Detectia de metale in Romania - Apel la echilibru si colaborare


Musafir

#101

2016-07-26 13:48

Ce va tot ascundeti dupa vorbe musafir 99 si 100 ia spuneti lucrurile pe fata: arheologii spun ca exista detectoristi hoti dar si detectoristii spun ca exista arheologi hoti. Care are dreptate si care ar fi rezolvarea. Au fost gasiti detectoristi care au cautat in situri si au fost judecati dar au fost si piese disparute din muzee si nu a fost nimeni cercetat. Cine are dreptate si cine minte ? Solutia SRI sa supravegheze toti angajatii din muzee si mai ales care fac munca de teren asa cum sunt supravegheati toti detectoristii autorizati si cine greseste plateste dar nu pe minciuni inventate ci pe fapte dovedite asa ca puneti muncitori spioni pe santierele arheologice si detectoristi spioni in grupurile de detectoristi si asa ati rezolvat problema furtului de comori din Romania. Simplu si sa facem lucrul bine facut.


Musafir

#102

2016-07-30 16:31

Baiii astia ! Dupe mine as da o liege, sau acolo o instructiune pe cari so voteze toti parlamintari, ca oricum nu stiu ei ce voteaza zilnic, adeca o lege-instructiune unde sa scrie alb pa negru ca cine a indraznit, a avut tupeul, a avut nesemtirea asi lua detector de fiare sa fie inregistrat la politie dar sa i se puie si o bratara la picior daia de urmaresti delicventi in tari streine, daia de care trebea sa cumpere politisti nostri pentru ai de au furat milioane de euro prin comisioane la cari le zicea zeciuiala de parca erau de pi vremea zeciueli. Asa sa va puie o bratara si sa va vada pe unde umblati cum il vede pe ultimul vultur cu barba care a venit den Europa sa mance lighioanele noastre mostenite de la daci. Si bratara asta sa o puie si la arheologi dar la gat sa creada ca e colier si sa vaza pi unde sapa sau nu sapa da banii ii ia ca lucra sau nu lucra. Daca va intrebati di undi bani pentru zgarda, apai daca nu se strang 11 milioane de euroi pintru bolovan atunci raman 5 milioane pintru zgarde sa stie pi und sa va cate. Sa ni ajutii Isus si Jehova si Moisi si Mahumed si Buda si Barak Obana cu Putin, Amin. Sa ma priezint - Garcea melitianul comunist.


Musafir

#103

2016-07-31 12:44

Bravo Baieti si cand spun baieti ma refer la toti detectoristii autorizati din Romania care au descoperit cel putin un obiect de interes istoric si l-au predat specialistilor pentru cercetare si eventual expunere-a lui intr-o vitrina. Ati aratat romaniei si romanilor ca in pamantul patriei se gaseste destula istorie care sa comfirme ca pe aceste meleaguri au trait si altii care nu se numeau daci sau draci si erau mult mai dezvoltati. In judetul Prahova (dar si in alte judete) datorita detectoristilor amatori care au predat artefacte cu o vechime de peste 3.000 de ani, au fost descoperite de catre arheologi, morminte vechi de peste 5.000 de ani cu oameni care nu au nimic in comun cu dacii nici ca infatisare dar nici cu ritualul inmormantarii. Asa ca aceste meleaguri au fost locuite de mii de ani de tot felul de popoare asa cum a fost si dupa disparitia dacilor inlocuiti de romani care la randul lor erau amestecati cu sclavi de alte natii dupa care se stie ca au venit triburile germanice alungand soldatii romani dar pastrand sclavii care au devenit oameni liberi dar si romanii saraci care si-au gasit aici un camin primitor. Dupa aceea au venit hunii care au pradat si ei pe aici dar mai ales s-au amestecat cu femeile celor ce locuiau deja pe aceste meleaguri (exemplul lui Attila care si-a luat femeie de origine germanica). Asa ca voi sunteti cei ce ati aratat adevarata istorie a acestor meleaguri, istorie falsificata pe timpul tovarasului ca suntem un popor de daci si de romani, pe dracu, suntem un popor de di toate popoarele sau cum ne spun rusii, un popor amestecat din Est, Vest, Nord si Sud. Aceasta este adevarata istorie a acestui popor dovedita si prin faptul ca nu putem fi uniti dar in schimb ne straduim din toate puterile sa ii facem rau vecinului cu motiv sau fara motiv. Dezbinarea romanilor !!!


