Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !


Musafir

#26 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-21 15:57

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Unii oameni, inainte de a incepe o facultate, cred ca ar trebui  sa studieze gramatica limbii romane. Si poate niste ore de anger management. 


Musafir

#27 Re:

2016-10-21 16:39

#25: -  

 Alina J , acest "conflict" este intre studentii bft si studentii de la sport ,nu pentru cei de la farmacie sau asistenta ! Ai inteles gresit ! Cei de la bft si cei de la sport fac cate 3 ani de facultate! Iar cei de la medicina pe profil de balneo-fizio-kinetoterapie spun ca cei de la sport cu profil de kinetoterapie si motricitate speciala nu au dreptul sa profeseze in spitale pentru ca nu au competente CU TOATE CA AMBELE FACULTATI FAC ACELEASI MATERII , CU ACCEEASI PROFESORI DUPA CARTILE CELOR DE LA SPORT DIFERENTELE FIIND URMATOARELE : cei de la medicina se axeaza mai mult pe partea de medicina iar cei de la sport se axeaza si pe sporturile ce le invata in primul an in programul de profilaxie!!!  Asta este defapt problema , nu are legatura cu studentii de la medicina cu profil:asistenta medicala,medicina generala sau laboratoare etc!!! 

andrei

#28 Buna

2016-10-21 18:25

Hai sa plecam de la faptul ca cei de la sport sunt kinetoterapeuti la sf studiilor,Asa scrie pe diploma ma gandesc,bun.Specialistii in balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala,caci Asa scrie pe diploma la sf studiilor,au dreptul sa faca fizioterapie,balneoterapie,kinetoterapie si celelalte practici conexe domeniului si asta nu doar ca Asa au avut Bafta sa le scrie pe patalama ci pt ca au aprofundat in anii de studiu cele mentionate,pana aici corect desi unora sunt sigur ca le da cu virgula.Nu o sa ma leg de mult disputata discutie care is mai buni,sportivii/medicinistii?!Asta tine doar de fiecare individ fie el de la sport sau de la medicina,cate cunostinte a acumulat si cate isi Mai propune sa acumuleze pt a si demonstra iscusinta in domeniului recuperarii medicale si a tratarii bolnavilor.Din nou politicul a lovit :))),numai o minte sclipitoare,sau un grup de astfel de minti ar fi putut sa nascoceasca asa ceva,de parca asta era ultima problema in sanatate,e incredibil ce le mai debiteaza unora mintea.....:)))),rad dar e un ras smintit........ma intreb daca nu urmeaza niste alegeri,ca de obicei in prag de cheluieli irationale,codate cu numele de alegeri le Mai vin astfel de idei..........deci se intelege clar care e pozitia mea vis a vis de aceasta nascocire.......


Musafir

#29

2016-10-21 18:34

E strigător la cer!!!! Nu au plecat destui medici foarte buni????? Mai trebuie să mai plece alt val???? Cu cine rămânem? Cine ne mai tratează?????

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-21 19:17


doar terapeut

#31

2016-10-21 19:41

Dragilor,

Daca veti citi bine legea, veti intelege care a fost motivul adoptarii ei. Inainte de toate nemultumirile voastre ganditi-va la pacienti. Oare cu cine lucreaza pacientii de azi in spitale? Si cei cu AVC si cei cu afectiuni cardio-respiratorii si cei cu traumatisme si cu sportivii de mare performanta. Ghiciti ce: si cu kinetoterapeuti si cu fiziokinetoterapeuti si cu porfesori CFM si cu BFKT. Dar doar cu acei BFKT care au autorizatie de la DSP si nu de la OAMMR. Sunt oameni foarte bine pregatiti in ambele domenii care recupereaza pacientii. Este adevarat ca exista si oameni mai putini pregatiti, care au nevoie sa fie obligati sa evolueze.

Intotdeauna dreptatea este la mijloc.

