Cere limitarea tarifelor RCA!

Românii au ajuns să plătească tarife enorme la asigurările RCA, din cauza indiferenței autorităților.

Persoanele fizice plătesc tarife triple față de acum 3 ani deși nu au avut nicio daună în această perioadă, tinerii sunt nevoiți să-și înmatriculeze mașinile pe numele părinților deoarece cotațiile sunt prea ridicate pentru ei, iar mai nou, prețurile RCA pentru transportatorii rutieri s-au majorat cu 300% doar într-un singur an.

Dacă în anul 2012, costul mediu cu o asigurare RCA era pentru un autovehicul de transport marfuri pe 12 luni, care efectua transporturi rutiere internaționale era de 1.200 lei, în 2014 a ajuns la 4.000 de lei, în 2015 la 15.000 de lei, anul viitor ne așteptăm să atingă nivelul minim de 60.000 de lei, iar în maximum 5 ani să depășească valoarea celor mai scumpe autovehicule noi - peste 96.000 euro!!!

Industria de transport rutier va intra în faliment dacă aceste tarife se mențin și vor crește în continuare cu același ritm, urmând ca persoanele fizice să acopere găurile din sistemul RCA. Astfel, se poate ajunge ca o asigurare RCA să coste 1.000 de euro numai pentru un Logan!

Piața RCA din România este în pragul colapsului! Împreună trebuie să convingem Președinția, Guvernul, Parlamentul, Autoritatea de Supraveghere Financiară că vocea noastră contează și că nu vrem să plătim pentru lipsa lor de decizii.

Semnează această petiție pentru a cere limitarea valorii RCA/carte verde la VALORI NORMALE de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri și persoane care fac transporturi rutiere internațional și naționale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme!

Semnează acum, în ianuarie intră în vigoare normele Solvency II și atunci va fi prea târziu!


Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook