Abuzul vanzarii conditionate taxa radio-tv pe factura de energie
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1619329_696231863762307_1470170481_n.jpgPETITIE IMPOTRIVA TAXEI RADIO-TV CITITI - SEMNATI - DISTRIBUITI

* * * Semneaza si tu Petitia si nu uita sa inviti prietenii * * *

In Romania cetatenii sunt abuzati de propriul stat prin vanzarea unui serviciu (energia electrica) conditionata de cumpararea altui produs sau serviciu indiferent ca vor sau nu.

Este o masura jenanta aflata la limita dintre santaj si practica mafiota incalcand cel putin doua legi aflate in vigoare :

1) Legea nr. 296/2004 cunoscuta si sub denumirea de Codul Consumului . In aceasta lege se specifica ca este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.IN CONCLUZIE cumparatorul / consumatorul cumpara numai ce vrea si daca vrea.

2) Conform legii 41/1994 daca nu detin nici un televizor nu am obligatia sa platesc nici o taxa doar posesorii au obligatia platii abonamentului TV

In practica atunci cand romanul plateste factura la energie electrica obligatoriu plateste si servicii pe care poate NU LE VREA sau NU ESTE OBLIGAT SA LE PLATEASCA.

Daca tot se plang atata ipocritii de politicieni de libertatea justitiei si aplicarea legilor in aceasta tara aceste doua legi de ce nu se aplica ?

Este un fel de suprataxare cu forta - se percep bani pentru servicii inexistente. Taxa este abuziva si prin natura platii duble a abonamentului TV : o data o platim pe factura de energie si inca o data atunci cand platim abonamentul pentru cablu TV.

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1507850_696901700361990_428180182_n.jpg

O parte din bani (de ordinul milioanelor de euro) se pierd sub forma de comisioane catre companiile furnizoare de energie electrica , deci cu alte cuvinte companiile furnizoare de energie electrica sunt un fel de "recuperatori" de bani din buzunarele noastre ale tuturor.

TVR in calitate de televiziune publica transmite si foarte multa publicitate - deci pana la urma TVR este publica sau privata ? BBC -ul nu transmite publicitate !

A nu se intelege gresit ; este nevoie ca televiziunea nationala sa existe dar nu prin :

-masuri aberante ca aceasta taxa abuziva care conditioneaza plata energiei electrice ( un serviciu vital la care nu putem renunta ) de plata abonamentului radio TV ( .... chestii fara de care putem trai)

-managementul defectuos si transformarea televiziunii nationale intr-o gaura neagra in care se scurg bani publici prin contracte oneroase sau cheltuieli exagerate

-in functie de politrucii care o conduc televiziunea romana devine rampa de lansare a campaniilor electorale si apara intersele politice a celor care o controleaza

Daca ganditi la fel si sunteti de acord cu cele spuse mai sus va rog sa semnati petitia si spuneti NU ABUZULUI VANZARII CONDITIONATE , spuneti NU TAXEI RADIO TV PE FACTURA DE ENERGIE !

 

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1011749_696338540418306_2095750026_n.jpgDa , cred cu tarie ca daca vrei sa obtii ceva trebuie sa lupti ... o semnatura conteaza ... semnatura cu semnatura daca ne adunam cu totii si intelegem abuzul la care suntem supusi prin aceasta taxa si ne vom solidariza impreuna vom reusi !

Chiar  am primit si raspuns de la domnul Tudor Ciuhodaru pentru o propunere legislativa:

"Multumesc. Daca o reformulati ca expunere de motive si ca proiect legislativ o depun.
Cu aleasa consideratie.
Dr.Tudor Ciuhodaru "

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

La data apariţiei legii 41/1994 , privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiofuziune şi Societăţii Române de Televiziune  principala sursă de informare a cetăţenilor erau programele SRR şi SRTV. În contextul actual piaţa audiovizualului este diversificată şi cetăţeanul are dreptul să se informeze liber de oriunde doreşte . În concluzie dacă cetăţeanul nu doreşte serviciile SRR şi SRTV şi totuşi deţine aparate / dispozitive de recepţie radio sau TV nu i se poate bloca accesul liber la infomare condiţionând menţinerea unei stări contractuale obligatorii cu SRR sau SRTV.

 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1779717_696325153752978_348722975_n.jpgColectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrică incalcă o altă lege aflată in vigoare şi anume Legea nr. 296/2004 cunoscută şi sub denumirea de Codul Consumului. În această lege se specific faptul că este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantitaţi impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.

