Excluderea imediată a CSM Volei Alba Blaj din campionatul de volei feminin

Cerem excluderea imediată a CSM Volei Alba Blaj din campionatul de volei feminin și din toate celelalte competiții românești de volei din următoarele motive:  

În sezonul 2012-2013, jucătoarea Andreea Nițulescu (măritată Dediu) a fost coordonatoare la echipa clubului numit atunci „ACS Volei Alba-Blaj”. Când a terminat contractul cu clubul, conducerea clubului (președinte formal ȘTEFĂNESCU SERGIU) s-a făcut că uită să-i plătească cca 6000 de euro. Andreea Dediu a dat în judecată clubul ACS Volei Alba-Blaj pentru recuperarea pagubei și, în martie 2019, a venit sentința definitivă și voleibalista a câștigat: clubul blăjean trebuie să-i plătească banii.  

Dar clubul blăjean nu a putut fi executat. ACS Volei Alba-Blaj a fost (este) club sportiv de drept privat. În toamna lui 2016, primarul Blajului, ROTAR GHEORGHE, a înființat un nou club, CSM Volei Alba Blaj, care este club sportiv de drept public. Manevra „născocitorului” primar ROTAR a fost făcută pentru a transfera mai ușor bani de la primărie și de la Consiliul Județean Alba către club. Noua entitate sportivă a preluat prin „protocol” palmaresul clubului vechi (ACS Volei Alba-Blaj), echipa și fondurile.  

Așa se facă că, atunci când a venit executorul judecătoresc pentru datoria către voleibalistă, nu a mai avut ce executa, pentru că conturile ACS Volei Alba-Blaj erau goale. Toate fondurile se transferaseră la noul club. Aici se vădește mârșăvia. Protocolul prevede clar că noul club preia patrimoniul vechiului club, iar patrimoniul include și datoriile. Cu toate astea, voleibalista Andreea Dediu, care are acum 3 copilași de crescut, a rămas înșelată. Banii nu i-au fost plătiți nici până în ziua de azi.  

Dubiosul primar de Blaj, ROTAR GHEORGHE, este omul din spatele celor două cluburi cu denumiri înșelător de apropiate. Nu a fost singura dată când clubul blăjean a avut probleme de cinste. Între mai-sept 2018 clubul blăjean a fost sancționat de Federația Internațională de Volei (FIVB) tot pentru manevre cu salariile jucătoarelor.  

Există, desigur, multe cazuri în care cluburile sportive nu plătesc restanțele financiare către sportivi din diverse motive (sărăcie, faliment), dar aici avem de-a face cu o mârșăvie extraordinară. În timp ce datoria către jucătoare e de doar 6000 euro, clubul blăjean se lăfăie pe banii contribuabililor blăjeni și albeni, aruncând anual (de 6 ani!) cca 1 mil euro pe plăcerea voleibalistică a primarului și aducând astfel, rușine asupra orașului Blaj și a județului Alba, dar și asupra sportului românesc.  

Și alte voleibaliste au fost de-a lungul timpului victimele comportamentului împotriva legii a clubului blăjean: Sorina Mocan. Naoko Hashimoto, Natalia Matseichyk.  

>>>Din Hotărârea 264/2016 a CL Blaj:
„CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL VOLEI ALBA BLAJ este o structura sportiva cu personalitate juridica, de drept public, […] care va functiona incepand cu 01 ianuarie 2017 cand va prelua pe baza de protocol patrimoniul, palmaresul, insemnele si toate celelalte drepturi ale ASOCIATIEI CLUBUL SPORTIV VOLEI ALBA-BLAJ.”  

>>>Potrivit art 31.1 din Codul Civil:
„Orice persoană fizică sau persoană juridică este titulară a unui patrimoniu care include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani şi aparţin acesteia.”    

SANCȚIUNE INTERNAȚIONALĂ APLICATĂ DE FIVB CĂTRE CSM VOLEI ALBA BLAJ

HOTĂRÂREA DE ÎNFIINȚARE A CSM VOLEI ALBA BLAJ


Volei România    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Volei România să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...