PASTRAREA SI CONSOLIDAREA ISTORIEI CA DISCIPLINA LA GIMNAZIU


Musafir

#1

2016-02-10 08:02

Un popor care isi uita istoria, risca sa o repete.

Musafir

#2

2016-02-10 11:42

Fara istorie nu exista continuitate si nici identitate.

Musafir

#3

2016-02-11 06:48

Un neam fara istorie ,e ca un copil ce nu isi cunoaste parintii....de ce se vrea, cu buna stiinta, ca aceasta natie,care a fost "stavilarul" Europei,in fata atator valuri de cotropitori, sa nu isi mai cunoasca trecutul glorios, inaintasii viteji, cu ale caror legende am crescut,ne-am mandrit???Pai,eram in clasa a patra,cind faceam istoria patriei,iar dl invatator de atunci,dl Vlaicu care nu mai traieste,ne facuse un panou cu pliculete lipite cu datele istorice...iar...oricare elev care era ascultat,musai trecea pe la acest panou...iar dl invatator,punea indicatorul pe sarite pe diverse date istorice...si era cea mai mare rusine sa incurci ceva.....era chiar un motiv de mandrie....sa le stii pe toate cu ochii inchisi....asa am invatat eu istorie,iar,nu stiu daca am avut vreo nota de 9 de-a lungul scolii....numai 10....era materia mea de suflet.....
LarisaL

#4 NU!

2016-02-11 11:00

Ce istorie ?? Ati vazut macar un manual de istorie si un caiet unui elev de gimnaziu/liceu? 10 pg in 3 ore,de tocit,pentru nimic!! Nu semnati pentru robotizarea copiilor!


Musafir

#5

2016-02-12 11:56

Pentru ca istoria este fascinanta, pentru ca este povestea nostra si altor miliarde de oameni, pentru ca este cel mai bun instrument de a invata din greselile altora, a compara strategii altora cat si a intelege mai bine oamenii, pentru ca istoria a influentat tot ce am devenit.
Liviu Iancu

#6 Re: NU!

2016-02-12 12:31

#4: LarisaL - NU! 

 Consider ca gresiti prin comentariul dvs. Si noi ne desolidarizam de actuala maniera de predare a istoriei si, de altfel, chiar solicitam in petitia noastra sa modificam programa atat in privinta continuturilor, dar mai ales in privinta metodelor si tehnicilor de predare, astfel incat aspecte precum cel semnalat de dvs. sa nu mai fie de actualitate in cativa ani.

Matei Oana

#7 Re: NU!

2016-02-12 12:33

#4: LarisaL - NU! 

 Istoria nu trebuie tocita ci înțeleasă, pe principiu cauza - efect! Doar daca nu o înțelegi, ai sa o tocesti! Trebuie sa te transpui in conținutul istoric pe care il citești , precum o faci intr-o poveste când esti mic! Un robot nu se poate bucura de asa ceva! Ajuta la imaginație, logica, cultura generală si ce e cel mai important remarcarea greșelilor si nerepetarea lor! Lucruri care sunt importante in dezvoltarea copilului! Esti un robot daca nu ai istorie!!!!! 


Musafir

#8

2016-02-12 15:59

Am semnat această petitie deoarece sunt de părere că istoria este o disciplină esenţială în formarea tinerei generaţii, care trebuie să fie conştientă de propria identitate.