Eliberati MAMA! Nu o extradati pe ANA-MARIA NEDELCU!

Eliberati MAMA! Nu o extradati pe ANA-MARIA NEDELCU! / Anunțuri / INFORMAŢII DESPRE ASOCIAŢIE, pentru cei care au nevoie de ajutor şi pentru cei care vor să ajute / Comentarii


Musafir

#1

2016-06-29 06:29

Nu stiu ce sa spun. Cred ca este nevoie de specialisti in acest domeniu, nu de bagatori de seama. Juristi in primul rand, dar si ONG-isti cu experienta in domeniu. Nu stiu ce ar putea face un bagator de seama ca mine, in afara de semnatura. Iar de iesit in strada, din pacate, nu pot iesi.

Musafir

#2

2016-06-29 11:01

Spuneţi-ne vă rog, dacă adeziunea implică şi costuri şi care sunt acestea. Mulţumim!
Monica Petruţ
Autorul acestei petitii

#3

2016-06-29 14:46

Este necesar să fac câteva PRECIZĂRI.

După ce am postat aceste informaţii, aici şi pe Facebook, am primit foarte multe mesaje şi am înţeles că cei care mi-au scris au aşteptări de la mine şi îmi acordă mie încrederea prin semnarea adeziunilor, ceea ce mă obligă să-mi asum eu răspunderea pentru toate discuţiile pe care le voi purta cu cei care doresc să devină membri ai Asociaţiei, apoi cu membrii Asociaţiei care au nevoie de ajutor şi cu cei dornici să ajute.

În aceste condiţii, fiindcă eu nu voi putea să fac promisiuni în numele altor persoane, care conduc asociaţia despre care v-am scris, va trebui să fac demersurile necesare pentru înscrierea unei noi Asociaţii cu care voi putea acţiona conform obiectivelor pe care eu o să le scriu în Statut. Ulterior, pentru realizarea obiectivelor noii Asociaţii şi în interesul membrilor Asociaţiei, voi putea adera cu noua Asociaţie la proiecte comune cu alte Asociaţii şi Fundaţii, în vederea colaborării.  

DUPĂ CE VOI ÎNSCRIE NOUA ASOCIAŢIE la Judecătorie, o să vă trimit Statutul Asociaţiei, Regulamentul Asociaţiei şi formularul de adeziune, pentru a decide dacă veţi dori să deveniţi membru al noii Asociaţii sau nu.

Cred că aceste variante sunt cele mai potrivite, având în vedere întregul context la care m-am referit. Pentru mine este evident că ESTE MARE NEVOIE SĂ NE UNIM FORŢELE ŞI SĂ ACŢIONĂM ÎNTR-O FORMĂ ORGANIZATĂ LEGAL, cu care vom avea acces la mai multe proceduri legale (în unele situaţii, chiar în funcţie de numărul membrilor asociaţiei). Detaliile o să le scriu în Statut şi în Regulament.  

 

Monica Petruţ
Autorul acestei petitii

#4 Re:

2016-06-29 14:56

#2: -  

 De obicei, în Asociaţii există membri cotizanţi (care plătesc o anumită cotizaţie) şi membri necotizanţi (care se înscriu ca susţinători ai Asociaţiei, fără să plătească). 

Mai există posibilitatea legală ca oricine, membru sau nemembru al vreunei Asociaţii, să direcţioneze 2% din impozitul său către o anumită Asociaţie. Impozitul e reţinut de către stat, oricum, dar din acel impozit, persoana impozitată poate cere statului ca 2% din impozitul pe care i-l reţine, să-l direcţioneze către o Asociaţie.

Acestea sunt variantele în care o persoană participă la susţinerea unei Asociaţii (ONG).

Există unele acţiuni în justiţie când numărul membrilor asociaţiei contează, adică, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii prevăzute de lege, dacă un membru al asociaţiei câştigă un drept în justiţie prin intermediul asociaţiei, atunci toţi membrii asociaţiei respective pot beneficia de acel drept. 

Fiindcă m-am hotărât să fac eu o Asociaţie, informaţii detaliate despre drepturi şi obligaţii o să postez după înregistrarea Asociaţiei, dar o să postez şi informaţii despre cum se poate implica orice persoană, cum pot fi făcute cunoscute diverse probleme ca să identificăm probleme asemănătoare pe care să le rezolvăm printr-o singură acţiune, de exemplu, etc.


Musafir

#5

2016-07-07 06:33

Felicitari ! In sfarsit justitia din Romania se misca ! De trei ori FELICITARI !

Musafir

#6

2016-10-27 09:11

As dori sa fac parte din noua Asociatie.Astept cu nerabdare formularul de adeziune!
O zi minunata!



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...