Schimbarea imnului national &denumirea ţării din România in DACIA


Musafir

#126

2015-10-28 20:52

am semnat...din convingere

Musafir

#127

2015-11-24 18:52

Imi place ideia mai alees ca avem origini snatoase, dacii fiind un popor de oameni cinstiti, harnici, curajosi si cu multa dragoste de tara si neam....poate cu aceasta ocazie reprezentantii nostri politici isi vor remainti sau vor reciti istoria neamului nostru sa se trezeasca odata si sa realizeze ca sunt reprezentantii poporului si nu al propriilor interese.


Musafir

#128

2015-11-24 19:53

Sincer ma simt extrem de bine sa vad în sfârșit ca totuși cineva încearcă sa scoată adevărul la iveală. Dacia este a noastră și sunt foarte convins ca asa trebuie sa ne numim suntem un popor puternic ne strica doar numele România. P.S. Sunt alături de frații mei Daci.

Musafir

#129

2015-11-24 21:06

Vreau o altfel de tara!nu o conjunctura.........

Musafir

#130

2015-11-25 07:49

Niciodata nu m-am considerat ca urmas al lui Traian.In copilarie am colindat,Craciunul nu este Santa Klaus.Tot timpul am fost curios de a-mi cunoaste trecutul,la scoala simteam ca lipseste ceva.

Musafir

#131

2015-11-25 10:32

Noi am fost si suntem DACI!

Musafir

#132

2015-11-25 12:24

Nu e o schimbare,ci o REVENIRE,la numele originar!!!

Musafir

#133

2015-11-25 19:11

Noua Ordine Mondiala versus Meritocratie !
Meritocratia inseamna democratie participativa, directa si guvern format din specialisti de inalta moralitate si adevarati patrioti, selectati prin teste si concursuri !!!
https://www.youtube.com/watch?v=KWvvDaQYD1I FARA PARTIDE SI FARA POLITICIENI !!!
INFORMEAZA-TE !!!
Site oficial: www.meritocratia.ro
Youtube oficial: www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos
Pagina de facebook oficiala: www.facebook.com/Meritocratia.ro/

!!! Poti alege sa nu iti pese de realitate dar nu poti fugi de consecintele ei !!!
Inainte de a comenta aiurea citeste >> Meritocratia si Meritocratismul si Constitutia Meritocrata.
"Cea mai mare pedeapsa pentru cei neinteresati de politica este aceea ca vor fi inevitabil condusi de cei foarte interesati de politica" -Arnold J.Toynbee, istoric englez
Cristina

#134 Re:

2015-11-27 07:11

#9: -  

 Ortodoxia nu este o religie,este o stare...Atentie marita la ceea ce afirmatiCELSUS (sec. II d. Chr): Creștinii repetă ritualurile din religia lui Zalmoxis

Asemănările dintre Zalmoxis și Iisus

Unul dintre lucrurile surprinzătoare ale antichității este creștinarea relativ ușoară a geto-dacilor… Dacă în multe țări creștinarea s-a făcut cu sabia, aici, pe teritoriul vechii Dacii, mesajul lui Iisus a pătruns fără să întâmpine prea multă rezistență, fiind îmbrățișat de autohtoni, care au combinat noul mesaj cu tradițiile proprii – tradiții anterioare creștinismului, păstrate până astăzi.

De ce s-a petrecut acest lucru?

Dacă facem o comparație între Iisus și Zalmoxis, vom găsi câteva similitudini surprinzătoare care explică acceptarea creștinismului ca pe un fel de continuare a religiei zalmoxiene.

În acest sens, istoricul Dan Oltean ne spune următoarele: “Similitudinile dintre religia lui Zalmoxis și cea a lui Iisus au fost sesizate de primii creștini, dar și de mulți autori “păgâni” care au combătut religia lui Iisus. În secolul al II-lea d. Chr., un autor “păgân”, Celsus, a scris că primii creștini nu fac altceva decât să repete ritualurile din religia lui Zalmoxis:  “. . . fiindcă cinstesc pe cel prins și mort . . . ați făcut la fel ca și geții care cinstesc pe Zalmoxis . . .”(cf. Origene, Contra Celsus, 3, 34). Alte asemănări dintre religia lui Zalmoxis și cea a lui Iisus, legate de ritualuri și de înviere au fost surprinse de Clement din Alexandria, Sf. Hippolytus, Ioan Chrysostomul, Sfântul Grigore din Nazianze, dar și de mulți alți autori patristici.” (Dan Oltean – Religia Dacilor, pag 51.cautati cartea pe net,nu-mi accepta caracterele...)

Dintre toate asemănările semnalate de antici, două sunt cu adevărat remarcabile…

1. În primul rând, este vorba despre învingerea morții și înviere, un traseu inițiatic foarte asemănător în cazul celor două mari spirite. Dacă în cazul lui Iisus, odată cu moartea prin crucificare, urmează coborârea în infern, pentru 3 zile, și triumful asupra răului și a morții, iar apoi învierea, în a patra zi…, în cazul lui Zalmoxis, procesul durează 3 ani, iar revenirea se face în al patrulea.

“…Se făcu nevăzut din mijlocul tracilor, coborând în adâncul încăperilor subterane.(…) Tracii fură cuprinși de părere de rău după el și-l jeliră ca pe un mort. În al patrulea an se ivi însă iarăși în fața tracilor și așa făcu să creadă în toate spusele lui.” (Herodot, Istorii)

Practic, după acest eveniment al revenirii din lumea subpământeană, cei doi generează reforma spirituală care a dus la nașterea creștinismului și a zalmoxianismului.

2. Atât Creștinismul, cât și Zalmoxianismul au ca doctrină principală nemurirea sufletului. Sufletul, eliberat din trupul de carne, dacă a avut o viață pământeană merituoasă, ajunge într-o lume fericită, pentru totdeauna.

Din aceste motive, dar și din altele, Mircea Eliade spunea în cartea De laZalmoxis la Gengis-Han (pag. 80) că: “Toate aspectele religiei lui Zalmoxis – escatologie, terapeutică, theurgie, etc., încurajau apropierea de creștinism”, iar D. Drăghicescu în lucrarea Din psihologia poporului român (pag. 283) subliniază că: “Esențialul religiei lui Christos se găsea deja în religia dacilor.”

Cu siguranță că răspândirea creștinismului la nordul Dunării, în spațiul geto-dacilor liberi, a fost influențată și de faptul că cei doi împărați romani care au deschis calea oficializării religiei creștine în Imperiul Roman au fost DACUL Galerius și TRACUL Constantin cel Mare, doi împărați  cu o origine etnică care nu avea cum să nu le fie cunoscută și geto-dacilor nor-dunăreni…

Astăzi, deși poartă o haină creștină, încă putem să fim parte la foarte multe sărbători populare, moștenite de la geto-daci, o dovadă a faptului că religia străveche Zalmoxiană a conviețuit cu Creștinismul și a supraviețuit într-un anumit fel până acum.

Tocmai de aceea, trebuie să ne conservăm tradițiile și identitea pentru că aici sunt înscrise codurile unor taine străvechi, ale căror mesaje rămâne să le redescoperim…

Daniel Roxin

 


Musafir

#135

2015-11-28 16:34

Vreau ca Dacia sa nu mai fie o colonie de masoni și nici de vânzare,vreau o Dacie liberă!

Musafir

#136

2015-12-01 14:25

Nu am nici cea mai mica legatura cu Roma si cu sangele de roman....

Musafir

#137

2015-12-01 20:56

Pentru respectarea adevărului istoric! Multe popoare din Europa au preluat de la noi cuvinte, cultură, scriere. Și de pe alte continente.