Musafir

#104 Comoară din perioada geto-dacică, descoperită în Vrancea

2016-08-05 06:55

Comoară din perioada geto-dacică, descoperită în Vrancea

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiinta+si+Mediu/

Ministerita Culturii se gandeste daca il va declara pe descoperitor ca Detectorist Braconier conform Instructiunii nr. 2 ca a avut curajul sa caute pe islazul satului. L.O.L.


Musafir

#105

2016-08-07 13:19

Frumoasa Comoara descoperita in Vrancea formata din monede macedoniene batute in Macedonia si pierdute pe cararile getilor, pentru ca sigur au fost pierdute si nu ingropate, dupa 2.000 de ani sa fie la 20 cm. adancime si sigur cu detectorul lui nu poti gasi mai adanc ! Un lucru interesant de observat si care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe politistii din Romania. Se poate observa ca in judetele cu muzee mici si arheologi putini, descoperirea unui tezaur cu detectorul de metale este bine primit si detectoristul laudat pentru descoperire !!! In judetele cu muzee mari si cu multi arheologi, detectoristii si descoperirile lor sunt hulite de unii ... Oare de ce ? ........ v-as spune eu dar cred ca si voi banuiti de ce ...... unii ar trebui luati in vizor chear daca se jura ca usturoi nu au mancat dar nici gura nu le pute nici monede nu gasesc la locul de munca ...... doar cioburi ...................... !


Musafir

#106

2016-08-10 16:39

AZI GUVERNUL CIOLOS A RETRAS DE LA MINISTERUL CULTURII SUMA DE 148.000.000 LEI ADICA 148 MILIOANE DE LEI, BANI PE CARE MINISTERUL CULTURII NU I-A FOLOSIT CA NU STIA PE CE SA II FOLOSEASCA. SI ACUM II INTREB PE CEI CARE CER CA TEZAURELE MONETARE DESCOPERITE CU DETECTORUL SA NU MAI FIE RECOMPENSATE !!! IDIOTILOR, VA PLANGETI CA NU AVETI BANI, PAI NU AVETI CA NU STITI SA II FOLOSITI DE FAPT VA PUNETI UNI ALTORA PIEDICI SA NU II FOLOSITI. IN GANDIREA VOASTRA INGUSTA VA BUCURATI. VAI DE CAPUL VOSTRU OAMENI PLINI DE URA SI RAUTATE CARE STITI DOAR SA FACETI RAU APROAPELUI VOSTRU. SI UITE ASA VOI NU ATI VRUT SA DATI O MANA DE MARUNTIS DETECTORISTILOR DAR NICI VOI NU VA BUCURATI DE EI ..... oameni DE DOI BANI !


Musafir

#107

2016-08-16 13:42

MINISTRUL CULTURII VA IMPLORA IN GENUNCHI CA SI VOI DETECTORISTII SA DATI UN BAN PENTRU BOLOVAN. BRANCUSI ESTE SI AL TAU DACA DAI UN BAN PENTRU BOLOVAN.


Musafir

#108

2016-08-25 05:49

Statul roman risca sa fie dat in judecata pentru ca un idiot a avut ideea sa cumpere URATENIA PAMANTULUI cu banii romanilor. Normal ca romanii nu sunt prosti sa de-a un ban pentru un bolovan asa ca cel care ar trebui dat in judecata ESTE INITIATORUL IDEEI CA ROMANII SA CUMPERRE BOLOVANI VOR NU VOR ! Si uite asa inca odata poporul plateste pentru prostiile altuia. Romania te iubesc ca suporti prostii pe tine !


Musafir

#109

2016-10-01 20:01

Pentru Panzer & gasca de simpatizanti de pe DetectieMetal.com un videoclip cu descoperiri ww II.

 

http://filmehd.net/dod-sno-2-zombi-nazisti-2-2014-filme-online.html

a digger

#110

2016-10-12 11:28

Dacă tot a venit vorba de "capodopera brâncuşiană" multovaţionată pe toate canalele media, aspectul acesteia sugerează "un copchil pe ţucal", iar asemănarea cu statuia funerară a lui Jakob Muschong, aflată în cimitirul romano-catolic din Lugoj (reprezentat aşa cum l-a surprins moartea, pe toaletă) este izbitoare. Numai că statuia lui Muschong este ceva mai îmbrăcată.


Musafir

#111

2016-10-12 15:13

Pai daca-i aşe, inseamna ca ministerul culturii s-a zbatut sa puna mana pe cacacioasa pamantului tocmai pentru a arata lumii ca suntem o natiune condusa de cacaciosi care au si mascota lor acum...


Musafir

#112

2016-10-16 12:25

BAI DESTEPTILOR CARE ATI INITIAT ACEASTA PETITIE, in protestul vostru ati scris ca SUNTEM SINGURA TARA DIN UE UNDE NIMENI NU A SCRIS SI TIPARIT UN COD AL BUNELOR MANIERE PENTRU DETECTORISTI. Ei uite ca s-a scris o carte despre detectie si legislatie dar nu de cei care iubesc hobby detectie ci de cei care urasc detectia si detectoarele de metale.... ca sa nu o mai lungim... intrati aici si descarcati cartea in format PDF si sariti direct la Capitolul 2 unde cititi si plangeti... va asteapta zile grele asa ca pregatiti-va cutia cu vaselina sa nu va doara prea tare.

http://archaeoheritage.ro/downloads/S.-Musteata-Tendinte-curente-in-protectia


Musafir

#113

2016-10-16 12:32

CE PROSTIE... nu ia decat 90 de caractere, asa ca intrati altfel.

Intrati aici http://archaeoheritage.ro/

si vedeti jos in partea stanga jos

Oct 13, 2016

Apariție editorială: Sergiu Musteață (ed.), Tendințe curente în protecția patrimoniului arheologic din România și Republica Moldova

cititi Cap. 2


Musafir

#114

2016-10-16 12:41

ACUM ASTEPTATI SA FIE APROBAT DE PARLAMENT NOUL COD AL PATRIMONIULUI SI ZAMBITI :) :) :)

Dar mai bine radeti, radeti isteric pana apare noul COD dupa care blestemati furibund ca traim intr-o tara asa zis libera, asa cum poporul l-a blestemat pe Ceausescu si iadul la mancat ! Mancaiar iadul pe toti care ne tin legati ca pe borfasi desi nu cautam in situri, nu furam, nu deranjam pe nimeni, doar practicam un hobby in natura decat sa ne apucam de toate faradelegile "promovate" prin masmedia: droguri, proxenetism, alcolism, violuri, hotii... !

Un Crestin

#115 Sergiu Musteata - Tendinte curente in protectia patrimoniului arheologic din Romania si Moldova

2016-10-16 15:48

Romanii sau nascut COMUNISTI si vor muri tot COMUNISTI ! nu toti romanii suntem hoti !!

Cum pot niste creiere spalate sa ii faca pe toti detectoristii din romania ca sunt BRACONIERI sau viitori braconieri sau posibili braconieri ?

Voi nu ati avut o mama, o mama care sa va educe sa nu ii jigniti pe oamenii din jur daca nu ii cunoasteti, sau ati fost dinaia cu cheia legata la gat ca mama era toata ziua la servici si nu a avut timp sa va educe ramanand needucati dar si nesimtiti pe viata !

