Probleme date mobile digi mobil Cobadin

Numele meu este Adrian Vasilescu, mometan nu sunt abonat la serviciile Digi mobil, însă văzând pe Facebook câtă lume critică rețeaua, am creat această petiție cu informațiile primite de la cei ce critică rețeaua.

În urma sesizărilor făcute din anul 2017 până în 2021, compania digi a luat în seamă dorința abonaților de a mai suplimenta/îmbunătății semnalul în comuna Cobadin județul Constanța, prin aducerea unui site temporar și amplasandu-l pe stadioul din localitate.

Prin această cale, dorim să mulțumim tuturor celor implicați și celor ce au semnat și cealaltă petiție pentru a putea face ca promisiunile că se va mai construi un site în localitate să devină realitate!

Din 2021 până în prezent, am tot văzut persoane pe facebook ce sunt nemulțumite de calitatea serviciilor de voce și date mobile digi, însă aceștia nu au facut și sesizări către digi, doar au expus nemulțumirile pe rețelele de socializare (Facebook), așa că am făcut această petiție pentru a demonstra încă odată, că localitatea noastră are nevoie de capacitate pe cele două site-uri din localitate, respectiv CT01550 amplasat pe silozul Ameropa și CT20302 amplasat pe stadionul din comună.

Probleme pe site-ul CT01550:

1. din cauza numărului mare de abonați din zonă, tirurilor ce tranzitează/staționează în jurul silozurilor din localitate și implicit în raza de acoperire a site-ului CT01550, site-ul este congestionat.

2. CT01550 are un singur sector pentru capacitate (B1 și B38), acestea nu pot face față traficului de internet pe raza lui de acoperire.

Soluții pentru rezolvarea problemelor pe CT01550:

1. suplimentare cu noi sectoare de B1 (MIMO 4X4) și B38 (MIMO 4X4) ce bat exclusiv doar pe localitate

2. adăugare de B7/N7 (MIMO 4X4) pe CT01550 pentru a putea face față numărului de abonați din zona de emitere a site-ului, traficului de tiruri din zona industrială, sutelor de persoane ce lucrează în silozurile din raza de emitere a site-ului CT01550

Probleme pe siteul CT20302:

1. din cauza înălțimii reduse, acoperirea indoor este slabă, în unele cazuri inexistentă (Penny Cobadin - semnal zero, Profi Cobadin - semnal slab, blocurile din centru - semnal zero, acestea sunt doar cateva exemple unde vocea și datele mobile sunt inexistente)

2. din cauza numărului tot mai mare de abonați, sunt momente ale zilei (de obicei seara) când datele mobile Nu funcționează nici măcar dacă stai lângă site.

Soluții pentru rezolvarea problemelor:

1. punerea și înălțarea CT20302 pe un pilon permanent și mai înalt în locația unde se află acum - fiind domeniul public(primarie) nu ar trebui sa fie probleme pentru a rămâne permanent pe stadion, ar aduce încrederea abonaților actuali că nu se vor trezi intr-o zi că site-ul dispare din zonă și rămân fără servicii mobile.

2. punerea și înălțarea CT20302 pe un pilon permanent și mai înalt în locația unde se află acum, va oferi o acoperire mult mai mare față de cea actuală.

3. adaugare de B7/N7 pe CT20302 pentru a putea face față numărului de abonați din zona de emitere a site-ului, pentru a putea decongestiona reteaua, este nevoie de această nouă bandă pentru a putea oferi o capacitate mai mare a traficului de internet.

Pana în prezent s-au făcut 2 sesizări cu privire la situația de pe CT01550, prima in luna iunie 2023, insa ca raspuns a fost ca mai trebuie un site in localitate pentru a putea susține traficul si abonatii din zona. Pana acum nici un responsabil zonal NU și-a dat acordul pentru a se face ceva in privința decongestionării rețelei.

Problema NU constă ca durează mult autorizațiile din partea instituțiilor abilitate pentru construirea unei stații ci de vină ar fi chiar responsabilul zonal din cadrul companiei Digi ce NU dorește sa rezolve problemele cu datele mobile.

Daca responsabilul zonal ce se ocupă cu luarea de decizii in cadrul companiei Digi și-ar da acordul pentru construirea sau implementarea/suplimentarea celor doua site-uri din localitate cu B7/N7, aceste implementări NU au nevoie decat de acordul responsabilului din cadrul companiei Digi și aceste implementări se pot executa in maxim o săptămână de la acordul dânsului

Soluții sunt destul de simple însă cine trebuie sa isi dea acordul NU și-l dă!

Cam așa arată situația pe Facebook de la abonați (aici fiind doar cateva exemple):

1zxcfgbnd.jpg

Fără_titlu.jpg

sdfshkgfds.jpg

sdfghdtregthjguiyfg.jpg

Cam asa merge de obicei rețeaua (datele mobile) Digi:

Screenshot_2024-01-14-12-21-13-187_org.zwanoo_.android_.speedtest_.jpg

Screenshot_2023-11-09-09-18-54-055_com.parizene_.netmonitor_.jpg

Screenshot_2024-01-20-20-36-13-153_com.parizene_.netmonitor_.jpg

Screenshot_2024-01-23-12-53-44-387_com.parizene_.netmonitor_.jpg

Screenshot_2024-01-24-16-10-10-083_com.parizene_.netmonitor_.jpg

Le-am oferit celor din cadrul companiei cateva locuri ideale pentru noul site mult promis: (deși ma îndoiesc ca rapid se va monta acest site, CT20302 a durat 4 ani de sesizari peste sesizari pentru a se lua atitudine si o petiție online ca aceasta)

O sursa (nu dezvăluim numele pentru a nu crea probleme persoanei) ce lucrează in cadrul companiei digi, a relatat ca bani de investiții există, totul sta in luarea deciziei in cadrul companiei, iar aceasta decizie întârzie fără a avea motive ce le poate comunica oficial către abonații actuali. Dupa 7 luni, această decizie nu a fost luată, nimeni de la call center nu știe ce se va face, daca se va face ceva.

Doar se comunică ca se va mai contrui un nou site in localitate, dar nu se stie când.

Bineînțeles că nu se știe când, deoarece nimeni din cadrul companiei nu a hotărât nimic, iar pentru a scapă de reclamații, transmit soluția această de mare lungă durată.

Soluții am oferit, însă nu sunt luate in seamă

Mulțumim https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/locuitorii-din-cobadin-petitie-catre-digi-rcs-rds-sustin-ca-reprezentantii-zonali-refuza-sa-solutioneze-problemele/278720

pentru susținere, însă grupul ce a creat această petiție nu a solicitat acest articol (nu dorim să răspundem pentru publicarea articolului)

Mulțumim pentru susținere #ziarulamprenta si #semnatarilor !

Abonatii Digi mobil    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Abonatii Digi mobil să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.