2 ore de sport pe săptămână incluse la cererea angajatului în programul de lucru săptămânal

Propun modificarea legislatiei muncii astfel încât 2 ore de sport pe săptămână să poată fi incluse la cerea angajatului în prgramul de lucru.

Pe scurt:

Dacă angajatul dorește și este apt să practice un sport, angajatorul îi va acorda, la alegere, 2 din cele 40 de ore prevăzute în programul de lucru normal săptămânal.

Aceste 2 ore de sport vor fi susținute cu un buget echivalent cu valoarea maximă a 20 de bonuri de masă pe lună. Să numim acesastă sumă "Tichete pentru sport". Banii tichetelor pentru sport vor fi reținuți din contribuția pentru asigurări sociale de sănătate deoarece sportul săptămanal va îmbunătăți sănătatea practicanților.

Tichetele pentru sport vor putea fi folosite doar în facilități sportive acreditate de ministerul/agenția pentru sport. Firmele sau cluburile ce oferă facilități sportive vor avea obligația de a prezenta la cererea angajatorului sau a autorităților publice dovezi (data și ora) aferente practicării sportului ales de catre fiecare angajat în parte.

Salariul angajaților ce doresc să practice un sport nu trebuie să scadă pe motiv că lucrează mai puține ore deoarece îmbunătățirea eficienței se numără printre beneficiile unui corp sănătos.

Angajații ce nu doresc să beneficieze de programul "Tichete pentru sport" vor respecta în continuare un program de lucru normal săptămânal de 40 de ore.

Crețu Dragoș Alin    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Crețu Dragoș Alin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.