anulare proba scrisa concurs director octombrie 2016

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția anulare proba scrisa concurs director octombrie 2016

Robert Alexandru
Musafir

#1

2016-11-07 11:23

(1) Acest așa-zis concurs nu este reprezentativ pentru funcțiile scoase la concurs
(2) Metodologia a încărcat legislația în vigoare, în particular OUG 41/2016, atât prin documentele solicitate, cât și prin modalitatea de transmitere a acestora
(3) Proba scrisă a conținut numeriase teste prost prezentate (cele grafice), ambigue în cerințe, cu răspuns multiplu, din care, în mod abuziv, doar unul era considerat, arbitrar, corect.
Baremele au greșeli grave
(4) Probele de CV și de evaluare a ofertei au avut o metodologie incertă, neclară, care a permis abuzuri grave
(5) Deși s-a declarat o campanie de „depolitizare”, în fapt s-a creat pentru prima dată cadrul pentru o politizare abuzivă a numirii managerilor școlari prin abuzuri de apreciere din parte aleșilor politici locali.
(6) acest așa-zis concurs a fost organizat într-o perioadă nepotrivită, de natură să creeze dezorganizarea procedurilor specifice calendarului școlar.
(7) consecințele acestui concurs amplifică dezorganizarea, prin schimbarea a numeroși profesori în clase în timpul anului școlar
(8) altă consecință gravă este scăderea prestigiului cadrelor didactice în fața elevilor (care îi văd „picați”, fără să perceapă că succesul și insuccesul la acest concurs au fost de natură aleatoare, nelegate de performanțele reale ale cadrelor didactice) fenomen agravat de condiția anterioară de directori a multora dintre cei abuziv astfel schimbați și de desfășurarea acestui fenomen în plin an școlar
(9) nu pot fi de acord cu disponibilizarea bruscă a mii de cadre didactice suplinitoare, în plină iarnă, doar pentru că ocupau catedre rezervate, pe care brusc și masiv revin titularii, nici cu situația ca sute de școli să fie într-o stare incertă în privința conducerii
(10) acest așa-zis concurs crează maximum de bulversare, fără să ofere nimic în schimb, nici depolitizare, nici certificarea competenței noilor (sau re-numiților) directori, probele concursului neavând această capacitate
(11) organizarea, în special prin cerințele de punctaj la CV, a lovit grav în directori onești, muncitori și responsabili, în mod deosebit în mediul rural, unde nevoile de îngrijire și întreținere prin efort personal a școlii, de asigurare a școlarizării tuturor elevilor și depărtarea de reședințele de județ și centrele academice a îngreunat acumularea de puncte recunoscute în metodologie. Acest concurs a punctat „carieriștii”, pe cei ocupați în primul rând de sine, punctând participări la cursuri peste hotare, formări, publicări de materiale (care adesea sunt fornale, sau obținute prin plata unor sume), dar nu punctează deloc calitățile administrativ-gospodărești și nici pe cele manageriale dovedite prin fapte!
(12) îmi exprim totuși îndoiala că efectele deja produse de concurs pot fi inversate
(13) cred că este necesară o anchetă la cel mai înalt nivel, de preferință una parlamentară, care să investigheze cele petrecute, lipsa de calitate a subiectelor și metodologiei, inclusiv situația de a imputa cheltuielile făcute și posibile compensații și despăgubiri participanților, precum și nevoia de-a organiza, normal, un nou concurs anul viitor, în vacanța dintre ani.
(14) sunt profund nemulțumit de motivele electorale care au stat la baza organizării în grabă a acestei activități, precum și de exploatarea electorală a unor proceduri interne ale învățământului.


Musafir

#2

2016-11-07 12:20

Gândesc la fel ! Felicit inițiatori acestei Petiții ! Doamne-ajuta !!!!

Musafir

#3

2016-11-07 12:57

Sunt de acord cu cele precizate.

Musafir

#4

2016-11-07 15:38

Pentru că este un început, în scopul organizării unui concurs corect.

Musafir

#5

2016-11-07 17:09

Testele cognitive se elaboreaza si valideaza de specialisti. Evaluarea se finalizeaza cu admis sau respins. Evaluarea se coreleaza cu varsta si sexul celui evaluat.
Ion

#6 Nu cred ca se va anula nimic

2016-11-08 11:38

Nu se anuleaza nimic. Concursul DA, a lasat  mult de  dorit. Insa criticile  la adresa testului grila  NU SE SUSTIN!

Oameni buni, aveati chiar 2 exemple rezolvate din care reiesea clar cum  trebuie gandit si analizat!

Lasati DEX-ul, aveati exemple ! Toate cele 3-4 intrebari care sunt contestate erau fix de acelasi  tip cu cele 2 exemple rezolvate.  Va legati de tot felul de amanunte irelevante! Da, trebuia ales cel mai "important "  raspuns. Este irelevant cum SE VAND sosetele si manusile. Magar fara coama poate exista, poate i-a c azut, fara copite insa nu  vei  vedea, etc. A studia=efortul depus pentru a ajunge la rezultatul final=invatare.

Etc. Nu le mai trageti atat de  par!

Ce ati fi vrut? Normal ca erau  niste mici subtilitati, altfel, s-avem pardon, cunostintele  implicate erau de clasa a patra!Totusi era  concurs de directori, nu test de scoala primara. Chiar nu  intelegeti? Ce voiati s a intrebe: Magarul are: a)copite b)pene c) aripi d)solzi?? Asa voiati? Pai ne facem draq de ras, asta era test pentru e levi de clasa a patra.

Testul grila a fost cam singurul fara  probleme. In rest-proba de CV pe baza de hartoage platite la Chisinau cu 500 lei o zi, proba de interviu  unde reprezentantii  primariei au taiat si au  spanzutat, organizarea prea pe fuga, astea au fost adevaratele probleme.

Ion

#7 Re:

2016-11-08 11:41

#1: Robert Alexandru -  

 Testul grila era clar!  Nu era doar un raspuns considerat arbitrar corect, trebuia sa alegi cel  mai semnificativ raspuns!  Si  ti se dadeau si 2-3 exemple REZOLVATE! Fara suparare, cine n-a  rezolvat  perfect itemii 21-40 ori are  o cultura  generala inferioara claselor  primare, ori sufera de analfabetism functional. Erau  modele rezolvate, deduceai de acolo modul de gandire. Si era chiar foarte usor!

In  rest, de acord cu celelalte critici.


Musafir

#8

2016-11-08 11:47

a fost un concurs tot aranjat. Anunti in plenul comisiei ca lucrarea contracandidatei este plagiata 95% si comisia rade. Faci sesizare scrisa la presedentele comisiei si tace .Nu ma reprezinta acest sistem de invatamant .Nu pentru asa ceva muncesc sa mi se spuna in fata de cei de sus "NU TE VREAU N-AM CE-MI FACE!


Musafir

#9

2016-11-08 12:18

Am citit testul grila si sunt de acord cu toate observatiile facute.

Musafir

#10

2016-11-08 12:33

...inclusiv comisiile de evaluare sa fie regandite, fara tenta politica si din alte judete!
adi

#11

2016-11-08 13:48

Sa fim seriosi! Întrebările au fost de nivel mediu, fără legatura cu specialistii in geometrie,psihologie si asa mai departe. Daca  un asemenea test une probleme si presiune pe spatele directorului, atunci cum va face fata la numeroasele probleme ce apar intr-o scoala?! Sau nu au mai dat examene pana acum? Hilara încercare!


Musafir

#12

2016-11-08 13:57

Sunt de acord cu toate neregulile semnalate.

Musafir

#13

2016-11-08 15:02

Nu este un examen concludent pt. a testa cunoștințele și abilitățile unui director . Primele subiecte ( 1-20) sunt irelevante .



