Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă!

Măsura carantinării municipiului Timișoara și a zonei periurbane a generat efecte negative în toate domeniile economice și sociale fără să scadă rata de infectare Covid-19.

Cerem CJSU Timiș (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) și președintelui acestuia, prefectul Zoltan Nemeth, să nu prelungească această carantină ineficientă care a adus în pragul disperării părinți, elevi, profesori, proprietari și angajați ai restaurantelor, hotelurilor și centrelor de sport.Atragem atenția asupra faptului că economia locală moare, calitatea vieții cetățenilor scade și sănătatea le este afectată de măsuri care nu opresc răspândirea virusului. Solicităm CJSU să prezinte public rezultatele carantinei de două săptămâni.

Ce efect a avut îngenunchierea a 500.000 de cetățeni în afară de CREȘTEREA ratei de infectare Covid-19?

Așteptăm ca prefectul și membrii CJSU să iasă public și să explice strategia anti-Covid-19, de ce au votat carantina și cine răspunde acum, legal sau cu funcția, pentru cele 2 săptămâni negre de blocare a activităților în Timișoara și zona periurbană.

Dorim ca CJSU să deruleze o consultare a comunității, să ia la cunoștință faptul că deciziile luate au consecințe grave, pentru care pot fi trași la răspundere legal și pentru care se pot cere daune materiale.

Nu există nicio măsură de protecție pentru economia locală, s-a dat carantină fără vreo măsură compensatorie și fără organizarea unor alternative pentru domeniile afectate.

Nu sunt prezentate date și rezultate ale măsurilor luate, în massmedia se vehiculează doar păreri personale nefunamentate și povești emoționale.

 

În acest timp, copii rămân în case, lipsiți de îngrijire și de educație pentru că părinții trebuie să lupte pentru supraviețuirea financiară.

Carantina împovărează statul, carantina distruge economia și nu salvează nimic, poate doar imaginea unor lideri incapabili să gestioneze o situație de criză.


Reprezentanți ai sălilor de sport și a domeniului Horeca    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Reprezentanți ai sălilor de sport și a domeniului Horeca va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...