Citind aceasta carte , Sergiu Musteata  Tendinte curente in protectia patrimoniului arheologic, nu pot decat sa-mi arat scarba fata de gandirea voastra retrograda cand afirmati ca toti detinatorii de detectoare de metale sunt braconieri. Sa va fie rusine nesimtitilor mai ales ca unii dintre voi sunteti pe functii inalte si mancati painea din banii cetatenilor printre care sunt si detectoristi care practica detectia ca hobby si nu ca hotii cu care sunteti voi obisnuiti. Aceasta carte are tenta de propaganda comunista ca in perioada colectivizarii cand cei care nu faceau parte din colectiv erau catalogati ca tradatori. Cine va da voua dreptul sa manjiti imaginea detectoristilor autorizati si cinstiti din aceasta tara ??? dar nu va este rusine mincinosilor si nu va este frica de Dumnezeu ca mai repede sau mai tarziu veti da socoteala pentru faptele voastre ??? La judecata, Dumnezeu sa va pedepseasca pentru minciunile voastre si pentru nesimtirea crasa de care dati dovada. Daca sunteti pe posturi bine platite si va permiteti costume scumpe asta nu inseamna ca aveti dreptul sa va bateti joc de cei nevinovati, nesimtitilor. Sa va fie rusine oameni de nimic ce sunteti, nesimtiti care nu stiti sa respectati un om, atunci cum sa il respectati pe Dumnezeu necredinciosilor. Dumnezeu a dat cele 10 Porunci, doar zece dar care cuprind tot adevarul. Una din ele zice: Sa iubesti pe aproapele tau ! eu va zic ca macar sa il respectati ca de iubit pentru voi este imposibil sa o faceti. Alta spune: Sa nu minti ! atunci de ce voi mintiti facandui pe toti detectoristii BRACONIERI ? Sa nu depui marturie mincinoasa ! atunci voi nesimtitilor de ce depuneti marturie falsa scriind ca toti detectoristii braconeaza ? Si aceste doua Porunci sunt alaturi de Porunca SA NU UCIZI care noi spunem ca este ceva groaznic, e groaznic sa ucizi, dar la fel de groaznic este sa minti iar din minciuna ta cineva sa sufere, sa sufere urland in sinea lui ca cineva l-a facut braconier desi este o mare minciuna. Daca nu sunteti in stare sa va iubiti aproapele si nu sunteti in stare macar sa il respectati atunci taceti din gura nesimtitilor ca singuri va pavati drumul spre IAD. Vreti sa va atingeti scopul prin orice mijloaca ca sa interziceti detectia de metale in Romania dar o faceti doar din orgoliu si ambitie atata timp cat Seful Politiei de Patrimoniu a spus clar ca in acest an doar 17 cazuri de braconaj in situri au fost, fapt ce arata ca este in descrestere fata de anii trecuti...


Musafir

#116 In atentia detectoristilor din Bucuresti

2016-10-27 17:01

Aveti grija pe 11 Decembrie pe ce partid puneti stampila... pentru ca eminenta cenusie din Carpati pe numele lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii schimbat din crasa incompetenta si intermediarul barfelor, este pe lista USR la Bucuresti si doreste un fotoliu de parlamentar caldut si bine platit de unde sa-si indeplineasca ambitile de a arata ca este cineva desi in liceu si facultate era evitat de majoritatea colegilor pentru ca era considerat "un ciudat". Daca tineti la o Romanie libera si democrata evitati sa stampilati ACEST CANDIDAT ca o merita din plin.


Musafir

#117 Vlad Alexandrescu pus pe listele USR

2016-10-28 09:12

Oamenii maturi care au avut o copilarie nefericita traita in anonimat, cand devin oameni mari si ajung pe un post de conducere, elibereaza toata ura lor fata de cei din jur mentinand relatile doar cu cunoscutii si cu prietenii cunoscutilor lui fapt ce duce la un adevarat razboi impotriva celorlalti. De ce acest individ pus pe razbunari nu il poate inghiti pe directorum MNIR ?

la Muzeul Național de Istorie a României, unde după ce fostul manager Ernest Oberländer Târnoveanu a obținut nota 6.80 (notă după care ministrul era obligat potrivit legii să îl demită), Corina Suteu l-a numit tot pe el interimar pentru 4 luni.

Se alege praful de toată reforma pe care am pornit-o! Acest demers a produs un șoc în rețeaua directorilor din instituțiile aflate în subordinea ministerului Culturii, precum și în grupurile de interese ce gravitează în jurul monumentelor de patrimoniu ale României. Am sperat că această reformă va fi continuată chiar de succesoarea mea la minister. Președintele Klaus Iohannis a spus, cu prilejul depunerii jurământului ei, că domeniul de care se ocupă ministerul Culturii are nevoie de reformă. Din nefericire, la ministerul Culturii cuvântul reformă nu se mai pronunță. E limpede pentru mine astăzi că, în fața amenințării pe care acei directori pare că o reprezintă, a prevalat o frică atavică. Și un control radical al deciziei de către grupuri de interese. Nu pot spune cu precizie unde este originea eșecului. Probabil în acea frică și în neasumare. Or, aici e ca la o luptă inegală cu o haită de câini sălbatici: dacă te simt că ți-e frică de ei, ești pierdut! Te vor sfâșia.

Cred ca acest individ are mari probleme de socializare cu cei din jur de aceea este indicat sa nu fie luat in seama pentru ca in el zace ura fata de cei din sistem, de fapt asemenea indivizi sunt mereu nemultumiti pentru ca nu se pot ridica la nivelul celor din jur.

ATENTIE UNDE IL PUNETI PANA NU DUCE IAR LA ANARHIE PRIN DECIZILE LUATE DE EL !!!


Musafir

#118

2016-11-01 22:07

Un nou reportaj care atrage atentia cum ca detectoristii, desi descopera obiecte de valoare si le predau la muzee, distrug "povestea" care ar putea fi "inventata" de arheologi... asta "daca ar gasi arheologii" acele obiecte... dar nu se spune cate asemenea obiecte au putut fi descoperite... si "pierdute", iar singura "poveste" a fost... NU SAU GASIT DECAT CIOBURI SI ULCELE in sapaturile autorizate...

Investitia prin care tot mai multi romani spera ca se vor imbogati. Descoperirea fabuloasa facuta de un "cautator de comori"

http://stirileprotv.ro/stiri/social/tot-mai-multi-romani-fac-asta


Musafir

#119

2016-11-01 22:22

Dar cine este Florian Matei-Popescu care este de parere ca Detectoristii sunt "un rau" pentru istoria tari.


Florian Matei-Popescu-angajat la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" Bucuresti: Este posibil sa nu fi fost descoperite niciodata, dar cea mai buna forma de protectie a patrimoniului arheologic e ca el sa ramana in pamant. Pentru ca daca nu spune o poveste, sunt doar niste bijuterii frumoase care incanta ochiul si atata tot."

Florian Matei-Popescu este Consilier la Cabinetul Ministrului Culturii. Facut de Vlad Alexandrescu si ramas pe functie si sub Corina Suteu.
Angajat la Istitutul de Arheologie "Vasile Parvan" pe functia de Cercetator stintific III.
Iar sotia lui este Referent la Guvernul romaniei - Cancelaria Primului Ministru - Dacian Ciolos.

Deci, Dacian ciolos este numit Prim Ministru si il aduce pe Vlad Alexandrescu ca Ministru al Culturii, ministru care il face Consilier personal pe Florian Matei-Popescu, iar sotia lui Matei-Popescu este Referentul lui Dacian Ciolos.
Exact ca pe vremea comunistilor cand toti erau o "familie".

Din pacate toti fac o propaganda anti detectie pentru a nu mai fi deranjati atunci cand inventeaza povesti cum ar fi POVESTEA MATRITEI DACICE DE LA SARMIZEGETUSA REGIA care de fapt nu se stie inca, unde si de cine a fost descoperita... Poate SRI intra pe fir si va face lumina atat despre provenienta matritei dar si "interesul" obsedant ca detectia autorizata sa dispara desi a dovedit ca este un adevarat ajutor pentru istoria si artefactele romaniei !


Musafir

#120

2016-11-12 14:11

Sfaturi de la ministerul culturii pentru viitori detectoristi.

https://www.youtube.com/watch?v=yIZ54zeyBk4

Cu stima ALEXANDRESCU VLAD-TUDOR (fost minsitru al Culturii) viitor Senator de USR (Uniunea Smecherilor din Romania).


Musafir

#121

2016-11-13 14:50

Am semnat si sustin aceasta Petitie a pasionatilor in cautatrea si dezgroparea istoriei dacilor.

