Cerem scăderea notei minime de promovare a examenului de DEF

Profesorii din învățământul preuniversitar solicită scăderea notei minime de promovare a examenului de Definitivare în învățământ de la 8 la 7 sau revenirea pe sistemul vechi de promovare de până în 2012 (matematică oral și medie mai mică de promovare).

Dat fiind numărul mic de personal ce dorește să rămână pe posturi didactice și faptul că până în 2012 definitivatul avea nota minimă de promovare 6, solicităm modificarea metodologiei și înlesnirea obținerii acestui grad didactic esențial pentru dezvoltarea carierei didactice.

De asemenea, solicităm extinderea timpului de valabilitate pentru inspecțiile speciale de definitivat, ceea ce nu știu cei din exterior este faptul că un cadru didactic debutant consumă extrem de multe resurse (materiale și emotionale) în pregătirea inspecțiilor. Ar fi justă extinderea valabilității acestora pe un număr de 2-3 ani.

Angela Popovici    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Angela Popovici să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.