Avem dreptul la trotuar la Podul Constanța!

Administrația Străzilor din subordinea PMB spune că trotuarul pasajului de sub podul Constanța este ”tehnic” și nu poate fi folosit pentru traficul pietonal.

Din măsurători reiese că are 80 cm fără borduri, atât pe lungimea culeii (zidul de sub pod), cât și pe cea a zidurilor de sprijin. Cu borduri, lățimea variază între 0,97–1,07 metri.

Nu ar fi nici o problemă ca trotuarul să fie extins cu 20 cm luați din carosabilul care și așa nu este conform normativelor și are doar o bandă și jumătate, pentru a deveni circulabil pietonal și a se construi o bordură de 20 cm pe care să fie montată o balustradă de protecție a pietonilor.

Dacă se va merge pe o lărgire care să respecte configurația actuală în care se formează o ”șicană” la îmbinarea culeii cu zidul de sprijin, trotuarul va avea 1 metru pe lungimea întregului pasaj. În schimb, dacă se va merge uniform, pe toată lungimea pasjului, cu lărgirea de la trotuarul culeii (de sub pod), în zona zidurilor de sprijin se va obține un trotuar de 1,20 metri.

Administrația Străzilor chiar poate să facă această lucrare necostisitoare și utilă, care va da oamenilor dreptul să circule pe un trotuar sigur, fără a-și pune viața în pericol.

1a7.jpg2trot11.jpg4trot1.jpg7trot1.jpg

Cristian Bulfon    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Cristian Bulfon să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.