02

#15017: - Cum de ce? Au scris in comentariu inca din data de 13.12.2013.

GRUPUL DE SALARIATI DIN OLTCHIM, FORMAT DIN CERNEV SI GHIOCA, A AJUNS LA DNA.
La intrarea de la DNA, ofiterul de serviciu le-a spus, pe un ton autoritar:
- Dati-mi numele si prenumele.
Cernev, intrigat si iritat la culme, ca nu este recunoscut de ofiterul de serviciu, ii raspunde acestuia nervos:
- Ai inebunit? Ce nu ne cunosti? Nu ne-ai vazut la TV? Suntem noi ...
Ghioca isi arunca privirea de broscoi catre ofiter, intrebandu-l pe un ton de ... :
- Si ... pe urma eu cum ma mai numesc daca-ti dau tie numele si prenumele meu?


Musafir

#15035 Stie cineva?

2013-12-29 21:11

#15028: xxl - Stie cineva? Stie cineva cum se vor platii salariile in luna ianuarie ,in ce data s-a stabilit ceva?

Ia sa vedem.
De Sf. Vasile? Nuuuu!
De Sf. Ion? Nuuuu!
De Sf. .... ? Nuuuu!
De sf. asteapta ? Daaaa!

Deci ... cam pe la sf(arsitul) lui ianuarie.
Dar care ianuarie? Stie cineva?

Foamea scrie pe noi!

 


Musafir

#15036 sa se spuna odata>>>>

2013-12-30 07:31

CINE RAMANE IN SPV-UL ASTA. DOMNUL DICULOIU-DECLARA LA TELEVIZOR-CA 90% , DAR CARE SUNT 10% ? A SPUS EVAZIV : SECTILE CARE NU AU MERS DE ANI DE ZILE -SI ...CARE SECTOARE MAI SUNT IN VEDERE ? CREDETI CA NU SE MAI FAC RESTRUCTURARI ? HAI SA FIM SERIOSI!!! OLTCHIMUL VA FI DECAPITAT !!! CINE MAI BAGA 800 MIL EURO-IN AUTORIZATII, REPARATII ETC ? SE TRAGE MATA DE COADA , PANA AJUNGEM IN STARE MORBIDA . POLITICUL SI-A BAGAT COADA, SPECIALISTII NU SUNT BAGATI IN SEAMA. DUPA SARBATORI, IARASI INCEPE BALCIUL. SE CONTUREAZA SOARTA OLTCHIMULUI IN FEBRUARIE ? MARE MINUNE ! CINE ARE ANUMITE RASPUNSURI, SA LE DEA, DAR NU PREVIZIUNI-CE SE URMARESTE DE FAPT CU ACEST OLTCHIM ? NOI DE UN AN, VEDEM NUMAI LUPTE SINDICALE, NIMIC CONCRET ! PLATA RESTANTELOR SALARIALE { AR FI CULMEA CA DIRECTORII SA FIE LA ZI-PE VOI DE LA SVO-SLO-NU V-AM AUZIT SA VERIFICATI SI SA INFORMATI OAMENII} A CONCEDIILOR, A DISPONIBILIZATILOR ETC. PE VOI VA INTERESEAZA SA AVETI LA DISPOZITIE, MASINA DE ZBENGUIALA SINDICALA !

Musafir

#15037 foarte important

2013-12-30 08:54

Dupa sarbatori ,sindicatele sa nu urmareasca a face jocuri meschine. Ca dupa aceea, conducerea , sa spuna ca datorita lor nu au putut sa privatizeze combinatul. Daca nici in conditiile astea , nu se realizeaza nimic, este clar,NU SE VREA-SI CU ASTA BASTA !!! Sa avem rabdare, sa avem capul pe umeri, sa nu facem jocurile sindicatelor ! Daca se trage mata de coada, suntem morti, astia vor da afara in masa. Au tot interesul, nu este de ici colo-50 mii euro. Mai scapa de 500-1000 oameni, dupa care, o mai lalaie un an, doi si valea cu buzunarele doldora. Noi fraierii, dardaim pe la porti,ca astia, tanc cu turnichetii-ura si la gara-SARBATORI FERICITE SI LA ANUL SA FIM MAI UNITI. SA NE APARAM LOCURILE DE MUNCA. SA NU NE LASAM BATJOCORITI DE NISTE POLITICIENI CARE, DE REVELION, SI-AU REZERVAT LOCURI PE LA PARIS-INSULELE MALDIVE-DUBAY. MAMA LOR DE HOTI, AU NENOROCIT TARA ASTA !!!!!!

Musafir

#15038 Termen-limită pentru Oltchim

2013-12-30 10:10

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54273&Itemid=375

http://www.curier.ro/images/stories/2013/decembrie/c5893/2-5.jpg...

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, susţine că termenul de privatizare al Oltchim ar putea fi prelungit, dar cu cel mult o lună de zile, în ca­zul în care va exista un interes mărit, pentru ca toţi marii investitori să primească şansa de a par­ticipa la procedură.

Pentru prelungirea ter­menului de 3 februarie este nevoie şi de a­cor­dul creditorilor. „Luna iunie este un termen li­mi­tă pînă la care situaţia Oltchim trebuie fi­nalizată într-un fel sau altul. În mod normal, pe calendarul actual, la finalul lui ianuarie, trebuie să deschidem ofertele. Dacă lucrurile vor e­vo­lua în aşa fel încît să merite să prelungim puţin procesul de privatizare, şi vorbim aici de data de 3 februarie, o vom face, pentru a da o şan­să cît mai multor investitori puternici care sînt interesaţi să cumpere Caietul de sarcini. Dar nu vom prelungi cu mult. Maximum o lună. Pî­nă înainte de Crăciun, au fost cumpărate două caiete de sarcini“, a afirmat Andrei Gerea, la e­misiunea „Tu contezi“. Totodată, el a spus că are încredere că, dacă privatizarea va fi de suc­ces, viitorul proprietar al Oltchim va prefera să preia şi rafinăria de la Arpechim, care în prezent aparţine OMV Petrom. Gerea a mai menţionat că, după privatizare, argeşenii dis­ponibilizaţi de pe platforma de la Bradu, cel pu­ţin cei ai petrochimiei, care ţine de combinatul vîlcean, vor avea prioritate la reangajare, pen­tru că sînt specializaţi deja, iar profesio­na­lismul lor este recunoscut în domeniu. „Cei din China au posibilitatea şi colaborează deja cu OMV Petrom, pentru reabilitarea unor puţuri vechi. Am mai avut contact cu un alt consorţiu rus, care a solicitat Oltchim la pachet”, a completat ministrul, care a subliniat că au existat contacte pe tema Oltchim şi cu unele companii din Ara­bia Saudită şi din Emirate. Conform unor infor­maţii, o companie turcă ar urma să preia o sec­ţie a Oltchim, pentru care va investi aproximativ 15 milioane de euro, şi doreşte să realizeze şi o fabrică în apropierea combinatului, o in­vestiţie ce ar mai însemna circa 10 milioane de euro.


Musafir

#15039 sa dea dumnezeu !

2013-12-30 10:46

Mai avem rabdare, daca ne dau si salariile la timp. Aici este buba, sa nu ne mai faca vinovati ca ne luam banii degeaba, noi dorim sa muncim ,sa ne intretinem familiile. Cand il auzim pe tataie CERNEV-ca din cauza majorarii salariilor, am ajuns in aceasta situatie, iti vine sa-l prajesti ca pe porc. Auzi, sa mai ai incredere in asemenea maimute ! Ca s-au bagat bani degeaba la PITESTI. Bai negriciosule, daca vrem sa fim un srl, renuntam la PITESTI, SI IL DAM CUI VREI TU-PCC-ULUI. Tu director{ ti-ai dorit dintotdeauna}, secretara-MARCELUTA, consilier-GHIOCA. Ati vorbit numai de disponibilizari, trebuia sa incepeti cu voi, vedeti-va de treaba, o sa fiti alergati cu urzica dupa privatizare.

