Interzicerea survolarii de catre aeronave, la mica inaltime, a orasului Cluj-Napoca si a comunei Floresti

In ultimii ani a crescut pana la cca 70 numarul zborurilor deservite de Aeroportul International Avram Iancu, iar numarul aeronavelor care survoleaza orasul Cluj-Napoca si comuna Floresti la mica inaltime au ajuns la o frecventa suparatoare, deranjand sonor si poluand aerul clujenilor, zi si noapte. In acelasi timp a crescut si gradul de poluare al aerului si frecventa bolilor pulmonare in Cluj-Napoca. Conducerea Aeroportului sustine ca este mai ieftin pentru avioane sa survoleze orasul decat sa-l ocoleasca. Deoarece autoritatile nu sunt preocupate de sanatatea clujenilor ci de profitul Aeroportului, dupa cum reiese din acest articol: http://www.buzznews.ro/49116-pilotii-avioanelor-si-clujenii-de-la-etajul-10-isi-fac-cu-mana-echipa-pug-cere-interzicerea-traficului-aerian-pe-deasupra-orasului/

prin prezenta Petitie cerem Consiliului Judetean Cluj si a Autoritatii Aeronautice sa respecte dreptul celor cca 400.000 de locuitori ai orasului Cluj-Napoca si ai comunei Floresti la liniste si aer curat, sa ia masuri astfel incat aeronavele care aterizeaza pe si decoleaza de pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca sa nu mai survoleze orasul Cluj-Napoca si comuna Floresti.

Prin semnare, autorizez pe Radu Beres să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.