Vrem presiune la apa potabila 1+ bar 24ore din 24, 7 zile din 7, pe parcursul intregului an.

Sunt probleme cu presiunea la apa in satul Horpaz. 

Problema este acutizata in perioada calda. Daca nu ploua 3 zile incepe sa se simta o scadere a presiunii sau chiar intreruperea alimentarii cu apa potabila pentru strazile aflate in zona de sus a satului Horpaz, incepand din zona str. Caisului spre soseaua de centura), dar probleme sunt si in zona str. Bisericii. 

Apavital ne recomanda doar sa asteptam sa revina presiunea, dar nu este un aspuns demn e o institutie care asigura apa pentru intreg judetul Iasi. 

Exista un HCL care a cedat 100mp de teren din partea primariei catre APAVITAL SA pentru a monta pompe aditionale care sa urce apa in satul Horpaz. Trebuie sa atragem atentia ca acea pompa va creste debitul si presiunea pentru partea de jos a satului, dar va genera un risc de avarie pentru instalatie in aceasta zona unde nu sunt probleme cu presiunea (cresterea artificiala a presiunii si nu neaparat a debitului datorita conductei subdimensionate).

Va rugam sa verificati si alte solutii constructive pentru alimentarea cu apa potabila a satului Horpaz si rezolvarea problemei presiunii, eventual un rezervor tampon montat pe dealul Horpazului pentru a compensa acele scaderi de presiune in momentele de consum ridicat.  

Vrem ca presiunea apei in tot satul Horpaz sa fie constanta si sa aiba peste 1bar presiune 24 ore din 24, 7 zile din 7, pe parcursul intregului an calendaristic. 

Cu stima,


Maftei Alexandru    Contactați autorul petiției