Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#2976 Re: #2951

2015-01-31 10:54

#2958: - #2951 

 Uitati-va si in ograda BOR-ului, va rog.


Musafir

#2977 Re: Re: Re:

2015-01-31 10:55

#2971: - Re: Re:  

 Cine v-a prostit ca nu aveti voie sa va trimiteti copilul la ora de religie?

RELIGIA NU A FOST SCOASA DIN SCOALA, CI A DEVENIT MATERIE OPTIONALA. AVETI DREPTUL SA VA INSCRIETI COPILUL LA O ORA DE RELIGIE SAPTAMANAL, DREPT GARANTAT DE CONSTITUTIE.


Musafir

#2978 Re: Re: Re:

2015-01-31 10:59

#2974: - Re: Re:  

 Nu e libera deloc. Nu se predau multe chestii importante, cum ar fi teoria evolutionista. Probabil e frica BOR-ului (care are relatii in guvern, aparent) ca elevii vor alege dovezile peste credinta.


Musafir

#2979 Re: Replica lui 2947

2015-01-31 11:04

#2962: - Replica lui 2947 

 "Dumnezeul vostru" e discriminare pura? Dar ce, e Dumnezeul meu? Va discriminez ca Dumnezeu nu e si al meu? In cel mai rau caz (care nu are logica) m-as discrimina pe mine insumi, nu pe dvs. Dar aparent orice cuvant spus de o persoana fara religie (sau de alta religie) e o insulta.

Si nu, nu m-ar deranja sa lucrez in zilele libere in care sun sarbatori religioase ortodoxe. Sunt oameni religiosi care lucreaza in aceste zile (ex. serviciile de urgente, spitalele care mai exista samd)

Unde nu mi-am asumat eu ce am spus? Imi pare rau daca ati interpretat ceva din ce am spus eu ca o insulta, dar nu aceasta a fost intentia.

Numai bine.


Musafir

#2980 Re:

2015-01-31 11:07

#2960: -  

 Romania este un stat laic, dar acest lucru nu se observa deloc. Nu a discriminat pe nimeni. Daca va simtiti discriminat, de ce nu sesizati acest lucru la CEDO (ca sa nu spuneti apoi ca va discrimineaza statul roman daca nu primiti avizul asteptat)? Probabil veti spune ca sunteti discriminat de Europa dupa raspunsul care ar putea veni de la CEDO.


Musafir

#2981

2015-01-31 13:26

România nu e un stat laic ci un stat unde trăiesc și credincioși și atei . ambii trebuie să își respecte punctele de vedere civilizat. nu trebuie să se dea legi împotriva unora și să fie  favorizați ceilalți . și religiosul și ateul au aceleași drepturi și egalități în România. în orice instituție trebuie respectat omul credincios sau nu. ce aveți cu icoanele ele nu sunt pentru atei sunt pentru creștini. precum și creștinii închid ochii când văd reviste porno la chioșc. există libertate păi respectați și libertățile celorlalți.  cei atei să nu mai vorbească contra religiei și creștinii să nu mai vorbească contra ateilor. fiecare e liber dar trebuie respectat. rușine să se dea legi contra credinței prin care se încalcă dreptul fundamental al omului de a crede liber în ce vrea. deci repet România nu e stat laic . vor ateii să îl facă laic să îl transforme prin legi abuzive contra celor ce au credințe religioase în stat laic.


Musafir

#2982

2015-01-31 13:28

eu sunt o persoană religioasă și nu e treaba nimănui să îmi interzică să cred cum îmi spune conștiința mea. în școală pe stradă oriunde în România am acest drept. cine îmi interzice în vreun fel acest drept face un abuz și încalcă constituția care spune că cetățenii sunt egali au drepturi egale indiferent de convingerile religioase.


Musafir

#2983

2015-01-31 13:34

eu nu am nimic cu ateii dar să mă lase se cred în ce vreau eu . să mă lase în pace . spațiul public aparține tuturor . cel privat e personal. credința este obligatoriu să fie și în spațiul public din principiul libertății. sunt liber să vorbesc ce cred în spațiul public . problema este să nu deranjez . nu voi vorbi în prezența ateilor. dar în prezența celor ce au aceleași convingeri și credințe ca și mine avem libertatea aceasta garantată prin constituție. în spațiul școlii e libertatea de a vorbi despre Dumnezeu .

pot și eu spune că la orele de filozofie se îndoctrinează cu idei ateiste împotriva convingerilor mele religioase și se face un abuz asupra mea și pot da în judecată profesorii de filozofie pentru că mă obligă să asist la ideile lui ateiste.


Musafir

#2984

2015-01-31 13:38

constituția garantează credința liberă a fiecărui om libertatea lui de gândire . deci și pe atei și pe religioși. drepturile sunt egale. nu poate constituția să pună pe unii să facă ceva și pe alții nu. pe unii să facă cerere și pe alții nu că este discriminare.


Musafir

#2985 Re: Re: Re: Re:

2015-01-31 13:46

#2978: - Re: Re: Re:  

 explică matale teoria asta că pisicile nasc porci și  maimuțele nasc oameni și te cred.


Musafir

#2986

2015-01-31 13:49

și ce atâtea discuții contradictorii dacă îmi respecți credința mă lași în pace. e dreptul meu. de ce nu mă lași și tot te iei de mine dacă cred dacă aplic ce cred sau nu e treaba mea ,sunt liber . vezi-ți de ateismul tău. eu nu am treabă cu tine .


Musafir

#2987

2015-01-31 13:55

oricum religia nu se face la nici o cerere.iar este o gargară a presei și inducere în eroare a oamenilor. li se inoculează.

cine e ortodox vine la religie pur și simplu. și cine nu,nu vine și  se lasă influențat de propaganda asta anti religie care este anticonstituțională pentru că atacă credința unor oameni . este un abuz al ateilor față de creștini. păcat că se inițiază astfel de idei anticonstituționale de deputați. ar trebui să existe un respect al ideilor lor și al oamenilor garantat de constituție și ar dispărea discuțiile astea contradictorii .


Musafir

#2988 Replica # 2980

2015-01-31 13:57

De ce nu luam exemplul unor tari, ca Spania, Marea Britanie? De ce luam doar ce e rau din Europa? Stiu exact ca in aceste tari, deoarece am rude acolo, elevii care vor sa participe la ora de religie nu trebuie sa depuna cerere, ci doar cei care nu vor sa participe (de exemplu copiii romani se retrag deoarece nu vor sa studieze despre cultul catolic), In Spania nici nu se pune problema ca odraslele spaniolilor sa nu studieze religia catolica, desi ei s-au indepartat de Biserica, insa, sunt destul de deschisi la minte, incat sa faca diferenta intre Biserica si educatia religioasa, care completeaza cultura unui om. Iar in Scotia se face Istoria religiilor obligatoriu!! Sa-i schimbe Ministerul Educatiei denumirea, ca sa nu masi aveti ceva de obiectat. Acum ati inteles de ce am avea sanse la CEDO?   

E clar ca aveti ceva impotriva credintei ortodoxe. Nu intelegeti ca nu vrem sa devina optional, pentru ca se urmareste marginalizarea acestei discipline, si in cele din urma scoaterea ei din scoala? Ca asa-i elevul, daca e prima sau ultima ora, nu mai vine, din comoditate, desi stie ca este importanta pentru suflet! Asa cum se intampla cu analizele medicale, pana nu sunt obligatorii, majoritatea oamenilor nu si le fac.

La noi totul e pe dos, gandire ingusta, logic nu era sa faca cerere cei care erau mai putini, de ce sa faca cei multi? Macar daca cei de la CCR, luau in seama problemele birocratice si ecologice, ca se consuma atata hartie si muncesc mai mult si in zadar secretarii scolilor, nu luau asemenea decizie!!! Am ajuns la concluzia ca sunt la mijloc interese meschine, ca ii doare pe ei in cot de drepturile oamenilor!!!


Musafir

#2989 Re: Re: Re: Re:

2015-01-31 13:59

#2975: elev - Re: Re: Re:  

 dacă judecați oameni nu îi respectați vă contraziceți. faceți un abuz asupra libertății lui de gândire,de acțiune  și alegere.  că cutare a făcut că cutare are că nu merită șamd unde e respectul?


Musafir

#2990

2015-01-31 14:07

curtea nu a decis că religia se face la cerere(asta o spune presa). ci a decis necostituționalitatea facerii cererii .


Musafir

#2991

2015-01-31 14:09

Fratilor, intelegeti de ce e important sa semnam cat mai multi aceasta petitie, faceti-o cunoscuta pe facebook, pe ce retele de socializare puteti, pentru ca mediul virtual e accesat de toata lumea. Ati vazut cum tinerii au reusit sa-l mediatizeze pe Klaus Iohanis, in mediul virtual si a fost ales presedintele tarii, de fapt, a fost cea mai de succes campanie electorala ( pe facebook). Poate reusim si noi prin aceasta petitie, daca devine cunoscuta in presa scrisa , la tv, nu mai avem decat un pas pana la izbanda! Indemnati toti cunoscutii, rudele sa semneze petitia!


