CONTRA noilor marcaje si semne de circulatie pe strada Ion Creanga din Chisinau!

c0795678a62f5d98eaff64cec7d33c8c.jpgDe curand, chiar inainte de termen ceea ce este un fapt plauzibil, a fost data in exploatare strada Ion Creanga din sectorul Buiucani al capitalei, insa toti conducatorii auto au fost luati prin surprindere de catre noile reguli de circulatie pe aceasta artera importanta.  Din lipsa alternativelor reale de acces in sectorul centru, care este un sector de tranzit pentru locuitorii sectorului Buiucani, oraselului Durlesti, Dumbrava spre restul sectoarelor din oras, decizia de a acorda o banda pe sens, din 2 existente pentru transportul public este una nechibzuita, gresita si aparent populista sau chiar copiata "copy-paste" din alte orase, insa neadaptata la realitatile din Chisinau! 

Nemultumirea si dezacordul conducatorilor auto fata de noile reguli de circulatie poate fi motivata prin:

Suprapopularea sectoarelor sus mentionate din cauza fondurilor locative noi, care, din lipsa unui plan urbanistic legal, sau, intentionat, din lipsa verificarii legalitatii amplasarii, au dus la crestearea numarului de automobile ce se deplaseaza pe aceasta artera;

In contextul argumentului de sus, APL nu a intreprins masuri de dezvoltare a infrastructurii de acces dintre sectoarele orasului, doar s-a limitat la reparatia superficiala si necalitativa a arterelor vechi si supraincarcate;

Pe fundalul situatiei pandemice, APL nu asigura masurile de siguranta optime recomandate de OMS  in transportul public: nu este respectata distanta sociala, nu se respecta totalmente purtarea mastilor de protectie, transportul nu este dotat, la modul practic, cu solutii de dezinfectant ect, acest fapt duce la folosirea automobilelor personale pentru deplasari, care sunt mai sigure;

Parcul de transport public din oras are in dotare transport cu termenul de exploatare depasit, care nu este echipat pentru accesul persoanelor cu dezabilitati, parinti cu copii mici (cu carucioare), fapt ce duce iarasi la folosirea transportului personal pentru deplasari.

Atribuirea unei benzi pentru transportul public, in contextul realitatilor expuse in argumentele de mai sus, au ca rezultat dublarea ambuteiajelor, preponderent in orele de varf, ceea ce duce la cheltuieli aditionale pentru carburanti, la care si asa a crescut  pretul, si, respectiv la un nivel depasit de poluare a aerului, mai ales ca in R. Moldova nu exista restrictii legislative privind normele de poluare a aerului de catre automobile!

La sigur fiecare conducator auto ar opta pentru transport public, doar in cazul cand acest transport va oferi siguranta atat din punct de vedere al sanatatii cat si a integritatii corporale, accesibilitate pentru persoanele cu nevoi speciale, carucioare pentru copii ect. 

Cu totii intelegem ca e mai usor sa desenezi o banda de circulatie copiata de undeva decat sa construesti infrastructura optima si stringenta.


Andrei Tarasciuc    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Andrei Tarasciuc să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...