VREM SENS GIRATORIU ÎN COMARNIC: INTERSECȚIA DN1-CARTIER GHIOȘEȘTI-CARTIER POIANA ȘI SEMAFORIZATE LA INTERSECȚIA DN1 CU DJ101S

Screenshot_20240615_161737_Maps1.jpgScreenshot_20240615_161744_Maps1.jpgScreenshot_20240615_161707_Maps1.jpgScreenshot_20240615_161622_Gallery.jpgSusținem utilitatea amenajării urgente a unui sens giratoriu în Orașul Comarnic, în zona Pieței, la intersecția Drumului Național 1 cu străzile care deservesc Cartierele Ghioșești și Poiana, respectiv Hipemarketul Kaufland. 

Se produc accidente rutiere foarte des, chiar și cu victime omenești nu doar cu pagube materiale importante! Zilnic se încalcă regulile de circulație prin forțarea pătrunderii sau se traversează intersecția "la mica înțelegere" dintre conducătorii auto.

Fără un sens giratoriu și marcaje corespunzătoare de reducere a vitezei, mulți pietoni devin victime, chiar mortale, la trecerea destinată acestora din proximitatea intersecției vizate!

Construirea "Ocolitoarei" orașului va dura câțiva ani și oricum nu va elimina necesitatea acestei inițiative și investiții!

Pentru a obține autorizațiile necesare dării în folosință a Hipemarketului s-a impus în "Caietul de sarcini" amenajarea unei intersecții semaforizate pe spezele acestui beneficiar însă Proiectul nu a primit toate avizele. Traficul rutier s-a îngreunat și pericolele s-au amplificat, din păcate.

Nu sunt afectați doar cetățenii localității Comarnic ci și cei care dranzitează CEL MAI AGLOMERAT DRUM AL ȚĂRII!

În localitatea Sinaia s-a putut amenja un astfel de sens giratoriu și în timp record, în zona Platoului. În Comarnic costurile pot fi mult mai reduse, fără exproprieri ori devieri ale rețelelor. 

Vă rugăm că în REGIM DE URGENȚĂ să aprobați un "Studiu de fezabilitate", să amplasați provizoriu balize desparțitoare și de semnalizare precum și marcaje rutiere, până la amenajarea la standarde conforme, europene!

Amenajarea cu titlul de URGENȚĂ de la Floresti Prahova și Păulești Prahova/MRS poate fi luată drept exemplu și puteți astfel SALVA VIEȚI!!!... sau puteți fi AUTORI MORALI a unor decese prin nepăsare și/sau lipsă de profesionalism!

În zona Primăriei Comarnic, la intersecția DN1 cu DJ101S care derservește Cartierul Vatra Sat ce face legătura cu Secaria și Valea Doftanei, se poate amenaja o intersecție semaforizată cu senzori de trafic și cu solicitare de STOP la trecerea de pietoni. Aici se produc săptămânal accidente din nefericire! Proiectele legate de subtraversare sunt costisitoare și nefezabile! (CNAIR abia poate "repara" cu nisip gropile dinspre podurile dintre Comarnic și Sinaia iar rosturile de dilatație ale acestora se refac anual pe nervii celor care tranzitează Valea Prahovei cu ore întregi de întârziere și carburant ars de pomană în special în lunile de vară...). 

În speranța rezolvării acestei solicitări, noi, semnatarii prezentei "Petiții", vă mulțumim anticipat! 


Av Tiberiu Dorin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Av Tiberiu Dorin va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Av Tiberiu Dorin să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...