Musafir

#138

2015-12-09 20:23

Mi-ar placea sa nu ne mai confunde nimeni cu romii.
Nu-mi place imnul.
Nu suntem romani

Musafir

#139

2015-12-21 14:18

Trebuie sa ne readucem radacinile in prima linie,pentru ca prea mult am dormit!!

Musafir

#140

2015-12-21 19:59

Doresc si vreau aceasta schimbare de foarte mult timp ,sa speram ca se va si intimpla /cu toate ca cei ce ne conduc nu dau importanta sau nu vor .
Nelu

#141 Dacia

2015-12-22 09:43

Noi nu ne-am pierdut identitatea, cu toate vitregiile care au trecut peste noi. Am aceptat crestinismul pentru ca se apropia foarte mult cu invataturile lui Zamolxe pentru poporul sau. Am fost toleranti si uneori umili pentru ca am respectat invataturile primite iar Dumnezeu ne-a dat incredere si speranta. Adevarata istorie a neamului nostru este cunoscuta de mai marii lumii, iar cea mai mare parte a documentelor despre originea si istoria noastra este la Vatican. Oare de ce papa Paul, a spus despre acest spatiu numit vremelnic Romania ca este gradina Maicii Domnului ?. Dacii liberi sunt si astazi, iar documentele descoperite ulterior confirma existenta lor pe acest teritoriu. Ca exemplu, uitati-va la in nordul tarii in tara Oasului si a Maramuresului cu obiceiuri si traditii transmise prin viu grai si veti gasi,  inclusiv in dansurile si portul lor spiritul dacilor. Ma bucur ca incepem sa ne cautam adevarata identitate si cred ca intr-o zi adevarul va triunmfa si vom privi viitorul cu incrdere si demnitate.  

 

 


Musafir

#142

2016-01-19 18:25

Pentru ca m-am nascut pe pamantul sfant numit DACIA
sunt dac nu italian !

#143 Re:

2016-01-25 20:27

#43: -  

 e claaar ! tu esti italian ! poate ne duci la o pizza !


Musafir

#144

2016-01-25 20:58

Am semnat aceasta petitie pentru ca m-am saturat sa ne batjocureasca tot "globul pamantesc", necunoscandu-ne istoria.

Musafir

#145

2016-01-26 01:43

Am semnat petitia din motive pur personale,cred eu. De copil am avut o nelămurire şi parcă explicaţiile din şcoala adinceau această nelămurire legată de numele ţării , al poporului si al strămoşilor noştri.

Musafir

#146

2016-01-26 06:04

De la zi la zi sunt mult mai nervos pe insistentele acestor criminali din fruntea țării noastre ce au ca scop distrugerea noastră a unicului popor făurit de Zamolxe tatăl nostru suprem. Trebuie să facem foarte urgent ceva, să distrugem aceasta haita de criminali ai poporului nostru, sa schimbă numele țării la adevarata origine "Dacia", sa schimbam si imnul de stat care ne aduce numai necaz atata vreme cat noi slavim in cant pe primul criminal si jefuitor al acestui pamant si anume pe Traian ( unul din cei mai mari bulangii ai lumii antice si armata lui poponari).

Musafir

#147

2016-01-26 07:00

Suntem DACI

Musafir

#148

2016-01-26 08:44

Am semnat aceasta petitie, intrucat, este justificata si necesara.

Musafir

#149

2016-01-26 13:18

SUNT UN URMAS AL BRAVILOR LUPI DACICI SI VREU SA MI SE SPUNA " DACUL SORIN",IAR TARA MEA SA SE NUMEASCA DACIA ! ASA SIMT EU CA ESTE BINE SI NORMAL PT. URMASII DACILOR!

Musafir

#150

2016-01-30 16:12

Din constiinta de apartenenta la neamul romanesc descendent din daci si din credinta in Hristos si ortodoxie trebuie marturisit cu demnitate si curaj adevarul in orice timp si loc.