Musafir

#2992 Re:

2015-02-01 11:43

#2990: -  

 Dar spune că cei care vor să facă religie trebuie să ceară aceasta. Vedeți paragraful 19 și 21 din decizia ccr.


Musafir

#2993 Re:

2015-02-01 12:02

#2991: -  

 In media nu prea este o veste bună asta, nici una vandabila.  Mai ales că din ce în ce mai  mulți din presă sunt atei care au misiune denigtarea religiei,  a credincioșilor,  a clericilor. Și asta cu directionare BOR.  

In schimb dacă vorbești despre alte lumi spirituale, de ex. religii sau filosofii asiatice, e ok. Dacă vorbești de bine spiritualitatea ortodoxa,  ești un prost.  

Așa că media nu va sprijini un demers absolut normal. 

Decizia ccr este in anumite  locuri alambicata. Ccr s' a lăsat furată de argumentatia lui Emil Moise, și prezintă ora de religie ca și cum acolo ar avea loc servicii religioase la care elevul este constrâns să participe. Nu se privește ca o oră în care se transmit informații. 


Musafir

#2994 Re:

2015-02-01 12:12

#2987: -  

 Toată nebunia asta a început de la intoleranta liber cugetatorilor,  care nu pot suporta nici cuvântul Dumnezeu. Ei au început lupta sub pretextul libertății de conștiință. 

Pe același drept constituțional și eu pot să invoc libertatea de conștiință atunci când idei filozofice sau interpretări ale unor evenimente istorice mă deranjează.

De ce nu pot să îmi exprim opțiunea de a le face?

De ce sunt obligat să le fac? De ce nu se face cerere și pentru aceste materii? 

 


Musafir

#2995 Re: #2951

2015-02-01 12:25

#2958: - #2951 

 Dacă în sanatate, justiție,  școală etc. sunt oameni corupti înseamnă că nu mai avem nevoie de PRESTAȚII MEDICALE,  De DREPTATE sau de EDUCAȚIE?  EU CA PACIENT, CA RECLAMANT LA TRIBUNAL SAU CA ELEV AM NEVOIE DE TOATE ACESTEA.

Iar dincolo de toate am nevoie de Dumnezeu. Și în Biserică îmi găsesc rostul.  Eu vreau ca preoții să fie sfinți,  iar eu să-i fac in orice condiții una cu pământul. 

Biserica însă nu se poate cunoaște decât din interior.  Un interior din care tu faci parte componenta

.


Musafir

#2996

2015-02-01 12:39

Decizia CCR este discriminatorie și ea creează o bază pentru o luptă absolut inutilă in scoli.  Profesorii de religie in primul rând sunt supuși unor lupte intestine in școală.  Iar decizia ccr duce la premizele eliminarii a unei mari părți a profesorilor de religie din școală. Pe când și alte materii. ..?

Apoi elevi și părinți sunt puși în situația de a opta. Și cum o opțiune aduce după sine anumite coagulării de o parte si de alta,  și discuții mai mult sau mai puțin principiale, s-a obținut ce s-a vrut.  Să se dezbine pentru a stăpâni. 

Pentru că scopul este ca ortodoxul să își piardă credința.  Și pentru că cei credincioși fac parte din Biserică,  ei și clerul sunt Biserica,  aceasta trebuie suprimata. Sau cel puțin glasul Ei trebuie să se audă cât mai puțin!


Musafir

#2997 Re: Re:

2015-02-01 13:13

#2992: - Re:  

 nu e menționat cuvântul cerere ci spune posibilitatea solicitării de către părinți sau elevul major care poate fi interpretată prin prezența din proprie inițiativă la oră adică nu din constrângere. 

părerea mea este că a pune pe cineva să facă cerere pentru a-și exercita un drept e neconstiuțional.

așteptăm punerea legii în acord cu decizia de parlament


Musafir

#2998 Re # 2995

2015-02-01 13:21

Aici nu e locul unor oameni bolnavi de ura!" Cum poti gandi asa,  citez din dumneata:" Eu vreau ca preoții să fie sfinți,  iar eu să-i fac in orice condiții una cu pământul. " Mi-e mila de tine, sa-ti dea Dumnezeu minte! Daca esti botezat si tu faci parte din Biserica!!


Musafir

#2999

2015-02-01 13:23

..............................


Musafir

#3000

2015-02-01 13:25

filozofia ar trebui să fie opțională pentru unii care nu aderă la ideile filozofice emise de profesorii de filozofie. faptul că e obligatorie este neconstituțional