Salvați Parcul Eminescu din Arad

Contactați autorul petiției

Sâmbătă 7 februarie, ora 11 - Miting "Salvați Parcul Eminescu"

2015-02-05 17:28:29

Vă mulțumim că iubiți Aradul și ați semnat pentru salvarea Parcului Eminescu. Suntem într-un moment în care acest lucru trebuie întărit și prin alte acțiuni. Acest parc, născut odată cu Aradul, va fi desființat dacă noi tăcem, dacă nu ne implicăm.

În ciuda declarațiilor publice, primăria nu a făcut nici un gest oficial pentru a retrage proiectul. Mai mult, se arată decisă să-și apere în instanță amendamentele ilegale aduse HCLM 201/2014 — amendamente care fac posibilă transformarea parcului în parcare.

Trebuie să facem acest minim efort, să dăruim o oră din timpul nostru și să spunem sâmbătă, 7 februarie la ora 11, în parc: „Nu veți distruge acest loc drag nouă pentru că el există în amintirile noastre dar, mai ales, pentru că el este aerul curat al copiiilor și nepoților noștri”.

 

 

Mitingul va avea loc sâmbătă 7 februarie 2015, la ora 11, la Crucea Eroilor din Parcul Eminescu. Vă așteptăm!

 

 

Protestul Salvați Parcul Eminescu este susținut de: Alternativa Civică ・ Asociația Pro Urbe ・ Mișcarea Arădeană ・ Respiră Verde ・ Galeria Oldart ・ Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică ・ Asociația "Miloș Cristea” ・ Asociația Krysallis ・ Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad ・ ULAL Arad


-

Anulați amendamentele ilegale la HCLM 201/2014

2015-01-22 19:20:16
Cerem întrunirea de urgență a CLM Arad în vederea anulării amendamentelor ilegale la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (HCLM 201/2014). Până la intrarea în legalitate a Hotărârii 201 anunțăm intensificarea protestelor, acțiuni pe cale juridică și organizarea unui nou miting în 7 februarie 2015
 
Adoptarea ilegală, de către CLM Arad, a amendamentelor la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), în ședința din 17.07.2014, este premiza transformării parcului Eminescu în parcare. Modificând Planul Urbanistic, fără acordul proiectantului care l-a elaborat și semnat, Consiliul Local a comis un fals, semnătura proiectantului și avizele instituțiilor statului fiind valabile pe o formă anterioară și nu pe cea modificată. S-a creat astfel cadrul realizării de investiții prin eludarea completă a procesului de avizare.
 
În problemele de urbanism legiuitorul permite consiliului local să se pronunțe doar prin adoptarea de planuri urbanistice întocmite de proiectanți autorizați și avizate de organele Statului Român. Metodologia de avizare a PUZ elaborată de Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului (Ordin MLPAT 176/2000) prevede că după obținerea tuturor avizelor pe proiectul PUZCP, numitul minister pune avizul final și, cităm, „returnează documentația, vizată spre neschimbare”. Modificarea PUZCP se putea face doar prin reluare procesului de proiectare și avizare.
 
Am sesizat Prefectura Arad cu privire la adoptarea ilegală a amendamentelor la Hotărârea 201/2014 și cerem anularea acestor amendamente de către instanță concomitent cu suspendarea hotărârii pe perioada acțiunii în contencios. De asemenea există indicii că adoptarea acestor amendamente are și o latură penală, aspect pe care îl analizăm pentru a sesiza parchetul.
 
Însă, Consiliul Local al Municipiului Arad are puterea, conferită de lege, de a îndrepta acestă situație.
 
Cerem întrunirea în cursul acestei luni a CLM Arad pentru a adopta o hotărâre prin care să elimine amendamentele mai sus menționate și să repună Hotărârea 201/2014 în condiția de legalitate. Cerem anularea licitației pentru Studiul de Fezabilitate în cauză. Dacă aceaste cereri nu vor fi îndeplinite vom intensifica protestul nostru și vom organiza un nou miting în 7 februarie 2015.
 

 

 

-



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.