Musafir

#15040

2013-12-30 11:37

Tarziu nenica, acum predomina prostia, dupa un an si ceva va dati seama ca au mintit ca nesimtiti i-a aburit pe fraieri din propen, ca numai ei produceau si restul afara, mai vorbim peste 5 ani sa vadeti unde ajung, ca la creerul care il au ei nu bat mai departe, ba prostilor mai ganti nu acceptati laturile si balele unui tigan si al unui profitor.Va veni o vreme cand cei doi vor da socoteala, tigane sant primul care o sa te scuip cand o sa te vad pe strada(si vazi ca nu sant singurul)si-l mai barfesc pe Diculoiu parca ei nu sant niste profitori, numai ca au un aspect mai jalnic si prostie cat cuprinde.

Musafir

#15041

2013-12-30 11:57

Aviz mincinosilor de la VICTORIA, ba este un proverb "cand trei oameni iti spun ca esti beat, dute si te culca" nu vedeti cati oameni va denigreaza aveti demnitate macar acum in ultimul ceas.
ALEXANDRU MORCOASE

#15042 Ptr 15030 despre personalitate si altele

2013-12-30 13:23

În primul rînd personalitatea se cîstiga,în al doilea rînd la guvern am ajuns ptr ca asta am vrut de la prima greva a foamei,în schimb purtator de cuvînt al salariatilor si doleantele prezentate sefului de cabinet ,Ministrei dialogului social si Ministrului ec Gerea au fost facute de mine în persoana cu un material care a fost afisat si în combinat si din care daca nu ai apucat sa citesti cînd ne întîlnim îti dau si tie unul.Referitor la avantaje slava domnului ca sînt sanatos,si ca pot lupta oricînd si cu fruntea sus ptr ca am coloana si nu sînt un om care se ascunde dupa deget asa cum fac alti.În cazul în care nu ai vazut interviul din fata guvernului dat de mine,atunci poti sti ca nu ma multumit deloc discutia avuta la sediul guvernului,drept care am si refuzat sa ies din greva foamei,tu crezi ce vrei si poti spune orice despre mine,în schimb ieu vreau cu totul altceva si asta voi face,o unitate între noi ptr ca avem mare nevoie ptr a ne spune oful si a mai realiza ceva,ieu sînt optimist si cred ca putem face ceva împreuna.SANATATE ÎTI DORESC SI SA LASAM DUSMANIA LA OPARTE PTR CA ALTFEL NU AVEM NIMIC DE CÎSTIGAT:::UNITI TOTI REALIZAM IMPOSIBILUL.

Musafir

#15043 Re: Ptr 15030 despre personalitate si altele

2013-12-30 13:37

#15042: ALEXANDRU MORCOASE - Ptr 15030 despre personalitate si altele

Domne RESPECTELE MELE SINCERE pentru sacrificiul care-l faceti, dar scapa de Cernev, te saboteaza si te insulta prin prezenta lui, magariile si interesele le face cu ungerea celor de sus. Dumneata te sacrifici si ala creste in burta si-n lux. Nu va mai lasati pacaliti, refuza sa mai fi cu pacaliciul langa tine. Pacaliciul de Cernev si toti liderii FALSI ai tuturor sindicatelor, isi calculeaza pasii pentru mizeriile lor personale, pe spinarea sacrificiului uman, a salariatilor care le aduc painea si banutii in buzunare. Dar Nu va mai lasati pacaliti si nu va grabiti cu plecarea la Bucuresti, ca acolo pe cat de luxos este, atata MIZERIE exista. Daca vreti sa realizati ceva, reusiti aici si toti din combinatul chimic trebuie sa se trezeasca, deja se face misto in ultimul hal de toti. RUSINE DOMNULE GEREA pentru tragerea de timp si lalaiala pe care o aplicati, ultimul comunicat cu prelungirea, prelungirilor, arata cat de HANDICAPAT este GUVERNUL din care faceti parte si sunteti niste NULITATI ale vietii si viitorului.

ALEXANDRU MORCOASE

#15044 RAMÎN LA PAREREA MEA SCRIETI NUME SI PRENUME PTR A FI ADEVARATI OAMENI NU UNI FALSI

2013-12-30 15:03

Vreau sa cunoasca toata lumea care se uita pe aici o data ptr totdeauna,ca decizia de fiecare data a intrari în greva foamei a fost personala si nu organizata.De fiecare data Dn Cernev a fost împotriva acestei manifestari si pe aceasta tema am si avut discuti contradictori,nu pot întelege însa urmatorul lucru, de ce atîta ura pe acest om, ce rau a facut în trecut,s-au cum credeti ca ma manipulat atîta timp cît nici dumnealui nu a realizat ceva personal.Daca exista un razboi personal între ce afost în trecut si anumiti oameni care sînt împotriva Dn Cernev încercînd sa discrediteze acest om atunci ce vina purtam ca acei oameni care au avut un os de ros nu vor în ruptul capului sa abandoneze acel cascaval.Datimi un raspuns la o întrebare sa ma faca sa înteleg altfel lucrurile.... Cît a furat Dn Cernev în trecut si cît au furat alti /?...Ce a realizat Dn Cernev ptr iel în prezent si ce au realizat alti../? Ieu unul personal sînt dezgustat de aceste aruncari cu noroi uni în alti fara sa ne atingem marele nostru scop LOCURI DE MUNCA SIGURE SI BANI LA ZI restul ie cancan.Oare credeti ca mi-ar pasa cine conduce un sindicat s-au altul daca am avea ce ne trebuie la zi,am si ieu ca fiecare o familie si poate în momentele cînd ieream în greva foamei aveau lacrimi pe obraz si ma asteptau sa ajung sanatos la iei,credeti ca acest lucru îl faceam poate ptr copilul meu ptr copilul dev si ptr alti parinti care poate ar fi vrut sa aduca copilul mîine, poimîine sa îl angajeze la oltchim ptr as asigura existenta.Sînt un luptator si niciodata nu voi da înapoi daca am sustinere în a realiza ceva ptr noi toti....UNITI PUTEM CREA IMPOSIBILUL...
un disponibilizat

#15045 Re: sa dea dumnezeu !

2013-12-30 15:19

#15039: - sa dea dumnezeu ! DAR UITE CE MAI DECLARA CERNEV LA INTRAEA OLTCHIM IN INSOLVENTA:

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/marile-prabusiri-10-insolvente-rasunatoare-ale-anului-2013-96838/

Marile prabusiri: 10 insolvente rasunatoare ale anului 2013

30 decembrie 2013, ora 00:07, autor(i): Madalina Pana

"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Colosul privatizat in insolventa

La inceputul anului, Tribunalul Valcea a aprobat intrarea in insolventa a Oltchim. La acea data, Corneliu Cernev, liderul sindical de la Oltchim declara ca societatea functioneaza, toate creantele Oltchim vor fi inghetate iar despre proteste nu poate fi vorba.

Si premierul Victor Ponta declara atunci, dupa discutii cu FMI, ca intentia este ca pentru Oltchim, pe masura ce societatea {redevine curata}, sa fie continuata procedura de privatizare, dar cu un investitor strategic.

Concedierea a peste 900 de angajati, pentru economisirea a 14 milioane de euro anual, precum si neplata la timp a salariilor a scos de mai multe ori angajatii combinatului in strada, pentru proteste.

