Anul universitar 2017-2018 trebuie sa inceapa pe 1 octombrie

In ultima sedinta a senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti (18.07.2017) s-a aprobat ca anul universitar 2017-2018 sa inceapa pe data de 25 septembrie. Conform articolului 136 din Legea Educatiei Nationale aliniatul 2, calendarul activitatilor educationale trebuie sa fie aprobat cu cel putin 3 luni inainte de inceperea anului universitar, situatia de fata nerespectand aceasta prevedere.

Legea Educatiei Nationale

Art. 136. — (1) Anul universitar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii octombrie și include două semestre. Un semestru are, de regulă, o durată de 14 săptămâni de activități didactice urmate, de regulă, de minimum 3 săptămâni de examene. Structura anului universitar se aprobă de către senatul universitar. În atribuirea creditelor de studii transferabile dintr-un semestru se are în vedere o perioadă de minimum 17 săptămâni.
        (2) Senatul universitar al fiecărei instituții de învățământ superior aprobă anual, cu cel puțin 3 luni înainte de începerea anului universitar, regulamentul privind activitatea profesională a studenților, precum și calendarul activităților educaționale specifice semestrelor academice de studiu.

Pe langa nerespectarea legii de mai sus, urmatoarele categorii de studenti vor avea de suferit ca urmare a acestei hotarari:

  • Studentii de anul 3 care isi fac practica obligatorie
  • Studentii care participa intr-un program de internship pe perioada vacantei
  • Studentii angrenati in programul ERASMUS

De asemenea, in conditiile in care sesiunea de restante se desfasoara in perioada 28.08.2017 - 10.09.2017 iar concursul de admitere la master in perioada 14.09.2017-15.09.2017 (inmatricularile facandu-se pana pe data de 16.09.2017) procesul de cazare va fi afectat.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Student UPB să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...