Autobuze în Dambul Rotund

Sute de locuitori din cartierul clujean Dambul Rotund sunt nevoiti sa parcurga PE JOS peste 1 km pana la statiile de autobuz de pe strada Corneliu Coposu pentru a se deplasa in oras.

Pentru locuitorii care nu au masina personala, in special pentru batrani precum si pentru copiii care merg la gradinita sau scoala, acest lucru este un calvar, avand in vedere ca panta este foarte mare si greu accesibila la urcare. Cel mai greu este cand ploua sau iarna.

In plus, oamenii nu au bani sa cirucule zi de zi cu taxiul. In aceasta sistuatie sunt cei care locuiesc pe strazile Busuiocului, Sitarilor, Pintenului, Spinoasa, Spicului, Sanatorului sau Codrului. Si lista poate continua, fiind vorba despre zeci de strazi din Dambul Rotund.

Cererea locuitorilor pentru Primaria Cluj-Napoca si Compania de Transport Public Cluj-Napoca, adica fosta RATUC, este sa extinda transportul public de calatori si in partea de sus a cartierului Dambul Rotund, mai ales acum, ca a inceput un nou an scolar.

Daca nu este posibil sa circule autobuze prin cartierul Dambul Rotund, rugamintea locuitorilor din cartier ar fi ca in zona sa circule microbuze ca si in Cartierul Borhanci. Astfel de cereri au mai fost inaintate primariei si in trecut iar acum, cand populatia cartierului a mai crescut, speram intr-o solutionare favorabila cat mai curand.

Cetatenii din Dambul Rotund

catalinberbeceanu    Contactați autorul petiției