VREM PARTENERIAT CIVIL IN ROMANIA

De ce este important?

Parteneriatul civil este o realitate sociala si este recunoscut in majoritatea statelor europene cu scopul de a garanta drepturile persoanelor care traiesc in relatii consensuale. Dorim ca parteneriatul civil pentru cuplurile heterosexuale şi pentru cele formate din persoane de acelaşi sex sa fie legalizat in Romania cat mai curand.

Declaratia Universala a Drepturilor Omului spune ca orice persoana are dreptul la tratament egal si protectie impotriva discriminarii de orice fel. Legislatia romana antidiscriminare mentioneaza explicit orientarea sexuala printre criteriile protejate de lege.

Legalizarea parteneriatului civil in Romania ar reprezenta primul pas catre o societate in care toate persoanele sunt egale in privinta validarii iubirii si relatiilor umane. Atat persoanele de acelasi sex, cat si cuplurile heterosexuale trebuie sa aiba posibilitatea incheierii unui parteneriat civil, daca doresc.

Semnand aceasta petite, facem cunoscut Guvernului Romaniei, Parlamentului si partidelor politice faptul ca dorim legalizarea parteneriatului civil. Ajutati-ne sa transmitem un mesaj de sustinere pentru drepturi egale universale. Sta in puterea noastra.