tratarea cazurilor asimptomatice si cu simptome usoare de Covid 19 la domiciliu sau in incintele de izolare

Dragi colegi, suntem toți victime potențiale, la fel ca si pacienții noștri, în fața acestui virus pentru care nu avem un tratament real, despre care nu știm mare lucru in materie de combatere, de imunitate reziduală si mai ales de urmări la distanță. Avem multi colegi de peste tot care sunt contaminati si care nu se stie cum vor încheia acest meci. Din punct de vedere medical consider că spitalizarea pacienților suspecți sau pozitivi asimptomatici sau cu smptomatologie frustă este o greșeală gravă și pe care alte țări mai evoluate dpdv medical decât noi au regretat-o si încă o plătesc! Va propun sa semnăm o petitie prin care sa cerem celor care dispun iresponsabil de viețile noastre si ale pacienților sa schimbe "ordinele"si sa lase pacienții aceștia la domiciliu sau in izolare. Dacă sunteți de acord cu mine, va rog semnati.

"Avem șanse egale in fata absurdului ca doua frunze in fata toamnei"..

Corpul medical al SJU Bistrita va saluta si va doreste multa sanatate!
... pe care o doreste atat pacientilor, cat si tuturor colegilor din sistemul medical si care
sanatate si chiar viata este pusa in grav pericol de unele din deciziile luate peste capul
profesionistilor din sanatate (probabil din ratiuni populiste...), decizii care in tari cu un sistem de sanatate mai evoluat decat cel romanesc s-au dovedit a fi profund gresite.
Ma refer la decizia de a interna cu orice pret cazurile cu simptomatologie frusta suspecte de Covid19 (sub amenintarea incidentei penale!!!!), pe care in momentul de fata nu le putem testa si care poate ca nu se vor dovedi pozitive initial, dar in contact cu alti suspecti se pot pozitiva ca urmare a contactelor din sectia unde au fost retinuti.
Astfel creste numarul celor infectati, creste probabilitatea ca unii dintre pacienti sa dezvolte forme grave si scade dramatic disponibilitatea paturilor de spital pentru cazurile care chiar au sau mai bine zis vor incepe sa aiba nevoie reala de ingrijire si supraveghere medicala competenta.
Solutia adoptata de celelalte tari, dupa ce au realizat care sunt urmarile internarii
nediscriminative a pacientilor asimptomatici sau cu simptomatologie redusa, a fost ca acestia sa se autoizoleze la domiciliu sau in zone organizate de carantina, unde sa se trateze conform indicatiilor primite, revenind pentru internare doar in momentul in care simptomatologia devine severa, tinand legatura telefonic cu medicii de familie.
Un ultim argument în favoarea acestei petiții, îl reprezintă sfatul specialiștilor din domeniu care au afirmat că România se află abia la începutul crizei provocate de pandemia globală cauzată de COVID-19, iar vârful acesteia la noi în țară este estimat a avea loc în perioada următoare de timp.
Deci ar trebui sa ne economisim resursele si fortele medicale pentru ceea ce urmeaza sa se abata asupra sistemului medical romanesc si respectiv asupra SJUB, mai ales avand in minte exemplele Italiei, Frantei si, mai aproape al Sucevei, al Devei.
Atata vreme cat nu se pot face teste cu rezultat rapid pentru toti pacientii internati, jocul de-a contagiunea nu aduce decat neajunsuri, pericole pentru pacienti si corpul medical si irosire de resurse si forte!

Dr. Anca Moldovan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dr. Anca Moldovan să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook