Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1701

2014-11-26 16:06

sunt cadru didactic si cred ca e necesara.

Musafir

#1702

2014-11-26 16:09

M-am nascut, traiesc si voi muri Crestin Ortodox. Asa cum eu am fost educat de bunici si parinti fara posibilitatea unei educatii scolare datorate regimului comunist asa doresc sa-mi educ si eu nepotii dar si cu ajutorul scolii

Musafir

#1703

2014-11-26 16:34

Fara religie in scoli suntem pierduti.Abia intrasem pe un fagas normal si acum ce facem? Daramam to ce s-a consruit?
Călugării Ghelasie şi Felasie

#1704

2014-11-26 18:06

Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va apărea un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai bun ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă, motor ce respectă standardele Euro 666.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Conchita Wurst este fiica lui Arsenie Boca pentru că, la fel ca tatăl său, are barbă, cântă pe nas şi se îmbracă în rochii lungi şi negre.
► Arsenie Boca practica sporturi full-contact anąl cu Iustin Pârvu, Ilie Cleopa şi Arsenie Papacioc folosind mirul pe post de lubrifiant.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.


Musafir

#1705 Re: Re:

2014-11-26 18:25

#1693: - Re:  

 Cine te obligă să te duci la biserică?

Acolo te duci dacă vrei.

Zici că dai bani la preot. Dar cine ţi-a spus ţie că preotul nu e om, e sfânt sau zână, şi nu are nevoie de bani: în primul rând pentru întreţinerea bisericii, repictarea ei, icoane, veşminte, căldură, lumină, înnoirea obiectelor din biserică, etc, etc. Iar apoi circulă, mănâncă, există. Dacă ai merge pe la biserică, ai ştii, că de exemplu, la o biserică din Bucureşti, vin sute de oameni săptămânal pentru o pâine, un ban pentru ghiozdanul celor 5-6 copii care îi are, pentru medicamente, pentru săital, pentru ajutor pentru..., pentru ajutor pentru...

...Şi nu am spus încă nimic...

Iar dacă mai construieşti sau repari biserica este şi mai greu...

Ştiu preoţi care au făcut împrumuturi pentru a face biserici în zone sarace şi care nu avuseseră biserică pe distanţe mari. Şi şi-au pierdut casele, ei şi familiile lor...

Dar noi nu vedem asta!

I-aţi inventariat voi pe toţi oamenii şi ştiţi că nu au nevoie de biserici, drept pentru care n-ar mai trebuie construite ci dărâmate, iar preoţii, care le-au fost de multe ori sprijin şi mângâiere, după voi ar trebui alungaţi din societate.

Şi apoi, la doctor de ce dai bani, deşi are salariu?

Şi apropo de bani, pentru o nuntă cheltuieşti mii şi zeci de mii de lei (RON), dar când este vorba să dai câteva sute de lei cel mai adesea la o cununie, e foarte mult...

Poate ţigările pe care le fumezi într-o lună şi banii de distracţie dintr-o lună sunt de câteva ori mai mulţi...

DAR! din cauza Bisericii sărăceşti! 

Preoţii ar trebui să facă totul gratis...

REPET: nu te obligă nimeni să vii la biserică. Oricum nu crezi în ea.

DAR NU VORBI DESPRE LUCRURI PE CARE NU LE ŞTI!

 


Musafir

#1706 Re:

2014-11-26 18:31

#1704: Călugării Ghelasie şi Felasie -  

 ...Despre ce vorbeşti?

Ce sunt măgăriile acestea? Cu ele vă arătaţi superioritatea faţă de „habotnici”?

Să ştiţi că a avea ruşine este o calitate UMANĂ.

... Voi împrăştiaţi murdării, nu aduceţi lumină.

Ceea ce daţi, aceea veţi primi... 


Musafir

#1707

2014-11-26 18:46

Buna ziua

Doresc sa se faca religia in scoli pentru ca copiii invata si stiu sai respecte pe cei de langa ei.
Ionut

#1708 Re:

2014-11-26 18:51

#1707: -  

 Buna ziua

Ma-m nascut Ortodox si ortodox mor.


Musafir

#1709 Re: Re: Re: comentariu

2014-11-26 18:59

#1587: elev - Re: Re: comentariu 

    Eşti pe placul meu deoarece pari o persoană tânără cu sete de cunoaştere,ceea ce este foarte bine şi destul de rar întâlnit la tinerii zilelor noatre.

Îmi pare rău că nu-mi permite timpul să-ţi răspund  punctual la chestiunile aflate în discuţie....Mă ocup cu supravieţuirea în această ţară de la care aşteptam mai multe oportunităţi frumoase după revoluţia din 1989.

Eu mă gândesc la religie ca la o legătură autentică între om şi Dumnezeu,pe care consider că Ortodoxia ne-o oferă şi nu mă interesează prea mult cadrele parţializate oferite de oricare altă confesiune.

Când oamenii (mulţi din cei ce se declară ortodocşi) vor decide să-şi trăiască credinţa ortodoxă în esenţa ei (şi pentru asta trebuie să caute s-o cunoască),atunci vor deveni morali şi civilizaţi.Deocamdată suntem un popor de superficiali în ale credinţei,iar cei puţini care cunosc şi trăiesc frumos credinţa lor în Hristos sunt prea smeriţi ca să iasă în faţă... 


Musafir

#1710 Re: Re: Re:

2014-11-26 19:03

#1705: - Re: Re:  

 Serios? Compari preotii cu medicii? Vai de capu' tau! Habar nu ai cate cunostiinte iti trebuiesc pentru a fi medic (biochimie, anatomie, biofizica, fiziologie, farmacologie, genetica, microbiologie, virusologie etc). De alta data cand esti bolnav sau ranit sa mergi la preot sa iti spuna o rugaciune...sa vezi daca iti trece!

Ca sa intri la medicina ai nevoie de note mari la bac si nota mare la proba de admitere. 6 ani dureaza facultatea si apoi rezidentiatul 5 ani.

Si un preot ce invata? cateva carti  religioase pline de basme si misticism pe care si mamaia le poate citi si invata. De asta la teologie se intra cu note mici.

 


Musafir

#1711

2014-11-26 19:09

Toti puturosii cu note mici si avizi dupa bani se duc la teologie pentru ca asta le garanteaza bani cand termina. Fie ca ajung popi la tara sau la oras, tot au de castigat.

Si biserica nu o reconditionezi in fiecare luna. Restul banilor se duc pe masini si vile.

Din cauza voastra un popa castiga mai mult ca un medic. Si totusi cand vreti medicamente si analize va duceti la medic. El va salveaza si va face bine,  nu popa.

Platiti in continuare popii, ca medicii din generatiile noi pleaca in tari unde lumea a iesit mental din evul mediu. Sa va trateze popa!


Musafir

#1712 Re: Re: Re: comentariu

2014-11-26 19:15

#1587: elev - Re: Re: 

 Biserica creştină a fost prima instituţie din lume care în secolul patru a înfiinţat primele spitale şi aşezăminte sociale. Sfântul Vasile a înfiinţat primele spitale pe lângă bisericile din episcopia pe care o păstorea. Ideea de spital este o creaţie a Bisericii lui Hristos despre care anarho-comuniştii nu au aflat, iar presa română tace suspect. Anual numai Patriarhia Ortdoxă Română donează 15 milioane de euro pentru spitalele şi centrele medicale pe care le patronează. La această sumă se mai adaugă încă 15 milioane de euro donate centrelor sociale şi spitalelor patronate de parohii. Numai la Cluj-Napoca funcţionează numeroase aşezăminte medicale şi sociale fiinanţate exclusiv de Mitropolia Ortodoxă a Clujului sau de parohiile ortodoxe locale. 


Musafir

#1713 Re: Re: Re: comentariu

2014-11-26 19:22

#1587: elev - Re: Re: comentariu 

 Relatia dintre Biserica si medici in general a fost una foarte buna in decursul veacurilor. In ciuda unor conflicte care au aparut odata cu monopolul secularismului in majoritatea societatilor occidentale, relatia aceasta se mentine in conditii bune si in prezent. Vom discuta in cele ce urmeaza despre cum au aparut primele spitale clasice si ce rol a avut Biserica din acest punct de vedere.Timothy S. Miller a scris in anul 1985 o lucrare antologica intitulata "The Birth of the Hospital in the Byzantine Empire". In aceasta lucrare, el a revolutionat efectiv conceptele existente la vremea respectiva in ceea ce priveste aparitia spitalului si rolul indiscutabil al Bisericii din acest punct de vedere. Miller a criticat in special doua asemenea concepte cu care inca mai vin si astazi o serie de cercetatori, si anume ca spitalul a fost inca de la inceput o institutie creata de societate si ca acesta a inflorit in special in spatiul apusean. Aceste doua idei sunt pur si simplu eradicate de dovezile aduse de Timothy S. Miller. Din contra, spitalul a fost inca de la inceput o institutie intemeiata si controlata de Biserica si, de asemenea, aceasta institutie s-a nascut si s-a dezvoltat in Rasaritul crestin cu mai bine de opt secole (!) inainte ca Occidentul sa aiba ceva asemanator. Desi in zilele noastre spitalele din Occident beneficiaza de un personal poate mai bine instruit si de conditii net superioare pentru desfasurarea activitatii decat cele din rasaritul Europei, lucrurile nu au stat astfel inca din Antichitate, asa cum se considera in mod eronat de multi specialisti. Imperiul Bizantin a fost prima locatie din lume unde a aparut si s-a dezvoltat intr-un mod remarcabil institutia spitalului. Este momentul sa facem o incursiune in trecut pentru a descoperi radacinile acestei aparitii.Biserica Ortodoxa si aparitia spitaluluiMiller observa inca de la inceputul lucrarii ca primele institutii care amintesc de spital au aparut in cadrul Imperiului Bizantin: "Aceste xenones bizantine au reprezentat nu doar primele institutii publice care au oferit ingrijire medicala celor bolnavi, ci si cele care au condus la crearea mediilor spitalicesti din cursul Evului Mediu, de la care atat Apusul Latin, cat si Rasaritul islamizat si-au dezvoltat facilitatile pentru bolnavi. A scrie despre aparitia si dezvoltarea centrelor de ingrijire a bolnavilor in Imperiul Bizantin inseamna sa scrii primul capitol al istoriei institutiei spitalului" ("The Birth of the Hospital in the Byzantine Empire", John Hopkins University Press, Baltimore, 1985, p. 4). "Xenones" se numeau acele locuri unde puteau fi ingrijiti strainii, insa nu doar acestia, ci si cei saraci sau grav bolnavi care nu isi puteau permite un medic. Aceste xenones au evoluat in timp, ajungand la situatia in care si-au permis, prin finantarea pe scara larga oferita de Biserica, sa angajeze si sa sustina mai multi medici al caror rol era acela de a oferi anumite tratamente gratuite celor care aveau nevoie de ele, dar nu isi permiteau sa le plateasca. Comentand asupra acestei afirmatii importante a lui Miller, cercetatorul american Stanley Samuel Harakas observa ca "Biserica guverna aceste spitale, le finanta si oferea oameni care sa ocupe pozitiile principale in ele. Ea a infaptuit acest lucru ca pe o parte a chemarii sale de ''a iubi'' oamenii si ca o parte a asemanarii sale cu Dumnezeu. Dumnezeu era considerat, mai presus de toate ca Philanthropos, "Iubitorul de oameni"" (Stanley Harakas, "Health and Medicine in the Eastern Orthodox Tradition", The Crossroad Publishing Company, New York, 1990, p. 75). Asadar, Biserica a stat la baza nasterii primelor spitale importante din cadrul istoriei omenirii si doar partea rasariteana a avut rolul principal in aceasta directie. Asa cum oberva tot Miller: "Exceptand un exemplu din secolul al VII-lea din Spania vizigota, nici una dintre institutiile filantropice ale Europei Occidentale nu a oferit acces la medici pentru cei bolnavi, pana in secolul al XII-lea" ("The Birth of the Hospital...", p. 4). Asadar, au existat centre si in Apus, unde bolnavii erau ingrijiti. Desigur, toate acestea erau intretinute si finantate in special de Biserica. Insa "nici unul dintre acestea nu permitea accesul medicilor la cei bolnavi". Vorbim de o ingrijire pur speculativa si care, chiar daca avea cele mai bune intentii la baza, se dovedea adesea neputincioasa in fata bolilor si epidemiilor devastatoare. Biserica Ortodoxa a fost prima care a permis medicilor sa ii ingrijeasca pe cei bolnavi, nu pentru ca si-ar fi pierdut credinta in puterea rugaciunii sau in mila lui Dumnezeu si a sfintilor, ci pentru ca a considerat ca medicina nu este un lucru contrar credintei, ci un element prin care Dumnezeu Insusi lucreaza si poate oferi alinare.Medicina - meserie a iubirii aproapeluiTimothy S. Miller observa in continuare: "Pe masura ce Biserica Ortodoxa a ajuns sa considere profesia medicala drept un element central al iubirii de oameni, ea s-a considerat obligata sa ofere acest ajutor tuturor oamenilor - si in special celor saraci - prin sponsorizarea spitalelor. De vreme ce majoritatea ierarhilor Bisericii a continuat sa considere medicina drept una dintre cele mai potrivite exprimari ale iubirii crestine pana in zilele cele de pe urma ale Imperiului Roman de Rasarit, spitalele au fost in continuare finantate. Spre exemplu, in anul 1440 manastirea cu hramul Sfantului Ioan Botezatorul din Petras inca mai finanta un spital deschis publicului" ("The Birth of the Hospital...", p. 61). Biserica Ortodoxa a considerat intotdeauna medicina drept un dar de la Dumnezeu, un miracol in sine care trebuie pretuit, admirat si incurajat sa se dezvolte. Desi majoritatea spitalelor functionau in cadrul manastirilor, ingrijirea bolnavilor nu a fost lasata niciodata exclusiv in mana monahilor sau a monahiilor fara ca acestia sa aiba o minima pricepere medicala. Biserica a mers si mai departe si a ales sa finanteze spitalele nu doar cu bani, ci si cu personal medical instruit, precum si auxiliar. Medicii erau platiti pentru a avea grija de cei bolnavi care nu isi puteau permite tratamente medicale. Exemplul oferit de Miller este unul cutremurator. Cu toate ca Imperiul Bizantin isi traia in anul 1440 partea finala a existentei sale, care urma sa se curme tragic peste doar 13 ani, odata cu cucerirea ultimei cetati importante, si anume Constantinopolul, inca mai exista cel putin un exemplu de spital deschis publicului si finantat de Biserica si, probabil, de curtea imperiala. Imperiul Bizantin, secatuit de resurse financiare, de oameni si teritorii, care influentase cultural si la nivel diplomatic un areal extins de la nordul torid al Africii si pana la stepele infrigurate ale viitorului stat rus si din Italia pana in inima vechiului Imperiu Persan, nu neglija sa aiba grija de bolnavii sai. Imaginea aceasta ar trebui sa ne ramana adanc impregnata astazi, cand observam un real dispret adresat profesiei medicale si rolului crucial pe care aceasta il are in cadrul societatii. Poate ca o reintoarcere in trecut ne-ar face sa ne reconsideram parerea fata de frumusetea si nobletea acestei meserii pe care Biserica nu doar "a tolerat-o", ci a facut-o sa progreseze si sa se dezvolte pentru a ajunge la maturitatea sa profunda de dar al lui Dumnezeu facut oamenilor aflati in suferinta. (Articol publicat in "Ziarul Lumina" din data de 15 noiembrie 2012)


Musafir

#1714

2014-11-26 19:46

Intotdeauna departarea de Dumnezeu si credinta inseamna apropierea de intuneric si vulnerabilitate!
zorro

#1715 fara prozelitism in scoala.

2014-11-26 20:01

Sa se faca istoria religiilor, nu prozelitism cum este in prezent la ora de religie.


Musafir

#1716

2014-11-26 20:22

Religia are un rol important in educatia copiilor nostri.

Musafir

#1717

2014-11-26 20:45

Religia trebuir sa ramana in scoli. Fara Dumnezeu omul nu e nimic. Macar la scoala sa mai auda copii de Dumnezeu ca in rest....

Musafir

#1718

2014-11-26 20:50

Religia inseamna esenta fiintei noastre.

Musafir

#1719

2014-11-26 21:03

Vrem moralitate,buna cuviinta,respect,vrem iubire între semeni,vrem religie!

Musafir

#1720 Re: Re: Re: Re:

2014-11-26 21:10

#1710: - Re: Re: Re:  

 Vorbești aiurea.Ce teologie cunoști tu si ce bibliografie religioasă ai citit ca sa-ti dai cu părerea despre ce învață preoții?!


Musafir

#1721 Re:

2014-11-26 21:17

#1719: -  

 Doamne ajuta!


Musafir

#1722 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-26 21:25

Așa e.Nu mai faceți generalizari din invidie si nu mai judecati lucrurile in necunoștință de cauza.Lasati religia,preoții si Biserica in pace.


Musafir

#1723 Re:

2014-11-26 21:32

Pentru #1711: -  

Calm down! Nu mai fii frustrat si invidios!Ca nu face bine la sanatate.Si nu mai generaliza degeaba,ca generalizarea si lipsa documentarii nu e chiar un semn de inteligenta.


Musafir

#1724 Re:

2014-11-26 21:50

#1598: -  

Pentru 1598: Calculele tale ipotetice sunt absurde si rău voitoare (mai ales ca sunt super exagerate cu buna știință).Preotii pe care ii cunosc eu trăiesc la limita subzistentei.Nu mai dezinforma lumea.


Musafir

#1725 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-26 22:00

#1722: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 bravo....dar sa ne lase si pe noi in pace mos craciun cu tot alaiul lui bisericesc medieval si putred de corupt