Referendum limitare privilegii parlamentari

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Referendum limitare privilegii parlamentari

Musafir

2015-11-24 08:37

Este foarte corecta!M.S.

Musafir

2015-11-24 09:47

Pentru ca sunt de acord sa se limiteze avantajele acestor nerusinati.

Musafir

#1228 Re:

2015-11-24 10:32

#13: -  

Nu ne comparati cu Germania care este stat federal, are mai multe adunari.

Musafir

2015-11-24 10:42

Jos cu hotia cu mita ,cu nepotismele,cu privilegiile parlamentarilor,referendumul facut sa fie luat in serios.Mai putini consilieri,secretari subsecretari de stat care sunt platiti din banul public si care nu-si fac datoria.Justitia sa fie mai severa si sa nu mai fie amanari la procese pana la Calendrele Grecesti.Un caz sa fie rezolvat in maxim 3 ani,nu mai mult.Statul sa recupereze prejudiciul in max.3 luni de la pronuntarea sentintei.

Musafir

2015-11-24 10:58

MULTUMESC SI MULT NOROC IN A REUSI.

Musafir

2015-11-24 11:27

Politica sa nu fie o meserie.

Musafir

2015-11-24 12:04

Muncesc platesc dari si la sfarsit de luna ma uit cu ce raman, m-am saturat sa platesc ca altii sa beneficieze de tot felul de privilegii etc etc etc

Musafir

2015-11-24 12:15

pentru a fii mai bine acestei natiuni

Musafir

2015-11-24 13:56

Am semnat petitia datorita inapoierii noastre, ca tara, fata de restul europei !!! Sunt multe de spus !!! Cum iesiti din tara, va convingeti !!! De 25 de ani suntem in regres. Trebuiesc luate masuri urgenteee !!!

Musafir

2015-11-24 14:00

DRAGI SI IUBITI ROMANI,
dupa cum bine stiti, exista un proverb drag noua, si uzitat in aceasta perioada a anului: "Toamna, se numara bobocii". Mdaa, plecand de la aceasta, va fac o confidenta - suntem in noiembrie 2015, ne-am SEMITREZIT!, oare?!, poate?!, si vreau sa sper, ca NATIE!, ca OAMENI DE TOATE PROFESIILE, CE SUNTEM!!!, intr-o secunda, la sfarsit de octombire, deci intr-o toamna, anotimp bogat, auriu si drag inimilor noastre.
De aici am plecat, crezand si sperand, ca in sfarsit razele soarelui de octombrie/noiembrie va lumina mintea, constiintele si deciziile celor ce au fost alesi sa o faca pentru noi toti!
TRIST si ADEVARAT, in egala masura!!!
Nici gand sa se schimbe ceva, din contra, umblam tot cu smecherii si minciuni, precum colindatorii cu URSUL, CAPRA, PLUGUSORUL, STEAUA....
Acesta este motivul pentru care, m-am mobilizat, si am semnat, petitia in cauza.
Doamne ajuta!

Musafir

2015-11-24 14:04

Am semnat aceasta petitie pentru ca m-am saturat de acesti demnitari nesimtiti care nu se gandesc decat la ei.Este normal ,,dat fiind faptul ca sunt trimisi acolo de noi,in slujba noastra,ca atunci cand fac asemenea propuneri sa ne intrebe si pe noi.

Musafir

2015-11-24 14:34

Ne avand nici o putere pentru ai trimite pe scaunul electric
..sper sa se ajunga la masuri prin care nu vor mai avea acces in parlament LICHELELE,NEMERNICII,COCALARII SI ALTE OTREPE TUPEISTE.

Musafir

2015-11-24 16:50

Finca este o mare hotie in Romania si trebuie sa o stopam.

Musafir

2015-11-24 16:52

Lipsa de interes a alesilor fata de alegator.
CIVIL 1942
Musafir

2015-11-24 17:19

As dori ca Parlamentul sa fie pe primul loc in topul institutiilor cu privire la incredere a populatiei. Deci nu biserica si nu armata, ci PARLAMENTUL.

Musafir

2015-11-24 17:21

m-am saturat sa fiu bataia de joc a unor penali de 2 bani

Musafir

2015-11-24 20:19

As dori sa se completeze petitia cu "iterzicerea TRASEISMULUI POLITIC" !Nu mi se pare corect ca un parlamentar sa fie ales pe lista unui partid si ,dupa ce a fost ales,el sa treaca la alt partid sau in alt grup,tradandu- si astfel si partidul si electoratul!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-11-24 20:30

Musafir

2015-11-24 21:16

Mai sper ca se vor indrepta lucrurile in aceasta tara!

Musafir

2015-11-24 21:30

Ne-am saturat de hoti, smecheri și tradatori
Cetățean cu atitudine civică

2015-11-25 00:03

Citesc o chestie propusă de tine (ma refer la petiționar)... "Referendum limitare privilegii parlamentari"

Cred că mai bine i-ai fi spus: "Cam așa aș vrea EU să limitez provilegiile parlamentarilor". Unele puncte sunt ok, dar la altele se vede că mai ai de citit/discutat/ascultat/analizat etc.

1. Cred că fiecare cetățean al acestei țări este de acord cu "eliminarea imunității parlamentarilor în fața justiției"...

2. "Reducerea numărului de parlamentari la 287"... Tu ce faci acum? Un nou referendum privind numărul de parlamentari... Pentru cultura ta generală, în cele mai multe democrații senatorul reprezintă un areal geografic, iar deputatul un anumit număr de locuitori. Altfel spus ar fi trebuit să propui ceva de genul 2 senatori/județ + 1 deputat la 100.000 de locuitori... SUA are 2 senatori/stat = 100... noi 171...

3. Pentru "modifica propriile drepturi bănești și materiale" ale parlamentarilor tu vrei sa faci un referendum? Știi cât costă un referendum?

4. Orice calcul salarial are ca bază venitul minim, nu cel mediu. Totuși, de ce doar 1,5 coeficient de multiplicare? Chiar tu spuneai că în Germania coeficientul e 2,44, iar în Suedia 2,8. Ți se pare ție 2580 de lei o sumă motivantă? Observ că propui referendum peste referendum...

5. Penalizarea absenței e un lucru logic într-o societate normală, dar chestia cu penalizarea neparticipării la vot, încalcă multe drepturi ale alesului... Dacă vine la servici, dar nu vrea să voteze (nici pro, nici contra) o lege, asta fiind forma lui de protest privind legea respetivă, tu îl penalizezi? Și de ce cu 5%/zi? Când lipsești de la servici ești penalizat cu 100% din drepturile salariale din acea zi...

6. Ai văzut cum arată o garsonieră în Stockholm? Eu am stat 3 luni în Stockholm (2 Ehrensvärdsgatan) într-o garsonieră de 52 mp. Ce suprafață au garsonierele în București? A! Deci vrem să lucreze ca ei, dar să le dăm condiții micșorate de 3 ori... Tipic românesc...

Birourile parlamentare teritoriale necesită o altă aborbare. În primul rând ar trebui să te gândești la funcționabilitate. Dacă rezolvi asta, celelalte vor decurge normal. Ai avea ceva împotrivă să dai 10.000 de lei unui birou parlamentar teritorial care funcționează impecabil?

E normal să justifice cheltuielile de transport. Exagerezi când afirmi despre cheltuielile privind mașina de serviciu și șoferul că sunt "un lux în condițiile din România"...

Reclami netransparența totală în privința cheltuielilor din banii publici pentru fiecare parlamentar și vrei "transparență". Totuși văd că petiția ta e plină de cifre privind sumele folosite de palamentari. De unde le ai? Dacă nu era transparență, le obținea cineva?

Pensia de 2146 de lei ți se pare "surprinzător de mare"? Începi să devii penibil... Ai luat în calcul veniturile salariale din afara perioadei de parlamentar? Știi ce pensii au medicii, personalul academic, persoanele care au avut funcții de conducere în instituții și intreprinderi mari, piloții și marinarii (fără apropo!), cadrele militare de la un anumit grad in sus, etc? Mă faci să cred că ești rupt de realitate...

7. Votul secret este o parte integrantă a legitimităţii procesului democratic. Curtea Constituţională a României a decis în 12 ianuarie 2012, în urma unor propuneri la fel de aberante ca cele propuse de tine, că renunţarea la caracterul secret al votării este contrară prevederilor constituţionale...

8. Pe lângă limitarea la maxim două mandate/parlamentar, eu aș adăuga, cu toate că nu e posibil (încă), în condițiile în care parlamentarii sunt tot bugetari, limitarea vârstei maxime la care să poată candida, respectiv maxim 61 de ani. Astfel, la 65 de ani ar ieși omul la pensie ca toți bugetarii. În unele domenii se aplică la funțiile de conducere mandatante...

9. Eliminarea "elitelor" comuniste trebuia făcută în anul 1990. Atunci era greu, acum e și mai greu. Mulți și-au "rezolvat" dosarele...

10. Trebuie reglementată emiterea de O.U. Asta se poate face și la nivelul guvernului limitând numărul de OU care pot fi date într-o anumită perioadă de timp (1/săptămână, 2-3/lună etc)...

11. Și eu sunt de acord cu micșorarea vacanței parlamentare, dar aceasta să fie făcută conform prevederilor codului muncii, respectiv minim 20 de zile lucrătoare + alte zile în funcție de prevederile legale. Oricum nu ajung la 3 luni...

12. Moralitatea lasă de dorit în astfel de cazuri. Întradevăr, un parlamentar condamnat, ar trebui nu doar să-și pirdă mandatul, ci și să nu mai aibe posibilitatea de a ocupa o funcție bugetară în cadrul statului român. Totodată, eu aș fi propus ca pentru fapte condamnabile petrecute în timpul mandatului, pedeapsa să fie maximă și multiplicată cu 3...

13. Prin ce propui la acest punct, îmi dau seama că nu știi ce-i un referendum (există o lege care prevede ce și cum la un referendum). Interesant e că pentru aproape orice, tu ceri unul... Apropo! Un referendum în România costă cca. 18-20 milioane de euro. Cam mult pentru cineva care folosește un sfert din punctele acestei petiții pentru a limita cheltuielile parlamentarilor...

14. Asta se face deja (chiar dacă degeaba)...

15. De ce să interzici afacerile cu statul ale unor parlamentari sau a rudeor acestora? Tot vor găsi ei o metodă să se implice în astfel de afaceri. Hai să facem licitațiile transparente și se vor elimina singuri...

16. Alte state o practică, deci nu s-ar crea un precedent...

Am luat punct cu punct petiția TA. Ai depus-o acum un an și ți-au semnat-o 11 mii de persoane. Extrem de puțini având în vedere interesul pentru așa ceva. Dacă te întrebi de ce, unele răspunsuri le ai mai sus... Ceri profesionalism, dar tu nu poți să-l oferi. Sper să nu ajungi prin vreo comisie din Parlamentul României...

Musafir

2015-11-25 04:43

Pentru ca este absolut necesara limitarea numarului de parlamentari. Aceasta categorie socio profesionala care sunt alfa si omega in tara noastra, trebuie sa-si revina din somnolenta de care dau dovada, adica drepturi in totalitate, indatoriri minime sau de loc daca se poate.

Musafir

2015-11-25 06:33

Parlamentarii nu trebuie sa fie mai presus de lege. A fi parlamentar nu este o virtute ci, o onoare, asadar, trebuie sa fie "curati" si sa "munceasca" pentru "bunastare in democratie" , nu pentru imbogatire!

Musafir

2015-11-25 06:57

Sunt total de acord cu punctele enuntate in petitie si vreau ca in parlament sa intre doar cei care vor sa faca ceva pentru semeni si pentru tara lor cu demnitate si bun simt

Musafir

2015-11-25 07:04

Era necesara din 1989.
Niciodata nu e prea tarziu sa incercam