Brexit-ul începe să-și facă simțită prezența. Românii nu sunt cetățeni de mâna a doua!

041EEAA5-6918-4A97-AF20-EAF2ED9C37BD.jpeg

Dragi români din Marea Britanie,

Probabil sunteți la curent cu situația generată de Brexit în ceea ce privește comisioanele de plată a vizei de muncă pentru cetățenii români și bulgari. Aceste două țări nu fac parte din Tratatul European nr 35 din 1961, drept urmare taxa pentru viza de muncă este mai mare cu 55 de lire sterline pentru cele două state. Cel putin aceasta este scuza guvernului britanic pentru a discrimina, din nou, accesul pe piața muncii a românilor și bulgarilor.

Parlamentarii USR PLUS de diaspora precum si parlamentarii Europeni ai USR PLUS au inceput deja o serie de demersuri pe lângă autoritățile britanice și cele române pentru a afla ce stă mai exact în spatele acestei decizii și cum putem să intervenim pentru ca această situație să fie remediată.

✅Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS, Brexit-ul începe să-și facă simțită prezența

✅Iulian Lorincz, deputat USR PLUS Diaspora, Nu suntem cetățeni de mâna a doua

Pe lângă demersurile parlamentarilor USR PLUS și MAE (care a trimis o interpelare către Guvernul britanic) poți semna această petiție.

Cu cât suntem mai mulți, cu atât va fi mai bine și vom putea susține parlamentarii USRPLUS și autoritățile române în demersurile lor cu omologii britanici.

Fără discriminare, cam asta ne dorim noi și sperăm că și tu. Nu suntem cetățeni de mâna a doua! Suntem români, cetățeni europeni!

Mai multe despre viză aici

Gabriela Ferguson    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Gabriela Ferguson să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.