CEREM PROCES PUBLIC

 

În total dezacord cu rezonanţa publică pe care o reprezintă cazul ex-premierului Vlad Filat, şedinţele de judecată se desfăşoară cu uşile închise, departe de ochii cetățenilor, ai presei şi ai societăţii civile. Caracterul public al şedinţelor de judecată este o garanţie procesuală esenţială a dreptului la un proces echitabil. Principiul publicităţii este stipulat de Codul de procedură penală, Constituţia Republicii Moldova, Pactul Internaţional cu privire la drepturile civile şi politice, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.           

Prin respectarea publicităţii, se realizează transparenţa actului de justiţie, se asigură încrederea publicului în instanţele judecătoreşti şi se garantează dreptul la un proces echitabil şi corect.          

Având în vedere interesul sporit al societăţii faţă de cazul Vlad Filat, solicităm examinarea publică a cauzei.          

Dacă pledezi pentru un proces liber, transparent şi public, dacă vrei să cunoşti ce se întâmplă cu adevărat în spatele uşilor închise, semnează în susţinerea acestei petiţii!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Proces Public să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...