Energie regenerabilă - problemele prosumatorilor

Context: Acest demers este initiat de către membri fondatori ai Asociatiei micilor producatori de energie electrica din Romania AMPEER și are drept scop atragerea atenției asupra unor nereguli legate de legea compensării cantitative a energiei injectate de prosumatori în retea.

Se dorește ca autoritățile statului sa intervină în reglementarea/clarificarea punctuala a următoarelor probleme identificate de micii producători de energie electrică din România:

Suntem impotriva ordinului 15 din 2022 emis de ANRE din urmatoarele considerente:

1~~Compensarea in legea energiei este cantitativa 1/1 dar in realitate compensarea cantitativa nu se regaseste in factura

2~~Energia produsa pe timp de vara, nu poate fi consumata iarna de catre un prosumator din cauza acestei compensari financiare fortate

3~~Chiar daca ar exista o compensare financiara reala aceasta ar trebui sa fie la PZU al lunii curente, nu la pretul de achizitie al furnizorului

4~~Ordinul ANRE nr 15/2022 pune in sarcina prosumatorilor suportarea dezechilibrelor desi Legea energiei prevede contrariul. Compensarea cantitativa prevazuta in Legea energiei este benevola/facultativa, insa Ordinul ANRE nr 15/2022 a reglementat-o ca o obligatie a fiecarui prosumator, in caz contrar se injecteaza in retea gratis.

5~~Prin aceasta petitie cerem anularea ordinului 15 din 2022 al ANRE si reevaluarea lui prin consultare cu comunitatea prosumatorilor.

Folteanu Adrian    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Folteanu Adrian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.