Clasă de a V-a intensiv franceză la CNMV Ploiești

Solicităm înființarea unei grupe de clasa a V-a intensiv franceză la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploiești. Considerăm că aceasta petiție este pertinentă din mai multe motive:

1. Promovarea egalității de șanse, respectarea diversității lingvistice și evitarea discriminării: la acest moment, examenul de admitere în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploiești se susține doar la limba engleză şi limba germană.

2. Limba franceză este o limbă romanică cu mari tradiții culturale şi mult  mai ușor de însușit de către elevii români încă de la o vârstă fragedă, elevii beneficiind de numeroase oportunități datorită recunoașterii acesteia la nivel internațional. Mai exact, limba franceză este vorbită în 29 de țări pe următoarele continente: Europa, Africa, America, Oceania.

3. Învățarea în regim intensiv a limbii franceze încă din gimnaziu asigură accederea elevilor la clasa de bilingv franceză de liceu şi posibilitatea susținerii probei de Bacalaureat francofon ce are ca finalitatea obținerea unei diplome recunoscute internațional, extrem de importantă pentru elevii ce vor să-şi continue studiile în străinătate.

Din aceste motive, noi, semnatarii prezentei petiții, milităm pentru înființarea unei grupe de clasa a V-a intensiv franceză la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploiești.


Ichim Cristina Nicoleta    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ichim Cristina Nicoleta să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...