Ca multe serii dintre cei de la kineto au discipline sportive in curricula lor, care ar putea fi inlocuite cu semiologie, fiziopatologie, radiologie etc,  este foarte adevarat. De aceea se doreste reglementarea profesiei.

Ca cei de la BFKT au foarte multe disipline medicale dar nu au practica in terapie manuala, sau in terapia Schroth, la partea practica predandu-se inca metoda Williams pentru lombalgie, este foarte adevarat. De aceea se doreste reglementarea.

Ca o parte dintre cei de la BFKT au ALP de la OAMMR si nu pot profesa decat ca asistenti medicali, iar este foarte adevarat, desi nu este corect. De aceea se doreste reglemetarea.

Ca nici unii nici altii nu sunt obligati sa se perfectioneze si lucreaza dupa metode invechite, depasite, cu bastonul sau ridicari pe varfuri si mers pe partea externa a piciorului pentru picior valg, iar este adevarat. De aceea se doreste reglementare.

Pentru ca purtati aceste discutii interminabile despre "eu am dreptul, tu nu", de aceea se doreste reglementarea. Singurii care pot aprecia asta si care au dreptul sa judece in aceasta directie sunt PACIENTII.

Ar fi bine sa pricepeti ca prin aceasta lege doar cei care vor avea o curricula adecvata, domeniul in legatura cu ingrijiri de sanatate vor avea titlul de FIZIOTERAPEUT si, daca nu stiti, o lege nu se aplica retroactiv. Asadar, cei care exista deja in sistem  si care lucreaza de peste 10 ani nu pot fi eliminati, asa, pur si simplu, pentru ca vor unii sau altii. 

Daca va pasa de pacientii vostri si va intereseaza situatia lor mai bine v-ati alatura celor care au initiat acest proiect de lege, pentru a gasi cea mai buna varianta pentru PACIENTI si pentru VIITORII ABSOLVENTI.

Un roman caruia ii pasa.

 

 

Adi

#32 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-21 19:50

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Omule, care o ții tare pe poziție cu sportul, de când a devenit sportul o metodă de tratament sau pentru ce afecțiune? Eu te intreb asta din postura de sportiv de performanță, care am văzut multe de-a lungul timpului și am suferit și accidentări pentru care am făcut recuperare specifică după un program personalizat, implementat de  către un Fiziokinetoterapeut(absolvent al FMF). Pentru a aborda corect un pacient ai nevoie de cunoștințe de natură medicală(de la anatomie și biomecanică, fiziologie, fiziopatologie, semiologie, medicină internă,neurologie, ș.a pt a ști cum funcționează organismul ca un tot unitar), doar nu degeaba il numim pacient pe omul care are nevoie de recuperare. Pe de altă parte, in calitate de fiziokinetoterapeut îți spun faptul că Fizioterapia(denumirea pt care se bate lumea acum pe la noi) este o profesie Medico-sanitară, cel puțin în țările zis civilizate; asta înseamnă că nu se face în cadrul Facultății de Sport, ci in cadrul Facultății de Medicină. 


Musafir

#33 Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-21 20:51

#32: Adi - Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 Multumim frumos pentru comentariul pertinent si elocvent!Avem nevoie si de sustinerea pacientilor care inteleg dimensiunea problemei.

Mirela, fiziokinetoterapeut

#34 beneficii pt pacient

2016-10-22 06:19

In loc sa va tot certati, mai bine ati cauta sa faceti ceva in beneficiul pacientilor. Cum ar fi sa accesati Physiopedia+. Acum ceva timp a fost postat un anunt foarte interesant. Il gasiti pe facebook si pe grupul Master MALL. Nu faceti nimic daca nu dati o mana de ajutor la evolutia profesiei, ci doar sunteti nemultumiti de ce fac altii. Eu gasesc numeroase motive sa nu semnez aceasta petitie.

