Apel public către Daniel Morar

Domnule procuror Daniel Morar, ați constat de bună seamă și dumneavoastră ca și noi faptul că lupta actualei clase politice este îndreptată mai ales împotriva actului de justiție. Vă veți fi întrebat și dumneavoastră, ca și noi, de ce surugii carului leadershipului actual românesc cer Germaniei să tacă și să deschidă punga fondurilor europene pentru hoțiile din țară.

Pe de altă parte, domnule procuror, același car are ascunse între loitre o bombă care le poate arunca în aer toată strategia, cu tot cu manipulări, strigăte și indignări televizate care vrea, ați constat desigur ca și noi, înainte de orice controlul justiției. Aceasta este rațiunea de a fi politică și mediatică a actualei puteri! Nu-i interesează fondurile europene, nu au în cap șomajul, privatizările, Schengenul sau orice altceva: sănătatate, mediu, învățământ.

Domnule procuror Daniel Morar, vă declar public că dumneavoastră puteți fi bomba care le poate pulveriza toate șmecheriile de gangsteri prin CANDIDATURA LA  FUNCȚIA DE PROCUROR GENERAL AL ROMÂNIEI!

Ascultați ce vă spun: asta ar fi coșmarul, insomniile și nefericirile propagandiștilor și mercenarilor de toate mărimile, culorile și retoricile ale hoților care ne conduc indiferent de partid, de grupare, de doctrină.

Aceasta ar fi marea lor nenorocire: un simplu anunț domnule Daniel Morar, merită să-l faceți în numele atâtor oameni care doresc să trăiască într-un stat al legii egale pentru toți.

Dacă există cu adevărat victorii importante ale actualei guvernări acestea sunt două mari și late: eliminarea din CSM a celor doi judecători și coruperea fostei procuroare Laura Codruța Kovesi care s-a lăsat cumpărată pentru a fi anihilată cu o funcție creată pentru a o îndepărta din țară, în așa fel încât România să devină locul sigur al viitoarelor nelegiuri ale lui Relu și acoliților. Îi reproșez public doamnei Procuror General că a trădat lupta ce trebuia dusă mai departe, fără milă și compromis. De-acum a mai rămas șansa candidaturii dumneavoastră, domnule Daniel Morar, atât mai avem, din păcate, până la victoria finală a nelegiuirii.

Pe de altă parte, vreau să vă asigur, domnule procuror, că mapa profesională, recunoscută internațional, a domniei voastre  va fi imposibil să o anuleze doamna ministru Mona Pivniceru, asociațiile de magistrați ale familiei Costiniu sau CSM-ul însuși, altfel decât cu pagube internaționale uriașe. De aceea, vă cer, domnule Morar, să candidați în numele oamenilor doritori de dreptate din țara asta!  Candidatura dumneavoastră va fi și  a celor care s-au săturat de hoți, plagiatori, traficanți de funcții publice și mardeiași parlamentari. Nu aveți dreptul să-i trădați: am fost, domnule procuror, alături de dumneavoastră și de echipa DNA pe care ați condus-o în tot acest timp. Nu uitați nici o clipă faptul că aveți susținerea rapoartelor MCV și a unei Europe care se teme ca să nu năvălească peste granițele țării corupția endemică de la noi. Încă o dată îmi exprim public credința  CĂ NU VOR ÎNDRĂZNI SĂ VĂ RESPINGĂ CANDIDATURA!  Refuz să cred că vor fi atât de inconștienți să ofere un exemplu internațional de sugrumare a luptei împotriva hoțiilor, abuzurilor, minciunii și jafului.

Vă mai cer, domnule procuror, în numele Societății Timișoara care a lansat Proclamația din 1990 să candidați, și vă spun public că lustrația politică a devenit astăzi lustrația prin actul de justiție, atâta vreme cât hoții cu gulere albe din anii aceștia sunt parte din nomenclatura și securitatea de ieri acompaniați de urmași lor juni nărăviți în rău.

 

Daniel Vighi în numele Societății Timișoara