Cerem accesul la sport pentru copii

In contextul ultimilor decizii luate de comisia pentru situatii exceptionale din Republica Moldova :Cerem anularea restrictiilor privind accesul la teren de sport și frecventarea secțiilor sportive pentru copii, cu respectarea unor norme sporite de igienă, controlul asupra stării de sănătate a copiilor participanți și neadmiterea celor care au simptome sau nu sunt sănătoși, deasemenea admiterea participării unui număr limitat de copii la o ora anumită, durata  antrenamentului de maxim 60 de minute .

Efectele sportului sunt nenumarate și sunt benefice pentru sănătatea și formarea unui sistem imun puternic ,rezistent la diversi virusi.Numai avind un mod sanatos de viata putem asigura ca pe viitor sa avem un impact mai slab asupra sanatatii din partea a diverse epidemii și maladii.

Cum actioneza sportul asupra imunitatii:

• Exercitiile ajuta pe termen scurt sistemul imun sa isi imbunatateasca activitatea de aparare.
  • Studiile arata o relatie invers proportionala intre exercitiile moderate si numarul de imbolnaviri
  • Miscarea are un efect antiinflamator mediat prin multiple cai
  • Exercitiile efectuate in mod regulat intarzie modificarile aparute odata cu varsta in functionarea sistemului imun

Prin semnare, autorizez pe Dumitru Zizin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.