Doar cine cauta, gaseste si ce gasesti e bine sa filmezi pentru a sti toata natia romana ca detectia de metale a contribuit si va contribui la descifrarea istoriei de la noi ! Dar sa lasam ca faptele sa vorgeasca...

Cu drag al vostru FanDac !!! https://www.youtube.com/watch?v=VC6fmX3zw8I&t=235s

E.T.

#122 Indiana Jones in Romania

2016-11-27 07:19

Intalnirea Arheologului E.T. cu Indiana Jones Vanatorul de Comori...

https://www.youtube.com/watch?v=nhAXOT3frqM

Detectorul de Metale

#123 DACIAN JULIEN CIOLOS s-a facut de CIOCOLATA....

2016-12-15 09:59

Normal ca DACIAN JULIEN CIOLOS nu putea sa plece de la Palatul Victoria fara sa se murdareasca cu ceva cacat pe manutele lui fine de om TOLERANT cu minoritatea asa ca a aprobat o Ordonanta de Urgenta pusa la cale de amicul lui, Vlad Alexandrescu & Gasca ! Ordonanta in care se abereaza ca pe teritoriul romaniei exista 50.000 de posibile "Situri" dar dintre care doar 18.000 sunt cunoscute !!! Pai daca verificam cate Situri sunt in RAN facute pentru "o moneda descoperita" sau "un picior de statuie" sau "un obiect din perioada medievala" si faptul ca aproape 20% sunt situri facute dar fara a se cunoaste "locul exact al descoperirii"... va dati seama cum putem avea 50.000 de Situri"inventate" pe hartie ca in "Epoca de Aur" de, acum ne conduc oamenii scoliti in Epoca de Aur asa ca sa nu ne miram ! Dar sa dai o ordonanta pe abureli sau minciuni ne arata nivelul de gandire a tehnocratilor pusi in functii doar pe criterii de prietenie si nu pe criterii de inteligenta. Noua Ordonanta se sprijina si pe Conventia de la La Valetta la 16 ianuarie 1992: unde se specifica obligatia romaniei de a proteja siturile arheologice imobile dar si obiectele mobile posibil descoperite in Situri Arheologice Declarate... pe cand la noi acesti "inteligenti" fac o ordonanta pe "posibile descoperiri inventate". Ca vreti sa stopati braconajul si traficul cu obiecte de arta, VA INTELEG ! Dar sa scoateti ca vinovata detectia de metale, asta nu va inteleg si o vad ca o razbunare si rea vointa fata de o lege internationala care protejeaza hobby Detectia de Metale !!! Urla rautatea in voi si se vede pe fetele voastre schimonosite de oameni rai si egoisti care fac doar ce vor muschii lor pana la moarte !!!! Cei care cauta trufe in pamant au caini sau porci dresati, cei care cauta metale normal trebuie sa aibe un detector de metale, acum ca ce gasesc pe camp aia nu au de unde sa stie... ei cauta metale, fie o potcoava sau un cartus si din nefericire mai da si peste Comori pe care vi le aduc voua la Muzeu ! Speram ca noul Prim Ministru care trebuie sa fie de la PSD sa abroge aceasta asa zisa ORDONANTA care de fapt este inca o noua pata pe obrazul romaniei. RUSINE SA VA FIE IAR RAUTATEA SA CADA PE CAPETELE VOASTRE CA SIGUR DUMNEZEU NU VA IARTA ASA CUM NU II IARTA PE TOTI PACATOSII...

http://www.cultura.ro/proiect-oug-modificare-si-completare-og-nr-432000-


Musafir

#124

2016-12-15 10:00

Proiect OUG | modificare și completare O.G. nr. 43/2000 | protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național


9 Decembrie 2016

Musafir

#125

2017-01-25 11:23

Deja a inceput sabotarea detectiei de metale din Romania... cine doreste sa vada unde sunt siturile pe harta romaniei sa nu intre din gresala in ele cu detectorul... nu mai poate intra pe Server Cimec...
http://map.cimec.ro/Mapserver/