Simona, BFKT

#35

2016-10-22 06:39

Ati fost la vreun curs de perfectionare organizat de Asociatia profesionala a fizioterapeutilor Muntenia? Daca ati fi fost ati fi inteles ca scopul lor este ridicarea nivelului profesional al tuturor celor care furnizeaza kineto, fiziokineto si ce denumire mai doriti voi, pacientilor romani. Ati fi vazut ca sunt multi kineto care au habar de biomecanica, si chiar mai bine decat ce am facut eu la Universiatea de Medicina, dar ca sunt si fiziokineto care nu aveau nici o notiune despre  testele pentru o leziune SLAP. Asadar, scumpii mei colegi absolventi de medicina, lasati atitudinea aceasta de superioritate si faceti ceva pentru ca lucrurile sa functioneze normal in aceasta tara.

Si, inca ceva, nu este adevarata afirmatia conform careia in alte tari Fizioterapia este o specializare a Facultatii de Medicina. Exista foaarte multe tari in care Fizioterapia este o specializare, este drept intr-un domeniu legat de sanatate, in cadrul unei Universitati, nu neaparat de medicina, asa cum este Universitatea din Bucuresti, cu o gramada de alte facultati.

 

Cri

#36 Re: Re: Re: ,

2016-10-22 06:42

#18: - Re: Re:  

 Stimata persoana care scrii, nu stiu ce vârsta ai, in ce oraș ți-ai facut studiile, dar după cum observ ca insisti ca noi studiem/ am studiat după cărțile facultăți de Sport ( vreau sa stiu unde se întâmpla asta) cred ca ne scrii după bancile facultăți, adică încă esti student/studenta. Voi face o declarație : 1.Sunt o persoana care a facut sport de performanța, cunosc foarte bine sportul, mai bine ca o persoana care face o facultate de sport pentru ca e corpul meu implicat in dezvoltare, câta biomecanica stie un sportiv de performanța o persoana normal nu va fi capabilă sa priceapă

2 accident grav cu o experienta si mai gravă in recuperarea medicală pana cand sa aflu ca aceea persoana era kinetoterapeut!!! Si nu sunt singura in acest caz

3 Sunt fizioterapeut 

ti-ai gasit persoana nepotrivita la care sa ii dai  replici de genul cu schior, sport etc

acum din respect si din demnitatea care ar trebui sa o ai, ar trebui sa părăsești aceasta pagina, sau sa începi sa faci facultatea de medicina. Te pupa colegii tai kinetoterapeuți care câștiga mai bine ca MINE in Italia, si cu care eu colaborez extrem de bine, știi de ce ? Pentru ca nu li s-a spălat creierul de sistem, pentru ca vad foarte bine diferența. Dar nu tu esti de vina, si din compasiune te inteleg, e de vina facultatea ca nu știe sa iti expună exact ce vei deveni in final, sistemul învățământului e corupt si low level. Din fericire stiu si ce manevre s-au facut in aceste doua facultăți, ce jocuri de detronare pentru avantajele unei singure persoane, trebuie sa știi încă un lucru: totul este politic iar tu esti o furnica dirijata. Dar daca vei avea puterea sa studiezi profund situația vei descoperi adevarul !! Nu adevarul spus de profesorii tai. Bafta! 

Cri

#37 Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-22 06:54

#32: Adi - Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 Bravo Adi ! Ma gandeam ca sunt singura care ii raspunde acestui suporter al sportului :)


Musafir

#38

2016-10-22 07:46

Stimati colegi fiziokinetoterapeuti care sunteți de partea celor de la sport, întâmplarea face ca printre voi sa fie și absolventi de 5 ani din vechile generații!  Ei bine d-nelor și d-lor noi chiar am învățat în acei 5 ani și ne-am stresat pe holurile spitatelor nu am fost în stațiuni la ski! Nu este vorba de mândrie   dar am sa va spun un lucru, eu am pacienti  care sunt dispuși sa facă marș în strada dacă este necesar Pt a anula acesta lege din motiv ca un kinetoterapeut le-a distrus sănătatea, eu consider ca acest lucru spune ceva despre opinia pacientului! Sa nu luam în discuție ca majoritatea pacienților nu sunt informați ca sunt tratați de un absolvent de sport care a făcut arte marțiale când noi făceam stagii de ortopedie Pt ca li s e prezintă o frumoasa poveste ca în facultatea  lor se abordează diferit recuperarea medicala! Nu este adevărat!!! Important  ar fi ca pacientul sa fie informat corect! 


Musafir

#39 Re: Re:

2016-10-22 08:48

#16: - Re:  

 Noroc de tine ca faci mobilizari pasive. Am prieteni care au terminat umf ce mi-au povestit ca au rezemat peretii spitalului cu zilele, profesorul avea interventii de facut n-avea timp de ei. Dar na, ati terminat la umf, suna bine, medici:))

Noroc ca faceti voi mobilizari pasive. Din curiozitate, altceva mai stii?

Darius

#40 Re:

2016-10-22 15:46

#25: -  

 5 ani petrecuti in spitalul de recuperare, cot la cot cu doctorii si cu terapeutii, invatand si lucrand pentru recuperarea tuturor pacientilor, facand practica in toate saloanele de kineto/fizio/balneo, plus facand cursuri de pregatire continua in recuperarea medicala pe diferite afectiuni. Cred ca singurul lucru care ma detaseaza de tine ii farmacologia daca ai avut-o in programa, daca nu, mandria ii sungura bariera dintre noi, tu avand-o din plin. 

Valeria

#41

2016-10-22 16:44

Am un mare dubiu si anume: absolventii de la facultatea de medicina, de la sectia de Fizio-Kineto-Terapie, facultate de 5ani, sunt egali cu absolventii de la kineto de la Sport sau cu cei de la balneo de la Medicina???? Si la Sport si la Balneo se studiaza 3ani??? Atunci cei cu facultate de 5ani care au facut si cursuri de Chirurgie, de ORL, de Interne, de Medicina Legala.... defapt toate cursurile celor de la Medicina Generala cu ce se diferentiaza de voi cei care discutati aici? Nedreptatea este pentru ei, nu pentru cei cu studii de 3ani. Pentru mine e clar ca cei de la Sport trebuie sa stea in salile de sport,  cei de la Balneo sa trateze oameni cu afectiuni usoare in Statiunile Balneare, iar in spitale sa lucreze doar cei cu facultatea de 5ani.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-22 17:03


Nu am nimic cu nimeni

#43 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-22 18:15

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 NU am nimic cu nimeni. Eu sunt absolvent de UMF iar sora mea de EFS. Vreau sa fiu scurt. 1) Avem nevoie de o singura entitate universitara de sub care sa iasa un singur tip de specialist( iar asta inseamna ca posturile pentru cadrele universitare sa se restructureze, reformeze-credeti ca ei ar accepta? dovada ca pana in prezent, nu s-a realizat). 2) Spre exemplu, in Franta, exista educator sportiv( in spital) care se ocupa de pacienti prin activitati sportive.

Cncluzie:  Daca vrem sa nu mai avem probleme pe viitor de organizare, recunoastere profesionala sau de care vreti voi, reformam din temelii specializarea insemnand clarificarea, cadere de comun acord ca promotiile care au terminat pana acum sau care sunt in curs sa obtina acelasi titlu profesional; Stabilirea unei singure institutii de scolarizare pentru FIZIOTERAPEUTI, infiintarea specializareii de educator sportiv.

Toate cele bune!

Nu am nimic cu nimeni

#44 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-22 18:25

#13: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 Conform ARACIS, acreditarea este pentru institutia de invatamant nu pentru specializare. Spre exemplu, EFS/KMS Cluj poate fi acreditata sau aprobata provizoriu sau nicio varianta. La fel poate fi valabil si pentru BFKT Craiova. Asadar, nu specializarea este acreditata ci institutia care ofera serviciul de formare. KSM Cluj, poate sa nu fie acreditata iar BFKT Craiova, da. Sau invers.

