Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3076 domnului care crede că religia îndobitocește și ateismul deșteptățește

2015-02-13 19:31

trăim cumva în STATUL ASUR ROMÂNIA?


Musafir

#3077

2015-02-14 10:19

doresc sa ramina aceasta ora minunata pt. care altii s-au sacrificat,nu trebuie sa unitam ca adevaratii oameni de cultura . de stiinta din medicina si din alte domenii importante au la baza formarii lor adevarate valori religios morale.

Musafir

#3078

2015-02-17 10:48

Imi place religia !

Musafir

#3079

2015-02-17 10:50

Imi place religia ! 


Musafir

#3080

2015-02-18 12:05

Oare ne dorim niste generatii viitoare fara Dumnezeu? Ganditi de o mie de ori inainte de a exclude religia din viata de elev a copilului dumneavoastra.Mucenicii si-au dat viata pt. libertatea crestinismului si noi ce facem? Nu ni se cere viata, ni se cere sa fim crestini adevarati, sa meritam numele de crestin.
ortodox

#3081

2015-02-18 19:14

asa incepe persecutia creştiniilor ortodocşilor.

Am fost vanduti. De cine?

Chiar de cei care ar trebui sa ne apere. Am fost vanduti de Biserica Ortodoxa Romana. A vazut cineva o luare de pozitie din partea acesteia ? ... 

"Cineva spunea că vremea pe care noi o trăim acum se aseamana cu un navod de peşti care deja a intrat pe sub un banc de pesti si este tras in sus de pescari.

Multi “pesti” stau inca linistiti pentru ca inca navodul nu a fost scos din apa, dar in curand va iesi din apa, cu peşti cu tot."

 

Maria

#3082 Religia in scoala

2015-02-19 08:38

De ce vreti sa ramana religia materie obligatorie in scoli? Aveti copii? I-ati intrebat ce fac in ora de religie? Fiul meu are 10 ani si la ora de religie le vorbeste de pacatele Biancai Dragusanu. Le spune ca atunci cand se lovesc sau au accidente Dumnezeu ii pedepseste pentru ca au fost rai. Cand a avut loc accidentul aviatic din muntii Apuseni le-a spus ca cei 2, pilotul si studenta, au murit pentru ca aveau pacate. In schimb nu le-a povestit niciodata viata Sfantului Nicolae sau a Sfintilor Constantin si Elena sau a oricarui altul din credinta ortodoxa. Credeti ca astfel de discutii le sunt necesare si obligatorii copiilor nostri?


Musafir

#3083

2015-02-19 08:44

Desi fac parte din generatia care nu a studiat religia in scoala, educatia primita de la bunici si parinti m-au adus linga invataturile religioase. Am avut si sansa ca, la biserica Sf. Visarion, sa intilnesc preoti deosebiti ca parintele Mihai Dimoftache, parintele Grigore Vicol si parintele Nicolaie Buga, care cu har, intelepciune si dragoste au stiut sa sadeasca credinta in sufletul meu, apoi al copiilor mei.Intilnirea cu ei si prin ei cu Dumnezeu, este cel mai mare cistig al vietii mele.Recomand ca, daca se doreste reintroducerea religiei in scoli, sa fie alesi cu grija profesorii din rindul preotilor practicanti.

Musafir

#3084 Re: Religia in scoala

2015-02-19 09:11

#3082: Maria - Religia in scoala 

 Cred ca poti sa sesizezi Patriarhiei si scolii aceste lucruri, Maria.

Poti astfel sa beneficiezi de un profesor care chiar face aceste lucruri.

Copiii mei au la scoala un astfel de profesor. In plus daca la fizica nu au facut nimic 3 ani nu inseamna ca am militat sa se scoata fizica din scoli. Chiar daca ar fi fost obtional. As fi militat pentru corectarea orei.

Cu drag


Musafir

#3085

2015-02-19 11:47

măi oameni buni religia nu face nimic rău la nimeni   are rolul de a transmite generațiilor viitoare credința creștină tradițiile obiceiurile străbunilor noștri,spiritualitatea românească , valorile creștine umaniste bazate pe iubirea aproapelui . ce este rău în asta? elevii trebuie responsabilizați să își însușească credința din inițiativa lor  prin voința lor și să o transmită mai departe generațiilor viitoare copiilor lor. ce este rău în asta?

o să ajungem să demolăm și Muzeul satului dacă o vor vrea unii parlamentari sau buzoieni sau asureni?

societatea de mâine se formează din elevii de azi. ce societate vrem să avem în viitor absolut atee? fără tradiții ,obiceiuri străbune? vrem doar societatea mc donald,s coca cola pizza?o societate fără tradiții fără spiritualitate fără istorie fără trecut fără rădăcini?o societate de consum? asta vrem sau asta vor să facă din noi marile companii cosmopolite?


Musafir

#3086

2015-02-19 12:05

când afirmi că un profesor debitează tâmpenii în fața copiilor nu trebuie să generalizezi și să spui că toți profesorii sunt tâmpiți și vorbesc tâmpenii în fața copiilor. dacă un șofer face un accident înseamnă că toți șoferii fac accidente?


Musafir

#3087 Re: Religia in scoala

2015-02-19 12:35

#3082: Maria - Religia in scoala 

 Nu va suparati nu este adevarat ce spuneti copii invata povestiri foarte frumoase de Biblie.La copii place ora de religie."LASATI COPII SA VINE LA MINE"Asa spune si Biblia.Ora de religie nu este rea.Nu suntem in Comunism ca sa nu avem dreptul la ora de religie in scoala.

mina

#3088

2015-02-19 12:47

3082- de ce dezinformati ?

nici-n profesor nu s-ar preta sa vorbeasca despre Bianca Dragusanu, mai ales unor copii de 10 ani. Nu credeti ca exagerati...

Profesorul de religie, ca si ceilalti profesori preda elevilor dupa o programa bine stabilita. Au facut niste studii in domeniul teologiei (liceu, facultate, master).

Pentru a putea preda in scoala s-au pregatit si au dat examene atat din materia lor, cat si din domeniul didactic- titularizare, definitivat etc.

acesti oameni chiar au o cultura... si veniti dvs. si spuneti ca la ora de religie se dezbatea pacatele Biancai Dragusanu........

nu mai dezinformati.

 


Musafir

#3089

2015-02-19 13:36

Fratilor pentru ce s-a varsat atata sange de martir in anii comunismului? Oare nu ca noi sa fim azi liberi? Si ce inseamna sa fii liber? Inseamna oare sa inghitim toata mizeria Europei (homosexuali, pornografie, incest, pedofilie si multe altele) sau inseamna cumva sa faci caricaturi care mai de care mai murdare (chiar daca acestea sunt adresate musulmanilor)jignind astfel tot ceea ce are mai scump un popor; si-apoi intrebandu-te de ce esti atacat.Nu, categoric nu asta inseamna sa fim liberi.Si daca la ora de religie se invata despre iad (si cu siguranta nu doar despre asta) ce nu e in regula,pe cine deranjeaza? Oare nu cumva pe cei ce sunt mustrati permanent de glasul lui Dumnezeu? Fara religie vom ajunge asemeni celor de la Charlie Hebdo. Da orei de relie in scoli.

Musafir

#3090 Re:

2015-02-19 14:57

#31: Andrei -  

 Da, recunosc, sunt un dobitoc. Și chiar mai rău...  Dar asa dobitoc cum sunt, te iubesc și mă rog lui Dumnezeu să intinda El mâna către tine și să te ajute sa-L cunoști. Și atunci să vezi fericire!!!!!!!! 


Musafir

#3091

2015-02-19 19:02

ar trebui să mergi în paralel cu articolele de lege şi cu cele din Constituţie ca să dai mai multă greutate , dar şi argumentare.De asemenea este importantă religia în şcoli pentru fiecare confesiune în parte.Este aberant ceea ce se cere să predai istoria religiilor la gimnaziu când lor le este greu să reţină noţiuni simple.Cei ce au cerut acest lucru sunt departe de ceea ce se întâmplă cu adevărat în şcoli, ei nu ţin cont de particularităţile de vârstă.Iar dacă părinţii sunt ortodocşi, bunicii şi străbunicii lor au fost, acum dintr-o dată nu mai vor să îşi cunoască originile şi au nevoie de istoria religiilor? Oare ce îşi doresc cei ce le promovează?îndepărtarea lor de valorile spirituale,morale.alterarea propriei identităţi.Vor fi mult mai uşor de prins în plasă, momiţi cu un pumn de dolari sau mai ştiu eu ce facilităţi şi apoi vor deveni sclavi pe viaţă. Cum ar putea cineva să facă diferenţa între religii câtă vreme nu îşi cunoaşte propria religie?Iar Biserica prin preoţii ei nu se ocupă de nevoile de cunoaştere a elevului.îi dă sfânta împărtăşanie şi gata...Care este rolul profesorului dacă nu acela de a explica fiecare aspect în parte,nu de a face ceva din automatism sau pentru că aşa fac alţii.Iată rostul profesorului de a-l face pe copil să fie conştient de tot ce face la şcoală,biserică, în societate, de a-l determina să-şi iubească familia şi să-şi creeze o familie bazată pe respect reciproc ect.

Musafir

#3092

2015-02-19 20:14

Religia face parte din corpul comun al disciplinelor şcolare: fizica, chimia, matematica, biologia. De ce se discriminează disciplina religie? De ce nu se semnează pentru fiecare disciplină din corpul comun dacă se doreşte participarea la oră sau nu? Asta nu e discriminare la adresa celor care vor pe Dumnezeu în şcoli? Marii domnitori din istoria ţării acesteia au zidit Casă lui Dumnezeu ca să întărească credinţa neamului. Astăzi, grupările refractare şi-au dat seama că nu pot distruge neamul acesta decât dacă-l lasă fără ceea ce-l uneşte: credinţa şi valorile istorice, culturale şi religioase. Nu mai ţinem sărbătorile neamului, pentru care înaintaşii au plătit cu viaţa, în speranţa că noi cei de astăzi vom continua gândul lor, dar ţinem Black Friday (vinerea neagră), Halloween, Valentine`s Day. Mamele neamului acesta ţineau Dragobetele şi aveau copii şi soţi iubitori pe care-i respectau şi ascultau şi le ofereau ceea ce poate oferi o femeie BĂRBATULUI iubit. Astăzi, de Valentine`s Day ce se întâmplă? Nimic concret şi de lungă durată.

Musafir

#3093

2015-02-19 21:13

Ce aduce rau religia in scoala? Daca invataturile crestine intra in inima unui copil ce rau ii poate face? Cand va fi mare se va lumina singur.Va avea destul rau la iveala care sa-l detrmine sa caute. Cine cauta gaseste.

Musafir

#3094

2015-02-20 03:11

Doamne, ajuta-ne!

Musafir

#3095

2015-02-20 05:19

Doamne ajuta!

Musafir

#3096

2015-02-20 11:39

Este foarte important pentru copii sa cunoasca semnificatia unor evenimente religioase, sa stie cine este Isus Cristos si de ce a fost El trimis pe pamant.




Musafir

#3097 Re: #3081

2015-02-20 15:52

Cred că ești profesor de religie. Iar acum iti dai seama că încercările la care sunt supuși profesorii de religie sunt foarte mari, de nesuportat. Poate ești bărbat, ai făcut Teologia dar nu te-ai hirotonit. Ai început să predai și deși salariul este de mizerie măcar este ceva. Și dintr'odata simți că un război pe care nu l-ai provocat tu (ci niște frustrați) răstoarnă învățământul, la propriu și că BOR nu te sprijină. Ești sigur? Dar tu ai sprijinit Biserica sau când cineva dădea cu piatra in ea- și mai dă! ai protestat sau i-ai luat apărarea. Te-a durut pentru Ea ca trup al lui Hristos?
Dacă da, Dumnezeu să ne ajute pe toți să nu disperam ci să facem ce așteaptă Hristos de la noi.
Este doar o chestiune de timp ca și creștinii noștri să fie prigoniți.
Suntem pregătiți?

Musafir

#3098 biserica creștină: ”casă de toleranță”

2015-02-20 16:47

religia creștină îndobitocește prin promovarea smereniei și toleranței


Musafir

#3099

2015-02-20 16:49

smerenia: complex de vinovăție, lipsă de caracter și de discernământ, masochism moral (imoralitate), falsă modestie


Musafir

#3100

2015-02-20 16:52

”Masochismul moral este specific subiecților care nu se așteaptă ca cineva să le provoace o suferință, ci reușesc să o obțină din diverse circumstanțe de viață, dovedind astfel un fel de nevoie inconștientă de pedeapsă. Această formă de masochism poate să apară total desexualizată și să releve o pulsiune de autodistrugere, ea insăși strâns legată de pulsiunea morții.”

este descrierea perfectă a bolii celui pe care creștinii îl venerează