Alaturi de prof. Marius Stamate pentru universitati fara coruptie

Preambul: Prof.univ. Marius Stamate a intrat în greva foamei în data de 8 septembrie cu o serie de revendicări pentru ”o universitate fără abuzuri”. Până la sfârșitul zilei de astăzi, 14 septembrie, nu a fost contactat de conducerea universității pentru dezamorsarea conflictului. Semnați această petiție pentru a le arăta celor răspunzători că Marius Stamate nu este singur în acest demers.

Petiție: Solicităm ministerului educației implicarea constructivă în rezolvarea problemelor grave de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, dar și în rezolvarea problemelor sistemice ale învățământului superior românesc. Opriți concedierile abuzive! Asigurați respectarea drepturilor și libertăților academice ale studenților și personalului academic!

Încălcarea principiului egalității în fața legii și a principiului egalității de tratament de către unele persoane din conducerea universității, hărțuirea psihologică (de tip mobbing), discriminarea, denigrarea, calomnia, izolarea, intimidarea, amenințarea, atacul la persoană, încălcarea principiul respectării dreptului la opinie al studentului ca beneficiar direct al sistemului de învăţământ, obstrucționarea activității în cercetare, restricționarea atragerii de fonduri europene și blocarea colaborărilor internaționale, încălcarea principiul transparenței decizionale, încălcarea principiului fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare, nerespectarea clauzelor contractului colectiv de muncă din universitate sunt motivele pentru care Marius Stamate a decis să protesteze printr-o formă extremă, greva foamei.

Respectarea drepturilor și libertăților personalului academic așa cum sunt prevăzute în lege, restaurarea meritocrației ca fundament al activității academice, promovarea excelenței în activitatea didactică și în cercetare și restabilirea demnității personalului didactic sunt principalele revendicări.

Pentru că Marius Stamate a avut curajul să-și exprime punctul de vedere critic la adresa conducerii se încearcă concedierea lui și a altor colegi indezirabili, printre care mă număr și eu. Semnați această petiție pentru ca dreptul la opinie și exprimare liberă și dreptul de petiție, garantate de Constituția României să fie respectate și în Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău.

 

Găsiți detalii și actualizări pe site-ul https://mariusstamateeu.wixsite.com/protest/

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Gabriel Lazar să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook