Creșterea gradului de securitate individuală şi colectivă în cadrul comunității locale, precum şi a gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale, Străzile Livezii si Rusciori, Mitocu Drag

In atenţia Primarului și a Consiliului Local al comunei Mitocu Dragomirnei

 

Va scriem in calitate de proprietari care locuiesc în cartier Săliște, ai Comunei Mitocu Dragomirnei, jud Suceava.

De aceea, semnatarii acestei petiții cerem de la primărie sa realizeze investiției avand ca obiectiv modernizarea rețelei de infrastructură rutiera, prin realizarea rețelei de canalizării menajere și pluviale in sistem gravitational, realizarea retelei de alimentare cu apa si gaze naturale, modernizarea celor doua podețe ce traversează parâul Mitoc, prin montarea de balustrade pentru sistemul de protecție și siguranța a circulației, extinderea iluminatului public, precum și modernizarea străzilor Livezii și Rusciori, astfel încât circulația autovehiculelor dar si a pietonilor sa se desfășoare în condiții maxime de siguranță și confort. Acest demers are la bază premisele unei dezvoltări durabile din punct de vedere economic, urbanistic, social. Proiectul va aduce beneficii importante comunității, precum asigurarea accesibilității la proprietățile private existente în zonă, sporirea siguranței circulației pietonale, dar și beneficii estetice pentru comuna Mitocu Dragomirnei, zona fiind poarta de intrare în localitatea turistica.

Menționăm faptul că  traficul pietonal este compus în mare parte din persoane care doresc să ajungă la magazinul La Pravalie din str. Ilieana Bardă sau în stația de autobuz și din copii care aleg strada ca loc de joacă și de plimbat pe bicicletă. Lipsa iluminatului stradal pericliteaza integritatea fizică a tuturor celor care folosesc str. Livezii ca rută tranzitorie, identificarea pietonilor în perioada nopții făcându-se greoi pe acest sector de drum.

În acest sens va solicitam sprijinul pentru realizarea acestor investiții in proiectele menționate mai sus.

Cu interes așteptăm răspunsul dumneavoastră la aceasta petitie pe adresa de e-mail zara.lucian@yahoo.com

 

 

20221126_1135101.jpg20221126_113326.jpg