Musafir

#14

2016-11-08 18:34

Pentru ca am facut alegerea greșita de a ma înscrie la un concurs pe care l-am crezut corect si am învățat bibliografia,, criminala" mai multe nopți la rând ca sa am marea surpriza la proba scrisă.

Musafir

#15

2016-11-09 17:33

Testul dat avantaja pe cei care nu au studiat materialul indicat de metodologie, inlocuind posibilitatea unei verificări autentice cu întrebări capcană, pentru șmecheri, fără relevanță. Ce să se verifice cu cele 20 de itemi cu semne în oglindă, prost tipărite și foarte mici?

Musafir

#16

2016-11-09 19:18

Bibliografia indicată nu s-a respectat.Itemii1-20 au avut o pondere prea mare şi nu sunt relevanţi pentru munca noastră de directori...Cand se va sparge vreo ţeava la şcoală, sau se bat două mame rome în curtea şcolii am să-i chem pe "psihologii de talie internaţională", cum s-au recomandat de la MECŞ, să rezolve aceste cazuri...Unele dintre întrebările aveau mai multe răspunsuri corecte. Nu e fair play acest lucru.În sfârşit, intrebările din Bush şi Hattie erau atat de bine"răsucite", încât să nu semene deloc cu cele învăţate.Cei de la Minister sunt şefii noştri, sau duşmanii noştri??

G.Caciula

#17 Re:

2016-11-09 19:44

#15: -  

 Sunt de acord cu toate neregulile semnalate.Un concurs care prin metodologia de organizare si desfasurare a legiferat politizarea functiei de director

G.Caciula

#18 Re:

2016-11-09 19:51

#1: Robert Alexandru -  

 Absolut adevarat  cele semnalate.Sindicatele trebuie sa ia pozitie  pentru a nu fi validat un concurs a carui metodologie de organizare sunt in contradictie cu legea nr.1/2011

G.Caciula

#19 Re: Nu cred ca se va anula nimic

2016-11-09 20:03

#6: Ion - Nu cred ca se va anula nimic 

 In momentul in care Comisia de concurs este formata din 2 membrii propusi de C.A al scolii adica de directorul in functie,iar ceilalti 2 propusi de primar, care prefera directorul in functie (iar in unele cazuri mai este si ruda apropiata cu directorul in functie) si puncteaza cu o diferenta de 8 puncte fata de coordonatorul comisiei(de la nota 2 la nota 10) pentru a castiga preferatul atunci este evident ca este o adevarata si mare problema


Musafir

#20

2016-11-10 14:15

Am semnat petitia pentru ca sunt de acord cu cele semnalate.
As adauga multe alte motive pentru care asazisul concurs ar trebui anulat. Eu sunt una dintre persoanele picate la proba de evaluare a CV-ului,pentru ca ,,a fi membru in patru comisii la nivel judetean este tot una cu a fi membru intr-o singura comisie"-deci, 0,50 lipsa din punctajul minim pentru promovare.


Musafir

#21

2016-11-10 15:11

Consider ca acest examen nu a fost corect.
maria

#22

2016-11-10 15:18

Da, f.f. multe aberatii, loc de interpretari in favoarea celor care trebuia sa ramana sau sa fie director(dupa ca). De ce la grade nu se da test grila? Doamne ajuta sa se anuleze!

Alina

#23

2016-11-10 15:19

Sper din suflet ca acest ,,concurs" sa fie anulat.


Musafir

#24 Petitie

2016-11-10 17:59

Am citit. M-a cutremurat. M-a facut sa-mi pierd toata stima de sine. Imi dau seama ca de fapt cei mai capabili au fost cei care au picat. Noi, ceilalti 80% nu am inteles sensul cuvantului " intotdeauna". Pe viitor daca voi fi intrebat ce are intotdeauna femeia, voi raspunde fara ezitare: "ciclu"  precum magarul coama!


Musafir

#25 Re: Petitie

2016-11-10 18:05

#24: - Petitie 

Cel mai tare comentariu :)))))))) Felicitări!