CONSTIENTIZARE DE CĂTRE MEDICI ȘI DE CÃTRE STATUL ROMÂN A INTOLERANȚEI LA HISTAMINĂ, O BOALĂ RARĂ DE CARE SUFERĂ 3% DIN POPULAȚIA GLOBULUI

PETIȚIE PENTRU CONȘTIENTIZAREA DE CĂTRE MEDICI A CONDIȚIEI RARE DE CARE SUFERĂ O PARTE INFIMĂ DIN POPULAȚIA ROMÂNIEI ȘI LA NIVEL GLOBAL DE 3%.
Cer medicilor să fie informați și pregătiți în a oferi ajutor pacienților. E inadmisibil ca eu ca pacient să ajung în UPU și să fiu nevoită în a explica medicului ce înseamnaă INTOLERANȚĂ LA HISTAMINĂ și în a-i explica ce nu am voie să iau.
Cer dreptul nostru de a fi ajutați și îndrumați corespunzător, de ce?
Fiindcă și noi existăm, fiindcă suntem fii, fiice, parinți, frați, surori, soții, iubite a unor oameni care nu știu cum să ne ajute. Pentru că suntem locuitori și contribuabili ai țării în care locuim,
pentru că ne-am săturat să fim ignorați și trimiși acasă cu o rețetă de magneziu și dietă pe viață.
Pentru că dacă avem o condiție rară asta nu înseamnă că nu merităm să fim ajutați. INTOLERANȚA LA HISTAMINĂ este o boală GREA, o boală în care ne sunt afectate organele interne, sănătatea mentală, viața și calitatea vieții. La intoleranta, administrarea unor medicamente sau tratamente aparent banale: aspirina, anestezie la dentist pot periclita sanatatea si chiar viata pacientului
Imaginați-vă o viață fară: ciocolată, iaurt, lapte, brânză, banane, ananas, portocale, struguri, avocado, peste, alchool, cafea, fast food, varză, fasole și multe altele.
Imaginați-vă o viață fără a putea lua calmante, o viață în care trebuie să verifici inclusiv excipienții.
Vă puteți imagina? Avem nevoie să ne facem auziți, și noi existăm, cerem o mai bună informare a medicilor, un plan de gestionare a bolii mai bine implementat. Înainte de a trece mai departe și de a nu semna petiția, gândește-te că ai putea fi tu în locul nostru, sau una din persoanele dragi.

Prin semnare, autorizez pe Iriza Adina să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.