Crese si gradinite pentru copiii cu alergii alimentare

Incidenta alergiilor la copiii prescolari este in crestere in ultimii ani. Multi copii cu alergii alimentare multiple sunt refuzati in sistemul de invatamant prescolar datorita dificultatii de a oferi acestora un meniu special, adaptat nevoilor si interdictiilor alimentare si datorita faptului aducerea de catre parinte a meniului contravine legistatiei in vigoare. Este esentiala respectarea dreptului la educatie a copiilor cu alergii alimentare, a dreptului de a fi integrati in colectivitate intr-un mediu sigur (beneficind de asistenta la servirea mesei pentru prevenirea incidentelor si personal instruit, capabil sa ofere primul ajutor si sa utilizeze epipenul). Institutiile statului trebuie sa creeze un mediu adaptat pentru acesti copii astfel incat sistemul privat sa nu mai fie singura solutie.

Croitor Cezara    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Croitor Cezara să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.