Vrem salvarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Ghimbav Brașov

Cerem autorităților locale și centrale implicarea în dezvoltarea Aeroportului Internațional Ghimbav din Brașov, singurul aeroport construit de la zero în România în ultimii 30 de ani. Vrem ca investiția de 120 de milioane de euro, din banii publici ai noștri, ai brașovenilor, să fie fructificată și nu lăsată de izbeliște. 

Deschis în luna iunie Aeroportul Internațional din Brașov a atras două companii aeriene DAN AIR și WIZZ AIR care au operat zboruri către diferite destinații din Europa. Din 30 octombrie, DAN AIR a decis să părăsească aeroportul din cauza programului redus și a lipsei dotărilor. Mai multe companii străine din Germania și Austria au așteptat extinderea programului pentru a putea începe să zboare de pe Aeroportul din Brașov. 

Din păcate, lipsa de implicare și de viziune a autorităților de la noi, pune iar piedici dezvoltării economice acestui oraș, care ar trebui să fie un pol strategic de dezvoltare. 

Brașovul a așteptat 15 ani finalizarea acestor lucrări, 15 ani de promisiuni pentru locuitori că vor putea călători facil în toate colțurile lumii, 15 ani de promisiuni pentru operatorii din turism că vor putea să atragă români și străini dornici să ne descopere țara, 15 ani de promisiuni pentru investitorii din diverse ramuri ale industriei care vor acces facil la resurse și deschidere către marile orașe din Europa și nu numai. 

Existența unui aeroport funcțional contribuie masiv la dezvoltarea economică a acestui oraș, lucru care va aduce un nivel de trai crescut pentru întreaga comunitate. Retragerea companiilor aeriene de pe Aeroportul din Brașov, înseamnă un semnal de neîncredere și o pată pe imaginea orașului, care ne va izola. De asemenea, lipsa traficului de pasageri pe aeroport va genera pierderi economice, iar Aeroportul Internațional Ghimbav riscă să fie considerat neprofitabil, deci nu va mai trezi interesul autorităților centrale sau investitorilor. 

Aeroportul Ghimbav Brașov a rămas cu o singură companie aeriană într-o perioadă extrem de critică, cea a sărbătorilor de iarnă și a sezonului de ski, perioade extrem de profitabile din punct de vedere turistic. Brașovul va pierde astfel 1,5 milioane de euro, care puteau intra în economia locală. 

Cerem urgent autorităților rezolvarea problemelor care înlătură companiile aeriene și care împiedică dezvoltarea economică a acestui oraș. Vrem salvarea Aeroportului Internațional Ghimbav Brașov și transformarea lui într-unul complet funcțional, așa cum merită Brașovul și brașovenii! 

 

 


Gabriel Drăgan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Gabriel Drăgan va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...