Detectia de metale in Romania - Apel la echilibru si colaborare


Musafir

/ #119

2016-11-01 22:22

Dar cine este Florian Matei-Popescu care este de parere ca Detectoristii sunt "un rau" pentru istoria tari.


Florian Matei-Popescu-angajat la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" Bucuresti: Este posibil sa nu fi fost descoperite niciodata, dar cea mai buna forma de protectie a patrimoniului arheologic e ca el sa ramana in pamant. Pentru ca daca nu spune o poveste, sunt doar niste bijuterii frumoase care incanta ochiul si atata tot."

Florian Matei-Popescu este Consilier la Cabinetul Ministrului Culturii. Facut de Vlad Alexandrescu si ramas pe functie si sub Corina Suteu.
Angajat la Istitutul de Arheologie "Vasile Parvan" pe functia de Cercetator stintific III.
Iar sotia lui este Referent la Guvernul romaniei - Cancelaria Primului Ministru - Dacian Ciolos.

Deci, Dacian ciolos este numit Prim Ministru si il aduce pe Vlad Alexandrescu ca Ministru al Culturii, ministru care il face Consilier personal pe Florian Matei-Popescu, iar sotia lui Matei-Popescu este Referentul lui Dacian Ciolos.
Exact ca pe vremea comunistilor cand toti erau o "familie".

Din pacate toti fac o propaganda anti detectie pentru a nu mai fi deranjati atunci cand inventeaza povesti cum ar fi POVESTEA MATRITEI DACICE DE LA SARMIZEGETUSA REGIA care de fapt nu se stie inca, unde si de cine a fost descoperita... Poate SRI intra pe fir si va face lumina atat despre provenienta matritei dar si "interesul" obsedant ca detectia autorizata sa dispara desi a dovedit ca este un adevarat ajutor pentru istoria si artefactele romaniei !