Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-24 14:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-24 14:19



Musafir

#12253 Andrei Gerea: Nimic din ce vom semna cu China nu va încălca acordurile României cu Uniunea Europeană

2013-11-24 14:24

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/239957-Andrei-Gerea-Nimic-din-ce-vom-semna-cu-China-nu-va-incalca-acordurile-Romaniei-cu-Uniunea-Europeana.html

Niciunul dintre acordurile pe care România le va încheia cu partea chineză, cu ocazia Forumului Economic China - Europa Centrală şi de Est de la Bucureşti, nu va încălca acordurile pe care le avem cu Uniunea Europeană, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/112413011554937426.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

"În toate acordurile pe care noi le facem şi le semnăm cu China sunt menţionate foarte clar toate elementele care ţin de apartenenţa României la Uniunea Europeană. Adică nimic din ceea ce se va semna sau se va discuta nu va încălca principiile şi acordurile semnate de România cu Uniunea Europeană", a declarat Gerea în timpul unei vizite în localitatea argeşeană Ştefăneşti.

Afirmaţia a fost făcută în contextul informaţiilor referitoare la o circulară transmisă de Bruxelles celor 28 de state membre ale Uniunii Europene prin care sunt stabilite două obiective majore privind relaţiile cu China. Potrivit RFI, primul obiectiv este ca orice negociere bilaterală cu această ţară să nu treacă peste liniile directoare de negociere stabilite la nivel comunitar, iar al doilea obiectiv este ca statele membre să informeze Bruxellesul în legătură cu eventualele acorduri încheiate cu China.

Un purtător de cuvânt al comisarului european pentru comerţ, Karel De Gucht, a declarat ulterior că nu există o problemă a Comisiei Europene în legătură cu forumul China - Europa Centrală şi de Est, care se va desfăşura săptămâna viitoare la Bucureşti, dar consideră că este important ca în relaţiile lor cu ţări terţe statele membre să vorbească pe un singur glas şi să-şi coordoneze răspunsurile la nivelul UE în cazul politicilor care sunt coordonate la nivel comunitar, precum comerţul. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Antonia Niţă)

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-24 14:29


AUTORUL PETITIEI

#12255 ULTIMUL AVERTISMENT!

2013-11-24 14:33

#12216: AUTORUL PETITIEI - STOP INJURII! STOP AMENINTARI!

Topicul de discutie a fost creat automat pentru petitia Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Autorul petitiei a sters si va sterge numai comentariile tip "spam"!.

Continutul comentariilor postate este in responsabilitatea celor care posteaza acele comentarii.

DACA AVETI CEVA DE SPUS VA ROG SA O FACETI INTR-UN MOD CIVILIZAT, FARA INJURII SI FARA AMENINTARI!
SUNTEM PROVOCATI SI SE INCEARCA MANIPULAREA NOASTRA.
DE CE NU SE MAI SPUNE NIMIC DE OLTCHIM, DESPRE CUM FUNCTIONEAZA OLTCHIM, DESPRE "PERFORMANTELE SPECIALISTIILOR" AFLATI LA CONDUCEREA OLTCHIM, DESPRE PRIVATIZARE (REALITATE NU POVESTI)?

NU VA LASATI MANIPULATI SI NU MAI RASPUNDETI LA PROVOCARI!

Domnule Fota, stiu ca ai dreptate in ceea ce priveste tradarea si vanzarea Oltchimului de catre unii dintre salariati, DAR TE ROG SA INCETEZI CU ACESTE POSTARI IN CARE FOLOSESTI EXPRESII OBSCENE! Te rog ... . Nu-ti ingradeste nimeni dreptul la exprimare, dar te rog sa "spui tot ceea ce ai de spus" intr-un al mod, evitand acete cuvinte. Trebuie sa-ti dai seama ca esti "provocat" sa folosesti acest gen de expresii pentru a "acoperii" neputinta conducerii OLTCHIM, cresterea pierderilor si a datoriilor OLTCHIM, numarul excesiv de directori si sefi, starea actuala a instalatiilor, degradarea continua a acestora si tensiunea special provocata in randul salariatilor.


Musafir

#12256 Re: ULTIMUL AVERTISMENT!

2013-11-24 15:11

#12255: AUTORUL PETITIEI - ULTIMUL AVERTISMENT!

NU MA AMENINTA[AM INTELES MESAJUL],E OK,,,SALUT SI O SEARA FRUMOASA


Musafir

#12257 Oltchim – un posibil jucător important pe piaţă, după privatizare

2013-11-24 15:22

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=3578#.UpIX-ymLQ-4.facebook

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2013/11/OLTCHIM5-300x202.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

Interesul arătat de potenţialii investitori pentru Oltchim reprezintă o mare şansă pentru salvarea societăţii, care poate redeveni un jucător important pe piaţa europeană de profil, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.
“Eu spun că Oltchim are o mare şansă în acest moment prin interesul care este în jurul său şi cred că ar trebui să profităm, pentru că are un potenţial fantastic. Este vorba de un miliard de euro cifră de afaceri, iar acest miliard de euro greu poate fi realizat cu investiţii minime şi cu închirieri de active (…). Oltchim are nevoie de o gândire strategică şi de un capital serios investit, în aşa fel încât să revină acolo unde îi este locul pe piaţa petrochimiei europene”, a declarat Gerea în timpul unei vizite în localitatea argeşeană Ştefăneşti.
Ministrul Economiei s-a arătat mulţumit de faptul că societatea Oltchim a început să devină interesantă şi pentru capitalul autohton.
“Am văzut că sunt inclusiv investitori români care doresc şi în acest moment se poziţionează cu un important capital financiar în spate. (…) Avem un anunţ făcut de cei de la Chimcomplex, care au spus că deja au strâns o sumă importantă de bani şi sunt pregătiţi să intre decisiv în cursa pentru preluarea Oltchim”, a spus Andrei Gerea.
El a adăugat că societatea Oltchim prezintă în continuare interes şi pentru investitorii străini, o delegaţie de oameni de afaceri chinezi urmând să fie prezentă la Bucureşti, la începutul săptămânii viitoare, cu ocazia Forumului Economic China – Europa Centrală şi de Est.
“Ne aflăm pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte derularea procedurii de insolvenţă, pe 2 decembrie vom avea adunarea creditorilor. (…) Totodată încercăm ca, până să se finalizeze procedura de vânzare, să reuşim să aducem Oltchim pe zero în ceea ce priveşte pierderile. Pe parcursul acestui an, societatea a reuşit să-şi reducă pierderile până la un nivel de aproape 700.000 de euro pe lună, noi dorim să le aducem la nivel zero, chiar cu un pic de profit, în două-trei luni”, a mai spus ministrul Economiei.


Musafir

#12258 Andrei Gerea: Oltchim are o mare şansă prin interesul care este în jurul său Citeste mai mult pe RT

2013-11-24 15:33

http://www.romaniatv.net/andrei-gerea-oltchim-are-o-mare-sansa-prin-interesul-care-este-in-jurul-sau_110664.html

Interesul arătat de potenţialii investitori pentru Oltchim reprezintă o mare şansă pentru salvarea societăţii, care poate redeveni un jucător important pe piaţa europeană de profil, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.

http://media.rtv.net/image/201311/w620/oltchim_nou_83013300.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Eu spun că Oltchim are o mare şansă în acest moment prin interesul care este în jurul său şi cred că ar trebui să profităm, pentru că are un potenţial fantastic. Este vorba de un miliard de euro cifră de afaceri, iar acest miliard de euro greu poate fi realizat cu investiţii minime şi cu închirieri de active (...). Oltchim are nevoie de o gândire strategică şi de un capital serios investit, în aşa fel încât să revină acolo unde îi este locul pe piaţa petrochimiei europene", a declarat Gerea în timpul unei vizite în localitatea argeşeană Ştefăneşti.

Ministrul Economiei s-a arătat mulţumit de faptul că societatea Oltchim a început să devină interesantă şi pentru capitalul autohton.

"Am văzut că sunt inclusiv investitori români care doresc şi în acest moment se poziţionează cu un important capital financiar în spate. (...) Avem un anunţ făcut de cei de la Chimcomplex, care au spus că deja au strâns o sumă importantă de bani şi sunt pregătiţi să intre decisiv în cursa pentru preluarea Oltchim", a spus Andrei Gerea.

El a adăugat că societatea Oltchim prezintă în continuare interes şi pentru investitorii străini, o delegaţie de oameni de afaceri chinezi urmând să fie prezentă la Bucureşti, la începutul săptămânii viitoare, cu ocazia Forumului Economic China - Europa Centrală şi de Est.

"Ne aflăm pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte derularea procedurii de insolvenţă, pe 2 decembrie vom avea adunarea creditorilor. (...) Totodată încercăm ca, până să se finalizeze procedura de vânzare, să reuşim să aducem Oltchim pe zero în ceea ce priveşte pierderile. Pe parcursul acestui an, societatea a reuşit să-şi reducă pierderile până la un nivel de aproape 700.000 de euro pe lună, noi dorim să le aducem la nivel zero, chiar cu un pic de profit, în două-trei luni", a mai spus ministrul Economiei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/andrei-gerea-oltchim-are-o-mare-sansa-prin-interesul-care-este-in-jurul-sau_110664.html#ixzz2lZs8IoeT


Musafir

#12259 Gerea: O companie din China ar putea opera o secție a Oltchim

2013-11-24 15:35

http://qmagazine.ro/actual/gerea-o-companie-din-china-ar-putea-opera-o-sectie-a-oltchim/

http://qmagazine.ro/wp-content/uploads/2013/11/gerea1jpg_94554200.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În avanpremiera Forumului Economic şi Comercial China – Europa Centrală şi de Est care va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, ministrul Economiei Andrei Gerea a anunțat că vor fi discuții concrete cu o delegație a unor investitori chinezi pentru a opera o nouă secție la Oltchim.

Este vorba despre o companie care a venit și săptămânile trecute în România, în cadrul vizitei având loc și o întrevedere cu managementul companiei vâlcene. În data de 29 octombrie, ministrul Economiei s-a întânit cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.

“Sunt la fel de optimist cu privire la privatizarea Oltchim, dacă nu și mai optimist. Ne aflăm pe ultima sută de metri în derularea procedurii de insolvență. Pe 2 decembrie vom avea adunarea generală a creditorilor și vom începe procedurile. Interesul manifestat este demn de luat în considerare și pe alte planuri. Sunt societăți care doresc nu neapărat să cumpere, ci și să opereze combinatul. Luni și marți vor fi două zile importante, nu numai pentru România, prin venirea premierului chinez, ci și pentru Oltchim. O dată cu venirea premierilor din Europa Centrală și de Est special pentru întâlnirea cu premierul chinez, va fi și o delegație importantă, reprezentanți ai consorțiului chinez care a vizitat recent Oltchim și care vor dori să discute mai concret pe acest subiect”, a precizat Andrei Gerea, care a completat că cei 15 milioane de euro necesari pentru capitalizarea combinatului pot fi investiți și prin preluarea operării de către o companie privată a unor secții de la Oltchim, nu neapărat sub formă de bani cash.

În prezent, ministerul a discutat și despre eventualitatea contractării unui credit de către Oltchim de la o bancă privată în valoare de 15 milioane de euro, pentru capitalizarea combinatului, ceea ce ar permite deschiderea unei noi secții care ar crește activitatea de la 24% cât este în prezent, la 37% din capacitatea de producție.

“Cei 15 milioane de euro pot veni și sub alte forme, nu neapărat cash, sub formă de împrumut. Se poate realiza această capitalizare și sub formă de operare a facilităților, inclusiv prin preluarea acelei secții care ar trebui să ducă Oltchimul pe zero la pierderi. Sunt companii dispuse să asigure operarea, capitalul de lucru, materia primă. Statul român nu poate face acest împrumut, pentru că l-am da. Oltchim are un potențial de un miliard de euro cifră de afaceri, dar pentru asta e nevoie de un capital serios investit”, a arătat ministrul.



În trei luni, Oltchim trebuie să fie pe zero

Oficialul de la ministerul Economiei a subliniat că se dorește ca, într-o perioadă de aproximativ trei luni, Oltchim să ajungă pe zero la datorii, ținta fiind chiar de obținere a unui profit.

“Am văzut că sunt și investitori români care se poziționează, cu un puternic capital financiar în spate, pentru preluarea Oltchim. Încercăm ca pînă să se finalizeze procedura de vânzare, să aducem Oltchim pe zero în privința pierderilor. Pe parcursul acestui an, Oltchim a reușit să își reducă pierderile până la un nivel de 700.000 de euro pe lună. Noi încercăm să aducem compania pe zero sau poate chiar un pic pe profit, în două, trei luni. Asta nu înseamnă că vom redeschide majoritatea secțiilor sau că vom da drumul la platform de al Arpechim Pitești”, a afirmat Andrei Gerea.

Declarațiile au fost făcute la Ștefănești, Argeș, acolo unde a fost comemorat marele om politic liberal Ion IC Brătianu, în cadrul unei acțiuni organizate de Prefectura Argeș.


Musafir

#12260 Re: Re: ULTIMUL AVERTISMENT!

2013-11-24 15:48

#12256: - Re: ULTIMUL AVERTISMENT!

aceasta tensiune a fost creata de un monstru numit[CERNEV],DE 1 AN DE ZILE iar noi oamenii oltchimului am devenit vulgari si raiiiii pamintului,ai inteles D LE MAX nu l mai suportam,sa plece acasa,cu nevasta cu tot,cu stima FOTA


Musafir

#12261 Re: REMEMBER!minti ca un rahat cernevist ,,,miiiirs excrocule,miiiiirs

2013-11-24 16:43


Musafir

#12262 de ce ai sters decapitarea lui roibu max,de ceeee;lasa lumea sa vada ce au facut tilharii oltchimulu

2013-11-24 16:50

excrocul de tariceanu si nenorocitul de nastase

Musafir

#12263

2013-11-24 16:51

ce ma cernev te-a bagat in incurcaturile de la oxigen ,nu ma cernev te-a invatat sa ameninti ca opresti compresoarele de aer,nu cernev te-a sfatuit sa injuri ca la plug pe unde mergi chiar si cind respiri directori ingineri maistri si colegii tai.
bai fota tu ai o matr problema si medicul psihiatru o stie si ti-a dat un certificat medical pe masura ,dar acum iti v-a cauza mult:
nu mai vezi tura si sporuri de noapte
nu mai vezi duminici duble si sarbatori legale
vezi un salariu diminuat mult si un loc de munca instabil
vezi o decizie cit de curind prin care iti inceteaza un contract de munca...cit de curind si nu din cauza lui cernev ci a ta
uitate si tu din toti care posteaza pe aici injura in halul asta in care o faci tu
se va ocupa de tine cine trebuie cit de curind ca probe acuzante tie.....slava domnului

Musafir

#12264 Re: de ce ai sters decapitarea lui roibu max,de ceeee;lasa lumea sa vada ce au facut tilharii oltchi

2013-11-24 16:55

#12262: - de ce ai sters decapitarea lui roibu max,de ceeee;lasa lumea sa vada ce au facut tilharii oltchimulu

baga i si pe cernev,vozganian ,felix motanul[ce mi place]si piperea cu zaremba,smecherul din umbra,lasa i pe oameniii de rind sa afle adevarul,sper ca ai inteles;daca nu schimbam jocurile;referitor la amenintari;am eu grija de ei;;osor,osor, le dau  miiirs


Musafir

#12265 Re:

2013-11-24 17:02

#12263: -

nu ma;eu am fost inlaturat de ;cernev si talpaseanu la o2 n2,sa nu mai stau in coastele lor,dar sper ca v a veni si ziua mea;alup igus cernev,uitate nenorocitule de comisia facuta pe data de 5 noiembrie,cu mardare,citeste mai stimabile,citeste si nu fi cretin

Alege numele de user

#12266 Subiect

2013-11-24 17:46

Scrie un comentariu...

Musafir

#12267 Re: Re: de ce ai sters decapitarea lui roibu max,de ceeee;lasa lumea sa vada ce au facut tilharii ol

2013-11-24 17:49

#12264: - Re: de ce ai sters decapitarea lui roibu max,de ceeee;lasa lumea sa vada ce au facut tilharii oltchi

Nu este sters nimic! Toate mesajele sunt ascunse, dar nu invizibile. Trebuie doar sa dai click pe (Arata detaliile)!

http://www.petitieonline.com/images/trash.gif...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

 


Musafir

#12268 Re: Subiect

2013-11-24 17:54

#12266: Alege numele de user - Subiect

deci nu mai sterge ce scriu ca ne suparam ,max;bai ghioca asculta l pe fota;nu eu m am dus in fabrica cu paza si monitorizarea sa l hartuiesc pe fota si sa  l amenint cu tugurin,nu eu am trcut la amenintari cu fetele,ci tu nesimtitule care esti si nu eu am trimis noaptea paza sa ma urmareasca;[am martori si tu sti minciunica],citi ti oamenilor ce a facut cernev in decursul acestui an cu fota,citit si bagati la capusor[asta s a intimplat emuilusi,,,,miiiirs


Musafir

#12269 Remember: scenariu de groaza pentru S.Victoria........

2013-11-24 17:57

#11982: PROPENOXID - scenariu de groaza pentru S.Victoria........

Tragedie pentru S.Victoria! Din surse sigure Ion Dan zis "CAP DE IAPA" din Propenoxid, maine cand sunt alegeri pentru vicepresedinte, in locul lui Burdoaza, il va propune prin santaj la adresa sindicatului Victoria, pe "TARCOMNICU" MORCOACE. In luna Ianuarie acest CAP DE IAPA impreuna cu Morcoace (tarcomnicu) il vor demite pe Ghioca Emilica si ii va lua locul de vicepresedinte - iar in luna martie cei 2 vicepresedinti CAP DE IAPA si TARCOMNICU impreuna cu mai multi lideri de nuclee (S.V.) il vor forta pe Cernev sa demisioneze. In locul lui Cernev, presedinte va fi nespalatul, imputitul, sconcsul de ILINESCU! BAFTA GRADINA ZOOLOGICA! Regia: Ion Dan; Actori: Morcoace, Ilinescu si restul gloatei. DESTEPTATI-VA FRATILOR!!!!!!!!

A FUNCTIONAT SCENERIUL?


Musafir

#12270 Re: Re: Subiect

2013-11-24 18:06

#12268: - Re: Subiect

ai inteles ghioca de ce am refulat,sper ca excrocul de iliescu n o sa va mai pupe mult timp im fese si sa sti ca regret ca  nu m am tinut de capul vostru in aprilie[sti tu ghioca ce vorbesc],dar nu mai conteaza,asta i viata cind te apuca dimineata,alup igus gaocel

eu

#12271 ADEVAR

2013-11-24 19:47

Mantuitorul Iisus Hristos spune in Sfanta Scriptura: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti si pe Domnul Dumnezeul tau, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata inima ta". Si tot Mantuitorul Iisus Hristos spune in Sfanta Scriptura: "Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu". "Pacea Mea dau voua." "Iubiti-va, ca lumea sa cunoasca ca sunteti ucenicii Mei." "Dragostea nu cade niciodata." Iata de unde vom porni sa discutam despre iubirea aproapelui.
PROPENOXID

#12272 Remember: scenariu de groaza pentru S.Victoria....

2013-11-24 20:09

Din pacate si-au dat seama ca s-a aflat ce vor sa puna la cale si alegerile nu au mai avut loc. Se asteapta imbunatatirea scenariului regizat de CAP DE IAPA (Ion Dan) si TARCOMNICU (Morcoace) impreuna cu nespalatul, imputitul, sconcsul de ILINESCU. MARE GRIJA APASILOR! S.L.O abia asteapta!
ORICUM E ZARVA MARE IN PROPEN..

Musafir

#12273 Gerea despre cum vor salva chinezii Oltchim

2013-11-24 20:47

http://www.proarges.ro/gerea-despre-cum-vor-salva-chinezii-oltchim.html

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/3799d632c42d43e60c04099275656b57_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei Andrei Gerea a anuntat la Stefanesti, Arges, ca reprezentantii unei companii chineze care a fost in Romania saptamanile trecute, si care vor reveni impreuna cu delegatia asiatica care va participa la Forumului Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est care va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, ar putea prelua operatiunile pentru o sectie a Oltchim. Oficialii romani doresc ca in trei luni, Oltchim sa ajunga pe zero la pierderi.
“Ne aflăm pe ultima sută de metri în derularea procedurii de insolvență. Pe 2 decembrie vom avea adunarea generală a creditorilor și vom începe procedurile. Interesul manifestat este demn de luat în considerare și pe alte planuri. Sunt societăți care doresc nu neapărat să cumpere, ci și să opereze combinatul. Luni și marți vor fi două zile importante, nu numai pentru România, prin venirea premierului chinez, ci și pentru Oltchim. O dată cu venirea premierilor din Europa Centrală și de Est special pentru întâlnirea cu premierul chinez, va fi și o delegație importantă, reprezentanți ai consorțiului chinez care a vizitat recent Oltchim și care vor dori să discute mai concret pe acest subiect”, a precizat Andrei Gerea, care a completat că cei 15 milioane de euro necesari pentru capitalizarea combinatului pot fi investiți și prin preluarea operării de către o companie privată a unor secții de la Oltchim, nu neapărat sub formă de bani cash. În prezent, ministerul a discutat și despre eventualitatea contractării unui credit de către Oltchim de la o bancă privată în valoare de 15 milioane de euro, pentru capitalizarea combinatului, ceea ce ar permite deschiderea unei noi secții care ar crește activitatea de la 24% cât este în prezent, la 37% din capacitatea de producție. “Cei 15 milioane de euro pot veni și sub alte forme, nu neapărat cash, sub formă de împrumut. Se poate realiza această capitalizare și sub formă de operare a facilităților, inclusiv prin preluarea acelei secții care ar trebui să ducă Oltchimul pe zero la pierderi. Sunt companii dispuse să asigure operarea, capitalul de lucru, materia primă. Statul român nu poate face acest împrumut, pentru că l-am da. Oltchim are un potențial de un miliard de euro cifră de afaceri, dar pentru asta e nevoie de un capital serios investit”, a mai arătat ministrul.


Musafir

#12274 Chinezii o sa faca inviorare la Oltchim !!!

2013-11-24 20:51

Voua va arde de sindicate si lideri conducatori  FALSI si uitati ca ceea ce se intampla acum dispare. O noua societate are noi reguli si noua conducere , patronii nu permit ceea ce se intampla acum la o societate cu capital de stat. Asa ca beliti ochii bine si deschideti-va MINTEA. Sunt multi cu mintea in ceata in combinat si unii care sunt cretini cred ca pot conduce sindicate in viitor...

LINK CHINA  http://www.dce.gov.ro/Materiale%20site/Indrumar_afaceri/Indrumar_afaceri_China.pdf

 

deschideti link http://www.gandul.info/reportaj/santierul-daewoo-mangalia-asia-din-dobrogea-2847098 studiati bine

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/8172965/1/mjchina.jpg?widt...

 

http://www.ziare.com/international/china/china-cronometrati-la-toaleta-muncitorii-i-au-luat-ostatici-pe-directori-1214625

China: Cronometrati la toaleta, muncitorii i-au luat ostatici pe directori

http://tb.ziareromania.ro/China--Cronometrati-la-toaleta--muncitorii-i-au-luat-o...

Muncitorii dintr-o fabrica chineza i-au luat ostatici pe directori, nemultumiti de regulile privind utilizarea toaletelor.

Oamenii au fost iritati de faptul ca le sunt cronometrate vizitele la baie si sunt amendati daca intarzie la munca, asa ca si-au tinut ostatici directorii, timp de o zi si jumatate, pana la interventia politiei, scrie Digital Spy.

Potrivit unui comunicat al Companiei Shinmei Electric, aproximativ 1.000 de muncitori au luat ostatici zece japonezi si opt chinezi, directori ai fabricii din Shanghai, timp de o zi si jumatate.

300 de politisti au venit la fata locului si, in cele din urma, captivii au fost eliberati nevatamati.

Un politist a aratat ca "muncitorii au cerut sa se renunte la regula ridicola care stipuleaza ca muncitorii au doar doua minute sa mearga la toaleta si la cea potrivit careia vor fi amendati cu 50 de yuani daca intarzie o data si dati afara la a doua intarziere".

Muncitorii au incetat greva si s-au intors la munca pana la urma. Nu se stie ce decizie s-a luat in privinta nemultumirilor lor.

 

 

http://www.realitatea.net/muncesc--nu-se-joaca-chinezii-au-doar-10-zile-de-concediu-pe-an_858978.html

Muncesc, nu se joacă! Chinezii au cel mai scurt concediu din lume. VEZI CÂT

Mai bine angajat în România decât în China, chiar dacă avem cea mai lungă săptămână de lucru şi cel mai scurt concediu din UE. Comuniştii-capitalişti chinezi ne întrec la capitolul "muncă pentru patrie".

Ritmul alert de dezvoltare al Chinei nu se poate face fără sacrificii: chinezii au cea mai scurtă perioadă de concediu din lume, potrivit unui raport CNN citat de China.org.cn.

Astfel, un angajat obişnuit din China care a muncit cel puţin 5 zile pe săptămână în ultimii 10 ani are dreptul la 10 zile de concediu plătit anual, la care se mai adaugă 11 zile libere datorate sărbătorilor legale. Chiar dacă se situează la coada UE, românii au măcar 21 de zile de concediu de odihnă, pe lângă sărbătorile legale.

"Mulţi chinezi spun că numărul real de zile de concediu este chiar mai mic decât cel menţionat", scrie China.org. Chinezul Gao, angajat al unei firme de design din Beijing, povesteşte că, în firma sa, sunt eligibili pentru a-şi lua concediu doar angajaţii care lucrează de minim 5 ani acolo, dar niciunul dintre colegi nu şi-a luat vreodată liber.

"Am muncit la un proiect 3 luni fără pauză. La final, şeful ne-a spus "Cine vrea câteva zile libere să-mi trimită un e-mail". Toţi cei care au sperat la zile libere au fost concediaţi", a declarat o altă angajată din Beijing. Potrivit unui raport citat de publicaţia online, 33% dintre angajaţii din Beijing nu şi-au luat niciodată concediu plătit.

 


Musafir

#12275 Inviorare cu chinezi !!!

2013-11-24 21:40

Ati intrat pe poarta Oltchim & Arpechim...... deveniti cetateni chinezi la munca !!! Regulile interne ale societatii sunt create de EI.

http://sud-est-forum.ro/wp/wp-content/uploads/2013/08/China.gif...

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3929/2623467/1/chinezi111-chinui...