Pentru a putea privatiza totusi compania, administratorul judiciar a transferat active ale Oltchim (OLT), catre o noua societate. Acestea vor fi scoase la vanzare la inceputul anului viitor iar valoarea lor a fost stabilita la 305,2 milioane euro.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------"

Head Hunter

#15046 Re: RAMÎN LA PAREREA MEA SCRIETI NUME SI PRENUME PTR A FI ADEVARATI OAMENI NU UNI FALSI

2013-12-30 15:45

#15044: ALEXANDRU MORCOASE - RAMÎN LA PAREREA MEA SCRIETI NUME SI PRENUME PTR A FI ADEVARATI OAMENI NU UNI FALSI

De ce nu ne dam numele? Intreaba-ti liderii cate reclamatii la minister, conducere, administratori si chiar politie au facut impotriva celor care au avut ceva de spus sau de scris la adresa acestora? Intreaba-ti colegii din combinat (nu cei din sindicat) ce au avut de suferit pentru ca au indraznit sa nu fie de acord cu liderii tai si cu conducerea Oltchim.

Ce avem cu cernev sau ceilalti lideri de sindicat ai victoriei? Citeste si tu ziarele sau discuta cu colegii tai din combinat (nu cei sin sindicat) si vezi ce au facut bine sau au facut rau. Nu cred ca toti colegii tai sunt "oamenii faraonului" - asa cum se exprima "oamenii mangraonului" si nu cred ca toata presa este aservita Regelui Roibu.

========================================================================

Vezi declaratia lui Marian Dumitru - http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=53667&Itemid=375 : Fac grevă doar vreo 6 - 7 de la sindicatul lui Cernev, care au mai făcut. ........... . Ceea ce cer ei nu se poate: ........... . Şi mai e ceva: pînă a­cum cei care făceau grevă se ale­geau şi ei personal cu ceva. Ei vor să le dea lor directorul ceva, fără să ştie oamenii, dar nu mai mer­ge“.

Vezi declaratia lui Frincu - http://www.primariavl.ro/201312043036/primaria-municipiului/directii-si-servicii-ale-primariei/compartimentul-cultura-sport-si-tineret/primarul-emilian-francu-i-a-convins-pe-grevistii-foamei-de-la-oltchim-sa-renunte-la-pretes.html : "Edilul-sef a sustinut, in dialogul avut cu toate partile implicate, solicitarile salariatilor Oltchim {grevistii foamei} printre care ... alocarea unui autoturism pentru activitatea sindicala, ...........".

Citeste si "Suspiciuni de înaltă trădare la Oltchim. Cu ochii pe Cernev !": http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/5174-suspiciuni-de-inalta-tradare-la-oltchim-cu-ochii-pe-cernev.

Citeste si "Corneliu Cernev, o sculă otrăvită în sindicat - Dacă îi va reuşi să anihileze sindicatul mare, pică, indirect, contractul colectiv de muncă; în cazul închiderii combinatului, muncitorii rămân cu buza umflată - amănunte în OPINIA MEA": http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/11844-corneliu-cernev-o-scul-otrvit-in-sindicat-dac-ii-va-reui-s-anihileze-sindicatul-mare-pic-indirect-contractul-colectiv-de-munc-in-cazul-inchiderii-combinatului-muncitorii-rman-cu-buza-umflat-amnunte-in-opinia-mea.html .

Citeste si "Corneliu Cernev: 1.020 de angajaţi vor fi disponibilizaţi de la Oltchim": 'Vom avea timp în două săptămâni să discutam despre listele cu disponibilizări. Ele există, dar nu au fost făcute publice. (deci el facuse deja listele si pusese pe liste pe cei care "nu erau cu el" - intreaba-l, daca nu stii acest lucru) Este vorba despre 1.020 de salariaţi', a afirmat Corneliu Cernev - http://incomemagazine.ro/articole/corneliu-cernev-1-020-de-angajati-vor-fi-disponibilizati-de-la-oltchim .

Citeste si Sindicalistul Cernev face jocul lui Vulpescu și al PCC-ului: "Astfel a apărut în peisaj Corneliu Cernev, biet ingineraș pe la USG, în anii tulburi de după Revoluție. Pentru un post de conducere în combinat, oferit de ministrul Chițoiu, dacă va controla așa cum trebuie masele la Oltchim, Cernev s-a făcut preș în fața celor de la București." - http://www.voceavalcii.ro/201209304638/sindicalistul-cernev-face-jocul-lui-vulpescu-si-al-pcc-ului.html .

Citeste si "Cernev, vuvuzeaua PCC": "Corneliu Cernev este cel mai periculos personaj de la Oltchim, pentru că, prin intermediul lui, PCC controlează o parte dintre salariați și vor să-i coopteze și pe ceilalți. Nu trebuie să ne imaginăm că Cernev este inteligent, că nu e cazul, el este doar o marionetă în mâna celor care fac, cu adevărat, jocurile pentru a cumpăra Oltchim la preț de nimic." - http://www.voceavalcii.ro/201303064565/Cernev-vuvuzeaua-PCC.html .

Citeste si "Angajatii Oltchim scandalizati de noua conducere numita pe criterii 100% politice si de nepotism": "Circa 1500 de angajati din Oltchim suntem extrem de scandalizati de noua conducere Oltchim numita politic in data de 16.10.12. Nu ne-am putut niciodata imagina ce nulitati manageriale au fost numite pe criterii politice recent la Oltchim.
Combinatul nu a fost repornit asa cum ni s-a promis de catre noul director general Balan Mihai si Cornel Cernev autoproclamatul conducator al comitetului de criza, ci numai o singura instalatie - electroliza cu membrana." - http://www.dinvalcea.ro/cornel-cernev .

========================================================================

Si, daca cele de mai sus nu te conving, spune-mi ca-ti mai dau ... sunt sute de articole si de filmulete pe internet care au "pozat" marile ispravi ale lui cernev si ale secundului sau.

PIRATUL

#15047

2013-12-30 16:41

stimati colegi din oltchim; haideti cel putin in ultima zi din an sa nu ne mai balacarim si sa nu mai purtam ura unul fata de altul.multi dintre noi am fost colegi la liceul de chimie si ne cunoastem foarte bine alti de pe naveta .cred ca nu are rost sa ne jignim din cauza unui sindicat sau altul.fiecare este liber sa faca parte din ce sindicat vrea.cred ca in ultimele ore di acest an trebuie sa fim mai buni si mai intelegatori. Pentru toti colegii din oltchim LA MULTI ANI.
UNU ALTU

#15048 MOSI PDL CU STUF IN URECHI

2013-12-30 17:40

UNDE DRACU S-A MAI POMENIT CA PRESEDINTE DE SINDICAT """CICA REPREZENTATIV """SA MEARGA LA SEDINTELE DE PARTID CA VICE PDL CU AUTOTURISM DIN FLOTA OLTCHIM VL 99 CCH CU ,CARBURANT DAT DE OLTCHIM ,IN INSOLVENTA SEMNAT DIRECTOR GENERAL PIRVU ADM SPECIAL BOGDAN STANESCU .
BAI VOI ATI TURBAT?????????????????????????????????
CUM MAI STATI IN PAVILIONUL OLTCHIM??????????????????
CUM MAI DATI ACELE SEMNATURI SA SE PLIMBE ACEL MIZERABIL DE VICEEEEEEEEEEEEEEE PDL PE BANI OLTCHIM?? CE FACI PIRVULE??? O SA AI SURPRIZE DOM MECANIC LACATUS!!!
NU VEI FACE PERFORMANTE LA OLTCHIM SI VEI PLECA IN CHILOTI ASA CUM TE -AI EXPRIMAT

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-30 17:53


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-30 18:01