Rugamintea mea este ca atunci cand facem o postare sa o facem informati fiind si nu din orgolii. DIn orgolii de acest gen( stim noi de care) nu o sa ajungem nicaieri.

Nu am nimic cu nimeni

#45 Re:

2016-10-22 18:39

#41: Valeria -  

 Iti inteleg nemultumirea. Din pacate, si avem multe pacate in tara noastra, multe interese s-au tinut ca scaiul de aceasta profesie. Nu ca noi nu am fi vrut sa nu facem un studiu mai aprofundat, dimpotriva cred ca ar fi fost mai bine dpdvd profesional.Sa-i intrebam pe cei care au scimbat sistemul educational dupa cum au vrut( interesele lor). Exemplu: in Franta, in anul 2018 vor fi 0 ( ZERO ) absolventi de kinetoterapie deoarece specializarea de kinetoterapie s-a modificat la 4 ani de studiu acum. Insa asta nu inseamna ca generatia/ile dinaintea celei de 4 ani, vor avea un alt statut. Ma intorc la situatia din tara: REFORMA, tras linie pentru ce a fost pana acum si oferita o solutie pentru toti absolventii de pana la ora aceasta. Daca continuam sa ne scoatem ochii la nesfarsit, e clar ca ramanem pe loc. Apoi, trebuie sa stabilim de comun acord, care sa fie institutia care sa ofere specializarea de fizioterapie dar fara sa ii afecteze pe absolventi si actualii studenti( ultima generatie din vechile sisteme)..

Seara frumoasa!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-22 20:05


NU MANIPULĂRII, NU VOTEZ

#47 NU MANIPULĂRII, NU VOTEZ

2016-10-22 20:17

A sosit momentul ca voi, cei care terminați la medicină să nu vă mai lăsați manipulați de medicii de reabilitare!!!! De fapt ei sunt cei cu adevărat îngroziți de apariția, în sfârşit, pe piața muncii a fizioterapeutului!!! La fel cum au fost îngroziți când şi-au dat seama de pericolul pe care ei singuri l-au creat  pt buzunarul lor când au inființat fiziokineto de 5 ani şi repede l-au omorât dându-i în cap cu BFK de 3 ani , o invenție unică în lume cu scopul de a le fii lor asistenți sau în cel mai fericit caz executanți supuşi cu capul plecat şi fără drepturi, arătați-le că şi voi puteți fi puternici şi că s-au înşelat şi cu voi!! MULȚI DINTRE SEMNATARI SUNT MEDICI, EXEMPLU ARMAND GOGULESCU!!! Aveți şi voi curaj şi numiți-vă fizioterapeuti, legea vă va permite să nu mai fiți sclavi , oricum v-ați numi (Kt, Fkt, Bfk)!!!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-22 20:25


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-22 20:49



Musafir

#50 Re: Re: Re:

2016-10-22 20:54

#48: Ratiune!!! - Re: Re:  

 

#48: Ratiune!!! - Re: Re:  

 Ai citit ultima pagina de pe suplimentul de diplomă de BFK !!! Te vei îngrozi, 90 % este de asistent medical (atribuții şi competențe)!!! Nu te supăra,  cei de la Medicină v-au făcut-o, nu cei de la EFS!!!! Trebuie să scăpați de denumirea aceasta plină de pleonasme,  BFK, şi statutul acesta josnic pe care îl aveți la ora actuală, cei de la Medicină vi l-au creat nu cei de la EFS!!! Indică o lege dată sau un ordin de ministru (să spunem al sănătății unde sunt medici)care vă dă drepturi???!!! Mucles, nu există!!! Doar obligații identice cu cele ale asistentului veți găsi! Această lege vă ajută mai mult pe voi decât pe cei de EFS, vă dă un statut!!!!