REDESCHIDEȚI ȘCOLILE! Opriți mascarada „școlii online”!

Contactați autorul petiției

Ministerul recunoaște efectele dezastruoase ale închiderii fizice a școlilor

2022-01-16 20:51:28

Bună seara tuturor,

La aproape 2 ani de la impunerea (mai întâi în mod ilegal, așa cum am arătat la vremea respectivă, modificările necesare în legea educației fiind adoptate ULTERIOR) a „școlii online”, autoritățile recunosc efectele dezastruoase ale acestui experiment.

https://spotmedia.ro/stiri/educatie/efectele-scolii-online-bullying-tentative-de-suicid-probleme-cu-ochii-si-cresterea-abandondonului

„Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu spune că pierderile educaţionale sunt foarte mari din cauza pandemiei de coronavirus şi că se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying, dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. 

”Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a afirmat ministrul.”

Să ne aducem aminte: prin petiția prezentă, remisă ministerului în vara lui 2020 cu semnăturile a apropae 32.000 de părinți, și prin acțiunile ulterioare - o conferință publică și două audiențe la minster - am insistat că exact acestea vor fi efectele și că ele vor fi greu, dacă nu imposibil, de înlăturat.

Ceea ce nu spune dl ministru, dar noi știm deja, este că beneficiile aduse de această măsură au fost zero, elevii fiind practic chinuiți degeaba.

Cei vinovați trebuie să plătească. Facem apel la părinții copiilor care au fost afectați în mod evident și demonstrabil de închiderea fizică a școlilor să deschidă procese în instanțele de judecată contra ministerelor Sănătății și Educației.


Bogdan Stanciu, tatăl a doi copii minori, din care unul cu cerințe educaționale speciale

Atenție la revenirea la școală!

2021-04-16 18:22:33

Stimați prieteni,

Sunteți, probabil, la curent cu discuțiile agitate referitoare la reluarea cursurilor după Sf. Paști ca și la prelungirea sau modificarea structurii anului școlar.

Vă rugăm să rămâneți vigilenți. La fel vom fi și noi. Vă informăm că am operat anumite modificări în statutul asociației Darul Sunetului și am solicitat înscrierea ca membru asociat în Federația Asociațiilor de Părinți. Cunoaștem obiecțiile multora dintre dvs. cu privire la activitatea acestei federații și suntem dornici să ne implicăm nu doar pentru protajarea intereselor copiilor cu cerințe educaționale speciale, dar și pentru interesele copiilor în general.

Experimentul eșuat numit „școala online” trebuie să dispară. La fel, orice formă de viciere a consimțământului parental pentru testare sau condiționarea accesului la actul educațional sunt inacceptabile. 


Bogdan Stanciu, pentru asociația „Darul Sunetului”

Concluzii în apropierea revenirii copiilor la școală

2021-01-16 14:09:33

Stimați prieteni,

 

După cum ați aflat, școlile se vor redeschide, cu restricții și șovăieli, pe 8 februarie.

Decizia, deși nestisfăcătoare, era inevitabilă, apreciem noi: s-au strâns un munte de dovezi că pripita și aberanta suprimare a educației (asta este, de facto, ceea ce s-a întâmplat) a făcut enorm de mult rău fără să aducă practic niciun beneficiu.

Chiar și așa însă, nu credem că politicul ar fi luat cedat fără presiunea constantă din partea societății civile (părinții) și a cadrelor didactice (mai puțin, dar semnificativ) din ultimele luni.

Fiecare a făcut câte ceva, de la o simplă semnătură pe o petiție și un comentariu online la lucruri mai complexe.

Și noi am adăugat la portofoliul de activități încă două, în finalul anului trecut:

Două noi acțiuni în sprijinul redeschiderii școlilor

https://darulsunetului.ro/2020/12/28/document-doua-noi-actiuni-in-sprijinul-redeschiderii-scolilor/

Vă rugăm să fiți convinși că nimic nu este prea puțin, atunci când cei care se unesc pentru o cauză ating un număr suficient pentru a deveni o masă critică.

Să rămânem în legătură!

-

PS. Pe aceia dintre dvs. care aveți interes pentru activitatea organizațiilor pro-familie din România și folosiți aplicația de mesagerie Telegram, vă așteptăm aici:

https://t.me/pro_vita


Bogdan Stanciu

Posibilă decizie de redeschidere a unităților de învățământ

2020-12-27 20:55:34

Deși n-au avut succes decât parțial, acțiunile în instanță din aceste luni, la fel ca și petițiile și luările de poziție ale societății civile nu au fost în zadar. 

La 10 luni de la închiderea școlilor (și de la abandonul școlar de facto în mediile rurale și sărace) vedem poziții politice favorabile revenirii la școală.

În perioada care a trecut, atât OMS, cât și UNICEF s-au pronunțat favorabil redeschiderii școlilor și contra deciziilor unanime și generalizate de închidere a acestora. 

Mai nou, există un partid parlamentar care s-a pronunțat ferm pentru revenirea copiilor la școală (AUR) iar noul ministru al Educației a făcut o serie de declarații în acest sens:

https://r3media.ro/george-simion-aur-discurs-electrizant-de-la-tribuna-parlamentului-a-inceput-cu-o-poezie-despre-mihai-viteazul-luptati-sa-redeschidem-afacerile-scolile/

https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vom-incepe-scoala-in-format-clasic-cat-de-repede-ne-permite-situatia-epidemiologica-incpand-cu-educatia-timpurie-si-invatamantul-primar/

https://www.edupedu.ro/video-sorin-cimpeanu-despre-deschiderea-scolilor-am-prioritizat-gradinitele-si-invatamantul-primar-ne-dorim-acest-lucru-ele-ar-trebui-deschise-dupa-calendar-pe-11-ianuarie-semestrul-al-ii-lea-in/

WhatsApp_Image_2020-12-24_at_08.38_.33_.jpeg


Bogdan Stanciu

Petiție nouă de semnat!

2020-11-11 15:19:12

Bună seara tuturor,

 

Vă invităm să semnați și petiția 

„Deschiderea şcolilor şi grădiniţelor (NU învăţământului online)”

https://www.petitieonline.com/deschiderea_colilor_i_grdinielor_nu_invmantului_online

Vă rugăm să nu vă pierdeți speranța și să cotinuați să acționați. Eforturile noastre nu au fost și nu vor fi în zadar.

Vom reveni cu o altă actualizare, peste câteva zile.


Bogdan Stanciu

ACTUALIZARE petiție pentru redeschiderea școlilor

2020-11-04 12:21:56

Autorul petiției mulțmește tuturor celor care au semnat pentru interesul și responsabilitatea lor. Reamintim că petiția a fost concepută în timpul vacanței de vară și a vizat deschiderea școlilor în debutul noului an școlar. Petiția a fost înaintată ministerului Educației și ministerului Sănătății în luna iulie și considerăm că și-a produs efectele: în mare parte din țară, 14 septembrie i-a găsit pe elevi în bănci.

Între timp, evoluția a fost nefastă, așa cum cunoaștem cu toții, iar petiția continuă să fie semnată de părinți din toată țara. Întrucât argumentele prezentate și-au păstrat valabilitatea și nimic din neajunsurile semnalate nu a fost corectat, vom continua campania noastră.

Urmează o nouă actualizare, peste câteva zile.


Bogdan Stanciu, tatăl a doi copii minori, din care unul cu cerințe educaționale speciale

Proces colectiv

2020-09-27 12:24:12

Stimați prieteni,

 

Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat la transformarea acestei petiții într-o acțiune de succes. 

Numă ci bucuria ne-a fost de scurtă durată. Măsurile impuse pentru reluarea școlii în clase sunt excesive, chiar aberante, și extrem de greu de respectat, în raport cu pericolul care se presupune a fi evitat.

Vă informăm că nu am stat degeaba nici de data aceasta. Se află în stadiul procedural (procedura prealabilă) un proces colectiv la care s-au alăturat deja, ca părți, câteva sute de părinți.

Scopul acțiunii este anularea măsurilor restrictive din ordinul comun de ministru privind noul an școlar.

Dacă doriți să vă alăturați, vă rugăm să scrieți un e-mail la adresa procesmasti@gmail.com indicând numele, prenumele, câți copii minori aveți înscriși în învățământul preuniversitar. Veți fi contactat de unul din membrii echipei de avocați pentru detalii.

Toate cele bune!


Bogdan Stanciu

23.760 semnatari - Petiție trimisă autorităților

2020-07-24 09:31:22

23.760 de semnatari! Mulțumim foarte mult pentru sprijin!

Vă informăm că petiția semnată de voi în număr mare a fost remisă astăzi Ministerului Educației.

Petiția se adaugă unui memoriu de specialitate trimis aceluiași minister săptămâna trecută: 

http://darulsunetului.ro/2020/07/15/apel-stop-scoala-online-redeschideti-salile-de-clasa/


Bogdan Stanciu, tatăl a doi copii minori, din care unul cu cerințe educaționale speciale

10.000!

2020-07-16 07:36:55

Mare interes și mare preocupare din partea părinților pentru ce se va întâmpla la toamnă.

Mulțumim celor 10.000 de semnatari de până acum și vă rugăm continuați să promovați petiția. Ea nu va rămâne fără urmări.


Bogdan Stanciu, tatăl a doi copii minori, din care unul cu cerințe educaționale specialeDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...