Amintim aici o serie de situatii care demonstrează că taxa este injustă , intră în conflict cu alte legi existente şi este neconstituţională :

-         Încalcă dreptul la libera informare în cazul în care cetăţeanul roman doreşte renunţarea la serviciile SRR şi SRTV şi să aleagă altă sursă de informare

-         Vânzarea condiţionată a energiei electrice de obligativitatea unei stări contractuale cu SRR şi SRTV

-         Este inechitabilă natura plăţii duble a taxei Radio-TV atât prin factura de energie electrică cât şi prin contractul cu un distribuitor de programe ( operator cablu TV )

-         SRTV este un concurent neloial pentru ceilalţi operatori particulari din cauza triplei finanţări : de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare

 

 

 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1621776_692942007424626_526915091_n.jpgDe menţionat este şi faptul că Societatea Română de Televiziune  are o triplă finanţare: de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare în timp ce operatorii privaţi îşi pot desfaşura activitatea în condiţii de performanţă atât din punct de vedere finaciar cât şi din perspectiva cotei de piaţă şi de audienţă , având ca unică sursă de finanţare veniturile realizate din difuzarea spot-urilor publicitare în timp ce SRTV este de foarte mult timp intr-un deficit major financiar , o cotă de piaţă şi de audienţă foarte scazută din cauza managementului defectuos si transformarea televiziunii nationale intr-o gaura neagra in care se scurg bani publici prin contracte oneroase sau cheltuieli exagerate .

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1506398_696995287019298_1042364864_n.jpgMesaj primit de la doamna Mona Petrut

Adresati-va si ANPC-ului!

2014-02-01 17:44

 

Ar trebui trimisa aceasta cerere, cu expunerea de motive, si catre ANPC, cu solicitarea de a se adresa instanţei judecătoresti competente, care sa constate nelegalitatea reglementarii de includere a taxelor radio si tv pe factura de energie electrica.
In cazul in care constata instanta judecatoreasca faptul ca aceasta procedura, stabilita prin acte normative, este nelegala, hotararea judecatoreasca va fi executorie.
Poate fi cerută returnarea taxelor ce a fost plătită conform facturilor emise de către furnizorul de energie electrică, pe ultimii 3 ani (în termenul de prescripţie a solicitării drepturilor patrimoniale) , fiindcă a fost plătită de 2 ori, către furnizori diferiţi (furnizorul de energie electrica si furnizorul de programe tv prin satelit).
Cu respect si sustinere,
Mona Petrut

Pagina Facebook dedicata - ANTI TAXA RADIO-TV

https://www.facebook.com/pages/ANTI-TAXA-RADIO-TV/270634303086873

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1517617_277017675781869_10456305_n.jpgEveniment Facebook unde va puteti spune parerea pro sau contra acestei petitii : https://www.facebook.com/events/425828117519598/?ref_dashboard_filter=upcoming

Stelian Tănase vrea SĂ MAJOREZE TAXA TV

In timp ce audienta si cota de piata a TVR devine din ce in ce mai mica Stelian Tanase vrea sa faca taxa Radio-TV din ce in ce mare. Paradoxul este ca sunt posturi TV private care resusesc sa fie performante si sa aiba o audienta si o cota de piata bune fara sa aiba trei surse de finantare ci doar una singura : din difuzarea spoturilor publicitare. Fiind finantati de la buget , abonamentele obligatorii cat si din publicitate cei de la TVR nici macar nu se "zbat" sa ofere emisiuni de calitate sa aiba audienta , sa devina performanti pentru ca se bazeaza pe venituri sigure dupa principiul "Timpul trece , leafa merge !".  TVR s-a confruntat cu cel mai grav deficit financiar dar a continuat sa plateasca salarii foarte mari unor persoane care nu au nici o legatura cu presa sau unor persoane sa faca propaganda politica.

 

Diferitele formatiuni politice care au trecut pe la carma tarii au folosit TVR in scopuri proprii pentru propaganda politica acuzand atat puterea cat si opozitia ca TVR este politizata si dezinformeaza.

Daca TVR este politizata si dezinformeaza acesta este un motiv in plus pentru care cetatenii ar trebui sa fie liberi sa aleaga alte mijloace de informare fara a avea obilgativitatea unei stari contractuale cu TVR.

Anumite aspecte de interes public cum ar fi efectele si riscurile majore ale exploatarii prin metoda hidraulica a gazelor de sist nu a fost corect prezentata cetatenilor si nu au fost dezbateri publice televizate in scop consultativ cu populatia acestei tari.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1607045_697684433617050_997461902_n.jpg

 

 

 

 

 

Pe vremea lui Ceauşescu daca voiai sa-ti faci cumparaturile in Alimentara atunci cand ajungeai la casa sa platesti te trezeai ca ti se indeasa pe gat ... de fapt in "celebrele" cosuri cu impletituri din plastic si cate 2-3 peşti congelati. Voiai nu voiai acel peste trebuia sa-l iei obligatoriu daca voiai sa poti pleca de acolo cu ce-ai cumparat.Era un abuz , o anomalie pentru care cei care au trait in acele vremuri si care au invatat sa accepte acea situatie absurda de frica , de teama posibililor securisti in civil plasati strategic prin magazinele patriei . Atunci nimeni nu putea fi ANTI SISTEM. Cei care contestau sub o forma sau alta sistemul comunist se puteau trezi saltati in miezul noptii de volgile negre. Daca voiai sa cumperi un baton de salam trebuia sa cumperi obligat si o pereche de adidasi (picioare de porc).

 

În anul de graţie 2014 în loc de peşte şi picioare de porc (adidaşi) ni se “serveşte” obligatoriu Taxa Radio-TV pe factura de energie electrică !    Am scăpat sau n-am scăpat de Ceauşescu ? Acesta este abuzul  vânzării condiţionate a unui produs sau serviciu de cumpărarea altui produs.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Fandel să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...